Connect with us

Recomandarea saptamanii

“Gala Anului Nou 2022”, primul eveniment cultural al anului, pe scena TNOB “Oleg Danovski”

Published

on

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” vă invită duminică, 9 ianuarie 2022, începând cu ora 18:30 la primul eveniment cultural din acest an, “Gala Anului Nou 2022”

Vor urca pe scenă soliștii LAURA EFTIMIE, ELENA ROTARI, DORU IFTENE, RĂZVAN SĂRARU, MARIUS EFTIMIE, IONELA DUMA, LUCIA MIHALACHE, MIHAELA IONESCU, GABRIELA DOBRE, CRISTIAN CARAGEA, acompaniați de Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul TIBERIU DRAGOȘ OPREA. Va participa, de asemenea, Baletul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, soliști: ADRIAN MIHAIU, MIZUKI KUBOTA, CĂTĂLINA ILIESCU, IGUACEL SANCHEZ, BOGDAN BÎRSĂNESCU, MEGUMI HIGUCHI, MARIUS MARIN ADRIAN, ȘTEFAN RĂUȚ.

𝐏𝐞 𝐥𝐚̂𝐧𝐠𝐚̆ ”𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐨𝐮”, 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐥𝐮𝐧𝐚̆, 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆ 𝟔 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝟐 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢:

ZIUA CULTURII NAȚIONALE – Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

O SOLE MIO – Duminică, 16 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

SEARĂ LIRICĂ – Miercuri, 19 ianuarie 2022, ora 18:30, Foyer Teatru

CRĂIASA ZĂPEZII – Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

CARMEN – Duminică, 23 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

SEARĂ LIRICĂ – Miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 18:30, Foyer Teatru

LILIACUL – Sâmbătă, 29 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

DON QUIJOTE – Duminică, 30 ianuarie 2022, ora 18:30, Sala Teatrului

𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 (𝐜𝐮 𝐞𝐱𝐜𝐞𝐩𝐭̦𝐢𝐚 𝐒𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐋𝐢𝐫𝐢𝐜𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢). 𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭, 𝐢𝐧𝐟𝐨 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐱𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗, 𝐢𝐧𝐟𝐨 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐀𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞 𝐰𝐰𝐰.𝐭𝐧𝐨𝐛𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐚.𝐫𝐨/𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞

Programul agenției de bilete:

Agenția de bilete este închisă până pe data de 5 ianuarie 2022 inclusiv.

Agenția va fi deschisă pe data de 6 ianuarie 2022 în intervalul orar 11:00 – 15:00

Pe 7 și 8 ianuarie 2022 Agenția va fi închisă.

Se revine la programul obișnuit (Luni: 11-17, Marți: Închis, Miercuri – Joi – Vineri: 11-17, Sâmbătă – Duminică: 17:15 -18:15 în zilele cu spectacol (închis în zilele fără spectacol) începând cu data de 9 ianuarie 2022.

sursa foto: TNOB

Actualitate

În weekend, toate drumurile duc la Medgidia

Published

on

Între 20 și 22 Mai toate drumurile duc la Medgidia, unde are loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Internaţional de Jocuri şi Reconstruiri Istorice – Dapyx. Timp de trei zile stadionul „Iftimie Ilisei” îmbracă straie medievale și vă așteaptă să luați parte la:

 • ateliere meșteșugărești;
 • lupte în arenă;
 • reconstituiri istorice;
 • show gastronomic medieval;
 • jocuri şi concursuri.

Şi pentru ca distracţia să fie completă, veţi avea parte de cele mai tari concerte:

 • 20 mai, ora 20:00 – Surorile Osoianu, Lupii lui Calancea, Millenium, prezintă Dinu Maxer;
 • 21 mai, ora 20:00 – Iuliana Beregoi, Connect-R, Smiley, prezintă Cristi Brancu;
 • 22 mai, ora 19:30 – Vasilis Karras & Band.

Totul se va încheia apoteotic, cu cel mai spectaculos foc de artificii.

,,Nu ratați Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice DAPYX! Pentru că la Medgidia, eroii nu mor niciodată!”, spun organizatorii.

La evenimentul organizat de Primăria Municipiului Medgidia, intrarea este liberă.

Continue Reading

Actualitate

Sport în Parc, evenimentul care îi provoacă pe constănțeni la mișcare, are loc sâmbătă și duminică

Published

on

Clubul Sportiv Laguna Constanța îi așteaptă pe toți iubitorii de sport în aer liber la două zile pline de activități sportive, în acest weekend, 21 și 22 mai, cu ocazia Zilelor Constanței.

Proiectul Sport în Parc, finanțat de Primăria Constanța, este dedicat întregii familii și include baschet, mini-fotbal, fotbal-tenis și alte sporturi, pe terenurile care vor fi amenajate pe Bulevardul Tomis.

De asemenea va avea loc și un cros, al cărui start se va da sâmbătă, 21 mai, la ora 17:00, pe faleza Cazino. Traseul va avea trei kilometri și va parcurge faleza până în dreptul Portului Turistic Tomis apoi va urca către centru vechi, sosirea urmând să aibă loc în Piața Ovidiu.

Terenurile de sport amenajate pe Bulevardul Tomis vor fi gazda unor competiții ad-hoc, cu înscriere pe loc sau vor putea fi folosite la liber de către participanți. Pentru cei mai mici dintre aceștia vor avea loc ședințe de inițiere în diferite sporturi.

Sport în Parc este un proiect care își propune să promoveze activitățile fizice în aer liber, pentru toți membrii familiei, îndemnând la un stil de viață sănătos în care sportul să aibă un rol important.

Condițiile de practicare a sportului vor fi la cele mai înalte standarde iar organizatorii își propun atragerea unui număr cât mai mare de cetățeni de-a lungul celor două zile pline de sport.

Evenimentul Sport în Parc, parte a sărbătorii Zilele Constanței, este finanțat de Primăria Constanța și este susținut de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Universitatea Ovidius și Facultatea de Educație Fizică și Sport Constanța.

 

Continue Reading

Actualitate

Noul Range Rover Sport a fost lansat în timpul unei ascensiuni spectaculoase

Published

on

 • Debut remarcabil: Noul Range Rover Sport a redefinit luxul sportiv, reușind o ascensiune solicitantă a unui baraj de 193 m contra unui torent de apă cu debitul de 750 tone pe minut
 • Provocare acceptată: SUV-ul performant de lux a urcat barajul Karahnjukar, după ce a cucerit peisajul vulcanic islandez. Puteți vedea întreaga experiență la acest link: https://youtu.be/Lv-XcVFBwVY
 • Capacitate dinamică: Jessica Hawkins, pilot-cascador din seria James Bond, s-a aflat la volanul noului Range Rover Sport
 • Putere electrică: Modelul Electric Hybrid are 510 CP, o autonomie totală de 740 km și un nivel de emisii de CO2 de la 18 g/km1. Noul Range Rover Sport va primi o variantă cu propulsie complet electrică în 2024
 • Disponibilitate și configurare: Noul Range Rover Sport este disponibil pentru comandă, începând de astăzi în rețeaua de dealeri autorizați Jaguar Land Rover

Noul Range Rover Sport a fost lansat în premieră mondială în Islanda, reușind încă de la debut ascensiunea impresionantă a unui deversor.

Urcarea spectaculoasă a barajului a fost un test de rezistență pentru noul Range Rover Sport, care a făcut față cu brio torentului de apă de pe barajul Karahnjukar – cel mai mare baraj de acest tip din lume – cu un debit de 750 tone pe minut. Riscul pierderii demarajului era sinonim cu prăbușirea de la înălțimea de 90 metri până la baza barajului.

Cea de-a treia generație a SUV-ului performant de lux Land Rover este cea mai așteptată, avansată din punct de vedere tehnologic și performantă de până acum. Aceasta îmbină prezența impunătoare pe carosabil cu manevrabilitatea instinctivă, prin intermediul celui mai avansat mix de tehnologii la nivel de șasiu.

Urcarea cu succes a barajului a fost difuzată, în premieră, în cadrul unui eveniment exclusiv de lansare, găzduit de centrul de proiectare Jaguar Land Rover din Gaydon, Marea Britanie. Jessica Hawkins, pilot-cascador în seria James Bond, s-a aflat la volan, demonstrând aderența, tracțiunea, performanța și echilibrul noului Range Rover Sport și bifând astfel o nouă bornă în seria de provocări depășite de SUV-ul performant de lux Land Rover. Urcarea-record a vârfului Pikes Peak din America de Nord, prima traversare oficială a deșertului „Empty Quarter” din Peninsula Arabică și o primă ascensiune a celor 999 de trepte către Poarta Raiului din China sunt câteva dintre recordurile doborâte de modelul Range Rover Sport, de-a lungul anilor.

Urcarea barajului a fost obstacolul final al traseului, de la baza văii până la vârf, care cuprindea o albie inundată, tuneluri lungi si abrupte si peretele deversorului cu un grad de înclinare de 40 grade. Ultima porțiune de 294 metri, cu apa curgând în cascadă pe o distanță de 90 metri, a oferit oportunitatea celui mai bun test al tracțiunii și al încrederii pilotului.

Puterea apei care cobora pe deversor era uluitoare. Conducând prin el, știind că risc o cădere de 90 metri dacă lucrurile mergeau prost, a făcut ca aceasta să fie cea mai dificilă călătorie pe care am întreprins-o vreodată. În ciuda pantei abrupte și a vitezei apei, noul Range Rover Sport a făcut ca totul să pară ușor. Tracțiunea, calmul și vizibilitatea impunătoare au inspirat atât de multă încredere încât m-am putut bucura de întreaga experiență.”, a spus Jessica Hawkins, pilot-cascador.

Noul Range Rover Sport are la bază tehnologia avansată MLA-Flex, care reprezintă fundamentul dinamicii superioare și a rafinamentului fără egal ale modelului. Gama de sisteme de propulsie puternice și eficiente include două versiuni de motorizare cu 6 cilindri și motoare plug-in hybrid electrice, cu o autonomie complet electrică de până la 113 km și emisii de CO2 de până la 18 g/km1.

Noul motor V8 Twin Turbo de 530 CP oferă performanțele unui model sport, atingând 0-100 km/h în doar 4,5 secunde cu funcția Dynamic Launch activată. De asemenea, clienții pot alege si motoarele mild hybrid Ingenium, puternice și eficiente, pe benzină sau diesel. Modelul cu propulsie complet electrică va fi disponibil începând cu 2024, pe măsură ce Land Rover își continuă călătoria spre electrificare.

Design modern convingător

Proporțiile considerabile accentuează designul emoțional al modelului Range Rover Sport, cu o suprafață netedă, o siluetă dinamică și un profil instantaneu recognoscibil, evidențiat de formele robuste, lăsând imediat impresia că este pregătit de drum.

Designul minimalist este reflectat și la interiorul noului SUV. Acesta dispune de o nouă interpretare a habitaclului specific Range Rover, Command Driving Position, cele mai recente tehnologii de confort și asistență la conducere și cele mai bune materiale, toate garantând că fiecare experiență de condus este memorabilă.

Captivant la fiecare călătorie

Un mix dinamic de funcții și instrumente asigură cea mai captivantă și dinamică experiență de condus. O suită de tehnologii guvernate de sistemul de control integrat al șasiului (Integrated Chassis Control) Land Rover funcționează în armonie pentru a oferi răspunsuri instinctive și agilitate: noul Stormer Handling Pack, care include funcția Dynamic Response Pro, direcție integrală (All-Wheel Steering), un diferențial activ electronic cu Torque Vectoring by Braking și programe configurabile, precum și suspensie pneumatică dinamică, disponibilă pe toate versiunile noului Range Rover Sport.

Simbolul luxului sportiv

Noul Range Rover Sport transformă fiecare călătorie într-un eveniment memorabil și poate fi adaptat în funcție de nevoile fiecărui șofer, în același timp un nivel înalt de rafinament și confort. Capacitatea de a combina caractere duale este posibilă printr-un set cuprinzător de tehnologii, printre care sistemul avansat Cabin Air Purification Pro sau sistemul de sunet Meridian Signature.

Tehnologie fără cusur

Tehnologia Land Rover Electrical Vehicle Architecture (EVA 2.0) acceptă o multitudine de tehnologii conectate, inclusiv Software Over The Air (SOTA). Tehnologia inteligentă oferă actualizări de la distanță pentru 63 de module electronice, noul Range Rover Sport beneficiind de inovație, tehnologie modernă și servicii de-a lungul întregului ciclu de viață.

Sistemul premiat de infotainment Pivi Pro dispune de un ecran tactil de 13,1 inchi de înaltă rezoluție, poziționat în centrul tabloului de bord futurist. Controlând totul, de la navigație până la setările media și setările autoturismului, sistemul învață obiceiurile utilizatorului și personalizează în mod inteligent experiența de bord, devenind un asistent personal cu adevărat intuitiv.

Abilități fără egal

Noul Range Rover Sport este cea mai dinamică versiune a SUV-ului de lux de la Land Rover și cea mai potrivită pentru drumuri neamenajate, fiind dotat cu cea mai recentă tracțiune integrală Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) și cuprinzând cele mai noi tehnologii Land Rover pentru toate tipurile de teren, pentru a asigura amploarea capacității dinamice.

Funcția Adaptive Off-Road Cruise Control își face debutul pe noul Range Rover Sport și contribuie la navigarea terenurilor dificile, menținând un progres constant în funcție de condițiile solului. Șoferii pot selecta una dintre cele patru setări de confort, iar sistemul ajustează în mod inteligent viteza de rulare, permițând șoferului să se concentreze pe manevrarea autovehiculului.

Noul Range Rover Sport va fi produs exclusiv în uzina Solihull din Marea Britanie, locația istorică de producție a Range Rover, alături de noul Range Rover.

SUV-ul este disponibil pentru comanda la Exclusiv Auto – dealer autorizat Jaguar & Land Rover din, Constanta, str. Intrarea Mangaliei nr 78A.

1Cifrele furnizate sunt rezultatul testului oficial al producătorului în conformitate cu legislația UE privind WLTP cu o baterie complet încărcată. Numai în scopuri de comparație. Cifrele reale pot fi diferite. Emisiile de CO2, consumul de combustibil, consumul de energie și valorile autonomiei pot varia în funcție de factori precum stilul de condus, condițiile de mediu, sarcina, montarea roților, accesoriile montate, traseul real și starea bateriei.

 

Sursa: EXCLUSIV AUTO 

 

Continue Reading

Actualitate

Proprietăţile NORDIS – o investiție profitabilă când inflația atinge valori ridicate

Published

on

Atractivitatea dezvoltărilor urbane futuriste și trendul vacanțelor în zone în care luxul este o normalitate alimentează un interes în creștere al românilor pentru un stil de viață cu un grad ridicat de confort. În ciuda oportunităților pe care țările arabe le oferă de ceva timp cumpărătorilor români, aceștia preferă să investească în proprietăți imobiliare din România, în baza unor factori extrem de importanți pentru siguranța investiției.

Conform unui studiu efectuat de o instituție bancară de prestigiu, românii ocupă locul 1 în materie de comportament axat pe economisire în perioada pandemiei, cu un procent de 83% față de media europeană de 66,5%. Acest lucru justifică cererea ridicată privind achiziția de proprietăți imobiliare și, în ciuda provocărilor din prezent, creează un prilej favorabil pentru investiții financiare, prin care economiile sunt protejate de inflație.

În prezent, comportamentul cumpărătorilor în domeniul imobiliar denotă o educare cu privire la calitatea construcției, standardul energetic, existând așteptări mai mari în raport cu beneficiile extra ale fiecărui produs imobiliar. Oferta dezvoltărilor premium ocupă la acest moment doar 7% din piață, ceea ce deschide o oportunitate pentru agențiile imobiliare de peste hotare.

În ciuda mirajului creat în jurul acestui trend al proprietăților imobiliare în zone exotice, investitorii preferă să aleagă investițiile financiare sigure, analizând toate avantajele unui produs imobiliar din România, ce promovează un stil de viață ca o vacanță, cu un grad ridicat de confort.

Un astfel de caz este Nordis Group, singura companie imobiliară care îmbină armonios dezvoltarea hotelieră cu cea rezidențială, creând un concept de succes prin care aliniază oferta la cele mai înalte standarde de peste hotare.

Nordis Group a marcat o premieră pe piața din România, oferind posibilitatea investiției într-o cameră de hotel, de administrarea căreia se va ocupa integral, investitorul având posibilitatea de a rezerva camera timp de o săptămână pe an, pentru vacanța proprie.

La Nordis Mamaia, proprietarul se va bucura de vacanța sa de 5*, cu extrem de multe variante de relaxare și petrecere a timpului liber: plajă proprie, spa de 3.200 mp, piscine interioare și exterioare, 12 restaurante și cafenele, concierge, cinema, sală polivalentă, loc de joacă pentru copii, centru de recuperare medicală, galerie comercială cu branduri premium.

„Investitorii aleg Nordis pentru că le place conceptul pe care l-am creat în cele mai atractive stațiuni din România. Avem experiență în management hotelier și turism, ceea ce le conferă încredere că investiția este una profitabilă. Piața a ajuns la un nivel de maturizare, iar investitorii analizează atent produsul imobiliar, de la calitatea construcției, la facilități, comunitatea din care vor face parte și stilul de viață în cazul celor care aleg o proprietate în corpurile rezidențiale. La acest moment, o investiție în conceptul Nordis protejează economiile de inflație și este singurul care oferă garantat un venit pasiv fără alte costuri. Ne ținem de planul nostru măreț: punem România pe harta destinațiilor de senzație”, declară Florin Poștoacă, Sales Manager Nordis Group.

Cumpărătorii care au investit în produsele imobiliare Nordis Mamaia, Nordis Sinaia și Nordis Brașov au luat decizia convinși de toate plusurile pe care dezvoltatorul le oferă: condiții de 5 stele, administrarea proprietății, randament garantat de 7% anual, venit pasiv lunar asigurat, metode flexibile de plată, flux de turiști asigurat tot anul și posibilitatea rezervării camerei de hotel timp de o săptămână pentru sine. În acest fel, au siguranța unei investiții fără cheltuieli extra, fără riscuri și efort de administrare.

Doar în 2021, Nordis Group a realizat vânzări record, de peste 400 de milioane de lei, în ciuda contextului mai puțin favorabil din piață, ceea ce validează atractivitatea proiectului și denotă că românii preferă să investească în proprietăți imobiliare din România, în defavoarea celor din zone exotice aflate în afara granițelor.

Imposibilitatea de a asigura continuitatea închirierii unității, costurile ridicate pentru servicii de property management, plata taxelor și rigorile specifice locale, inaccesibilitatea și dependența de transport aerian și costurile aferente, ce scad profitabilitatea investiției, îi determină pe investitori să evite investițiile peste hotare și să aleagă proprietăți imobiliare din România, pentru a avea o putere mai mare de control.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222