Connect with us

Recomandarea saptamanii

Festivalul Internaţional de film KINOdiseea a revenit la Tulcea cu cele mai premiate filme ale anului

Published

on

După ce și-a încheiat programul la Bucureşti, Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, a sosit la Tulcea, la Teatrul Jean Bart, între 30 septembrie şi 3 octombrie.

Vreme de doisprezece ani, KINOdiseea a adus în atenţia publicului bucureştean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaţionale precum Berlin, Sundance, sau festivaluri de profil cu tradiţie, producţii cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie.

Anul acesta, KINOdiseea revine la Tulcea, cu 6 lungmetraje europene şi un film românesc. Filmele se adresează copiilor, famililor şi profesorilor, dar şi cinefililor. Proiecţiile vor avea loc în fiecare zi, de joi până duminică, de la ora 10:00 (proiecţii dublate în limba română) şi la 12:00 (proiecţii subtitrate în limba română). Pe lângă proiecţiile de filme, copiii sunt aşteptaţi la 3 ateliere de incursiune în culisele cinematografiei coordonatate de Paul Grec şi Andrei Răuţu.

Filmele din programul KINOdiseea Tulcea sunt:

STRĂJERII DELTEI, Regia: Liviu Mărghidan. Detalii: 2021, 85 minute, România, clasele II-V

SISTERS/ SURORILE – VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE, Regia: Silje Salomonsen & Arild Astin Ommundsen. Detalii: Norvegia, 2020, clasele II-VII, 78 minute.

MARTIN AND THE MAGICAL FOREST/ MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ, Regia: Petr Oukropec. Detalii:Cehia, Slovacia, Germania, 2021, clasele II-VII, 80 minute

BUSTER’S WORLD/ LUMEA LUI BUSTER, Regia: Martin Miehe-Renard. Detalii: Danemarca, 2021, 85 minute, clasele IV-VIII

JACKIE ŞI OOPJEN, Regia: Annamaria van de Mond, Detalii: Olanda, 2020, 90 minute. Recomandare de vârstă: clasele I-VIII

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, clasele II-VIII, Australia

SPACE BOY, Regia: Olivier Pairoux. Detalii: Belgia, 100 minute, clasele IV-VIII

Program Teatrul Jean Bart:

02 octombrie, ora 10:00- SISTERS- VARA ÎN CARE NE-AM DESCOPERIT SUPERPUTERILE (dublat în limba română), clasele II-VII

02 octombrie, ora 12:00- LUMEA LUI BUSTER, clasele IV-VIII

02 octombrie, ora 14:00- ATELIER DE EDUCAŢIE AUDIOVIZUALĂ, coordonator Paul Grec

03 octombrie, ora 10:00- MARTIN ŞI PĂDUREA MAGICĂ (dublat în limba română), clasele II-VII

03 octombrie, ora 12:00- SPACE BOY, clasele IV-VIII

Mai multe detalii despre filmele şi programul festivalului sunt disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ şi pe www.facebook.com/kinodiseea.

sursa foto: iqads.ro

Actualitate

Ai încredere în profesioniștii de la Pizza EVO!

Published

on

Pizza EVO a fost creată pentru amatorii de gust bun, pentru care nu ora la care mănâncă e importantă, ci puterea poftei care îi îndeamnă să comande. Accesaţi https://www.pizzaevo.ro/ şi alegeţi ce vi se potriveşte!

Toate preparatele sunt pregătite din ingrediente de cea mai înaltă calitate, iar bucătarii șefi sunt inventivi şi îmbogățesc mereu oferta în funcţie de gusturile celor care comandă.

Pentru sistemul de catering, clienţi sunt consiliaţi în alegerea numărului și tipurilor de preparate și a băuturilor.

Profesioniştii de la Pizza EVO vă ajută să alegeți meniul conform caracterului petrecerii, persoanelor care vor participa, vremii și evident, bugetului.

Sunați la

  • 0241 555 585,
  • 0241 555 595,
  • 0727 555595,

și scăpați de grija meniului pentru petrecerea dumneavoastră.

 

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” organizează proiectul cultural – artistic “Iată, vin colindători!”

Published

on

Spectacolul va avea loc pe data de 09 decembrie,  începând cu ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Spectacolul aduce în atenția publicului constănțean cântece, colinde şi obiceiuri tradiţionale asociate sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, într-o împletire armonioasă de contemporan şi tradiţional.

Programul spectacolului va fi susţinut de cursanţii claselor de canto muzică uşoară şi canto muzică populară ai Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”şi grupuri de colindători/ ansambluri din ţară, după cum urmează: Ansamblul Artistic Profesionist “Baladele Deltei”  Tulcea Grupul de colindători “La Lină Fântână” –  Brăila, Grupul de colindători “Glasul Străbunilor” – comuna Jijila, Tulcea, Elena Plătică şi colindătorii clasei de canto popular – Coordonator Prof. Elena Plătică, Grup Vocal „Giocoso” – Coordonator Prof. Rodica Iftime.

Accesul în sala de spectacol este permis pe baza prezentării dovezii vaccinării, care se realizează doar prin intermediul Certificatului Digital al UE privind COVID;

Intrarea este liberă în măsura locurilor disponibile;

Purtarea măștii de protecție cu acoperirea nasului și a gurii este obligatorie pe toată durata spectacolului.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Debutează cea de-a 10-a ediţie a festivalului Pelicam – festival internaţional despre mediu şi oameni

Published

on

Astăzi începe a 10-a ediţie a festivalului Pelicam – festival internaţional despre mediu şi oameni. Ediţia din acest an se va desfăşura online, în perioada 15-24 octombrie.

Tulcea a fost timp de 8 ani gazda acestui eveniment cultural, a cărui prezenţă a îmbogăţit peisajul cultural al oraşului, atât prin calitatea selecţiei de filme, cât şi prin natura evenimentelor conexe. Numeroşi tineri tulceni au crescut şi s-au modelat intelectual alături de acest festival, intrând în familia Pelicam în calitate de voluntari sau spectatori.

Festivalul a pus municipiul Tulcea pe harta festivalurilor de film din România, iar prin includerea în reţeaua Green Film Network în agenda internaţională a festivalurilor de gen.

Primăria Municipiului Tulcea îşi afirmă intenţia de a readuce festivalul în municipiu, instituţia noastră având datoria să întreprindă toate demersurile pentru a asigura continuitate acestui eveniment.

Unul dintre obiectivele principale este valorificarea potenţialului cultural al oraşului prin dezvoltarea infrastructurii şi a ofertei culturale, şi, mai cu seamă, consolidarea şi punerea în valoare a unor evenimente care au câştigat deja recunoaştere la nivel naţional şi internaţional, fiind, totodată, bine primite de publicul tulcean.

Publicul tulcean este invitat să urmărească online evenimentul din acest an: 10 zile pline de documentare despre mediu şi oameni în premieră naţională, întâlniri cu regizori străini, dezbateri alături de jurnalişti şi activişti de mediu şi ateliere pentru copii.

Programul de filme include cele mai recente documentare de mediu, atent curatoriate, prezentate în premieră naţională într-o ediţie online. Fiecare film din cadrul festivalului va putea fi văzut online, la ora programată pe online.pelicam.ro Unele proiecţii vor fi însoţite la final de discuţii sau dezbateri. Programul integral al proiecţiilor, atelierelor şi al evenimentelor conexe este disponibil pe site-ul pelicam.ro.

sursa foto: pelicam.ro

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Zilele mustului, la Complex Burebista!

Published

on

Mustul, carnea pe grătar sau la ceaun,porumbul fiert şi plăcintele vor da startul celei mai mari petreceri ce se va desfăşura în perioada 8-10 octombrie la Complex Burebista din Istria. Mustul proaspăt din podgoria de la Jariştea va fi condimentat cu muzica formaţiei Perla Moldovei.

Vino la Complex Burebista din Istria şi petrece un weekend de neuitat într-un peisaj autentic din deltă. Rezervări şi detalii despre eveniment puteţi obţine la numărul de telefon: 0758.403576

Mâncarea bună si voia bună cu siguranță că vor fi prezente la ZILELE MUSTULUI  și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la acest eveniment fără să încerce un preparat gustos, așa că ia-i cu tine pe toţi cei dragi și hai să ne vedem şi revedem timp de 3 zile la ZILELE MUSTULUI, la Complex Burebista din Istria , de vineri 8 octombriepână duminică 10 octombrie, unde mustul şi bucatele alese vor fi vedetele care nu pot fi refuzate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222