Sport
HC Dobrogea Sud a anunțat ultimul transfer din această vară
Published
3 years agoon

Dobrogea Sud și-a definitivat lotul pentru sezonul viitor. Ultima noutate din lotul constănțenilor este Igor Radojevic. Noul component al echipei vine de la Spartak Moscova, din Rusia și evoluează pe postul de inter dreapta.
Handbalistul, în vârstă de 30 de ani, reprezintă al patrulea transfer din această vară. Aducerea lui Igor Radojevic completează lotul dobrogenilor și acoperă postul de inter dreapta, după plecarea lui Dejan Malinovic în Ungaria.
Handbalistul a evoluat cu naționala țării sale, Muntenegru, la Euro 2018 și va fi adversarul tricolorilor în preliminariile Euro 2022.
“Am ales un club care are ambiții mari, ca și mine. Obiectivul meu în acest sezon? Să atacăm toate trofeele, pentru că avem o echipă puternică și jucători buni. Sper să vină și rezultatele.”, declară Igor Radojevic
Noul jucător de la Dobrogea Sud urmează să se alăture echipei în perioada următoare. Dobrogea Sud se află în cantonament la Sighișoara. Formația de la malul mării pregătește noul sezon din Liga Zimbrilor și are programate mai multe partide de verificare înainte de startul sezonului. Din lotul deplasat la Sighișoara fac parte și jucători tineri, precum Moroșanu, Ostace sau Stănescu.
<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>
sursa foto: HCD
You may like
-
„Noaptea Bibliotecii”, ediția a XIII-a, sâmbăta, 23 septembrie 2023
-
Spitalul modular a fost asamblat! Următoarea etapă – lucrările la interior
-
Gimnastele C.S. “Victoria” Cumpăna au cucerit 5 medalii la Campionatul Balcanic de Gimnastică Ritmică din Muntenegru
-
CCINA organizează Salonul de Mobilă – Home Deco în luna octombrie
-
Primăria Constanța a aprobat programul REACTIS
-
Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani se joacă duminică, 24 septembrie, pe scena teatrului Căluțul de mare

În fiecare an se desfășoară Săptămâna Europeană a Sportului (SES), în perioada 23 – 30 septembrie, menită să promoveze, la nivel global, activitățile fizice și sportul de masă.
În România, Agenţia Naţională pentru Sport are calitatea de Organism Naţional de Coordonare a SES 2023, iar anul acesta obiectivele programului sunt IMPLICARE (atragerea a tot mai mulți oameni către sport și către un stil de viață sănătos); INCLUZIUNE (spargerea barierelor din calea participării la sport); INOVAȚIE (aducerea creativității în sport, spre beneficiul societății și planetei noastre).
Toate evenimentele organizate la nivel național se vor regăsi pe harta din cadrul platformei comune puse la dispoziție de Comisia Europeană, care centralizează evenimentele și participanții din toate țările participante: https://sport.ec.europa.eu/european-week-of-sport/countries-and-regions.
La Constanța, proiectul se derulează printr-o serie de evenimente dedicate publicului de toate vârstele, promovând un stil de viaţă activ şi sănătos şi contribuind la conştientizarea importanţei sportului şi a vieţii active pentru sănătatea şi starea de bine a comunităţii. În scopul organizării eficiente a tuturor evenimentelor, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și-a adus alături o serie de parteneri importanți: Primăria Municipiului Constanța, Instituția Prefectului-județul Constanța, Consiliul Judeţean Constanţa, Primăria comunei Cumpăna, Primăria Năvodari, Universitatea Ovidius din Constanța–Facultatea de Educație Fizică și Sport, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Inspectoratul judeţean de Jandarmi Constanţa, Direcţia generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Constanţa, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa, Școala Gimnazială „Grigorie Moisil” Năvodari, structuri sportive din judeţul Constanța (C.S. Victoria Cumpăna, C.S Năvodari, Clubul Sportiv Farul Constanța, Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 Constanţa, Clubul Sportiv „Dragonii” Constanţa, Clubul Sportiv Pantheon Constanţa, Clubul Sportiv Cormoranii Constanţa, Clubul Sportiv Oyama Karate Constanţa, Asociația Club Sportiv Tomis Constanța), Comandamentul Flotei Constanta, Crucea Roșie Filiala Constanța, AGLT Constanţa.
Proiectul „Be Active – Săptămâna Europeană a Sportului” este gândit ca un pas important către normalitate în România, una dintre ţările cu cea mai slabă deschidere către mișcare și cei mai puţini practicanţi de sport din Uniunea Europeană. Detalii despre evenimentele desfășurate la Constanța, precum și modalitatea de înscriere la activități, găsiți pe pagina Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța http://www.dsjconstanta.ro/.
Sport sub orice formă, la orice vârstă și pentru toată lumea – acesta este mesajul #BeActive, pentru cetățeni mai sănătoși și oameni mai fericiți.
Actualitate
NU creşterii TVA pentru cluburile de fitness şi sălile de Sport de la 5% la 19%! Spune DA stilului de viaţă sănătos şi activ semnând petiția de mai jos!
Published
7 days agoon
September 15, 2023By
Redactie
În contextul informaţiilor îngrijorătoare privind o posibilă creştere a TVA pentru sălile de sport şi cluburile de health & fitness de la 5% la 19%, RomaniaActive, Asociaţia Română a Industriei de Health&Fitness, trage un semnal de alarmă cu privire la consecinţele negative uriaşe pe care o astfel de decizie le-ar putea avea. Accesibilitatea serviciilor sportive şi de fitness este esenţială pentru îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi mentale a populaţiei.
Mai jos găsiți petiția înaintată prin intermediul RomaniaActive, organizația care reprezintă interesele industriei de health & fitness din România și al cărei membru fondator este World Class România: https://shorturl.at/kpEY5
O rată mai mare a TVA pentru abonamentele şi serviciile de sport, sănătate şi fitness ar putea duce la o scădere a participării populaţiei la exerciţiile fizice regulate, făcând mai dificilă menţinerea unui stil de viaţă sănătos pentru români. O astfel de decizie injustă ar avea repercusiuni grave asupra sănătăţii şi bunăstării naţiunii noastre şi este de o importanţă maximă să fie reconsiderată.
,,Creşterea TVA de la 5% la 19% va determina o scumpire semnificativă a abonamentelor pentru serviciile de health & fintess şi a accesului la facilităţile sportive, iar acest lucru îi va descuraja pe români să ducă un stil de viaţă activ şi sănătos. Progresul înregistrat până acum în promovarea unei populaţii mai sănătoase prin sport şi activitate fizică regulată va stagna, cu consecinţe negative pe termen lung asupra sănătăţii publice, unde, din păcate, vom vedea o creştere a cheltuielilor. Prevenţia este întotdeauna pe primul loc în orice economie sănătoasă!
RomaniaActive susţine operatorii de săli de sport şi fitness din România, cei peste un milion de membri activi, copii, tineri, familii, şi antreprenori. Antreprenorii sunt investitorii şi constructorii acestei naţiuni. Au nevoie să fie susţinuţi, nu suprimaţi!
Exerciţiile fizice regulate se numără printre cele mai importante măsuri preventive împotriva multor boli cronice care reprezintă o povară reală asupra costurilor de sănătate publică! Reprezintă o necesitate şi o prioritate să menţinem serviciile de activitate fizică accesibile pentru mai mulţi români!“, a declarat Kent Orrgren, Preşedintele RomaniaActive.
Trebuie să continuăm să susţinem politicile de reformă a sănătăţii din România! Spunem NU TVA-ului de 19% pentru sport şi fitness!
Până în prezent, reglementările privind reforma în domeniul sănătăţii din România au prioritizat importanţa prevenirii bolilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Este esenţial ca factorii de decizie să recunoască aceste beneficii pe termen lung şi să prioritizeze iniţiativele care încurajează activitatea fizică, nu doar în timpul crizelor, cum a fost cazul pandemiei de Covid, ci ca parte continuă a politicii de sănătate publică.
RomaniaActive avertizează că creşterea TVA pentru industria fitnessului va submina aceste politici importante, făcând mai dificilă promovarea sănătăţii şi a bunăstării în rândul populaţiei noastre.
Este recunoscută, în prezent, necesitatea adoptării unor măsuri fiscale de redresare bugetară, dar în acelaşi timp este crucial ca factorii de decizie să prioritizeze bunăstarea populaţiei şi beneficiile pe termen lung ale unui stil de viaţă activ şi combaterii sedentarismului prin cele mai eficiente mijloace. RomâniaActive îndeamnă guvernul să reconsidere o eventuală creştere drastică a TVA pentru industria de activitat fizică şi fitness şi să conlucreze pentru a găsi o soluţie mai echitabilă.
Milioane de cetăţeni activi ar fi afectaţi de decizia de a creşte TVA pentru sport şi fitness.
În prezent, în România există peste un milion de membri activi ai cluburilor de fitness. Este important să continuăm să creştem acest număr pentru a promova o naţiune mai sănătoasă. Este evident că o creştere a TVA-ului pentru serviciile de fitness ar face scumpi, de fapt, beneficiile vitale pentru bunăstarea fizică şi mentală, pe care exerciţiile fizice regulate le oferă indivizilor şi familiilor. O astfel de decizieameninţă să descurajeze mulţi oameni să ducă un stil de viaţă sănătos şi activ, punând în pericol sănătatea generală a societăţii şi, în cele din urmă, sănătatea economiei româneşti.
Românii au nevoie de serviciile de sport, sănătate şi fitness accesibile!
RomaniaActive crede cu tărie că serviciile de fitness şi wellness ar trebui să fie accesibile şi disponibil pentru toţi cetăţenii români. O creştere bruscă şi semnificativă a TVA ar contrazice direct acest obiectiv şi ar crea o barieră financiară inutilă pentru oportunităţile de sănătate şi fitness. Este o responsabilitate comună a naţiunii să prioritizeze sănătatea cetăţenilor, iar această decizie ar submina toate eforturile făcute până acum în acest sens.
Prevenţia este esenţială! Exerciţiile fizice regulate ajută la prevenirea şi tratamentul celor mai prevalente boli cronice din lume! Exerciţiul este medicament! Până în 2030, lipsa exerciţiilor fizice va fi o cauză majoră a peste 500 de milioane de cazuri noi de boli cronice şi tulburări mintale la nivel global, costând guvernele lumii peste 27 de miliarde de dolari!
RomaniaActive acţionează ca o forţă unită şi obţine rezultate semnificative pentru a ajuta la reducerea costurilor legate de sedentarism şi la îmbunătăţirea sănătăţii românilor. Rolul activităţii fizice este crucial pentru sănătate! Este dovedit că exerciţiile fizice regulate contribuie la:
- Reducerea incidenţei şi mortalităţii cardiovasculare
- Reducerea incidenţei multor tipuri de cancer
- Reducerea riscului de demenţă
- Îmbunătăţirea calităţii vieţii
- Reducerea riscului de obezitate
- Prevenirea şi reducerea progresiei diabetului de tip 2 (Sursa: https://www.exerciseismedicine.org/eim-research0/physical-activity-health-impact/)
Industria sănătăţii şi fitnessului trebuie să fie considerată esenţială, deoarece beneficiile pe care le aduce sunt uriaşe! Este un lucru pozitiv faptul că TVA nu va fi modificat pentru tratamentele medicamentoase, dar prevenţia vine întotdeauna pe primul loc şi ştim cu certitudine, susţinuţi de numeroase studii medicale şi de poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că exerciţiile fizice regulate fac parte din prima linie în prevenirea şi chiar din tratamentul unor dintre cele mai prevalente boli cronice: diabetul, bolile de inimă şi obezitatea!
Prevenţia este fundamentul unei naţiuni sănătoase şi a unei economii sănătoase. Prin creşterea TVA pentru serviciile de fitness, împiedicăm capacitatea noastră de a combate aceste probleme de sănătate.
RomaniaActive face apel la acţiune: Este o necesitate să menţinem TVA-ul pentru cluburile de sport şi fitness la un nivel care nu va afecta stilul de viaţă sănătos şi activ al românilor! Sănătatea şi prevenţia nu pot fi amânate!
„Cerem Guvernului României, Ministrului Sănătăţii şi Preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport să prioritizeze sănătatea naţiunii. O rată de 19% a TVA-ului va avea consecinţe negative grave atât asupra industriei, cât şi asupra viitorului sănătăţii din România.
RomaniaActive şi membrii săi se angajează să promoveze o naţiune fizic activă şi sănătoasă. Vă îndemnăm să luaţi în considerare importanţa activităţii fizice, a sănătăţii şi a fitnessului în societatea noastră. O creştere semnificativă a TVA-ului pentru serviciile de activitate fizică şi fitness ar afecta nu doar industria, ci şi copiii, tinerii, familiile şi antreprenorii care depind de ea.
Pentru viitorul unei Românii sănătoase, spunem NU creşterii TVA pentru serviciile de sport şi fitness şi DA unei naţiuni mai active şi mai sănătoase!“, au continuat reprezentanţii Asociaţiei RomaniaActive.
Pentru mai multe informaţii despre acest subiect şi despre RomaniaActive, vă rugăm să accesaţi: www.romaniaactive.ro.
Sursa: RomaniaActive

Constanța reintră în atmosfera marilor meciuri de Cupa Davis! Pentru a treia oară în istorie, orașul nostru este gazda echipei României.
La opt ani de la ultimele partide jucate la țărmul mării în Cupa Davis, publicul constănțean are posibilitatea de a urmări o confruntare din Grupa Mondială I a competiției. Miza este calificarea în Davis Cup Finals, iar România trebuie să câștige duelul cu Taiwan (Chinese Taipei) pentru a avansa în elita tenisului mondial. Ceremonia de deschidere și tragerea la sorți a jocurilor din cadrul întâlnirii a avut loc la Tenis Club Idu din Mamaia, în prezența viceprimarului municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac, a vicepreședintelui Federației Taiwaneze de Tenis, Billy Kong, a arbitrului principal, Sabine Schulz, și a directorului CSM Constanța, Andrei Talpeș.
Cu doi tineri tenismeni constănțeni în lotul extins de Cupa Davis, Luca Preda și Sebastian Gima, care s-au pregătit cu lotul României premergător competiției, România poate ajunge în elita tenisului mondial dacă va câștiga duelul cu Taiwan, o echipă formată din jucători experimentați.
„Bine ați venit în frumosul nostru oraș! Sper ca toată lumea să se simtă foarte bine aici, la Constanța. Sper să vă placă orașul nostru. Le doresc succes ambelor echipe! Fie ca echipa mai bună să câștige!”, a transmis Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.
Vineri și sâmbătă, pe zgura arenei principale din complexul sportiv de pe malul Lacului Siutghiol, echipa condusă de căpitanul nejucător Gabriel Trifu promite să dea totul pe teren pentru victorie.
„Vreau să le transmit celor care au cumpărat bilete, dar și celor care nu știu încă de acest meci și află acum, să vină să ne susțină, să fie cât mai mulți în tribune, să ne încurajeze! Și să câștigăm meciul acesta, care este foarte important, pentru că avem șansa de a juca din nou în Grupa Mondială, să întâlnim adversari cu nume foarte mari. Sperăm din tot sufletul să ni se alăture cât mai mulți oameni, iar noi vom da tot ce avem mai bun din noi pentru victorie!”, a declarat Marius Copil.
România a jucat primul meci de Cupa Davis la Constanța în aprilie 2002, atunci când omul numărul unu al echipei era constănțeanul Andrei Pavel, aflat în Top 20 ATP. România a învins cu 5-0 Austria, la Sala Sporturilor, și a avansat la barajul pentru Grupa Mondială. În iulie 2015, Andrei Pavel, devenit căpitan nejucător, și fostul lider mondial la dublu Horia Vlad Tecău au adus echipa României din nou la Constanța, de data aceasta chiar pe zgura de la Tenis Club Idu. Confruntarea cu Slovacia, din turul II al Grupei I a Zonei Euro-Africane, s-a încheiat cu victoria adversarilor, scor 3-2. Marius Copil a fost și atunci pe teren. Emulația creată de astfel de meciuri este extrem de importantă.
„Tenisul constănțean a produs mereu jucători și produce în continuare mulți copii și juniori cu rezultate pe plan național și international. Merită susținuți, încurajați! Merită să vadă genul acesta de evenimente, să îi motivăm, să îi susținem și să aducem și mai mulți sponsori care să investească în sport. Comunitatea crește prin astfel de evenimente”, a declarat Horia Tecău.
România şi Taiwan nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis. În februarie, în play-off-ul Grupei Mondiale I, echipa noastră a învins Thailanda cu 3-2, în deplasare, iar Taiwan a dispus de Mexic cu 3-1, tot în deplasare. Câştigătoarea acestei partide va merge în calificările pentru turneul final al Cupei Davis, în timp ce echipa învinsă va juca în continuare în play-off pentru menţinerea în Grupa Mondială I. Căpitanul echipei României, Gabriel Trifu, îi are la dispoziţie pe următorii jucători pentru această întâlnire: Nicholas David Ionel (20 ani, locul 226 ATP la simplu, locul 432 ATP la dublu), Marius Copil (31 ani, locul 327 la simplu, 688 la dublu), Filip Cristian Jianu (22 ani, 356 la simplu, 559 la dublu), Cezar Creţu (22 ani, 384 la simplu, 702 la dublu), Victor Vlad Cornea (29 ani, 68 la dublu). Căpitanul echipei Taiwanului, Hsiao-Yung Chang, i-a convocat pe următorii: Yu Hsiou Hsu (24 ani, 180 ATP la simplu, 232 ATP la dublu), Tung-Lin Wu (25 ani, 182 la simplu, 426 la dublu), Jason Jung (24 ani, 232 la simplu, 692 la dublu), Chun Hsin Tseng (22 ani, 326 la simplu, 1.127 la dublu), Tsung-Hao Huang (23 ani, 584 la simplu, 377 la dublu).
Biletele pentru acest meci sunt disponibile la intrarea principală în Complexul Sportiv Idu și pe www.entertix.ro.
Taboul meciurilor:
Vineri, 15 Septembrie, ora 13.00:
Nicholas David Ionel (226 ATP) – Chun-Hsin Tseng (326 ATP)
Marius Copil (327 ATP) – Yu Hsiou Hsu (180 ATP)
Sâmbătă, 16 Septembrie, ora 11.00:
Meciul de dublu: Marius Copil/Victor Cornea – Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang
Nicholas David Ionel – Yu Hsiou Hsu
Marius Copil – Chun-Hsin Tseng

Avem o toamnă bogată în competiții pentru sportivii CSM Constanța! Săptămâna aceasta, luptăm în competiții interne și internaționale, la 9 discipline sportive! Echipele noastre sunt angrenate deja în ligile și cupele naționale, iar din calendar nu lipsesc participările la concursuri continentale, Campionate Balcanice, Cupa Davis și Campionate Europene! Le ținem pumnii strânși sportivilor noștri! Hai, Constanța! Hai, România!
Baschet
Baschetbaliștii CSM Constanța revin în arenă și debutează în noul sezon competițional! În weekend, Constanța este gazda Grupei F din Cupa României, în prima fază a competiției. Cu noile achiziții făcute în vară, echipa antrenată, din acest sezon, de Dan Fleșeriu, luptă pentru calificare cu CS Vâlcea 1924 și CSU Sibiu. Meciurile se joacă pe noul parchet montat la Sala Sporturilor, în fiecare seară, de la ora 19.00: CSM Constanța – CSU Sibiu (Vineri, 15 Septembrie), CS Vâlcea 1924 – CSU Sibiu (Sâmbătă, 16 Septembrie) și CSM Constanța – CS Vâlcea 1924 (Duminică, 17 Septembrie). Cupa României începe în acest sezon cu 6 grupe preliminare. Mai departe merg câștigătoarele grupelor și cele mai bune două ocupante ale locurilor 2. Echipele calificate vor evolua în Turneul Final 8, programat în perioada 13-18 Februarie 2024.
Volei Feminin
Voleibalistele CSM Constanța încep meciurile de pregătire pentru primul lor sezon în Divizia A1. De Joi, 14 Septembrie, și până Sâmbătă, 16 Septembrie, fetele noastre evoluează la Cupa Corona. Turneul se desfășoară în Sala “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Alături de echipa noastră și de o altă nou-promovată, gazda turneului, Corona Brașov, la turneul din orașul de la poalele Tâmpei participă, de asemenea, echipa care a luat locul Craiovei în prima ligă, CSU Medicina Târgu Mureș, și FC Argeș Pitești.
Volei Masculin
Vineri, 15 septembrie, este zi de meci pentru voleibaliștii CSM Constanța! Băieții noștri, conduși de noul antrenor, argentinianul Christian Imhoff, susțin un amical în compania bulgarilor de la Dobrudja 07 Dobrici, partenerii tradiționali ai echipei de volei masculin a Constanței în jocurile de verificare, de-a lungul timpului. Un test util în compania unui adversar valoros. Meciul se joacă, de la ora 12.00, în sala Complexului Sportiv Tomis din Strada Flămânda.
Handbal
Se anunță un meci tare pentru handbaliștii CSM Constanța, în fief-ul Stelei București, în etapa a 4-a din Liga Zimbrilor. Băieții antrenați de George Buricea merg în Sala Apollo cu un moral excelent, după ce au câștigat cu 11 goluri la Vaslui, în timp ce adversarii au orgoliul rănit, după ce au pierdut două puncte acasă, cu Vaslui și trei în deplasare, la Suceava. Neînvinși în campionat, Nistor & comp vor să continue seria perfectă la meciurile din deplasare, după succesele de la Sighișoara, Granollers și Vaslui. Duelul Steaua București – CSM Constanța se joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 15.30 și va fi transmis, în direct, de ProArena!
Handbal Tineret
CSM Constanța debutează în Campionatul Național de Tineret. Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 15.30, în Sala Sporturilor, handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor evolua pe teren propriu contra celor de la CSA Steaua București. Partida contează pentru prima etapă din Seria B, din care mai fac parte echipele de tineret ale CSM Vaslui, CSM Focșani, HC Buzău, CS Dinamo București și CSM București.
Handbal J1
Săptămâna aceasta, este momentul debutului și pentru juniorii I CSM Constanța. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor juca primul meci din noul sezon al Campionatului Național JI, la București, cu CS Dinamo. Duminică, 17 Septembrie, de la ora 13.00. Cele două echipe fac parte din Seria B, alături de CT Media București, CSM București și CSȘ Galați.
Handbal J2
Juniori II CSM Constanța susțin primul lor meci din noul sezon al Campionatului Național JII în deplasare, cu Axiopolis Cernavodă. Băieții noștri, antrenați de Ionuț Pușcașu, vor evolua Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 13.00, în etapa inaugurală. Din Seria E fac parte alte cinci echipe: CSȘ Galați, LPS Brăila, Arrubium 2008 Măcin, CSȘ Medgidia și CSȘ Călărași.
Handbal J3
CSM Constanța dă credit juniorilor mici și debutează, la sfârșitul săptămânii, în sezonul competițional 2023/24 al Campionatului Național JIII. Echipa noastră, antrenată de Denis Ali, joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 14.00, în deplasare, cu CSȘ Galați. Din Seria C mai fac parte HC Omer Constanța A, CSȘ Medgidia A, LPS Brăila, CSȘ Călărași, CSȘ Medgidia B și HC Omer Constanța B.
Canotaj
Sportivii noștri iau startul, în weekend, la Campionatul Balcanic de Canotaj, competiție care marchează inaugurarea primei piste olimpice de canotaj de pe Lacul Lebăda din Pantelimon. Juniorii Sergiu Anfimov, Constantin Filip, Darius Simion și Irina Despa (antrenori Marian Grijuc și Gabriel Vodă) vor reprezenta CSM Constanța în competiția care reunește peste 200 de sportivi din 8 țări, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și România. Sportivii fac parte din categoriile Juniori I (17-18 ani) și Juniori II (15-16 ani). Probele au loc Sâmbătă, 16 Septembrie și Duminică, 17 Septembrie, între orele 9.00 și 12.00, pe pista olimpică de 2000m de la Pantelimon.
Rugby
Rugbiștii CSM Constanța joacă, în etapa a 5-a din Liga Națională de Rugby, Grupa B, pe teren propriu, cu Universitatea ELBI Cluj. Invincibilă în acest sezon, echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor vine după un egal, 29-29, în fief-ul Stelei, unde a fost foarte aproape de victorie. Cu un moral excelent, băieții noștri luptă pentru cel de-al 10-lea succes stagional. Meciul este programat Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul “Flacăra” din Năvodari.
Atletism
Șase atleți juniori legitimați la CSM Constanța participă, la sfârșitul săptămânii, la Cupa CSA Onești, ediția a II-a. Alexandru Scărlătescu, Eduard Trifu, Albert Belu, Adelina Purcărea, Alexandra Ardelianu și Sonia Babu (antrenor Eveline Lisenco) evoluează la concursul de atletism, organizat pe stadionul “Energia” din Onești. Competiția se desfășoară pe categorii de vârstă (copii născuți 2009-2013), Vineri, 15 Septembrie și Sâmbătă, 16 Septembrie.
Tenis de masă
Echipa feminină de tenis de masă a României, antrenată de Viorel Filimon (CSM Constanța) și Mihaela Șteff, s-a calificat pe tabloul principal al Campionatului European de Seniori de la Malmö, după victoriile cu 3-0 obținute, în faza grupelor, împotriva Croației și Sloveniei. Elena Zaharia (CSM Constanța) face parte din lotul tricolor, alături de Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman și Adina Diaconu. Vicecampioană continentală, România luptă pentru medalii la competiția din Suedia. Joi, în optimile de finală, “tricolorele” vor întâlni Serbia pentru un loc în primele opt echipe ale Europei.
Judo
Judoka CSM Constanța evoluează, în weekend, la Openul European de Seniori de la Sarajevo. David Fodor evoluează la categoria 81 kg, iar Vlad Topală, la +100 kg. Sportivii antrenați de Radu Florin Luca luptă pentru medalii la competiția din Bosnia și Herțegovina. Turneul se desfășoară între 15 și 17 Septembrie.
Lupte
Sportivii secției de lupte CSM Constanța evoluează, la sfârșitul acestei săptămâni, la “Memorialul Victor Dolipschi și Dumitru Cuc”, în Sala Dinamo din București. Turneul este rezervat copiilor. Participă Patrik Cerguța, Mădălin Cnej, Alexandru Dănilă, David Macinoi, Mihail Dănilă. Sportivii sunt antrenați de Gheorghe Grigore.
Tenis
Echipa Națională de tenis a României va întâlni Taiwan în cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, partida urmând să se desfășoare, în perioada 15-16 septembrie 2023, la Tenis Club Idu din Mamaia. În vederea acestei confruntări, căpitanul nejucător al echipei noastre, Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat următorii jucători: Nicholas David Ionel, Filip Jianu, Marius Copil, Victor Cornea, Cezar Crețu, Sebastian Gima și Luca Preda. Delegația noastră este completată de Dragoș Rusu – fizioterapeut, Luci Niculescu și Dan Cristea – în calitate de preparator fizic.

Administrația locală din Mihai Viteazu a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare străzi”

„Noaptea Bibliotecii”, ediția a XIII-a, sâmbăta, 23 septembrie 2023

Etniile din Dobrogea își prezintă tradițiile și gastronomia, la MINAC, în cadrul proiectului E.T.E.R.I.A.

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință internațională despre tendințele inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul actual

Se caută medici! Spitalul Orășenesc Hârșova a scos la concurs 4 posturi vacante

Continuă înlocuirea conductelor rețelei de transport a agentului termic în Constanța

Administrația locală din Mihai Viteazu a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul ,,Reabilitare și modernizare străzi”

„Noaptea Bibliotecii”, ediția a XIII-a, sâmbăta, 23 septembrie 2023

Etniile din Dobrogea își prezintă tradițiile și gastronomia, la MINAC, în cadrul proiectului E.T.E.R.I.A.

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință internațională despre tendințele inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul actual

Se caută medici! Spitalul Orășenesc Hârșova a scos la concurs 4 posturi vacante

Continuă înlocuirea conductelor rețelei de transport a agentului termic în Constanța
Trending
-
Actualitate6 days ago
Vești bune pentru locuitorii din comuna Saraiu
-
Cultura/Educatie4 days ago
Gimnastele C.S. “Victoria” Cumpăna au cucerit 5 medalii la Campionatul Balcanic de Gimnastică Ritmică din Muntenegru
-
Actualitate7 days ago
Încep lucrările de reabilitare a Podului Ovidiu
-
Sport7 days ago
Toamnă bogată în evenimente sportive
-
Actualitate7 days ago
Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare
-
Administratie/politica7 days ago
Școala din Năvodari prinde contur