Connect with us

Actualitate

Finalele circuitelor mondiale de baschet 3×3, gata de start la Constanța: România, grupă infernală în Nations League

Published

on

Cele mai bune 32 de echipe de baschet trei la trei din lume, 24 la tineret și 8 la feminin senioare sunt pregătite de startul finalelor mondiale, care vor fi găzduite de Constanța, începând de miercuri, 14 septembrie, până duminică, 18 septembrie.

FIBA 3×3 Nations League – circuitul mondial de tineret și FIBA 3×3 Women’s Series – circuitul mondial profesionist feminin își vor desemna campioanele la Constanța, în arena construită temporar la City Park Mall.

Evenimentul a fost deschis oficial prin conferința de presă, care a avut loc marți, 13 septembrie, chiar pe terenul de antrenament, amplasat în incinta centrului comercial constănțean.

,,Standardul de organizare pe care l-am demonstrat în ultimii ani, când am găzduit turneul de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3, a determinat Federația Internațională să ne acorde oportunitatea de a organiza și un astfel de eveniment major din calendarul internațional. Ne bucurăm și suntem mândri de acest lucru.”, a spus Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Naționalele de baschet 3×3 ale României sunt prezent în ambele competiții, cu reprezentative la masculin și feminin în competiția rezervată jucătorilor tineri, sub 23 de ani și de asemenea în competiția profesionistă feminină.

Echipele noastre au adversari redutabili încă din faza grupelor, fetele urmând să se dueleze cu Franța și Statele Unite, iar băieții cu Mongolia și Japonia.

În finala circuitului feminin miza nu este doar trofeul ci și premiile în bani, care se ridică în total la 280.000 de dolari. România este în grupă cu Canada, Franța și Lituania.

,,Promovarea orașului Constanța prin intermediul evenimentelor sportive face parte din strategia de dezvoltare a tânărului club CSM Constanța iar faptul că am reușit să obținem organizarea unui astfel de eveniment extrem de important ne onorează dar ne și obligă să livrăm un turneu desăvârșit. Vor fi trei finale mondiale în cinci zile, vom avea echipele României în competiție și sperăm să avem alături cât mai mulți suporteri în tribune.”, a declarat Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța.

Fanii au acces gratuit în tribune și vor avea ocazia să participe la numeroase concursuri cu premii, care vor fi organizate în pauzele dintre meciuri. De asemenea, pe constănțeni îi așteaptă, pe lângă meciurile spectaculoase de baschet și reprezentații de circ, momente de dans, muzică non-stop și multe alte surprize.

,,Suntem încântați că putem să găzduim și să contribuim la organizarea unui evenimente de o asemenea anvergură și sperăm să ne bucurăm împreună de o atmosferă cât mai frumoasă în tribune. Hai România!”, a punctat și Călin Mihai Iacob, center manager City Park Mall.

Meciurile se vor desfășura cu începere de la ora 16:00 în primele două zile de competiție, miercuri și joi, de la ora 14:00 vineri și din nou de la ora 16:00 sâmbătă și duminică.

,,Constanța este o gazdă perfectă pentru baschetul 3×3 și de fiecare dată când Federația Română de Baschet a intenționat să organizeze aici evenimente a găsit sprijinul necesar. Mi-aș fi dorit să fi putut participa la asemenea evenimente și în timpul carierei mele, dar mă bucur pentru tinerele jucătoare că au șansa de a juca acasă și voi fi alături de ele.”, a declarat fosta mare jucătoare Svetlana Drăgușin, actualmente secretar general adjunct al Federației Române de Baschet.

Naționalele de tineret ale României vor juca miercuri și joi în faza grupelor la Nations League și apoi sâmbătă și duminică în cadrul Women’s Series.

,,Miza va fi una foarte mare, dar vom da totul pe teren, așa cum am făcut-o la fiecare participare din acest sezon în circuitul mondial.”, a spus Bianca Fota, componentă a lotului național de baschet 3×3, care a făcut parte din echipă la cel mai bun rezultat din acest sezon, locul 3 în Mastersul de la Ulaanbaatar, Mongolia.

Vineri și duminică, arena de baschet 3×3 va găzdui patru dintre cei mai spectaculoși dunkeri din lume. Va fi un adevărat duel între America și Europa, cu Isaiah Rider și New Williams din Statele Unite alături de Rafal Lipinski și Piotr Grabowski, din Polonia. Toți patru sunt deținători ai mai multor titluri în concursurile de slam-dunk din cadrul marilor evenimente internaționale de baschet 3×3.

Evenimentul care cuprinde cele două turnee finale este organizat de CSM Constanța cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și City Park Mall și este susținut de către Mastercard, Nike, Tissot, Horizon, Stirom, Radio Constanța, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Constanța, Federația Română de Baschet, Red Bull și Kiss FM.

Partenerii globali ai evenimentului sunt Wilson, mingea oficială, Zoos, 3×3 EXE și Ulaanbaatar Amazons.

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Geometria sacrului”

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 6 decembrie 2022, de la ora 17.00, la parterul Corpului A din campus, vernisajul expoziției „Geometria sacrului”, cu lucrări realizate de studenţii Facultăţii de Arte.

Evenimentul va fi precedat de un concert de muzică corală, interpretat de Corul facultății, alcătuit din studenţii specializării Muzică, programele de licenţă şi master, alături de elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, coordonaţi de lect. univ. dr. Mirela Voicu și asist. univ. drd. Titiana Miriță.

„Expoziția « Geometria sacrului » propune o paradigmă tridimensională, ce cuprinde (dar nu se limitează la) spiritualitate, conceptualitate şi tehnică. Încă din cele mai vechi timpuri, arta plastică a încastrat necunoscutul în formă şi nepalpabilul în conţinut, dând astfel densitate şi configurând conexiunea dintre umanitate şi spiritualitate. Percepţia divinului şi a întregii lumi neştiute are o dimensiune ocultă pe care fiecare dintre noi o consideră extrem de personală şi în funcţie de care îşi conduce existenţa spirituală cotidiană. Aşadar, « Geometria sacrului » propune şi o geometrie inspirată a percepţiei armonizate între imagine şi cunoaştere şi, de aici, a revelaţiei şi este cadoul pe care Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, specializarea Arte Plastice, îl face publicului constănţean în prag de sărbători”, precizează conf. univ. dr. Alina Cristea, ofițerul de presă al Facultății de Arte.

Curatorii expoziţiei „Geometria sacrului” sunt conf. univ. dr. Ovidiu Felipov şi asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor.

La expoziţie participă studenţi ai specializării Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi studenţii ai masterului Educaţia Vizuală prin Studiul Figurii şi al Peisajului, alături de profesorii lor: prof. univ. dr. Stoiciu Florin, conf. univ. dr. Caruțiu Gheorghe, conf. univ. dr. Felipov Ovidiu, conf. univ. dr. Cuciuc Romanescu Laura Sînziana, lect. univ. dr. Șerbănescu Alexandru, lect. univ. dr. Pîrvan Rus Lelia, asist. univ. dr. Sîrbu Florentin Marian, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor, asist. univ. drd. Claudiu Argeşanu.

Expoziţia este deschisă publicului până la sfârşitul lunii ianuarie 2023. Intrarea este liberă, cu respectarea programului UOC.

Continue Reading

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222