Connect with us

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Actualitate

Veşti bune de la premierul Cîțu! De la 1 iunie, nu mai purtăm mască pe plajă!

Published

on

Florin Cîțu s-a întânit astăzi cu reprezentanții din industria ospitalității de la malul mării. La final, premierul a anunțat că guvernul se gândește la dezvoltarea unei aplicații care să fie folosită în restaurante și hoteluri, pentru a verifica turiştii vaccinaţi împotriva Covid 19, pe baza CNP-ului.

Cîțu este de părere că pentru un sezon de succes pe litoral anul acesta este nevoie ca toate părțile implicate să lucreze împreună. Primul-ministru a primit mai multe propuneri din partea reprezentanților din industria ospitalității, pentru deschiderea sezonului în condiții de maximă siguranță din punct de vedere medical. Ceea ce l-a surprins plăcut pe premier, a fost susținerea celor din HoReCa pentru accelerarea campaniei de vaccinare anti-covid.

„După un an, vreau să arătam că putem deschide sezonul estival în siguranță. După discuțiile de azi, am încredere că așa va fi. Cei din industria ospitalității au venit cu soluții inovative și interesante şi mă bucură că ei susţin campania de vaccinare. Pentru un sezon de succes pe litoral trebuie să lucrăm împreună. Îmi doresc să fim pe litoral fără mască. Am primit propuneri și soluții pe care le punem în discuție mâine și sigur le vom avea aprobate, astfel încât de la 1 iunie să avem o primă etapă de relaxare și a doua de la 1 august. Am vorbit şi cu organizatorii de evenimente, despre propuneri şi soluţii, cu relaxări în două etape.

Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei HoReCa pentru campania de vaccinare. În ceea ce privește diferențierea clienților vaccinați de cei nevaccinați, ar putea să se facă prin intermediul unei aplicații de verificare cu ajutorul CNP-ului. Este foarte ușor să verificăm aşa.”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Șeful guvernului și-a reiterat speranța că până la 1 iulie România să numere 5 milioane de persoane vaccinate, ceea ce evident ar însemna o revenire la normalitate. Revenirea la normalitate ar însemna şi o modificare a activităţii agenților economici de pe litoral. Programul lor de funționare s-ar putea modifica, iar guvenrul se gândeşte inclusiv la renunțarea la declarația pe proprie răspundere din timpul nopții.

Premierul a cerut vigilență din partea autorităților locale pe parcursul sezonului estival. Acestea vor trebui să urmărească respectarea regulilor şi hotărârilor CNSU. Mai exact, vor trebui să verifice dacă se respectă distanțarea între şezlonguri pe plajă, aceasta fiind una dintre condițiile pe care agenții economici și turiştii vor trebui să o repecte, pentru a putea renunța la purtarea măștii de protecţie. Premierul a mai anunțat și că, cel mai probabil, reluarea organizării evenimentelor mari ar fi posibilă după 1 august. În final, a precizat că guvernul se gândește și la un pachet de măsuri de ajutorare a celor care derulează afaceri în domeniul HoReCa şi care au avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei.

 

Continue Reading

Turism

Taxă pentru turiști, în stațiunile din sudul litoralului

Published

on

Vești proaste pentru turiștii care vor veni în acest sezon estival în vacanță, în sudul litoralului. Mai exact, în Mangalia și cele 6 stațiuni: Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp. Vor fi nevoiți să își modifice bugetul de vacanță pentru că administrația locală a introdus o nouă taxă. 5 lei de persoană pentru fiecare noapte petrecută într-un spațiu de cazare clasificat.

Hotărârea a fost luată de consiliul local Mangalia, la finele anului trecut, iar în luna martie a fost modificată, astfel că începând din acesta lună, cei care se vor caza în sudul litoralului, vor plăti această taxă specială. Valoarea ei este de 5 lei pe zi pentru fiecare persoană. Administrația promite că banii vor fi cheltuiți pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, precum şi promovare.

Și hotelierii din stațiune cred că zona de sud are nevoie de revitalizare, iar acești bani sunt necesari. Turiștii sunt însă sceptici că banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea stațiunilor și mai cred că și taxa este destul de mare pentru turiștii care cu greu reușesc să strângă bani pentru o vacanță pe litoralul românesc.

Vor fi însă și turiști exceptați de la plata taxei. Este vorba de pensionari, veteranii de război și turiștii veniți cu bilete de tratament. Taxa se va încasa la recepția structurilor de cazare și, ulterior, va ajunge la bugetul local.

 

Continue Reading

Actualitate

Reduceri de 10% la oferta Interrail Pass, pentru seniori

Published

on

Pentru călătoria cu trenul în Europa a seniorilor (vârsta peste 60 de ani), CFR Călători recomandă oferta Interrail Pass care vine cu reduceri de 10% pentru ambele variante:

  • Interrail Global Pass;
  • Interrail One Country Pass.

Oferta este valabilă atât la clasa I cât și la clasa a II-a. Spre deosebire de alte variante de călătorie, Interrail Pass permite o mai mare flexibilitate şi oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 33 de ţări europene, sau doar într-o ţară la alegere, în timpul perioadei de valabilitate. Oferta Interrail Global Pass este valabilă şi pe parcursul ţării de rezidenţă, pentru o călătorie dus-întors

Detalii despre tarife preț întreg și alte informații sunt disponibile pe  www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic Internațional/Interrail și pe  http://www.interrail.eu/.

Oferta Interrail Pass este vândută în birourile CFR Călători din staţii şi în agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional. Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita detalii la telefon 021 314 55 28 (trafic internațional Gara de Nord București) sau pot accesa link-ul: https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro/ro/booking/search.

 

 

Sursa: CFR Călători

Continue Reading

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222