Experienţă aparte pentru 35 de tineri din şapte ţări europene, sosiţi la Constanţa pentru a participa la proiectul „Job Hunters”. Aceştia au avut ocazia să descopere la pas oraşul de la malul Mării Negre, iar frumuseţea zonei vechi, poveştile şi secretele Constanţei i-au impresionat.
Cei 35 de tineri au sosit la Constanța pentru a participa la proiectul „Job Hunters”, ce se desfăşoară în perioada 20-28 martie. Astfel, ei au avut ocazia, în primele două zile, pe lângă seminarii și alte activități de teambuilding, să descopere orașul la pas, zona peninsulară, clădirile vechi, instituțiile de cultură și au rămas fascinați de legendele locului, de oameni, dar și de simbolurile vechii cetăți Tomis.
Prima zi petrecută pe meleaguri dobrogene le-a oferit tinerilor posibilitatea de a se cunoaște mai bine, prin intermediul unor activități amuzante de socializare, prezentări, jocuri de mimă, dar și multe alte provocări.
Ziua a doua în cadrul proiectului a fost la fel de antrenantă. Tinerii au pornit din nou la pas prin zona peninsulară pentru a descoperi Constanța, de această dată fiind însoțiți de Diana Slav, cel mai reprezentativ ghid turistic al Dobrogei. Diana i-a purtat pe turiști prin cele mai fascinante povești de la malul mării, le-a desluşit tainele şi legendele zonei vechi a oraşului, le-a împărtăşit din cunoştinţele sale despre artă, cultură, despre tradițiile și obiceiurile specifice mozaicului interetnic şi cultural din Dobrogea.
“Au fost foarte curioşi, mie asta mi-a plăcut tare mult! Au fost foarte încântaţi de Constanţa. Noi avem mereu această întrebare pentru ei, să ne spună părerea lor despre Constanţa, iar cei din Macedonia, de exemplu, erau impresionaţi şi deja îşi făceau planuri; unde să se mai ducă, ce să mai viziteze, cât de departe sunt obiectivele, inclusiv despre Transilvania m-au întrebat dacă este departe. Iar pentru mine, acest tur a însemnat deschiderea primăverii, ca să zic aşa, fiind practic primul grup mare de la începutul anului şi pot spune că a fost perfect!”, declară DIANA SLAV, ghid turistic
Până pe 28 martie, tinerii vor avea parte de multe alte activități interactive care să-i ajute să se dezvolte social și personal. În cadrul proiectului organizat de Asociația Youth Vision, în parteneriat cu șase țări europene, printre care Estonia, Italia, Spania, Ungaria, Macedonia și Polonia, tinerii se vor întâlni cu reprezentanți ai administrației publice locale, cu antreprenori de succes și vor acumula cunoștințele necesare care să-i ajute pe viitor să-și găsească un loc de muncă sau să-și pună pe picioare propria afacere. Proiectul “Job Hunters” este finanțat din fonduri europene, prin programul „Erasmus +”.