Connect with us

Sanatate

Fructele de mare, o „escapadă” din rutina culinară

Published

on

Pe cât par de sofisticate, pe atât de simplu se pregătesc. Ba mai mult sunt şi o sursă de proteine de calitate, după cum spun specialiştii în nutriţie. Fructele de mare sunt, fără doar şi poate, un deliciu. Chiar dacă preţul este un pic cam mare, cel puţin din când în când ne putem permite câte o mică „escapadă” din rutina culinară. Astfel, o porţie de fructe de mare la tigaie poate impresiona familia ori eventualii oaspeţi. În materialul următor vă vom arăta și beneficiile consumului de creveți, stridii, scoici, midii și caracatițe, cele mai des consumate fructe de mare.

BENEFICIILE CREVEȚILOR

 • stimulează sistemul imunitar, mențin sănătatea sistemului osos și muscular, prin conținutul de fier;
 • ajută la inhibarea celulelor cancerigene din colon și rect, datorită conținutului de seleniu;
 • reduc tensiunea arterială și ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular;
 • ajută creierul și sistemul cardiovascular mulțumită acizilor grași Omega 3;
 • au proprietăți antioxidante datorită astaxantinelor și a coenzimei Q

BENEFICIILE STRIDIILOR

 • reduc nivelul colesterolului rău din sânge;
 • reduc tensiunea arterială și îmbunătățesc circulația sângelui;
 • stimulează oxigenarea creierului, datorită conținutului de fier;
 • întăresc imunitatea, mulțumită vitaminelor C și E și a mineralelor cu proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii;
 • au un conținut mare de proteine

BENEFICIILE SCOICILOR

 • susțin sănătatea cardiovasculată datorită vitaminei B12;
 • întăresc sistemul imunitar și neutralizează acțiunea radicalilor liberi, datorită continutului mare de seleniu;
 • magneziul relaxează vasele de sânge și ajută în caz de hipertensiune;
 • au efecte benefice asupra aparatului urinar, stimulând diureza;
 • pot împiedica formarea tumorilor pentru că înmoaie țesuturile dure

BENEFICIILE MIDIILOR

 • îmbunătățesc sănătatea ficatului, datorită fosfatidelor;
 • mențin sănătatea inimii și a vaselor de sânge mulțumită acizilor grași esențiali;
 • grăsimile bune ajută la dezvoltarea creierului;
 • mențin sănătatea ochilor, fiind bogate în vitamina E;
 • pot ajuta la vindecarea durerilor gastrice

BENEFICIILE CARACATIȚELOR

 • îmbunătățesc sănătatea mintală datorită vitaminei B2;
 • ajută la producerea de insulină, anticorpi și hemogoblină, tot mulțumită acestei vitamine;
 • îmbunătățesc oxigenarea sângelui, mulțumită fierului;
 • întăresc sistemul imunitar și neutralizează acțiunea radicalilor liberi, datorită continutului mare de seleniu;
 • susțin funcțiile creierului, fiind bogate în fitamina B 12

Tu cât de des consumi fructe de mare? Care sunt preferatele tale?

sursa: cosmopolitan.ro

Actualitate

Comuna Cumpăna va avea centru de vaccinare împotriva Covid-19

Published

on

Pregătirile pentru procesul de vaccinare împotriva virusului Covid-19 au intrat în linie dreaptă, la Cumpăna. Centrul de vaccinare este amenajat în incinta centrului socio-educativ din localitatea constănțeană.

Localnicii din Cumpăna se vor putea vaccina la ei în comună, imediat ce va fi avizată autorizarea centrului de vaccinare de către DSP Constanța.

“Trebuie să vă fac cunoscut faptul că, în prezența celor opt medici de familie, au fost stabilite echipele medic-asistent-registrator, care vor fi instruiți la Spitalul Modular din Constanța, pentru a putea să exercite această atribuțiune atât de importantă pentru sănătatea cetățenilor comunei Cumpăna, vaccinarea împotriva Covid-19.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Investițiile pentru dotarea centrului de vaccinare au fost făcute din fondurile proprii ale administrației publice locale.

Continue Reading

Actualitate

Body Time: eficiență și rezultate garantate

Published

on

Electrostimularea musculară este tot mai căutată în rândul românilor de toate vârstele, dornici de mișcare. Antrenamentul inovativ ce se bazează pe impulsuri electrice pe toate grupule musculare are rezultate vizibile într-un timp scurt.

În secolul vitezei, când timpul liber este extrem de prețios, chiar şi mersul zilnic la sala de fitness poate fi o adevărată provocare. Dar există, totuşi, o alternativă de luat în considerare. Electrostimularea musculară, această inovație în materie de fitness, este la îndemâna tuturor.

“Antrenamentul la noi constă în 20 de minute, se lucrează continuu, iar acest antremanent este echivalent cu mai multe zile de antrenament la sala clasică, deoarece tehnologia ne permite să trimitem impulsul mult mai adânc în musculatură, de aceea noi nu avem nevoie de greutățile de la sala clasică, iar rezultatele vin mult mai repede. Totodată, antrenamentul este mult mai intens decât antrenamentul în sala clasică datorită acestei tehnologii.”, declară ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Echipa studioului de fitness vă pune la dispoziție în primul rând un antrenor personal, care vă va supraveghea și se va asigura că lucrați corect. Și nu în ultimul rând, o gamă variată de exerciții pentru toate grupele de mușchi.

“Clienții noștri, din momentul în care ne calcă pragul, sunt întâmpinați de antrenorii noștri, care sunt responsabili de toată evoluția antrenamentelor și a atingerii obiectivului. Clientul beneficiază de un antrenament personalizat în funcție de obiectivul lui și de un plan alimentar fără de care nu putem atinge aceste obiective.”, completează ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Beneficiile sunt, aşadar, nenumărate, iar eficienţa exerciţiilor este vizibilă în scurt timp.

“În primul rând, slăbire, tonifiere, eliminarea celulitei și foarte important este că diminuăm durerile de spate, iar antrenamentele noastre au scop de recuperare, multe persoane vin la noi în urma unor intervenții chirurgicale pentru recuperarea musculaturii.”, adaugă ALEXANDRU VASILE, manager-ul studiourilor Body Time

Constănțenii au la dispoziție trei centre Body Time, ce le stau la dispoziție în puncte cheie ale orașului.

Continue Reading

Actualitate

Teen Line, prima platformă de sănătate emoțională și de prim ajutor emoţional pentru adolescenți

Published

on

Asociația Zi de Bine şi Asociația Happy Minds, vor lansa oficial pe 31 ianuarie proiectul Teen Line, o iniţiativă dedicată adolescenţilor, care se va ocupa de sănătatea emoţională a acestora şi de prim ajutor emotional în situaţii de criză.

,,Teen Line va fi o mână întinsă de care să se prindă atunci când simt că îi înghite negura unor gânduri greu de pătruns. Teen Line va fi o platformă unde pot să calce ferm și liberi, liberi de propriile temeri și liberi de judecățile și prejudecățile altora.

În ianuarie, vrem să le spunem adolescenților că nu e nevoie să facă față singuri crizelor emoționale sau problemelor generate de anxietate și depresie, indiferent de mediul de proveniență și de condițiile de viață!”, declară iniţiatorii proiectului.

Adolescenţii vor beneficia de suport psiho-emoțional prin intermediul unui helpline gratuit, cu acoperire națională, disponibil 24/7. De asemenea, vor beneficia de psihoeducație pe platforma online ce va conţine articole și materiale video, cu informații de specialitate, pe înțelesul tuturor.

Tinerii vor avea acces la informațiile științifice, cadrul și instrumentele necesare pentru a face alegeri sănătoase și pentru a ști ce au de făcut dacă se vor confrunta cu depresia sau anxietatea.

Echipa proiectului este formată din psihologi clinicieni, psihoterapeuți, psihiatri, nutriționiști, şi este coordonată de Yolanda Crețescu, psiholog clinician și psihoterapeut cu o experiență de peste 16 ani în domeniu, președintele Asociației Happy Minds și fondatorul proiectului depreHUB.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta