Connect with us

Actualitate

Facilități pentru angajarea tinerilor cu dizabilități

Published

on

Fundaţia Health Action Overseas (HAO) derulează în Romănia un proiect dedicat tinerilor cu dizabilităţi, cu scopul creşterii accesului pe piaţa forţei de muncă, prin aplicarea unor măsuri optime în procesul de ocupare a acestora.

Datorită proiectului LEAD, firmele interesate să se implice în îmbunătăţirea situaţiei privind ocuparea tinerilor cu dizabilităţi vor beneficia de informare şi consultanţă în domeniul angajării asistate, de cursuri de formare pentru specialişti în angajare asistată, precum şi de un ghid de bune practici în angajarea tinerilor cu dizabilități.

„În condiţiile în care deficitul de forţă de muncă, cel puţin în anumite domenii este o problemă reală, orientarea către tineri cu dizabilităţi poate fi o soluţie potrivită, mai ales că statul oferă o serie de facilități fiscale, deloc de neglijat, pentru angajarea acestora. Mai mult, apelând la programul nostru de angajare asistată, serviciile de recrutare, pre-screening şi de formare şi sprijin la locul de muncă sunt oferite gratuit. În plus, companiile îşi reduc semnificativ riscul privind selecția nepotrivită a angajatului, întrucât specialiştii noştri realizează o analiză detaliată a locului de muncă şi a postului pentru a asigura o potrivire între necesitățile angajatorului şi abilitățile şi competențele potențialului angajat”, afirmă Nicolae Dobrescu, director executiv al HAO şi managerul proiectului LEAD (Labour market Employment for young Adults with a Disability).

Proiectul este cofinanţat din EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment şi este implementat de un consorţiu transnaţional condus de către HAO, din care mai fac parte parteneri din: Lituania, Portugalia şi Marea Britanie, în calitate de partener expert.

Pentru a aplica cele mai potrivite măsuri şi pentru a adapta corect modelul britanic la specificul fiecărei ţări, s-a pornit de la situaţia ocupării pe piaţa muncii a tinerilor cu dizabilităţi.

Astfel, în România, potrivit concluziilor raportului naţional realizat în cadrul LEAD, una dintre principalele carențe în privinţa accesului pe piaţa muncii o constituie necunoaşterea potenţialului persoanelor cu dizabilităţi și, de aici, lipsa orientării profesionale corespunzătoare. Pentru a contribui la rezolvarea acestor probleme, comune celor trei țări, în fiecare există câte un Centru de Servicii de Angajare Asistată şi un Centru de Resurse în Angajare Asistată, unde tinerii cu dizabilităţi beneficiază de: profilare vocaţională, consiliere pentru creșterea încrederii în sine, instruire și dezvoltarea abilităților, pregătire în vederea angajării, sprijin la locul de muncă şi în afara lui.

 

Sursa: hao.org.ro

 

 

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Actualitate

Fără apă în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz

Published

on

Pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 355 mm, de pe DN2A din localitatea Mihail Kogălniceanu, echipele RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în localitățile Mihail Kogălniceanu, Culmea și Oituz, dar și către Societatea Avicola, Baza Militară și Aeroport, furnizarea apei potabile este sistată.

Având în vedere că un tronson din conducta avariată pe care s-a intervenit, se afla ancorată într-un masiv de beton, lucrările au fost mult îngreunate, prelungindu-se timpul de execuție preconizat inițial. În prezent, se realizează sudarea prin electrofuziune a segmentului avariat, proces ce necesită un timp mai mare de acțiune. De asemenea, umplerea instalației durează aproximativ 2 ore. Prin urmare, preconizăm că în jurul orei 20.00 se va relua furnizarea apei potabile în mod progresiv către toți consumatorii afectați.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților din zonă, pe care îi asigură că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222