Experiență culinară americană inedită pentru clienții restaurantului Unique, invitați la lansarea noului meniu al salonului. Aceștia au avut ocazia să deguste preparate specifice americane, pregătite însă în totalitate, în restaurantul de la malul mării. Meniul, conceput chiar de managerul restaurantului, Florin Butnaru, reunește zeci de produse, de la preparatele principale pe bază de carne, la garnituri, sosuri și salate și bineînțeles deserturi. Vedetele meniului au fost coastele de porc, pregătite, de altfel, în trei feluri dar și burgerii.
Coastele, spre exemplu, le marinăm, le afumăm la lemn de hicori, apoi le aruncăm pe un grătar de cărbuni. Burgerii îi facem noi în totalitate din carne de vită proaspătă, iar pastele, de asemenea, sunt făcute de către noi în casă, cu ou și făină. spune Florin Butnaru.
Dar ce ar fi coastele fără sosurile potrivite? Așa că, în meniu au fost incluse nu mai puțin de patru tipuri de sosuri, de la cel pe bază de muștar și miere sau whisky Jack Daniels, până la celebrul sos barbeque.
Sosurile speciale sunt făcute tot de către noi. Spre exemplu, avem un sos redhot, este pregătit din ardei roșii picanți pentru cei care într-adevăr iubesc gustul mai picant, a completat managerul restaurantului.
Meniul specific american este o pasiune veche a lui Florin Butnaru, concretizat după mulți ani de cercetări și analize a gastronomiei americane dar și a gusturilor clienților.
Preparatele sunt delicioase, toate sunt făcute aici, toate sunt făcute cu dragoste și pasiune de către Florin și echipa noastră cea minunată cărora vreau să le mulțumesc acum că sunt alături de noi și împreună facem ca lucrurile să meargă frumos și bine, a declarat Loredana Butnaru, partner manager.
Locația manageriată de Loredana și Florin Butnaru are la bază un concept – prea puțin pus în practică, din păcate, la Constanța – acela de restaurant de familie.
Ideea ne-a venit în urmă cu doi ani dintr-o necesitate, dintr-o nevoie. Noi avem un copilaș de aproape de cinci ani și s-a terminat vara, am terminat ieșirile prin parc, pe faleză, și ne-am gândit… ce facem? Putem să mergem doar la mall, la locurile de joacă de acolo sau în restaurantele de interior. Având deja locația aceasta ne-a fost ușor să ne ducem la bun sfârșit ideea și planul de a face un restaurant cu loc de joacă, povestește Loredana Butnaru.
Vorbim astfel despre un loc de joacă de peste 100 de metri pătrați, cu o multitudine de jucării, supravegheat video, cu supraveghetori permanenți, unde în weekend sunt organizate evenimente pentru copii, cu animatori și multe alte surprize.
În plus, clienții ce trec pragul restaurantului au la dispoziție un colț magic, special realizat pentru crearea de amintiri, ce se schimbă o dată la trei luni. Am creat o lumină perfectă pentru pozele cu telefoanele mobile și clienții noștri, oricând atunci când vin să ne viziteze, se pot duce acolo și își pot imortaliza momentele importante și de ce nu, orice zi, cu familia, pentru că până la urmă ăsta este conceptul. Un restaurant pentru familie, pentru părinții care vin la noi să se relaxeze cu un pahar de vin și cu preparatele noastre delicioase și copiii pe care îi lasă la locul de joacă, în siguranță, supravegheați în timp ce ei servesc cina în liniște, conchide Loredana Butnaru.