Connect with us

Sport

HCD luptă pentru titlul de campioană a României!

Published

on

Victorie fără emoții a handbaliștilor constănțeni în fața celor de la Potaissa Turda și astfel HCD își menține primul loc în campionat și speranța că va aduce titlul la Constanța!

Antrenorul Zvonko Sundovski a rulat tot lotul convocat pentru acest ultim meci din sezonul regular. A început în poartă cu Saldatsenka, preferând să-l odihnească pe Mitrevski. Tinerii Andrei și Susanu au jucat minute bune în teren, alături de titularii obișnuiți. Din minutul 13, echilibrul s-a rupt definitiv în favoarea echipei de la malul mării, care a încheiat prima repriză cu scorul de 20 la 12. La finalul meciului, scorul de pe tabela a fost 36 la 24. Suporterii au sărbătorit împreună cu jucătorii victoria cu numărul 21 din acest sezon și le-au cerut campionilor sezonului regulat să aducă titlul la Constanța.

Marius Mocanu :” Își doresc titlul pentru că sunt obișnuiți de pe vremea HCM-ului cu performanțe foarte bune. Sperăm să-i mulțumim în acest sezon cu un rezultat pe măsura așteptărilor. E plăcut pentru mine să mă bat din nou la titlu. Cred că avem o șansă foarte bună să câștigăm campionatul.”

Rudi Stănescu : ” Astăzi a fost o victorie frumoasă, era previzibilă. Pot spune că greul abia începe. Suntem pe primul loc, putem spune că avem prima șansă la titlu, dar luăm pas cu pas fiecare meci, mai e mult până acolo. Sâmbătă jucăm acasă cu Timișoara, urmează tot acasă cu CSM, echipe foarte tari. Așteptăm publicul să vină la sală să ne susțină.”

Cum se pleacă în play-off

Prima etapă din play-off va avea loc în acest weekend, pe 6 aprilie. HCD joacă la Constanța cu Poli Timișoara, conform tabelei Berger. Va urma un nou meci acasă, cu CSM, pe 17 aprilie, și primul meci în deplasare, la Călărași, pe 24 aprilie.  Partidele din returul seriei A vor avea loc pe 1, 4 și 8 mai. Se va juca sistem fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele clasate în cele două grupe vor juca pentru titlu, finala cel mai bun din trei meciuri.

GRUPA A

 • 1. HCD Constanța 6p
 • 2. CSM București 4p
 • 3. Dunărea Călărași 2p
 • 4. Poli Timișoara 0p

GRUPA B

 • 1. Dinamo București 6p
 • 2. Potaissa Turda 4p
 • 3. Steaua București 2p
 • 4. CSM Focșani 0p

 

 

 

 

 

Sport

Marinarii militari, campioni la fotbal pe plajă

Published

on

Echipa de fotbal pe plajă a Statului Major al Forțelor Navale a participat, în perioada 5-11 septembrie, la ediția a X-a a Turneului de Fotbal pe Plajă „Cupa Jupiter”, organizat de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), sub egida Federației Române de Fotbal.

Reprezentanții Forțelor Navale Române s-au numărat printre cele 24 de echipe înscrise în competiție, iar la finalul acesteia au câștigat locul I și au obținut titlul de campioni.

În luna decembrie a acestui an, echipa marinarilor militari va participa la „Cupa Unirii”, care se va desfășura în garnizona Bucuresti, unde va beneficia de statutul de „cap de serie” datorită  performanțelor obținute la edițiile anterioare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Sport

Trei pugiliste din Lotul Național al României au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari

Published

on

Trei tinere valoroase urcă în ring, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național de Box de la Năvodari: Maria Cimpoeru, Amalia Niță și Alexandra Maria Petcu. Cele trei pugiliste au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari.

Maria Cimpoeru este din Năvodari și a obținut de trei ori titlul de campioană națională, fiind medaliată cu bronz la Campionatul European de box pentru juniori (2020, Sofia). De doi ani de zile se antrenează la CS Năvodari, sub coordonarea antrenorilor Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, în fiecare an fiind convocată în Lotul Național al României.

Amalia Niță – campioană europeană de junioare (2021, Tbilisi), practică box de performanță de cinci ani, dintre care doi ani și jumătate s-a antrenat la CS Năvodari. Este din Lumina, iar de un an de zile se antrenează la Danubiu Tulcea.

Alexandra Maria Petcu – vicecampioană europeană de junioare (2021, Italia) – este din Năvodari și practică box de performanță de 4 ani. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.

În total, 218 sportive, reprezentând 60 de cluburi membre ale Federației Române de Box, participă la finalele Campionatului Național de Box Feminin 2021, organizat în premieră la Năvodari, la Sala Sporturilor, în perioada 6-11 septembrie. CS Năvodari participă cu 7 tinere sportive la cea de-a XX-a ediție a acestei competiții de top.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

H3RO 2021, participanţi din 11 ţări înscrişi la start

Published

on

Cei mai buni triatlonişti din Romania deja s-au înscris, pentru a oferi un spectacol sportiv de excepţie la  H3RO 2021. La Campionatul Naţional pe distanţă medie, Alex Toma, Mihai Vigariu, Bereş Hunor, Deack Zsombor şi Andrei Dudu se vor lupta pentru supremaţie în cea mai dură şi lungă probă din această competiţie.

La Campionatul Naţional pe distanţă standard, proba regină a triatlonului pentru băieţi, lupta se va da pe de o parte între Felix Duchampt sportivul nostru olimpic şi pe de altă parte mai tinerii Vlad Remnzing, Alex Ion, Erick Rogoz şi Nicolae Şeitan. La fete Antoanela Manac şi-a anunţat prezenta şi va lupta pentru supremaţie.

Pe lângă sportivii din România, vor fi prezenţi sportivi din 11 ţări: Franţa, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Australia, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Republica Moldova.

Competiţia se va bucura de premii record în valoare totală de 42.200 de lei. În acest moment evenimentul este sold out. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org.

 

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

CS Victoria Cumpăna campioană la Ploiești!

Published

on

În perioada 3-5 septembrie, a avut loc Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare 3 și Junioare 2 organizat de CSM Ploiești – Gimnastică Ritmică în colaborare cu Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a participat cu 7 gimnaste pregătite de antrenoarea Elena Vlad. Micuţele gimnaste, Șelari Erika, Lutan Andrada, Lutan Antonia, Banciu Amalia, Ulrich Maya, Georgescu Bianca și Matei Miruna, s-au întors acasă cu 5 medalii, trei de aur și două de argint:

 • Locul 1 – echipe;
 • Locul 1 – Lutan Andrada – 2 medalii (individual compus și panglică);
 • Locul 2 – Matei Miruna (cerc);
 • Locul 2 – Luntan Antonia (panglică).

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222