Connect with us

Actualitate

Iaki, 17 ani de profesionalism. Reuniune mondena de exceptie la petrecerea aniversara Iaki

Published

on

Extravaganţă, ţinuţe glamorous, muzică live şi o reuniune mondenă de excepţie…toate acestea s-au contopit într-o seară magică la petrecerea aniversară a Hotelului Iaki. „Este un eveniment aniversar, 17 ani de Iaki. Vă mulţumim pentru colaborarea pe care am avut-o până acum şi sperăm la colaborări şi de acum înainte”, a precizat Cristina Calispera – sales & marketing manager Hotel Iaki.

Invitaţii s-au lăsat cuprinşi de farmecul petrecerii şi au savurat  prezentările de modă ale celor mai în vogă designeri ai momentului.

“Colecţia din această vară poartă denumirea de Ia de bunica. Este o colecţie de suflet prin care încercăm să materializăm acea legătură specială dintre bunica, mama şi fată… Este acea legătură care nu poate fi verbalizată dar încercăm să o transpunem cumva prin acest lucru manual care încă se mai produce la noi la sate”, a mărturisit designer-ul Izabela Mandoiu.

“Motivele tradiţionale dau motive de fericire româncelor şi atunci când o româncă trebuie să aleagă între o haină simplă şi una cu motive tradiţionale, aceasta va alege motivele de fericire tradiţionale pe care le vede pe haine”, ne-a declarant şi  Cristina Stan, consultant fashion.

Surpriza dulce a aniversării a fost oferită de Kira Hagi printr-o expoziţie inedită de pictură, iar atmosfera a fost întreţinută de Dana Săvuică, prezentă ce a dat strălucire evenimentului. “Este unul dintre hotelurile mele preferate. Nu există vară să nu vin aici. Se îmbină plăcutul cu utilul pentru că în afara faptului că sunt clientul lor şi îmi place să mă relaxez aici, mai au şi petrecerile pe care le organizează…în ultimii ani m-au ales, de fiecare data, să le prezint şi asta nu poate decât să mă bucure” , ne-a mărturisit şi Dana Săvuică.

Seara s-a încheiat aşa cum se cuvine, cu tradiţionalul tort festiv.

Actualitate

A fost aprobată eșalonarea datoriilor restante

Published

on

Guvernul a aprobat aplicarea procedurii alternative simplificate de acordare a eșalonării la plată pentru cel mult 12 luni, pentru obligații bugetare principale și accesorii a căror scadență/termen de plată s-a împlinit după data la care a fost declanșată starea de urgență și până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Totodată, s-a prelungit, până la 25 decembrie 2020, perioada în care nu se percep dobânzi și penalități pentru obligațiile fiscale neachitate la termen, a căror scadență s-a împlinit după declanșarea stării de urgență.

Beneficiari ai facilității de eșalonare simplificată sunt toți contribuabilii, indiferent de forma de proprietate, inclusiv cei care au în derulare o înlesnire la plată și care nu înregistrează obligații fiscale restante la data declarării stării de urgență.

Pentru acordarea eșalonării, contribuabilul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să depună cerere până la data de 15 decembrie 2020, inclusiv, la care poate anexa graficul de eșalonare al ratelor;
  • să nu înregistreze obligații bugetare restante la data declarării stării de urgență și neachitate ulterior;
  • să nu se afle în procedura insolvenței;
  • să nu se afle în dizolvare potrivit prevederilor legale în vigoare;
  • să aibă depuse toate declarațiile fiscale;
  • să nu i se fi stabilit răspunderea potrivit legislației privind insolvența și/sau răspunderea solidară.

 

Continue Reading

Actualitate

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Municipiului Constanța, mai ușor de accesat

Published

on

Constănțenii au dispoziție o platformă digitală ce le oferă posibilitatea să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link: https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urba…/firstPage.jsp.

Actele necesare pentru emiterea documentelor se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

 

Continue Reading

Actualitate

Medicul Dumitru Octavian Unc a murit!

Published

on

Dr. Octavian Dumitru Unc, profesor universitar, medic chirurg, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă. S-a stins în spital, după ce fusese internat în urmă cu câteva zile.

Date din CV
– absolvent al Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa, 1976, clasa specială de fizică
– absolvent al Facultăţii de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985, cu media generală 9,74
– medic primar de Chirurgie generală, 1998, cu media 9,88
– doctor în medicină (specialitatea Chirurgie) din 2000, cu examen în cadrul UMF „Gr.T.Popa” Iaşi în 1999
– cadru didactic al Facultăţii de Medicină Constanţa din octombrie 1990
– asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar în cadrul catedrei de Discipline Clinice Chirurgicale a Facultăţii de Medicină – Universitatea „Ovidius”
– profesor universitar, Facultatea de Medicină, Universitatea ,,Ovidius” Constanţa  din 20 iulie 2007
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa – 2006-2011
– şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa – martie 2011-octombrie 2014
– director medical al clinicii private de chirurgie MACTA (Medical Analysis Constanţa din 2015

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta