Connect with us

Actualitate

Experienţă extrem de utilă pentru elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, care au avut ca profesor, un dascăl sosit din Franţa

Published

on

Nu a fost o oră obişnuită de curs, ci ultima oră de limba franceză predată de profesorul Hervé Miaux elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Ce este, touşi, deosebit în această situaţie? Ei bine… sosit din Franţa, dascălul a predat voluntar, timp de o lună, iar experienţa s-a dovedit a fi un veritabil succes, atât pentru tinerii sistemului bilingv, cât şi pentru profesorul Miaux.

“Ne-a spus multe lucruri despre locul din care vine, am învăţat multe lucruri despre Franţa, a venit cu metode noi de predare, ne-a spus în fiecare oră care erau obiectivele lui pentru acea oră, iar noi le ascultam.”, spune un elev

“A fost o experienţă foarte frumoasă. M-a ajutat să îmi înving teama de a vorbi în limba franceză şi totodată am învăţat foarte multe lucruri importante despre sistemul de învăţământ de acolo şi despre cum îşi petrec tinerii timpul liber.”, completează o elevă

“Accentul lui este unul nativ, firesc, venind din Franţa, iar pe noi ne ajută foarte mult, căci cunoaştem şi învăţăm şi noi alt stil de a ni se preda toate lucrurile acestea în franceză şi în acelaşi timp, ne ajută să ne îmbogăţim vocabularul.”, spune un alt elev

“Impresia pe care mi-au făcut-o aceşti elevi este extraordinară. Am constatat că vorbesc foarte bine limba franceză şi că sunt foarte curioşi, vor să afle cât mai multe lucruri şi au avut foarte multe curiozităţi şi întrebări pe care mi le-au pus.”, declară HERVÉ MIAUX, profesor voluntar

Bucuria elevilor a fost nemăsurată, dar în totodată, profesorul care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei acestor tineri spune, la rândul său, că va rămâne cu o amintire memorabilă din ţara noastră.

 

“Am venit ca să lucrez cu elevii aici, dar pe parcurs am realizat că nu e numai o muncă, ci este şi o reală plăcere. Voi pleca acum de aici, din Constanţa şi din România, foarte plăcut surprins de experienţă frumoasă trăită aici.”, completează HERVÉ MIAUX, profesor voluntar

“A fost un real succes. Cred că şi asupra profesorilor, nu doar asupra elevilor, a avut influenţă, pentru că nu întâlneşti foarte des oameni care să lucreze voluntar, să meargă în altă ţară, gratuit, şi să aibă o disponibilitate extraordinară de ore.”, declară VASILE NICOARĂ, director Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”

Înainte de a se despărţi de profesorul din Hexagon, elevii i-au promis că îl vor vizita, de câte ori vor avea ocazia, în Franţa.

Actualitate

Constanța a depășit pragul de 100 de decese de COVID-19

Published

on

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.400 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 29.400 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 186.254 de cazuri și 134.395 pacienți vindecați. De asemenea 827 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 65 de decese, 61 decese sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Până astăzi, 5.996 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 91 noi cazuri, ajungându-se la un total de 4.404 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 15 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.  Incența cazurilor în ceea ce privește județul Constanța este de 1.33 per 1.000 de locuitori.

Menționăm faptul că în data de 20 octombrie au fost înregistrate noi decese pe teritoriul județului Constanța. Deces nr 98: Bărbat, 78 de ani, Constanța, comorbidități (sechele AVC, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cronică, hipertensiune arterială), decedat la Spitalul de Boli Infecțioase. Deces nr 99: Femeie, 95 de ani, Constanța, comorbidități (cardiopatie ischemică cronică dureroasă, boală renală cronică, fibrilație atrială), decedată la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Deces nr 100: Femeie, 79 de ani, Constanța, comorbidități (acidoză metabolică, boala Parkinson, stimulator cardiac), decedată la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Deces nr 101: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (nefroangioscleroză hipertensivă, boală renală cronică grad V, ateroscleroză sistemică, hipertensiune arterială esențială primară grad III, anemie secundară), decedată la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 4.404 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 101  persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 455 de persoane internate, dintre care 424 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.027 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 598 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 316 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (83), asistenți medicali (129) și personal auxiliar (104).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 175 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Proiect: Autostrada Constanţa-Gdansk

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a adus vești uriașe pentru România după ce a participat la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, eveniment organizat online. Este vorba despre un proiect uriaș de infrastructră care urmează să lege Constanța de portul Gdansk din Polonia.
„Inițiativa celor Trei Mări va contribui în perioada post-pandemie la redresarea economică, prin dezvoltarea conectivității între statele din regiunea noastră. De altfel, obiectivul principal al României este implementarea proiectelor strategice de interconectare, un pas important fiind finalizarea primei faze a proiectului de transport gaze naturale, așa numitul proiect BRUA, și trecerea la implementarea fazei a doua”, a spus Iohannis.
„În domeniul transportului, am ținut să subliniez importanța deosebită din punct de vedere economic și strategic a liniei de cale ferată numită Rail2Sea, care leagă porturile Constanța și Gdansk, precum și a traseului rutier transeuropean Via Carpatia.  Aceste proiecte strategice pentru noi au nevoie de finanțare substanțială și, de aceea, pe lângă resursele financiare provenite din Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, ar trebui utilizate fonduri guvernamentale, fonduri europene, precum și fondurile anunțate de Statele Unite ale Americii”, a adăugat el.
Sursa: Digi24

Continue Reading

Actualitate

Caloriferele rămân reci, la Constanța

Published

on

RADET nu va începe furnizarea energiei termice în municipiul Constanța pentru că nu sunt îndeplinite condițiile. Liviu Popa, directorul RADET, a declarat că furnizarea căldurii este în strânsă legătură cu vremea și că dacă se va hotărî acest lucru, populația va fi anunțată din timp pentru a nu exista probleme.

„Pe Constanța, temperaturile nu sunt atât de scăzute. Sunt în creștere, din câte știm noi. Noi avem așa: marți, minima nopții de 10 grade, miercuri, minima nopții, 10 grade, joi – 11, vineri – 12, sâmbătă – 13 și tot așa până miercurea cealaltă. Meteorologii ne-au spus că o să vină un val de aer cald. Săptămâna aceasta nu se pune problema de începerea furnizării căldurii pentru că nu sunt îndeplinite condițiile. Și noi urmărim cu mare atenție toate aceste aspecte”, a declarat Liviu Popa, directorul RADET.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta