Connect with us

Actualitate

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva pichetează Camera Deputaților

Published

on

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură Silva au anunțat că pichetează marţi, în intervalul orar 10:00 – 14:00, Camera Deputaţilor. Solicitările vizează respingerea proiectului care modifică Legea nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere şi înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru cercetarea retrocedărilor abuzive de păduri.

Prin proiectul de lege de modificare a Legii 1/200 se urmăreşte legiferarea împroprietăririi fără drept cu terenuri agricole sau forestiere a formelor asociative ale comunităţilor din fostele regiuni grănicereşti, respectiv împroprietărirea fără drept cu terenuri forestiere în suprafaţă de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităţilor de cult care au deţinut în folosinţă sau administrare şi nu în proprietate astfel de suprafeţe, spun sindicaliștii din silvicultură.

Potrivit unui comunicat de presă emis de sindicaliști, “Proiectul de lege Pl-x nr. 9/2019 încalcă Constituţia României, care statuează la art. 136 că proprietatea publică este garantată şi ocrotită prin lege şi aparţine statului sau unităţilor administrativ-teritoriale. (…) Proiectul de lege Pl-x nr. 9/2019 creează posibilitatea ca orice persoană juridică să formuleze cereri de constituire a dreptului de proprietate, chiar dacă titlurile de proprietate au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti rămase definitive. În urma evaluării impactului pe care propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 1/2000 îl va avea asupra fondului forestier proprietate publică a statului, a rezultat o diminuare cu peste 650.000 ha a fondului forestier proprietate publică a statului, iar ca efect social dispariţia a peste 3.000 locuri de muncă”.

Lista solicitărilor continuă cu cererea de respingere a propunerii legislative PL-X nr. 16/2019 prin care drumurile forestiere, lucrările de corectare a torenţilor şi terenurile forestiere aferente acestora, care deservesc fondul forestier proprietate publică a statului, sunt trecute cu titlu gratuit din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ teritoriale şi în administrarea consiliilor locale ale acestora.

Reprezentanţii silvicultorilor nu sunt de acord nici cu Proiectul de lege adoptat de Senat în data de 6 martie 2019 referitor la reorganizarea unităţilor economice de stat ca regii autonome şi societăţi comerciale. Totodată, aceştia cer o protecţie reală pentru personalul silvic cu atribuţii de pază a pădurilor, asigurarea unei salarizări corespunzătoare pentru personalul silvic şi introducerea unor activităţi din silvicultură în categoria condiţiilor speciale de muncă dar şi să fie consultaţi în vederea modificării Legii 62/2011 privind dialogul social.

În situaţia în care revendicările nu le vor fi soluţionate, reprezentanţii Federaţiei Silva afirmă că vor relua, în data de 26 martie, acţiunile de protest la Camera Deputaţilor.

Sursa: agerpres

Sursa foto: incomodmedia

Actualitate

Gala WOMEN IN ECONOMY premiază performanța în afaceri, într-un an “atipic”

Published

on

Gala Women in Economy 2021, ediția a treia,  organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, va avea loc miercuri, 19 mai, în format hibrid și poate fi fi urmărită live la adresa www.facebook.com/conafromania.

Prima femeie Președintă a Senatului, Anca Dragu, va deschide Gala Women in Economy 2021, ediția a treia, alături de Ludovic Orban, Președinte al Camerei Deputaților, Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Ioana Mihăilă, Ministru al Sănătății și Excelența Sa, Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Estoniei în România. Pe parcursul evenimentului vor fi anunțate parteneriate de interes național pentru susținerea educației digitale și proiecte cu impact economic important. Gala Women in Economy 2021, ediția a treia, reprezintă un prilej de recunoaștere a performanțelor de business a doamnelor antreprenor la nivel național.

“Meritele doamnelor care au schimbat lumea afacerilor din România trebuie recunoscute, iar Gala Women in Economy, ediția a treia, reprezintă cel mai bun prilej de a sărbători performanța în business. Este un moment de revenire pentru noi toți, dupa un an marcat de restricții și distanțare socială, un an în care multe segmente economice au avut de suferit și iată că, sunt antreprenoare care au reușit să dovedească valoarea chiar și într-un context extrem de complicat”, a declarat CRISTINA CHIRIAC, președinte CONAF            

Gala Women in Economy, ediția a treia, se va desășura în format hibrid în acest an, cu respectarea tuturor măsurilor de distanțare impuse de contextul actual și se va bucura de prezența reprezentanților de marcă ai mediului de afaceri la nivel național, parteneri și reprezentanți ai instituțiilor care susțin implicarea și dezvoltarea inițiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură. De asemenea, personalități guvernamentale, ambasadori și reprezentanți ai companiilor naționale și multinaționale vor fi alături de organizatori pentru a aplauda performanțele femeilor în economie. Ca și în cadrul galelor precedente, premiantele sunt femei din domenii de activitate diverse: energie, IT&C, sănătate, industrii, voluntariat pentru o societate mai bună, etc. Printre câștigătoarele anilor anteriori sunt nume sonore ale mediului de afaceri: Christina Verchere – OMV Petrom, Măriuca Talpeș – Bit Difender, Mihaela Marcu – Medlife, Camelia Șucu – Class Living, Doina Cepalis – Grupul Te-Rox, Doina Vornicu – CEZ România și lista poate continua.

Gala Women in Economy, ediția a treia, se va încheia cu trupa The Motans care se alătură demersului CONAF de a susține excelența doamnelor în afaceri și antreprenoriatul din România. Întregul eveniment poate fi urmărit live la adresa www.facebook.com/conafromania.

“CONAF a cunoscut o ascensiune imporantă de la înființare și până în prezent datorită implicării continue în dezvoltarea unei Românii moderne, competitive și incluzive. Împreună dorim să contribuim la poziționarea corespunzătoare a antreprenoriatului feminin în cadrul societății și la eliminarea barierelor de gen”, a declarat LILIANA AGHEORGHICESEI, prim-vicepreședinte CONAF  

“Uneori, un singur cuvânt definește o eră și este potrivit ca în acest an excepțional, și extrem de dificil – 2020, să încercăm pe lângă cuvântul “pandemie” să identificăm și “performanțe”.  Astfel, am hotărât ca în ciuda tuturor obstacolelor din ultima perioadă să premiem performanța întrucat este cu atât mai greu să excelezi în condiții extrem de dificile decât într-un mediu de business normal. Acest lucru trebuie recunoscut la nivel național pentru că dovedește încă o dată puterea antreprenorilor de a se adapta tuturor condițiilor economice și sociale, de a se diversifica și replia în funcție de contextul dat”, a completat CRISTINA CHIRIAC, preşedinta CONAF

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin este organizaţia patronală care are ca obiectiv promovarea şi susţinerea antreprenoarelor din România. În plus, organizaţia îşi propune creşterea competitivităţii, coagularea antreprenorilor din România, realizarea unei platforme comune de cooperare cu confederaţii internaţionale, susţinerea intereselor antreprenorilor în spaţiul UE, schimb de experienţă şi promovarea intereselor economice ale României.

Pe această cale, dorim să le mulțumim celor care ne ajută la organizarea evenimentului: Asociația Națională a Antreprenorilor și Patronatul Femeilor Antreprenor.

Alături de CONAF, ca parteneri strategici, vor fi: Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor, Federația Femeilor de Afaceri din Regiunea Nord-Est, Google pentru IMM-uri, iar ca parteneri: Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Școala de Business și Scripor Alphabet.

sursa foto: CONAF

Continue Reading

Actualitate

Asociaţia Comercianţilor din Dobrogea versus Horia Constantinescu

Published

on

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunea Mamaia au iniţiat revocarea HG nr. 559 din 14 iunie 2001, privind unele măsuri de comercializare a produselor alimentare și nealimentare în stațiunile turistice, aşa cum se precizeză într-un comunicat de presă al Asociaţiei Comercianţilor din Dobrogea:

,, ASOCIAŢIA COMERCIANŢILOR DIN DOBROGEA a inițiat revocarea HOTĂRÂRII DE GUVERN NR 559 din 14 iunie 2001, privind unele măsuri de comercializare a produselor alimentare și nealimentare în stațiunile turistice , publicată în monitorul oficial nr 335 din 2001. Mai exact, prin aplicarea prevederilor acestei hotărâri, în magazinele din stațiuni, se interzice comercializarea de produse alimentare (ex: preparate și semipreparate din carne, lapte, ouă, a produselor de panificaţie, de patiserie și de cofetărîe, precum și a băuturilor alcoolice, băuturilor nealcoolice, calde și reci).

Plângerea prealabilă, formulată și semnată de agenţii economici și Asociaţia Comercianților din Dobrogea, a fost trimisă Guvernului României, Senatului, Camerei Deputaților, Consiliului Concurenţei, Primăriei Municipiului Constanța şi Instituției Prefectului județului Constanța.

Susținem în motivarea cererii că acest act administrativ TREBUIE REVOCAT DE ÎNDATĂ, deoarece a devenit ANACRONIC şi generează erori şi confuzii legate de interpretare şi punerea lui în aplicare, atât în rândul mediului de afaceri, cât și al instituțiilor şi administraţiei publice locale. Hotărârea nu a fost pusă în aplicare niciodată de la emitere, în nicio stațiune din România, cu excepția stațiunii MAMAIA.

Această HG 559/ 2001, de care se folosesc în mod abuziv autoritățile locale, nu mai este de actualitate pentru stațiunea Mamaia, deoarece din anul 2007, Mamaia a suferit o transformare continuă, construindu-se un număr mare de locuințe individuale şi colective, devenind un cartier al oraşului Constanța în care constănțenii au locuințe permanente și plătesc impozite la bugetul local .

Suntem supuşi unei presiuni şi unui şantaj, de către domnul HORIA CONSTANTINESCU, fost candidat la funcţia de primar al municipiului Constanţa, actual director în primărie, consilier al primarului şi, totodată, şef al OPC, prin care ne este blocată eliberarea avizelor de funcţionare fiind condiţionaţi să ne schimbăm obiectul de activitate, din comerţ în unitaţi de alimentaţie publică. În cazul în care nu ne vom conforma, vom fi ţinta unor controale zilnice, făcute de domnul Horia Constantinescu, care a lăsat să se înţeleagă, în urma nenumăratelor discuţii cu domnia sa, că va uza şi de implicarea lui în acţiunile de control ale altor instituţii ale statului, cu atribuţii în acest domeniu (de ex: OPC).

În prezent, eliberarea autorizaţiilor administrative necesare funcţionării, în sezonul 2021, a spaţiilor comerciale în care se desfăşoară activităţi comerciale cod CAEN 4711 – comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun este blocată, deşi cererile pentru vizarea anuală a avizelor program de funcţionare au fost înregistrate încă din luna februarie 2021.

Această situaţie a condus, pe de o parte, la imposibilitatea deschiderii magazinelor cu activitate sezonieră la data de 1 mai 2021 şi/sau la continuarea activității celor cu caracter permanent, pentru care există obligativitatea vizării anuale până la data de 31 martie 2021.

Suntem investitori în Mamaia și avem reglementări urbanistice cu funcțiuni de comerţ, eliberare de Ministerul Turismului la momentul întocmirii PUZ – anul 2013, proprietari de spaţii comerciaIe, avem angajați permanenți, contribuim la bugetul local şi bugetul consolidat al statului, plătitori de taxe și impozite.

TRĂIM o presiune şi hărţuire psihologică zilnică făcută de către Horia Constantinescu, despre care se ştie că vrea să se revanșeze față de FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC, pentru susținerea din campania electorală, Federație reprezentată de Nicolae Bucovală, care susține că suntem concurenții neloiali ai industriei hoteliere din stațiunea Mamaia și care și-a exprimat de nenumărate ori public poziţia, că este nevoie de o limitare a acestui tip de magazine PENTRU a nu face concurență neloială agenților economici care investesc în restaurante (extras din minuta referitoare la dezbaterea publică privind proiectul de lege a turismului din data de 21.09.2017, sala Remus Opreanu). Nu dorim decît sprijinul pentru a ne putea desfășura activitățile economice, afectate grav de pandemie, şi nu ne putem schimba obiectul de activitate în funcție de culoarea politică a administrației publice locale. Ne supunem unor legi ale Uniunii Europene, ca urmare a angajamentelor asumate de către România în cadrul Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, acte normative care nu mai concordă cu legislația post aderare Ia UE şi cu noile reglementări, ale ministerului turismului.

Noi , membrii ASOCIAŢIEI COMERCIANŢILOR DIN DOBROGEA, vom face toate demersurile pentru a ne obţine drepturile constituţionale, vom da în judecată Administraţia Publică Locală și vom trece la manifestări publice unindu-ne și ieşind în faţa Primăriei și a Prefecturii pentru a ne susţine dreptul la muncă și pentru a nu ne pierde angajații și a nu lăsa pe drumuri numeroase familii.”.

Printr-un ,, Drept la replică” remis presei, Horia Constantinescu, demontează afirmaţiile care fac referire la persoana lui:

,,Referitor la comunicatul de presă emis de Asociația Comercianților din Dobrogea, în data de 17 mai 2021, dar și la acuzațiile ce mi se aduc în ultima perioadă, fac următoarele precizări:

De la constituirea Comandamentului Litoral 2021 și până în prezent, au fost derulate permanent acțiuni de verificare și evaluare a activității comerciale a zeci de operatori economici ce își desfășoară activitatea, pe raza municipiului Constanța și a stațiunii Mamaia, în zonele cu impact turistic major. Au fost depistate nenumărate nereguli, pornind de la structura în care aceștia își desfășoară activitatea până la activitatea în sine. Multe dintre locații au fost eliminate în urma dialogului cu administratorii sau proprietarii acestora, fiind construite ilegal și culmea, unele dintre ele fiind autorizate pentru funcționare.

Constatând aceste situații, am hotărât împreună cu reprezentanții Poliției Locale, alături de cei ai Direcției de Autorizare din cadrul Primăriei municipiului Constanța, reevaluarea tuturor dosarelor unde se solicita acordul sau avizul pentru funcționare, în baza HCL 427/2017,  a OUG 99/2000, a Ordinului Ministerului Sănătății nr. 976/ 1998 dar și în baza mult discutatei HG nr. 559/2/001. Sunt acte normative în vigoare, ce trebuie respectate, indiferent dacă acestea contravin unor interese de grup.

Dacă a aplica actele normative în vigoare cu strictețe și a urma litera legii fără interpretări părtinitoare, la fel pentru toți, indiferent de nume și apartenență înseamnă șantaj, atunci da, sunt vinovat!

Da, sunt vinovat de faptul că am ales să fac parte dintr-o echipă care își dorește readucerea la viață a turismului de calitate în Constanța.

Da, sunt vinovat că îmi încep fiecare zi de muncă în jurul orei 5.00 dimineața și o termin după ora 20.00.

Da, sunt vinovat că în ultima perioadă societatea de salubrizare descoperă împreună cu noi rigolele din stațiune și faptul că după curățarea acestora faleza poate fi spălată așa cum deja au fost spălate și  străzile din centrul vechi al Constanței.

Da, sunt vinovat de aplicarea unor sancțiuni usturătoare de peste 20 de mii de RON operatorilor economici ce și-au bătut joc de oraș, aruncând deșeurile pe unde au vrut.

Da, sunt vinovat și de faptul că în multe weekenduri, în loc să stau cu familia, am avut întâlniri cu grupuri de operatori economici cărora, în prezența reprezentanților Poliției Locale le-am oferit consultanță iar majoritatea s-au conformat înțelegând că legea și orașul trebuie respectate.

Și mai sunt vinovat pentru ceva: NU IAU ȘPAGĂ.

Știu că doare să pui mâna pe bidinea, știu că doare să dai cu mătura în fața spațiului comercial, știu că doare să-ți vezi afacerea pusă în pericolul de a respecta actele normative.

Ca o concluzie, îi somez pe semnatarii comunicatului de presă și pe susținătorii acestora să depună plângere împotriva mea, dacă am încălcat legea. Pentru că eu voi depune plângeri împotriva celor care au scris despre mine inepții, încălcând Legea Discriminării, Codul Administrativ și cel mai important poate, încălcând conduita morală.

Îmi asum atitudinea fermă ce poate părea unora arogantă sau răutăcioasă. Poate pentru că nu am intrat cu mâna întinsă în acțiunile de control sau pentru că nu mi-am umplut sacoșile cu bunuri, am devenit indezirabil, culmea, pentru cei care încalcă legea.

Echipa din care fac astăzi parte pune  respectarea legii mai presus de interesele de grup iar eu, fac din nou promisiunea că voi impune respectarea legii și că voi fi alături de toți cei care înțeleg acest lucru.”.

 

Continue Reading

Actualitate

Constanța: Cazurile nou confirmate, în continuă scădere

Published

on

În județul Constanța s-au înregistrat în ultimele 24 de ore conform raportării transmise de către Grupul de Comunicare Strategică 18 noi cazuri de COVID-19. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 persoane de pe teritoriul județului nostru au fost reconfirmate pozitiv. Totalul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei la care a ajuns Constanța acum este de 42.706. Conform Direcției de Sănătate Publică Constanța incidența înregistrată în data de 18 mai  pentru județul nostru este de 0.57 per 1.000 de locuitori, fiind în scădere, iar incidența pentru municipiu a ajuns la pragul de 0.62, fiind pe un trend descendent. Direcția de Sănătate Publică Constanța a mai anunțat faptul că la nivelul municipiului Constanța 194 cazuri de persoane infectate mai sunt active.

Totodată, Prefectura Constanța a transmis faptul că în acest moment, în județ sunt 113 persoane internate, în timp ce 1.458 se află în carantină la domiciliu, iar 237 persoane sunt izolate la domiciliu. Până în prezent, peste 1.216 persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ceea ce privește numărul de teste efectuate, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele ore, în județul Constanța au fost realizate 85 de teste antigen rapide și 135 teste RT-PCR.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.972 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, în timp ce 1.027.412 pacienți au fost declarați vindecați.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 681 cazuri noi de persoane infectate.

Continue Reading

Actualitate

Servicii gratuite de consiliere, cursuri şi prime de angajare, pentru absolvenţii din promoţia 2021

Published

on

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) informează absolvenţii de învățământ, din promoţia 2021, că sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei, pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de măsuri de stimulare a ocupării (prime).

Actele necesare pentru înregistrarea în evidenţele AJOFM-urilor sunt:

  • act de identitate;
  • diploma de absolvire, sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii;
  • Curriculum Vitae;
  • declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate, ce poate fi descărcată de aici;
  • acord de utilizare a datelor cu caracter personal, ce poate fi descărcat aici.

Se pot înregistra toate persoanele care au obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare datei absolvirii studiilor.

Pentru elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Mai multe informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afişate pe site-ul instituției www.anofm.ro, secțiunea Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj si venituri de completare.

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222