Connect with us

Societate

Fermierii sunt atenționați cu privire la respectarea programărilor

Published

on

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în prima zi de depunere a Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti s-au prezentat doar 3.246 fermieri dintr-un total de 5.588 fermieri programați, respectiv un procent de 58,08%.

Se atrage atenția fermierilor că este necesar să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019.

Completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa Cererea unică de plată – declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic.

Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Se reamintește că depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

 Materialele de informare referitoare la Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2019 sunt disponibile pe pagina de început a site-ul APIA: www.apia.org.ro.

Sanatate

Localnicii din Năvodari se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare

Published

on

Vești bune pentru localnicii din Năvodari. Aceștia se pot vaccina împotriva virusului Covid-19 doar cu buletinul, fără programare.

Astfel, persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la Centrul de la Năvodari doar cu buletinul, fără a fi nevoie o programare prealabilă în platformă.

În cadrul Centrului de la Năvodari se administrează serul produs de Moderna.

Persoanele care se adresează centrului vor fi programate ulterior pentru rapel, urmând ca la finalizarea imunizării să primească adeverința de vaccinare.

Pentru mai multe informații, localnicii sunt sfătuiți să sune la numărul de telefon 0712.012.439.

Până în prezent, aproape 2.900 de persoane au fost imunizate cu serul Moderna la Centrul de Vaccinare de la Năvodari.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Noi locuri de parcare pe strada Dionisie cel Mic

Published

on

Primăria Constanța a identificat soluții pentru riveranii care parcau autovehiculele pe strada Dionisie cel Mic, arteră rutieră care a fost reconfigurată prin instituirea regimului de sens unic dinspre strada Barbu Ștefănescu Delavrancea către aleea din zona blocului 70.

Zona carosabilă a fost reamenajată, şi au fost create 116 locuri de parcare. Titularii autorizațiilor de parcare vor primi locuri de parcare în apropierea imobilelor, fără costuri suplimentare.

Terenul viran situat în zona blocului 60 va fi transformat într-o parcare rezidențială modernă. Echipele SC Confort Urban SRL au demarat lucrările de amenajare a suprafețelor, în vederea aplicării stratului de asfalt. Se excavează terenul și se montează bordurile care vor delimita locurile de parcare.

În același timp, va fi reamenajat spațiul destinat parcării autovehiculelor aferent blocului 62. Zona carosabilă va fi asfaltată. Simultan, se vor îmbunătăți condițiile de acces pietonal, aleea din zona blocurilor 68 și 65 va fi reabilitată.

 

Continue Reading

Actualitate

Forțele Navale Române preiau președinția Forumului Comandanților Marinelor Militare Europene

Published

on

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a participat la forumul șefilor forțelor navale europene (CHENS – CHiefs of European NavieS), din care fac parte șefii forțelor navale din 24 de state maritime europene, indiferent dacă acestea sunt membre NATO sau ale Uniunii Europene (Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Turcia).

CHENS este un forum informal, independent și apolitic, având ca obiective principale dezvoltarea colaborării în domeniul naval, analizarea problematicii maritime europene, precum și promovarea punctelor de vedere navale în cadrul forurilor de decizie. Reuniunea din acest an a fost găzduită de Malta și a avut loc în mediul online, pe fondul prevenirii răspândirii Covid-19.

În alocuțiunea sa, contraamiralul Panait a adus în atenția participanților provocările maritime recente cu care se confruntă Europa și care măresc complexitatea misiunilor pe care forțele navale europene trebuie să le îndeplinească, precum migrația ilegală pe mare și efectele globalizării asupra activităților maritime.

“Dezvoltarea doctrinelor navale, adaptarea instrucției și integrarea noilor tehnologii în actul de comandă și control pe mare pot fi soluții care conduc la îndeplinirea, cu succes, a misiunilor. Utilizarea dronelor și a senzorilor de la bordul platformelor navale, independent de resursa umană, contribuie la realizarea unei imagini de ansamblu a situației maritime, precum și la planificarea optimă a misiunilor de descurajare a actelor ilegale și a agresiunilor din spațiul maritim.”, a declarat MIHAI PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române

La finalul intervenției sale, contraamiralul Mihai Panait a adresat invitația tuturor șefilor forțelor navale europene de a participa la următoarea reuniune a CHENS, pe care Forțele Navale Române o vor găzdui, pentru prima dată, în perioada 11-12 mai 2022, la București. Tematica propusă pentru forumul CHENS 2022 va fi axată pe optimizarea actului de comandă și control în domeniul maritim și va cuprinde trei sesiuni de discuții.

sursa foto: Forțele Navale Române

Continue Reading

Actualitate

O nouă acțiune în sprijinul bătrânilor

Published

on

Zi de sărbătoare, în comuna constănțeană Grădina. Cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la înființarea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie, voluntarii filialei din Constanța le-au pregătit bătrânilor nevoiași din această localitate o surpriză inedită.

Ajuns la cea de-a treia ediție, proiectul intitulat sugestiv “Magie din bucătărie” a poposit de această dată în comuna constănțeană Grădina. Cu ajutorul mai multor sponsori, voluntarii de la Crucea Roșie Constanța le-au oferit bătrânilor cu posibilități reduse o masă caldă, un adevărat festin culinar.

“Pentru că o parte din ei nu au reușit să facă sărbătorile de Paște așa cum poate și-ar fi dorit, astăzi am hotărât să facem o zi de sărbătoare pentru ei.”, declară CARMEN LUNGU, director Crucea Roșie Constanța

“Au dat dovadă de implicare în a oferi o oază de bucurie persoanelor în vârstă. Cu acest prilej, țin să le urez la mulți ani, putere de muncă, în activitățile pe care le desfășoară!”, afirmă NICOLETA DORE, viceprimar Grădina

Voluntari la Crucea Roșie, doi chefi bucătari, alături de colegii și colegele lor din cadrul filialei Constanța au pregătit cu multă iscusință numeroase preparate delicioase.

“Astăzi, pentru bătrâni, am pregătit o salată boeuf ca și aperitiv, iar la felul doi am pregătit o tochitură de porc cu piure și cu ceapă, iar la desert avem un brownie cu înghețată de vanilie și capșuni.”, declară CRISTIAN NICA, chef bucătar

“Pregătim o tochitură dobrogeană mai tradițională, cu ingrediente speciale și cu mult suflet, pentru bătrânii care se vor bucura de masa pe care au oferit-o Crucea Roșie prin intermediul sponsorilor noștri și pe această cale le mulțumim tuturor.”, completează CRISTIAN OLTEANU, chef bucătar

Iar de la un asemenea ospăț nu putea lipsi muzica de calitate, dar și invitații de seamă. Artiști îndrăgiți care nu au ezitat să se alăture acestei campanii.

“Am răspuns afirmativ și cu o mare bucurie și emoție în suflet, alături de alți colegi artiști de-ai mei, printre care: Liliana Cornilă, Ionuț Dulgheriu, Cornel Oprea, Virginia Ciorogaru și avem și o tânără artistă foarte talentată, Adelina Ciortescu și împreună am venit să aducem puțină bucurie, puțină emoție acestor bunici, îmi place mie să cred.”, declară interpreta RODICA ȘERBAN

Proiectul “Magie din bucătărie” poartă amprenta filialei Crucea Roșie Constanța și se desfășoară cu ocazia celor mai importante sărbători creștine: Paștele și Crăciunul.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222