Connect with us

Diverse

Hainele Bio sunt la modă

Published

on

Îmbrăcămintea din textile organice, BIO, precum bumbacul, inul, cânepa, lâna sau mătasea, este diferită de cea clasică prin faptul că nu conţine înălbitori şi substanţe toxice, iar pentru prelucrare se folosesc produse 100% biodegradabile şi vopsele fără metale grele.

Se ştie ca fibrele artificiale şi strânse impiedică respiraţia naturală a pielii şi eliminarea toxinelor, plus ca au în conţinut multe chimicale nocive corpului uman care atacă lent şi sigur.

De cele mai multe ori, ne alegem îmbrăcămintea în funcţie de felul în care arată şi mai puţin în funcţie de calitatea şi materialul acesteia. A venit momentul să fim mai atenţi  de compoziţia materialului şi să alegem în functie de ceea ce ar fi cel mai sănătos şi confortabil pentru corpul nostru.Prin purtarea hainelor bio, putem ajuta la menţinerea unui mediu durabil, sănătos, sigur şi curat.

Aceste textile au fost cele mai venerate în istoria lumii şi folosite în Egiptul Antic, China şi Grecia.Îmbrăcămintea din fibre naturale are o textura imperfectă, care conferă culorilor un aspect uimitor.

În prezent, putem găsi mii de modele de haine organice. În industria modei, o varietate uriaşă de factori determină calitatea unei anumite piese vestimentare. De multe ori ne întrebăm, privind la o rochie simplă, neagră, din satin, semnată de un designer foarte cunoscut de ce este de zece ori mai scumpă decât rochia de la mall. Calitatea unei piese vestimentare se calculează pe baza unei formule simple, care adună laolaltă calitatea superioară atât a croielii cât şi a materialului folosit. Astfel că, citind cu atenţie etichetele, observăm că satinul rochiei din mall este satin din poliester,  pe cand satinul rochiei de designer este produs din cea mai de calitate mătase.

Mătasea naturală a fost descoperită în China, iar secretul ei a fost păstrat timp de 3.000 de ani.Mătasea este cea mai scumpă fibră naturală din lume, care se obţine din coconii larvelor viermilor de mătase. Creşterea viermilor de mătase este una dintre meseriile din lume care necesită foarte multă răbdare. Firul de mătase conţine proteină, fiind apropiat de structura pielii, făcându-l plăcut la purtat.

Inul este recomandat pentru pielea sensibilă, fiind considerat un material nobil şi asigură o prospeţime de lungă durată. La fel ca și cașmirul, prețul inului este ridicat din cauza proceselor laborioase implicate în fabricarea acestuia. Totodată, condițiile meteorologice pot afecta calitatea recoltelor.

Lâna a supravieţuit testul istoriei şi a reuşit să rămână şi acum un material foarte folosit pentru crearea de îmbrăcăminte. Datorită unor calitaţi izolatoare foarte bune, lâna este materialul perfect pentru haine groase, precum bluze sau pulovere, oferind o protecţie foarte bună împotriva frigului.De asemenea, lâna nu reprezintă un pericol pentru persoanele cu alergii, fiind un material hipoalergic.

Purtând  îmbrăcăminte bio, înseamnă respect pentru viaţă şi mediul înconjurător.

Sursă foto: clericitessuto.it

Actualitate

O nouă locație stabilită pentru întâlnirea ONG-urilor cu CJ Constanța

Published

on

Întâlnirea oficială a reprezentanților Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța cu conducerea Consiliului Județean Constanța, din data de 25 ianuarie 2021, se va desfășura la o altă locație.

Având în vedere numărul mare de înscrieri ale reprezentanților ONG-urilor, și ținând cont de obligativitatea respectării normelor de distanțare fizică impuse de lege în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, se impune schimbarea locației evenimentului, precizează biroul de presă al CJ Constanța.

Prin urmare, întâlnirea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, începând cu ora 11.00.

Reprezentanții CJ Constanța menționează că toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire, pot desemna un singur reprezentant. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare.

sursa foto: cmeptjc.ro

Continue Reading

Diverse

A fost oprită apa în comuna Cumpăna

Published

on

Pentru remedierea unei avarii survenită pe 19 ianuarie 2021, la conducta de alimentare cu apă,  de pe str Nucilor din localitatea Cumpăna, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

Sunt afectați de lipsa apei toți consumatorii din localitatea Cumpăna.

Reprezentanții companiei de apă își cer scuze tuturor abonaților, pe care îi asigură că echipele RAJA fac tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt.

Continue Reading

Diverse

Mircea Caragea, decanul de vârstă al marinarilor militari împlinește 102 ani!

Published

on

Sărbătoare în cadrul Forțelor Navale Române. Contraamiralul în retragere Mircea Caragea a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani și este singurul veteran de război în viață al Forțelor Navale Române care a slujit țara, cu onoare și cu cinste, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la bordul navelor militare.

Născut la data de 18 ianuarie 1919, în comuna Șelari, județul Dâmbovița, Mircea Caragea a îmbrăcat uniforma militară și a urmat cursurile Liceului Militar „Dimitrie Sturza” din Craiova (1930-1938), iar pentru că iubea marea, în anul 1938, s-a hotărât să
urmeze cursurile Școlii Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Pentru marinarul veteran Mircea Caragea, cea mai frumoasă amintire este faptul că a participat la primul marș de instrucție al navei-școală „Mircea”, desfășurat în anul 1939, navă despre care îi place să spună că „este cu doar 20 de ani mai bătrân decât velierul” și că „dragostea
pentru nava-școală „Mircea” este perenă și necondiționață la orice vârstă, pentru oricine a avut privilegiul să se afle la bordul său”.

După absolvirea școlii navale, în anul 1940, prima funcție pe care a îndeplinit-o tânărul ofițer Caragea a fost la bordul canonierei „Eugen Stihi”, apoi, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a participat la numeroase acțiuni de luptă, fiind îmbarcat, succesiv, la bateria de coastă „Vulturul” și la bordul distrugătoarelor „Mărăști” și „Regina Maria”.

În perioada 1941-1944, actualul decan de vârstă al amiralilor României a participat la numeroase misiuni de respingere a atacurilor aeriene inamice, în zona Constanței, la misiuni de aprovizionare cu munitie, echipament și alimente a trupelor române care luptau împotriva sovieticilor pe frontul de est, precum și la Operațiunea 60.000, cea mai mare acțiune militară maritimă executată de Marina Militară Română pentru evacuarea trupelor combatante și a civililor români din Peninsula Crimeea (aprilie – mai 1944). Pentru faptele sale deosebite de vitejie,
citate pe ordin de zi pe unitate în timpul participării la misiunile din cel de-Al Doilea Război Mondial, Mircea Caragea a fost decorat de Regele Mihai I al României, în anul 1944, cu „Steaua României”, cel mai vechi Ordin Național al țării noastre, precum și cu Ordinul „Coroana României”.

În semn de apreciere a faptelor de vitejie realizate în cel de-Al Doilea Război Mondial, precum şi pentru exemplara sa conduită civică, Președintele României i-a conferit, în anul 2019, contraamiralului Mircea Caragea Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Ofiţer cu însemn de pace.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta