Connect with us

Actualitate

Experiență culinară americană, la restaurant Unique

Published

on

Experiență culinară americană inedită pentru clienții restaurantului Unique, invitați la lansarea noului meniu al salonului. Aceștia au avut ocazia să deguste preparate specifice americane, pregătite însă în totalitate, în restaurantul de la malul mării. Meniul, conceput chiar de managerul restaurantului, Florin Butnaru, reunește zeci de produse, de la preparatele principale pe bază de carne, la garnituri, sosuri și salate și bineînțeles deserturi. Vedetele meniului au fost coastele de porc, pregătite, de altfel, în trei feluri dar și burgerii.

Coastele, spre exemplu, le marinăm, le afumăm la lemn de hicori, apoi le aruncăm pe un grătar de cărbuni. Burgerii îi facem noi în totalitate din carne de vită proaspătă, iar pastele, de asemenea, sunt făcute de către noi în casă, cu ou și făină.  spune Florin Butnaru.

Dar ce ar fi coastele fără sosurile potrivite? Așa că, în meniu au fost incluse nu mai puțin de patru tipuri de sosuri, de la cel pe bază de muștar și miere sau whisky Jack Daniels, până la celebrul sos barbeque.

Sosurile speciale sunt făcute tot de către noi. Spre exemplu, avem un sos redhot, este pregătit din ardei roșii picanți pentru cei care într-adevăr iubesc gustul mai picant, a completat managerul restaurantului.

Meniul specific american este o pasiune veche a lui Florin Butnaru, concretizat după mulți ani de cercetări și analize a gastronomiei americane dar și a gusturilor clienților.

Preparatele sunt delicioase, toate sunt făcute aici, toate sunt făcute cu dragoste și pasiune de către Florin și echipa noastră cea minunată cărora vreau să le mulțumesc acum că sunt alături de noi și împreună facem ca lucrurile să meargă frumos și bine, a declarat Loredana Butnaru, partner manager.

Locația manageriată de Loredana și Florin Butnaru are la bază un concept – prea puțin pus în practică, din păcate, la Constanța – acela de restaurant de familie.

Ideea ne-a venit în urmă cu doi ani dintr-o necesitate, dintr-o nevoie. Noi avem un copilaș de aproape de cinci ani și s-a terminat vara, am terminat ieșirile prin parc, pe faleză, și ne-am gândit… ce facem? Putem să mergem doar la mall, la locurile de joacă de acolo sau în restaurantele de interior. Având deja locația aceasta ne-a fost ușor să ne ducem la bun sfârșit ideea și planul de a face un restaurant cu loc de joacă, povestește Loredana Butnaru.

Vorbim astfel despre un loc de joacă de peste 100 de metri pătrați, cu o multitudine de jucării, supravegheat video, cu supraveghetori permanenți, unde în weekend sunt organizate evenimente pentru copii, cu animatori și multe alte surprize.

În plus, clienții ce trec pragul restaurantului au la dispoziție un colț magic, special realizat pentru crearea de amintiri, ce se schimbă o dată la trei luni. Am creat o lumină perfectă pentru pozele cu telefoanele mobile și clienții noștri, oricând atunci când vin să ne viziteze, se pot duce acolo și își pot imortaliza momentele importante și de ce nu, orice zi, cu familia, pentru că până la urmă ăsta este conceptul. Un restaurant pentru familie, pentru părinții care vin la noi să se relaxeze cu un pahar de vin și cu preparatele noastre delicioase și copiii pe care îi lasă la locul de joacă, în siguranță, supravegheați în timp ce ei servesc cina în liniște, conchide Loredana Butnaru.

 

Actualitate

Adoptați în mai puțin de o săptămână

Published

on

10 câini care au fost donați adăpostului public au fost adoptați în mai puțin de o săptămână, la Constanța. Municipalitatea menționează faptul că o mare parte din câinii care ajung la adăpostul public își pierd căminul în situații extreme. Din fericire, iubitorii de animale au fost receptivi la demersul inițiat de municipalitate și cei zece câini și-au găsit stăpâni în decurs de câteva zile.

În prezent, 209 de câini comunitari așteaptă să facă parte dintr-o familie. Procedura de adopție se realizează online. Persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook  câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro. Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați. Reprezentanții Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor verifica dacă animalul este disponibil pentru adopție. Formularele necesare adopției vor fi trimise de către angajații Serviciului Gestionare Animale Abandonate pe același email, pentru a fi completate și scanate(fotografiate).

De asemenea, cei care doresc să adopte un câine pot vizita Adăpostul pentru animale abandonate situat pe strada Vârful cu Dor, în baza unei programări prealabile. Programările se pot face la numărul de telefon 0733.045.213.

Accesul în sediul adăpostului se va realiza doar cu respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, fiind obligatorie purtarea măștii de protecție, termoscanarea și dezinfectarea mâinilor.

Programul cu publicul al Adăpostului pentru animale abandonate este următorul: luni, marți, miercuri, vineri – 10.00 – 14.00; joi – 09:30 – 17:30; sâmbătă și duminică – închis.

Continue Reading

Actualitate

Delta Dunării a înregistrat pierderi

Published

on

După industria hotelieră de la malul mării și turismul din Delta Dunării a înregistrat pierderi  în 2020 de aproape 18 milioane de euro. Turiștii au fost și ei cu 30% mai puțini față de anul 2019.  Potrivit datelor făcute publice de către Asociația de Management Delta Dunării, în 2020, au ajuns în Deltă în jur de 120.000 de turiști. În condițiile în care în 2019, fuseseră aproape 170.000 de turiști. 2020 urma să fie un an de vârf, dar criza sanitară şi cea economică au afectat industria. Din punct de vedere financiar pierderile se ridică la 18 milioane de euro.

Salvarea, spun reprezentanții Asociației de Management din Delta Dunării este ca în acest an, să se continue dezvoltarea ecoturismului şi să se promoveze produse specifice zonei cum ar fi storceagul, salata de icre sau borșul de pește. Proprietarii din Deltă vor trebui de asemenea să acorde o atenție sporită măsurilor de siguranță sanitară și distanțare fizică, dacă vor ca turiștii să aleagă în continuare Delta Dunării ca și destinație de vacanță.

Sursa foto: http://daytour.ro

Continue Reading

Actualitate

Se micşorează numărul elevilor în sălile de clasă

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă – zi, se va reduce:

– de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională – profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă;

– de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

La finalul acestei săptămâni a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

Această măsură se constituie într-un pas concret în direcţia României Educate.

sursa foto: portalinvatamant.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta