Connect with us

Actualitate

Fonduri de 400 de milioane de euro pentru antreprenorii care au investit în mediul rural

Published

on

Antreprenorii care au investit în satul românesc au primit în perioada 2015 – 2022 sprijin pentru înfiinţarea şi pentru dezvoltarea de activităţi neagricole prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Finanţarea a fost acordată prin submăsurile 6.2 şi 6.4 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Dintre investiţiile eligibile care au primit finanţare prin submăsura 6.2 – Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, amintim: prestarea de servicii medicale, sociale, sanitar-veterinare, producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice, producţia de ape minerale şi alte ape îmbuteliate, fabricarea produselor textile, producţia de ţesături etc. Prin submăsura 6.4 – Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole au fost finanţate investiţii noi în unităţile de primire turistică de tipul parcuri de rulote, camping sau bungalow, precum şi în unităţile de fabricare a produselor textile, îmbrăcăminte, articole de marochinărie, articole de hârtie şi carton, fabricarea produselor chimice, farmaceutice, fabricarea produselor electrice, electronice etc.

“Antreprenoriatul are un rol foarte important în dezvoltarea comunităţilor rurale pentru că asigură diversificarea activităţilor economice şi oferă servicii şi produse care să atenueze discrepanţa dintre urban şi rural. Sprijinul financiar nerambursabil pentru aceste tipuri de investiţii a suscitat un interes mare, iar fondurile disponibile s-au epuizat foarte repede. Investiţiile neagricole în mediul rural permit obţinerea unui venit independent de activitatea agricolă, asigură locuri de muncă şi aduc bani la bugetul local. În noua programare financiară a FEADR, în perioada 2023 – 2027, AFIR va continua să finanţeze proiecte de investiţii neagricole, dar competiţia va fi la fel de mare ca şi până acum, accentul punându-se pe calitatea şi beneficiile pentru comunitatea locală” a menţionat George Chiriţă, directorul general al AFIR.

Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a primit online peste 14.900 de solicitări de finanţare a investiţiilor neagricole din mediul rural care depăşesc ca valoare totală 1,3 miliarde de euro. În urma procesului de evaluare şi de selecţie a cererilor de finanţare depuse, Agenţia a încheiat contracte de finanţare cu 4.287 de antreprenori pentru proiecte în valoare totală de 398 de milioane de euro.

Pentru decontarea cheltuielilor efectuate până în prezent în cadrul investiţiilor, AFIR a efectuat plăţi însumând 278,7 milioane de euro către beneficiarii acestui sector.

Dintre beneficiarii contractelor de finanţare, prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), AFIR a finanţat peste 3.800 de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM) care dezvoltă investiţii neagricole în mediul rural, 1.484 de activităţi legate de servicii, 876 de agropensiuni şi alte 128 de proiecte pentru activităţi meşteşugăreşti.

De asemenea, 926 de tineri antreprenori au primit finanţare europeană prin PNDR pentru a dezvolta afaceri la ţară. Cu ajutorul fondurilor europene gestionate la nivelul AFIR, s-au creat 4.558 de noi locuri de muncă în sectorul non-agricol din mediul rural, din care 1.681 sunt pentru femei.

sursa foto: CECCAR

Actualitate

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța se pregătește să participe în perioada 5-7 martie 2024 la ITB Berlin

Published

on

Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța se pregătește să participe în perioada 5-7 martie 2024 la ITB Berlin, unul dintre cele mai importante târguri de turism din lume.

În ultima lună OMD Mamaia Constanța s-a pregătit cu materiale noi de marketing, pentru ca niciun detaliu al destinației Mamaia Constanța din cadrul standului României, să nu lipsească:

“Ne pregătim să plecăm la Berlin, de unde vă vom ține la curent cu tot ce înseamnă o manifestare expozițională de o asemenea amploare. Este unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume pe segmentul B2B, astfel că destinația Mamaia Constanța are toate șansele să se facă remarcată între tour-operatorii din Germania și din restul lumii.  Ne-am organizat și pentru acest târg de turism cu o prezentare Power Point în limba engleză, 4 filme video de prezentare a destinației cu subtitrare în limba engleză, 2 clipuri publicitare, o broșură de prezentare pentru stațiunea Mamaia și o broșură de prezentare pentru orașul Constanța, ambele în limba engleză, dar și cu alte materiale de marketing destinate promovării cât mai bune a destinației noastre. Alături de colegele mele din cadrul departamentelor de marketing și comunicare, sperăm să facem o impresie bună și să punem destinația Mamaia Constanța pe harta turismului mondial, a declarat George Măndilă, Președinte al Destinației de Management al Organizației Mamaia Constanța.

Reprezentanții OMD Mamaia Constanța vor ajunge luni seara în Berlin. Între obiectivele organizației se află întâlnirile cu cât mai multe agenții de turism și tour-operatori care vor fi prezenți la târg.

În fiecare an, în luna martie, lumea turismului internațional se adună la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume. Din 1966, ITB Berlin a fost forța inovatoare și platforma lider a industriei turismului, dar și principalul târg comercial la nivel global, numit și „The World’s Leading Travel Trade Show”.

Continue Reading

Actualitate

Primăria lucrează în paralel, pentru a reabilita și zonele adiacente marilor bulevarde

Published

on

În paralel cu proiectele de reabilitare a marilor bulevarde, Primăria Constanța a lucrat intens pentru ca și zonele adiacente să fie reamenajate, venind astfel în completarea lucrărilor derulate cu fonduri europene.
S-a lucrat la jardiniere, ziduri de sprijin, coloane, scări, rampe pentru persoanele cu dizabilități, platforme și alei de acces către blocuri, amenajări care deveniseră o rușine pentru locatari din cauza faptul că erau într-o stare avansată de degradare și căpătaseră un aspect vechi și ponosit.
Spre exemplu, în zona Dacia, Trocadero, pe strada Ștefan cel Mare s-a lucrat în ultima perioadă pentru înfrumusețarea și reabilitarea spațiilor adiacente blocurilor.
Pe de altă parte, Serviciul Dotări Urbane montează zilele acestea bănci și coșuri de gunoi pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, șoseaua Mangaliei. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate în zone de recreere cum ar fi piațeta din zona Dacia, proaspăt reabilitată, piațeta din zona ICIL, dar și de-a lungul bulevardelor menționate.
Cu toții ne dorim un oraș curat, prin care să ne plimbăm cu plăcere. Fiecare dintre noi are o responsabilitate în acest sens și poate contribui, în primul rând, păstrându-l așa cum este și având grijă să nu lase urme pe unde trece.
Facem din nou apel la constănțeni să păstreze în condiții bune mobilierul urban și zonele reabilitate și să nu mai arunce gunoiul decât în locurile special amenajate. Să nu uităm că toate acestea sunt realizate cu banii noștri, ai constănțenilor.
De asemenea, cetățenii care întâlnesc astfel de cazuri sunt rugați să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205

Continue Reading

Actualitate

Se oprește apa pe anumite tronsoane din cartierele Tomis II și Tomis III din municipiul Constanța

Published

on

Echipele RAJA execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, în cadrul contractului -“Realizare cămine și instalație mecano hidraulică pentru modernizare și sectorizare pe rețele de distribuție apă – LOT 1, LOT 2, LOT 3”, din municipiul Constanța.

Astfel, marți – 05 martie 2024, în intervalul orar 08.30 – 16.00, se va sista furnizarea apei în următoarele zone:
 perimetrul delimitat de străzile: Nicolae Iorga – Mircea cel Bătrân – Crișanei – Chiliei – Nicolae Iorga, cu punctele termice aferente;
 tronsonul cuprins de străzile: Ciocârliei – Ion Păun Pincio – Fdt. Prahovei – Prahovei – Ciocârliei și punctele termice din zonă;

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

Totodată, rugăm utilizatorii afectați de aceste lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Continue Reading

Actualitate

Alegeri la PUSL CONSTANȚA

Published

on

A fost stabilit Biroul Executiv Județean al Partidului Umanist Social Liberal din Constanța, dar și președintele Organizației Județene în cadrul unui eveniment organizat chiar în prima zi a lunii martie. Florentin Chiforeanu este în mod oficial în fruntea PUSL Organizația Județeană, alături de Gihan Eserghep, Giani Nebunu, Mirabela Cherim, Bogdan Ciobanu, Victor Bulacu, Mamudie Erdin, Vica Pavlov și Cristi Ionescu. Aceștia au fost votați în unanimitate de către cei peste 500 de membrii de partid prezenți la eveniment.

Florentin Chiforeanu: “Mulțumesc pentru încrederea pe care o aveți în mine. Sunt emoționat. Prima dată am fost la o adunare politică atunci când aveam 11 ani. La rândul meu propun spre vot Biroul Executiv Județean format din următorii colegi: Gihan Eserghep-prim vicepreședinte, Giani Nebunu de la Tuzla, Mirabela Cherim de la Medgidia, Bogdan Ciobanu din Constanța, Victor Bulacu, Mamudie Erdin de la Mangalia, Vica Pavlov de la Costinești, și Cristi Ionescu de la Dobromir”

Gihan Eserghep: “Vreau să urez tuturor doamnelor și domnișoarelor o primăvară frumoasă și luminoasă. Trebuie să respectăm persoanele de genul feminin de lângă noi. Să aveți parte cât mai bun și fericit. Propun să încetăm partea de politică și să va spun că trăim într-un oraș frumos, cu multiple posibilități de dezvoltare. Un oraș binecuvântat de mama natură. Dar acum este un oraș gri, cenușiu, în care toată lumea este tristă și nervoasă. Toți ne enervăm din cauza traficului. Oamenii trebuie să se prezinte la vot. Să voteze pe cine vor ei dar să se prezinte. Acum 4 ani de zile în Constanța prezența la vot a fost de 32,5 la sută. Extraordinar de mică. Avem o administrație locală care suferă de răzgândit din 2 în 2 săptămâni. Nu se consultă cu opinia publică. Primăria nu are deschidere față de cetățeni. După 3 ani de zile abia ieri s-a organizat prima ședință de Consiliu Local cu prezență fizică. Primarul trebuie să aibă curaj să se uite în ochii presei și a populației. Vreau să lăsăm în urma noastră un oraș în care să ne dorim să locuim cu toții. Dacă tot cheltuim bani haideți sa îi cheltuim cu cap. Este puțin până în iunie. Timpul scurt nu ne va dă voie să vorbim cu toți. Cea mai bună campanie electorală este cea făcută de la om la om, din gură în gură.”

Totodată la evenimentul de la Constanța a fost prezentă și Maria Grapini, europarlamentar al Partidului Umanist Social Liberal.

Maria Grapini: „Ne-am întâlnit într-o zi specială aici la Constanța că este 1 Martie și vreau să spun tuturor doamnelor și domnișoarele un călduros „La mulți ani” și mai este specială pentru că suntem prezenți la conferință și avem alegeri. Echipa PUSL de la Constanța este o echipă recent înființată, o echipă unită, foarte activă și vreau să-i felicit. Sunt prezenți 500 de oameni aici prezenți din tot județul, avem și un candidat extrem de determinat, avem și un candidat pentru primar și noi am venit să-i alegem”.

Cristian Popescu Piedone, președintele executiv al partidului de la București a ținut să transmită un mesaj video adresat lui Gihan Eserghep.

Cristian Popescu Piedone: „Domnule Gihan, partidul te-a învestit cu încredere și am fost prezent atunci când ți-ai lansat candidatura la Primăria Constanța. Ai o mare responsabilitate: să demonstrezi ceea ce nu au putut să demonstreze mulți înaintea ta, că suntem umani, că suntem umaniști. Că avem demnitate, onoare și curaj. Că vom învinge contrar tuturor jocurilor politice. Să înțelegeți un singur lucru, domnule Gihan: a fi umanist înseamnă a fi om! Ai tot sprijinul meu, al meu și al echipei mele, în calitatea mea de președinte executiv al Partidului Puterii Umaniste, te voi sprijini necondiționat să ajungi primarul Constanței. Experiența ta managerială, cu experiența mea profesională în administrația publică locală, vom face ca litoralul să ajungă adevărata perlă, așa cum era, și nu mi-e rușine să o spun, pe timpul lui Ceușescu, a fost o perioadă, pe timpul lui Mazăre – să-i dăm Cezarului, ce-i al Cezarului – dar după care, s-a ales praful. Ești cel care nu trebuie să ștergi praful. Ești cel care să construiești Constanța și Mamaia, să dai vitalitate și să aduci turiști în România. Este o mare responsabilitate! Știu că poți!”

La evenimentul PUSL au participat membrii de partid din Tuzla, Dobromir, Costinești, Medgidia, Năvodari, Mangalia, Cobadin, Techirghiol, dar și din alte orașe și comune din județul Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222