Connect with us

Diverse

Hainele Bio sunt la modă

Published

on

Îmbrăcămintea din textile organice, BIO, precum bumbacul, inul, cânepa, lâna sau mătasea, este diferită de cea clasică prin faptul că nu conţine înălbitori şi substanţe toxice, iar pentru prelucrare se folosesc produse 100% biodegradabile şi vopsele fără metale grele.

Se ştie ca fibrele artificiale şi strânse impiedică respiraţia naturală a pielii şi eliminarea toxinelor, plus ca au în conţinut multe chimicale nocive corpului uman care atacă lent şi sigur.

De cele mai multe ori, ne alegem îmbrăcămintea în funcţie de felul în care arată şi mai puţin în funcţie de calitatea şi materialul acesteia. A venit momentul să fim mai atenţi  de compoziţia materialului şi să alegem în functie de ceea ce ar fi cel mai sănătos şi confortabil pentru corpul nostru.Prin purtarea hainelor bio, putem ajuta la menţinerea unui mediu durabil, sănătos, sigur şi curat.

Aceste textile au fost cele mai venerate în istoria lumii şi folosite în Egiptul Antic, China şi Grecia.Îmbrăcămintea din fibre naturale are o textura imperfectă, care conferă culorilor un aspect uimitor.

În prezent, putem găsi mii de modele de haine organice. În industria modei, o varietate uriaşă de factori determină calitatea unei anumite piese vestimentare. De multe ori ne întrebăm, privind la o rochie simplă, neagră, din satin, semnată de un designer foarte cunoscut de ce este de zece ori mai scumpă decât rochia de la mall. Calitatea unei piese vestimentare se calculează pe baza unei formule simple, care adună laolaltă calitatea superioară atât a croielii cât şi a materialului folosit. Astfel că, citind cu atenţie etichetele, observăm că satinul rochiei din mall este satin din poliester,  pe cand satinul rochiei de designer este produs din cea mai de calitate mătase.

Mătasea naturală a fost descoperită în China, iar secretul ei a fost păstrat timp de 3.000 de ani.Mătasea este cea mai scumpă fibră naturală din lume, care se obţine din coconii larvelor viermilor de mătase. Creşterea viermilor de mătase este una dintre meseriile din lume care necesită foarte multă răbdare. Firul de mătase conţine proteină, fiind apropiat de structura pielii, făcându-l plăcut la purtat.

Inul este recomandat pentru pielea sensibilă, fiind considerat un material nobil şi asigură o prospeţime de lungă durată. La fel ca și cașmirul, prețul inului este ridicat din cauza proceselor laborioase implicate în fabricarea acestuia. Totodată, condițiile meteorologice pot afecta calitatea recoltelor.

Lâna a supravieţuit testul istoriei şi a reuşit să rămână şi acum un material foarte folosit pentru crearea de îmbrăcăminte. Datorită unor calitaţi izolatoare foarte bune, lâna este materialul perfect pentru haine groase, precum bluze sau pulovere, oferind o protecţie foarte bună împotriva frigului.De asemenea, lâna nu reprezintă un pericol pentru persoanele cu alergii, fiind un material hipoalergic.

Purtând  îmbrăcăminte bio, înseamnă respect pentru viaţă şi mediul înconjurător.

Sursă foto: clericitessuto.it

Diverse

S-a încheiat recensământul de probă

Published

on

Peste 50 de mii de gospodării au participat la recensământul de probă, desfășurat în perioada 1 februarie – 31 martie, în România. Recensământul de probă a vizat testarea capacităţii de colectare a datelor, modul de funcţionare a soluţiei tehnice pentru auto-recenzare, precum şi organizarea fluxului de lucru în procesul de recenzare.

Institutul Naţional de Statistică a efectuat în perioada 1 februarie – 31 martie 2021 recensământul de probă, în etapa de pregătire a Recensământului populaţiei şi locuinţelor care va avea loc în cursul anului 2022, iar la acesta au participat 50.000 de gospodării din întreaga ţară, conform unui comunicat emis de INS.

În privința recensământului propriu-zis care se va desfăşura în prima parte a anului 2022, fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza prin simpla accesare a unui link, se elimină complet chestionarele pe hârtie, iar recenzorii vor folosi tablete puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit INS, recensământul de probă a avut în vedere testarea următoarelor activităţi: organizarea generală a recensământului (inclusiv aspecte metodologice); colectarea, înregistrarea, stocarea şi prelucrarea datelor; funcţionalitatea sistemului integrat IT; reacţia populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea scopurilor recensământului, recepţionarea conţinutului acestuia şi gradul de participare la recensământ.

Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în trei etape. INS precizează că recensământul de probă şi-a atins obiectivele propuse şi a furnizat informaţiile necesare pentru îmbunătăţirea în continuare a modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din anul 2022. Informaţiile colectate au fost prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. De asemenea, datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice, nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele pur statistice şi nici diseminate în vreun fel.

sursa foto: arenamedia.ro

Continue Reading

Diverse

Se lucrează la eliminarea cablurilor electrice suspendate

Published

on

Cablurile suspendate pe stâlpi fac ca imaginea orașului Constanța, în unele zone, să nu fie una chiar primitoare. Din acest motiv, Primăria Constanța, în colaborare cu operatorii reţelelor de comunicaţii, lucrează în această perioadă pentru eliminarea acestora.

După ce deținătorii rețelor au finalizat lucrările de etichetare și cosmetizare a cablurilor din cartierul Tomis Nord, delimitat de strada Soveja, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zilele acestea se lucrează la tăierea surplusurilor și a cablurilor rămase neetichetate.

Odată cu finalizarea acestei etape, lucrările de etichetare vor fi reluate în alte cartiere ale Constanței.

Participanții la trafic sunt rugați astfel să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea pe trotuarele de pe tronsonul pe care derulează lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Îndemn pentru responsabilitate

Published

on

Atenționare pentru constănțeni. Autoritățile locale îi sfătuiesc pe cei care folosesc bicicletele din sistemul de bike sharing să se asigure că le returnează în mod corespunzător. În cazul în care se constată dispariția echipamentului, cetățenii pot fi trași la răspundere.

Odată cu acest avertisment, constănțenii trebuie să aibă în vedere procedura de returnare în siguranță a bicicletelor:

– să aleagă un slot liber cu LED de culoare verde.

– să apropie cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, iar atunci când se aude semnalul sonor, se deschide poarta, iar LED-ul este de culoare portocalie.

– doar în acest moment poate fi cuplată bicicleta

– să verifice blocarea corespunzătoare a bicicletei prin tragerea acesteia înapoi.

– să se asigure că led-ul porții este de culoare verde.

Conform „Regulamentului privind utilizarea sistemului de bike-sharing din municipiul constanța și stațiunea Mamaia”, în cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite o sancțiune penalizatoare de 2.430 lei reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei.

De asemenea, utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat-o în mod corespunzător.

Continue Reading

Diverse

Stațiunea Mamaia, în curățenie generală

Published

on

Stațiunea Mamaia a intrat în curățenie generală. Echipele acționează succesiv în cele șase zone de intervenție  în care a fost împărțită stațiunea. Astfel, stațiunea Mamaia își va întâmpina așa cum se cuvine turiștii odată cu debutul sezonului estival.

Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea platformelor de deșeuri, echipele execută lucrări de îndepărtare a nisipului adus de vânt pe promenadă, în zonele publice și pe căile de acces. Niciun aspect nu va fi neglijat, asigură reprezentanții Primăriei Constanța, astfel încât, la sfârșitul lunii aprilie, atât constănțenii, cât și turiștii să se poată bucura de o stațiune curată, ecologizată și igienizată.

De asemenea, reprezentanții Primăriei fac un apel la agenții economici din stațiune să asigure curățenia incintelor proprii și să își întâmpine vizitatorii în locuri curate și igienizate.

Pe această cale, municipalitatea atrage tuturor atenția: Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta