Connect with us

Sport

HC Dobrogea Sud întâlneşte cehii de la Talent Plzen

Published

on

Sfârşit de săptămână greu pentru băieţii de la HC Dobrogea Sud. Handbaliştii noştri îi vor întâlni, pe teren propriu, în partidele tur-retur din turul II al Cupei EHF, pe cehii de la Talent Plzen. Meciul este cel mai important evenimant handbalistic din această toamnă pentru HC Dobrogea Sud, având în vedere că cehii sunt un adversar de temut.

„Chiar dacă au acceptat să jucăm ambele meciuri la noi, asta nu înseamnă că suntem deja câştigători. Mizăm pe ajutorul publicului. Tot timpul, de ani de zile au fost alături de noi. Îi aşteptăm în continuare, sunt al optulea jucător”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Rudi Stănescu.  03.10.

Băieţii îşi doresc să ajungă în Final Four-ul Cupei EHF. O spun chiar managerii echipei de handbal, iar meciul pe care l-au disputat cu vicecampioana Steaua Bucureşti le-a dat încrederea de care aveau nevoie.

Mă bucur că echipa a dovedit în meciul cu Steaua, că are un nivel bun şi se poate exprima altfel. Cred că meciul cu Steaua a fost de foarte bun augur, a fost un meci pentru care toată lumea ne-a felicitat”, a declarat Nurhan Ali, manager general HC Dobrogea Sud.

Antronorul Zvonko Sundovski are încredere în echipă şi se bazează pe băieţi că sunt pregătiţi să facă faţă fiecărui meci. În opinia sa, este foarte important ca susţinătorii HCD-ului să fie alături de echipă, în sală, aşa cum o fac de fiecare dată.

„E foarte important să mergem şi să câştigăm ambele meciuri şi să fie sala plină de suporteri şi să fie o susţinere pentru echipă foarte mare. O să fie un meci greu.  Avem o echipă bună, jucători cu experienţă şi tineri”, a spus şi antrenorul HC Dobrogea Sud  Zvonko Sundovski.

Şi Laurenţiu Toma spune că, deşi partidele cu cehii sunt grele, îşi doresc foarte mult să iasă victorioşi din luptă.

„Indiferent că se joacă acasă, este o echipă bună, tânără, care sunt convins că au venit aici să ne pună probleme. Sunt tineri care vor să se afirme şi să crească în valoare şi să plece la echipe mai puternice. Noi ne bucurăm că meciul cu Steaua pe care l-am câştigat ne-a dat încredere să jucăm meciurile astea două, care sunt două meciuri în două zile, va fi destul de obositor”, a spus jucătorul Laurenţiu Toma.

Cele două meciuri sunt programate în Sala Sporturilor din Constanța, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.  Potrivit organizatorilor, un bilet costă 20 de lei, dar se pot achiziţiona două tichete la pachet pentru ambele partide la preţul de 30 de lei.  HC Dobrogea Sud și Talent Plzen sunt câştigătoarele cupelor interne în sezonul trecut. Clubul din Cehia a acceptat propunerea de a disputa ambele partide la Constanţa, altfel returul ar fi trebuit să aibă loc pe 13 sau 14 octombrie pe terenul echipei din Plzen.

 

Sport

Marinarii militari, campioni la fotbal pe plajă

Published

on

Echipa de fotbal pe plajă a Statului Major al Forțelor Navale a participat, în perioada 5-11 septembrie, la ediția a X-a a Turneului de Fotbal pe Plajă „Cupa Jupiter”, organizat de Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA), sub egida Federației Române de Fotbal.

Reprezentanții Forțelor Navale Române s-au numărat printre cele 24 de echipe înscrise în competiție, iar la finalul acesteia au câștigat locul I și au obținut titlul de campioni.

În luna decembrie a acestui an, echipa marinarilor militari va participa la „Cupa Unirii”, care se va desfășura în garnizona Bucuresti, unde va beneficia de statutul de „cap de serie” datorită  performanțelor obținute la edițiile anterioare.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Sport

Trei pugiliste din Lotul Național al României au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari

Published

on

Trei tinere valoroase urcă în ring, la sfârșitul acestei săptămâni, la Campionatul Național de Box de la Năvodari: Maria Cimpoeru, Amalia Niță și Alexandra Maria Petcu. Cele trei pugiliste au numele și cariera sportivă legate de orașul Năvodari.

Maria Cimpoeru este din Năvodari și a obținut de trei ori titlul de campioană națională, fiind medaliată cu bronz la Campionatul European de box pentru juniori (2020, Sofia). De doi ani de zile se antrenează la CS Năvodari, sub coordonarea antrenorilor Ferodin Ablalim și Marcel Jipeanu, în fiecare an fiind convocată în Lotul Național al României.

Amalia Niță – campioană europeană de junioare (2021, Tbilisi), practică box de performanță de cinci ani, dintre care doi ani și jumătate s-a antrenat la CS Năvodari. Este din Lumina, iar de un an de zile se antrenează la Danubiu Tulcea.

Alexandra Maria Petcu – vicecampioană europeană de junioare (2021, Italia) – este din Năvodari și practică box de performanță de 4 ani. S-a antrenat la cluburile Islington și Repton din Londra, iar din martie 2021 este legitimată la Steaua București.

În total, 218 sportive, reprezentând 60 de cluburi membre ale Federației Române de Box, participă la finalele Campionatului Național de Box Feminin 2021, organizat în premieră la Năvodari, la Sala Sporturilor, în perioada 6-11 septembrie. CS Năvodari participă cu 7 tinere sportive la cea de-a XX-a ediție a acestei competiții de top.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

H3RO 2021, participanţi din 11 ţări înscrişi la start

Published

on

Cei mai buni triatlonişti din Romania deja s-au înscris, pentru a oferi un spectacol sportiv de excepţie la  H3RO 2021. La Campionatul Naţional pe distanţă medie, Alex Toma, Mihai Vigariu, Bereş Hunor, Deack Zsombor şi Andrei Dudu se vor lupta pentru supremaţie în cea mai dură şi lungă probă din această competiţie.

La Campionatul Naţional pe distanţă standard, proba regină a triatlonului pentru băieţi, lupta se va da pe de o parte între Felix Duchampt sportivul nostru olimpic şi pe de altă parte mai tinerii Vlad Remnzing, Alex Ion, Erick Rogoz şi Nicolae Şeitan. La fete Antoanela Manac şi-a anunţat prezenta şi va lupta pentru supremaţie.

Pe lângă sportivii din România, vor fi prezenţi sportivi din 11 ţări: Franţa, Spania, Ucraina, Marea Britanie, Australia, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Republica Moldova.

Competiţia se va bucura de premii record în valoare totală de 42.200 de lei. În acest moment evenimentul este sold out. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.h3ro.org.

 

 

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

CS Victoria Cumpăna campioană la Ploiești!

Published

on

În perioada 3-5 septembrie, a avut loc Campionatul Național de Gimnastică Ritmică Junioare 3 și Junioare 2 organizat de CSM Ploiești – Gimnastică Ritmică în colaborare cu Federația Română de Gimnastică Ritmică.

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna a participat cu 7 gimnaste pregătite de antrenoarea Elena Vlad. Micuţele gimnaste, Șelari Erika, Lutan Andrada, Lutan Antonia, Banciu Amalia, Ulrich Maya, Georgescu Bianca și Matei Miruna, s-au întors acasă cu 5 medalii, trei de aur și două de argint:

  • Locul 1 – echipe;
  • Locul 1 – Lutan Andrada – 2 medalii (individual compus și panglică);
  • Locul 2 – Matei Miruna (cerc);
  • Locul 2 – Luntan Antonia (panglică).

 

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222