Connect with us

Actualitate

Filiala PNL Constanța a fost și în acest an, gazda Școlii de Vară a Organizației Seniorilor din PNL

Published

on

Ediția din acest an a Școlii de Vară a Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali s-a desfășurat în perioada 1-3 septembrie 2023, la Complexul Cleopatra din Saturn. Evenimentul a reunit 335 de membri ai OSNL-urilor din 47 de județe. Au răspuns invitației organizatorilor: din partea Organizației Constanța, preşedintele Filialei PNL Constanţa – deputatul Bogdan Huțucă şi prim-vicepreședintele PNL Constanța, Silviu Iulian Coşa, prefectul judeţului Constanța; iar Organizația Națională a fost reprezentată de preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, secretarul general Lucian Bode, miniştrii liberali Cătălin Predoiu (Afaceri Interne), Alina Gorghiu (Justiţie), Raluca Turcan (Cultură), Mircea Fechet (Mediu), Marcel Boloş (Finanţe), preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, deputatul şi fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu. Lucrările au fost deschise de Victor Paul Dobre, preşedintele Organizaţiei Seniorilor Naţional Liberali.

Filiala OSNL Constanța a fost reprezentată de 15 delegați în frunte cu președintele Ioan Solomon. În intervenția sa, președintele OSNL Constanța a atras atenția asupra unor teme de interes: ,,Profit de prezența aici a Ministrului Mircea Fechet, pentru a atrage atenția asupra procedurii greoaie de elaborare a documentațiilor și avizelor de Mediu. Cred că în acest moment procedura este greoaie și duce la anumite întârzieri în emiterea documentațiilor. O simplificare a procedurii ar fi benefică și în folosul tuturor, ajutându-ne să scurtăm etapele de pregătire a documentațiilor. În aceiași linie, profit de ocazie ca să aduc în atenție problema plajelor și a luciului de apă. Am constatat că anumite sectoare de plajă nu sunt întreținute corespunzător de către ABADL sau de către concesionari, iar, de cele mai multe ori, pentru această situație este criticată autoritatea locală. Aici ar trebui intervenit, pentru a evita astfel de situații. Și, nu în ultimul rând, doresc să atrag atenția asupra fenomenului de bullying. Autoritățile locale investesc în educație, noi la Constanța am majorat bursele, pe langă celelalte investiții în educație, însă, avem nevoie de susținerea Autorităților Centrale pentru a putea lupta împreună împotriva acestui fenomen care a luat aploare în toată țara. La fel ca și în multe organizații din țară, Organizația Seniorilor Liberali Filiala Constanța are o activitate bogată, susținută de conducerea Filialei Județene. Mulțumesc pentru susținere și implicare. Și nu în ultimul rând, vă mulțumesc pentru că ați ales județul Constanța pentru organizarea acestui eveniment,” a transmis Ioan Solomon, președintele OSNL Filiala Constanța.

,,În PNL, ne-am propus ca seniorii liberali să fie un adevărat think-tank al partidului, sursă de idei pentru obiectivele pe care ni le propunem. România trebuie să-şi schimbe mentalitatea când face politici publice pentru seniori. E necesar să pornim de la ideea că înaintarea în vârstă e o creştere în înţelepciune, nu o degradare. De asemenea, cred cu tărie că, în contextul ascensiunii naţionalismului gălăgios şi al extremismului, seniorii liberali sunt repere, de la care tinerii de astăzi pot învăţa patriotismul real, nestrigat, susţinut de fapte, nu de vorbe şi care promovează conservatorismul moderat şi valorile morale.”, a subiniat Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, în alocuțiunea sa.

,,Seniorii României merită, în primul rând, respect și solidaritate, iar acestea ar trebui să vină din serviciile publice oferite de către stat, din sistemul medical, protecția socială, precum și altele. Demnitatea seniorilor poate fi protejată prin politici guvernamentale care să ofere stabilitate și siguranță, precum și o Românie în care aceștia să nu simtă că sunt pe cont propriu, mai ales într-un moment în care Europa traversează o perioadă de crize suprapuse. Abordarea PNL-ului este una inclusivă: România în care aceștia au muncit și au contribuit are obligația de a fi și de partea lor, de a-i sprijini și de a-i susține, ” a reiterat deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Filiala Constanța.

Actualitate

Două spectacole ale Teatrului de Stat Constanța în selecția Festivalului Național de Teatru 2024

Published

on

Astăzi a fost anunțată selecția de spectacole a Festivalului Național de Teatru 2024, ediția cu numărul 34, iar Teatrul de Stat Constanța va fi prezent în festival cu două spectacole: „10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA” de Gabriel Sandu, regia Elena Morar și Gabriel Sandu și „A DOUĂSPREZECEA NOAPTE” de William Shakespeare, regia Andrei Șerban.

Echipa curatorială a festivalului este formată din cronicarii teatrali Mihaela Michailov, Călin Ciobotari și Ionuț Sociu, care au vizionat peste 250 de spectacole din România, Republica Moldova, Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Polonia, Portugalia și Serbia. 31 de spectacole din România au fost selectate în FNT 2024 și cinci spectacole sunt invitate din străinătate.

Este al patrulea an consecutiv în care Teatrul de Stat Constanța își demonstrează relevanța în  contextul teatral românesc contemporan inclusiv prin prezența în Festivalul Național de Teatru, cel mai important eveniment al breslei. În 2023 a fost selectat spectacolul „Seaside Stories” în regia lui Radu Afrim, în 2022 – „8 tați”, regia Irisz Kovacs și în 2021 – „Doi tineri din Verona”, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Festivalul Național de Teatru este un program permanent al UNITER, inițiat în anul 1990 și finanțat de Ministerul Culturii și Primăria municipiului București. Ediția 34 se va desfășura în perioada 18 – 27 octombrie 2024, în capitală.

10 LUCRURI PE CARE LE-AM PIERDUT LA FESTIVALUL MAMAIA

de Gabriel Sandu

Regia: Elena Morar și Gabriel Sandu

Scenografia, video, lighting design: Miruna Croitoru

Sound design și adaptare muzicală: Alexandru Neș

Coregrafie: Stela Cocârlea

Pregătire muzicală: Inga Postolache

Asistență scenografie: Nicoleta Ivan

DISTRIBUȚIA: Mirela Pană, Liliana Cazan, Ramona Niculae, Dana Dumitrescu, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Cristiana Luca, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea Florin Aioane, Laura Iordan.

A DOUĂSPREZECEA NOAPTE

de William Shakespeare

Adaptare de Daniela Dima și Andrei Șerban

Regia: Andrei Șerban

Regizor asociat: Daniela Dima

Scenografia: Carmencita Brojboiu

Lighting design: Cristian Niculescu

DISTRIBUȚIA: Andrei Bibire, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea/ Vlad Lință, Iulian Enache, Mihaela Velicu, Liviu Manolache, Ecaterina Lupu, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Ștefan Mihai, Alina Manțu, Georgiana Mazilescu, Florentin Roman.

Continue Reading

Actualitate

Anunț important pentru călători: o stație a fost mutată

Published

on

Stația Parcul Tăbăcărie de pe Linia 102, în direcția Delfinariu, a fost mutată cu aproximativ 50 de metri spre strada Primăverii.

„Deoarece adăpostul de călători a rămas deocamdată în vechea locație a stației, le recomandăm călătorilor să aștepte autobuzul în zona unde a fost realizat marcajul pentru stație și unde se află caseta albastră cu sigla CT BUS”, au transmis reprezentanții CT BUS.

Continue Reading

Actualitate

„Constanța Coffee Break”, continuă

Published

on

Bulevardul Tomis redevine și în acest weekend locul preferat al constănțenilor și turiștilor, care pot să redescopere frumusețea arhitecturală a orașului și se pot bucura de momente de inspirație și relaxare alături de cei dragi.

Ne plimbăm, facem sport, socializăm, ne răsfățăm cu o cafea sau ne răcorim cu o înghețată pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Capitol și Miga. Zona pietonală va fi cuprinsă de o atmosferă energizanță.

„Dacă vreti să faceți parte din această poveste frumoasă, vă invităm alături de noi! Artiștii, cluburile sportive sau ONG-urile, toți creatorii de frumos se pot adresa Direcției Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241485893 sau pe adresa de e-mail: evenimente@primaria-constanta.ro”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

Acțiune de donare de sânge, la Năvodari

Published

on

Primăria Orașului Năvodari și Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează o nouă acțiune de donare de sânge la Năvodari.

O echipă mobilă va fi prezentă, sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 08.30-13.30, la Centrul de Zi pentru Copii și Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială, Str. Sănătății, nr. 2 (lângă Taxe și Impozite). La acțiunea de donare din 3 august sunt așteptați atât locuitorii orașului Năvodari, precum și cei din localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Persoanele care vor efectua o donare completă vor beneficia de zi liberă de la locul de muncă în ziua donării, alocație de hrană sub forma unui card în valoare de 280 LEI, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării pentru cei care au domiciliul în altă localitate.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani, cu greutate peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită virală de tip B sau C, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, boli autoimune. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să prezinte adeverință medicală, eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu suferă de nicio afecțiune care ar contraindica donarea de sânge. Toți donatorii de sânge sunt rugați să prezinte în ziua donării un act de identitate valabil.

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt rugate să se programeze la numărul de telefon 0786.821.750, de luni-vineri, în intervalul orar 09.00-16.00.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222