Connect with us

Diverse

“Fiinţa umană: de la fizic la spirit” – o conferinţă cu totul aparte pentru schimbarea de care aveţi nevoie în viaţă

Published

on

Invitaţie la o conferinţă aparte! Dacă sunteţi din Constanţa sau din Tulcea şi nu aveţi planuri pentru weekend-ul ce urmează, ar trebui să luaţi în calcul evenimentul ce va avea loc la Teatrul Jean Bart din Tulcea – conferinţa intitulată sugestiv „Fiinţa umană: de la fizic la spirit” – eveniment organizat de ANATECOR și Grupul ANGELO.

Obiectivul conferinței ce se va desfăşura sâmbătă, 3 noiembrie în intervalul orar 09.00 – 19.00, este de a oferi informații și cunoștințe unice, reale, pentru schimbarea de care aveţi nevoie, pentru conștientizarea factorilor negativi ce vă influenţează viaţa și, totodată, identificarea soluțiilor pentru împlinirea fiecăruia.

                                                                                      

Evenimentul va fi moderat de Paula Vals, manager-ul brandului ANGELO şi se va bucura deprezenţa unor invitaţi de seamă, care vor împărtăşi publicului o parte din vasta lor experienţă. Vorbitorii sunt persoane cu experiență de viață, autori ai unor cărți deosebite, adevărați „avatari” în consilierea pentru găsirea „Căii”.

–           Prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan, care va vorbi despre creier, emoții și noua spiritualitate.

–           Dr. Gheorghe Mencinicopschi, care îi va învață pe cei prezenţi ce informații ne transmit alimentele.

–           Dl. Remus Tănase, președintele ANATECOR, care, în urma unei boli incurabile în familia sa, va contura o idee cât se poate de clară: cum să fim campioni, învingători în viață.

–           Conf. univ.dr. Floarea Damaschin, o viață închinată binelui, ne învață nutriția  conștiență.

–           Psih. Mircea Stefea, inspector sanitar și terapeut, ne arată soluțiile pentru dezechilibrele fizice, sufletești și spirituale.

–           Dr. Ioan Haiduc, trecut printr-o moarte clinică, care i-a schimbat cu 180 grade destinul, ne învață cum să dialogăm cu mintea subconștientă pentru a găsi cauzele subtile și soluțiile la problemele pe care le întâmpinăm.

“De ce promovez eu aşa ceva? Dacă ne uităm la afişul acestei conferinţe, care spune mai mult decât o mie de cuvinte, cu o temă unică, într-o abordare holistică, aflăm cum ar trebui să folosim componenţa fizică, sufletească, spirituală pentru împlinirea noastră, atât ca sănătate cât şi viaţă; lucruri noi de la oameni de ştiinţă  cu peste 40 de ani de experienţe privind abordarea vieţii pentru împlinirea noastră. Din dragoste pentru oameni și viață, aleg să mă implic, să transmit oamenilor că, atunci cand eşti în armonie cu tine, viaţa nu mai pare o povară. Chiar te bucuri de ea.” – concluzionează PAULA VALS

Preţul unui bilet este de 100 lei, masa de prânz fiind inclusă, iar rezervările se pot face la: 0744.527.751

Actualitate

CFR Călători vă propune: “Ia-ţi bicicleta cu tine în timpul liber!”

Published

on

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de călătorie, CFR Călători pune la dispoziția călătorilor mai multe variante de transport pentru biciclete.

– Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil.

– Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei şi poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători.

– Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.

– În cazul grupurilor organizate de biciclişti, aceştia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât înainte ca direcţiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcţie de materialul rulant disponibil.

– În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceştia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

– Dacă la verificarea legalităţii călătoriei pasagerii însoţiţi de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimaţiei de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Biletele de tren pot fi achiziţionate utilizând următoarele canale:

– online de pe www.cfrcalatori.ro;

– de la automatele de vânzare bilete din gări;

– direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

sursa foto: provelo.ro

Continue Reading

Diverse

Misiune mai puțin obișnuită pentru jandarmii constănțeni

Published

on

Intervenţie mai puțin obișnuită a jandarmilor constănţeni. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui șarpe din preajma unui bloc din municipiul Constanța.

Speriat de prezenţa unui şarpe ajuns întâmplător lângă un bloc situat pe bulevardul Ferdinand, unul dintre locatari a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la faţa locului şi a preluat intrusul, acesta fiind eliberat ulterior într-o zonă cu vegetaţie de la marginea oraşului.

În cursul anului trecut, jandarmii au fost solicitaţi de unsprezece ori pentru a interveni în vederea îndepărtării unor şerpi ajunşi accidental în zone locuite.

În astfel de situaţii, autoritățile recomandă cetăţenilor să nu omoare reptilele, să nu se apropie de ele şi să anunţe imediat autorităţile abilitate.

sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic, în zona Delfinariu

Published

on

Atenție, constănțeni! În această perioadă, se reabilitează carosabilul pe străzile din zona Delfinariu. Pe această cale, conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil!

Din această săptămână vor demara lucrările de modernizare a carosabilului pe străzile delimitate de strada Chiliei și bulevardul Mamaia. Este cea de-a doua etapă a procesul de reabilitare a tramei stradale, după ce au fost efectuate lucrări de recondiționare a trotuarelor.

În prima parte a săptămânii se vor executa lucrări de frezare a carosabilului pe strada Tabla Buții, circulația autovehiculelor fiind restricționată total, până la ora 16:00.

Joi, artera rutieră va fi recondiționată cu asfalt iar în paralel se va decoperta stratul de asfalt existent pe strada Grozești. Intervențiile se vor desfășura cu restricții totale de trafic rutier, în intervalul orar 08:00-16:00.

Vineri, vor avea loc lucrări de asfaltare pe strada Grozești, cu același regim de restricții de trafic rutier.

Pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să NU parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Țara Piticilor și Gravity Park și-au redeschis porțile

Published

on

Decizia a fost luată având în vedere trendul descendent al incidenței cumulate la 14 zile sub 3 ‰ locuitori pentru municipiul Constanța.

Pentru ca micuţii şi tinerii să fie în deplină siguranță, echipamentele de joacă și materialele sportive vor fi dezinfectate zilnic. Totodată, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Vizitatorii sunt rugați să folosească dezinfectantul pentru mâini la intrarea și la ieșirea din obiective și să rămână în afara parcurilor de distracție, dacă prezintă simptome ale vreunei boli infecțioase respiratorii (ex: febră, tuse, respiraţie greoaie/dificultăţi în respiraţie, frisoane, dureri musculare, pierdere de gust sau miros etc.).

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222