Connect with us

Societate

Filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Published

on

Începând de miercuri, 17 iulie, constănțenii, dar și turiștii aflați la malul mării pot urmări în aer liber proiecții de filme documentare la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Proiectul cultural cinematografic „Proiecții filme documentare” este organizat de către Centrul Județean Constanța „Teodor T. Burada” în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Domentarele pe care le vor viziona cei de la malul mării vor atinge subiecte despre știință, natură, antropologie, evoluția universului, toate la un loc sau tratate individual. Chiar dacă subiectele pot părea complicate, aceste filme documentare sunt menite să îi învețe pe oameni ceva nou și să aducă informații din perspective inedite, totodată captivante și intrigante.

Documentarele vor oferi o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale. În plus, acestea își propun să îi ducă pe cinefili într-o călătorie prin istorie, știință, filosofie despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului.

Parcul din cadrul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este un loc perfect pentru vizionare de filme deoarece dispune de excelentă zonă de agrement, cu alei şi bănci, amplasate printre arbori şi aranjamente vegetale, toate constituind o mini grădină dendrologică, cu specii autohtone. Mai dispunde și de un ecran gonflabil, unde pot fi  desfășurate proiecții în aer liber.

Totodată, filmele documentare au rolul de a trimite la introspecție și sunt o metodă alternativă de educație reprezentând un mijloc de conștientizare asupra importanței protecției mediului.

Primul film documentar va putea fi vizionat în data de 17 iulie și 28 august începând cu ora 21.30, ce se intitulează „Află totul despre urși” în care se vorbește despre hibernare și necesitatea acesteia în viața urșilor.

Cel de-al doilea documentar „Pământul. 100 cele mai mari descoperiri” va avea loc în 31 iulie și 11 septembrie de la ora 20.30, în care este prezentat Pământul, cea de-a treia planetă de la Soare și a cincea ca mărime din Sistemul Solar.

Un al treilea film-documentar pe care constănțenii, dar și turiștii îl pot viziona în cadrul proiectului cultural cinematografic „Proiecții filme documentare”  de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este „Coliziuni Cosmice: Galaxii” care va fi proiectat în data de 14 august și 11 septembrie, la orele 21.30, respectiv 20.30. Documentarul descrie galaxia noastră și „bătăile cosmice” purtate de corpurile cerești. Un univers care merită cunoscut îndeaproape și de care se vor bucura cei ce îl vor viziona.

Proiectul se va desfășura până la finele anului în funcție de condițiile meteorologice, în exterior sau interior, în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Sursa foto: delfinariu.ro

Societate

A început distribuirea facturilor RADET

Published

on

În perioada  vineri, 15 ianuarie – duminică, 17 ianuarie 2021, R.A.D.E.T. Constanța va distribui factura fiscală acelor asociații de proprietari care nu au transmis încă o adresă de e-mail pentru comunicare acesteia.

Programul de distribuire al facturilor de la punctele termice cunoscute asociațiilor, este:

– vineri: 15 ianuarie 2021 – între orele 14:00 – 16:00;

– sâmbătă: 16 ianuarie 2021 – între orele 08:30 – 10:30 și 14:00 – 16:00;

– duminică: 17 ianuarie 2021 – între orele 08:30 – 10:30 și 14:00 – 16:00.

Începând cu data de luni, 18 ianuarie 2021, reprezentanții legali ai asociațiilor de proprietari care nu au ridicat factura de la punctul termic, o pot ridica de la sediul R.A.D.E.T. din strada Badea Cârțan nr.14A – Ghișeu Registratură.

,,Rugăm asociațiile de proprietari să ne comunice o adresă de e-mail validă necesară expedierii facturii, astfel încât să se evite pe viitor deplasarea la punctul termic, cât și ca măsură de prevenție contra COVID-19.

Totodată, rugăm restanțierii să își plătească serviciul prestat de noi.” transmit reprezentanții RADET într-un comunicat de presă.

Continue Reading

Actualitate

Drumul “Dobrogea Expres”, în linie dreaptă

Published

on

S-au făcut primii pași în construirea Drumului “Dobrogea Expres” Constanța –  Tulcea. În orașul de la malul mării a avut loc prima sesiune de lucru privind demararea lucrărilor la drumul expres ce va lega cele două municipii.

În momentul de față, traficul rutier între Constanța și Tulcea, se realizează pe drumul național DN22(E87), iar timpul minim de parcurs este de 1 oră și 45 de minute. Drumul expres ce urmează să prindă contur este prevăzut și în cadrul Master Planului General de Transport al României și va face legătura între Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

“Scopul nostru este de a ne întâlni și de a dezbate orice proiect de dezvoltare al acestui județ și implicit al regiunii în care locuim. Să poți dezvolta un județ, pe lângă necesitățile curente de trai, avem nevoie de drumuri care să ne permită o dezvoltare economică considerabilă, dar și de o mobilitate cât mai facilă a forței de muncă. Construirea unui drum expres Constanța – Tulcea reprezintă o necesitate stringentă a regiunii noastre. Împreună cu toți factorii implicați în demararea, implementarea și construirea drumului Dobrogea Expres, ne-am întâlnit pentru a vizualiza cele patru variante de traseu și de a dezbate pe marginea acestora.”,  a declarat MIHAI LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța

Astfel, cele patru alternative de traseu au o lungime maximă de 158 km și minimă de 106 km. Proiectul are ca scop principal reducerea timpului de călătorie și implicit a condițiilor de siguranță a traficului rutier, iar valoarea inițială estimată a contractului este de aproximativ 18 milioane lei.

“Prin construirea acestui drum expres, cel mai mult va avea de câștigat sectorul turistic al celor două județe, Constanța și Tulcea. Totodată, acest drum expres va avea un impact major pozitiv asupra creșterii economice din regiune, precum și a numărului agenților economici. Un factor care a împiedicat, până în prezent, mobilitatea urbană, așa cum am mai spus de multe ori, este reprezentat de plata taxei pe care locuitorii și turiștii o achită pentru a intra sau ieși din județele Constanța și Tulcea. Lucru care nu mi se pare firesc! Această taxă are un impact negativ și asupra transportatorilor comerciali și consider că ar trebui eliminată cât de curând posibil.”, declară MIHAI LUPU, președintele Consiliului Județean Constanța

La întrevederea de la Constanța au luat parte, pe lângă președintele CJ Constanța, administratorul public, subprefectul județului Constanța, cât și reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Continue Reading

Actualitate

În decembrie, rata anuală a inflației s-a menținut la 2,1%

Published

on

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 2,1% în luna decembrie 2020, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 3,24%, serviciile cu 2,69%, iar mărfurile nealimentare cu 1,01%.

“Preţurile de consum în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, au crescut cu 2,1%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 1,8%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2020 – decembrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2019 – decembrie 2019), calculată pe baza IPC, este 2,6%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,3%”, se arată în comunicatul INS

Totodată, Banca Naţională a României a estimat o inflaţie de 2,1% la sfârşitul lui 2020 şi de 2% în trimestrul III din 2022, potrivit Raportului asupra inflaţiei.

sursa foto: ceccarbusinessmagazine.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta