Connect with us

Societate

Exercițiu cu trageri de artilerie pe Dunăre

Published

on

Patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale și corveta
264 „Contraamiral Eustaţiu SEBASTIAN” sunt protagonistele exercițiului
naval desfășurat pe Dunăre, brațul Sfântu Gheorghe, „FN Danube Protector
18.11.II”. Exercițiul se va finaliza pe 2 noiembrie.

Navele fluviale ale Forțelor Navale Române execută acțiuni specifice pentru apărarea
comunicațiilor fluviale în zona de responsabilitate și trageri cu
muniție de lupta, iar corveta 264 desfășoară activități de asigurare a
raionului de tragere, cu cercetarea pozițiilor obiectivelor de interes
din zonă (platforme petroliere de foraj și nave suspecte).

De asemenea, pentru desfășurarea în siguranță a instruirii marinarilor
militari, Direcția Hidrografică Maritimă și Centrul 39 Scafandri au
misiunea de a asigura datele specifice necesare, respectiv de a executa
supravegherea și sprijinul, în caz de nevoie, prin prezența unei grupe
de scafandri fluviali de luptă împotriva dispozitivelor explozive – EOD.

Exercițiul organizat de marinarii militari ai Flotilei Fluviale și ai
Flotei are rolul de a crește nivelul de pregătire și instruire a
forțelor, pentru a fi capabile să execute misiunile ordonate în zona de
responsabilitate.

Sursa: Forțele Navale Române

Societate

Vreți să fiți pompieri? Se fac angajări din sursă externă la ISU Dobrogea

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” organizează concursuri pentru angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă. Au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și două de ofițeri.

O problemă majoră cu care se confruntă pompierii din Constanța, dar și din întreaga țară, în ultimii ani, o reprezintă deficitul de personal. La sfârșitul lunii august, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne arătau că intenționează să recurgă la încadrarea de soldați și gradați profesioniști, similar măsurii adoptate de Armată după renunțarea la serviciul militar obligatoriu pe timp de pace. Până la aplicarea acestei măsuri, și în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență se va recurge la angajarea de personal prin încadrare directă, din sursă externă.

La nivelul ISU Dobrogea au fost scoase la concurs 74 de posturi de subofițeri și unul de ofițer, respectiv: un post de ofițer I în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor, un post de ofițer principal I la Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU, 32 posturi de conducători auto autospeciale și 42 posturi de subofițer obiectiv principal.

Cei interesați de postul de ofițer I la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunicațiilor trebuie să aibă studii superioare de lungă durată sau studii universitare de licență, militare sau civile, în domeniile fundamentale: matematică și științe ale naturii, științe inginerești, științe sociale. Pentru ofițer principal I se cer studii universitare în domeniile științe inginerești, științe sociale, științe umaniste și arte, matematică și științe ale naturii etc.

Pentru cele 32 de posturi de conducători auto autospeciale, sunt necesare studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, gradul militar este de sergent major, iar posturile sunt împărțite astfel: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 15 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 8 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post,

Cele 42 de posturi de subofițeri obiectiv principal sunt de sergent major și sunt împărțite în următoarele structuri: Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă – 22 posturi, Detașamentul de Pompieri Cernavodă – 7 posturi, Detașamentul de Pompieri Medgidia – 4 posturi, Stația de Pompieri Hârșova – 1 post, Detașamentul de Pompieri Palas – 3 posturi, Detașamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius” Constanța – 4 posturi, Secția de Pompieri Mangalia – 1 post.

Printre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați de ocuparea posturilor, enumerăm: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți; să aibă un comportament corespunzător cerințelor de conduită admise și practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege; să îndeplinească condițiile de ocupare prevăzute în fișa postului pentru încadrarea în funcții de cadru militar prin încadrare directă. Candidații nu trebuie să depășească vârsta de 27 de ani împliniți în anul în curs.

Cererile de înscriere și alte documente trebuie depuse online, pe adresa de mail resurse_umane@isudobrogea.ro până pe 27 septembrie, ora 15.00. Mai multe detalii se găsesc pe site-urile web ale IGSU și ISU Dobrogea, iar relații suplimentare se obțin la numerele de telefon: IGSU – 0212086150 interior 27348; ISU Dobrogea – 0241617381, interior 27140, în zilele lucrătoare, între orele 09.00 – 15.00.

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, deficitul de personal se ridica anul acesta la aproximativ 100 de posturi.

Continue Reading

Actualitate

La Mangalia, doar comercianţii cu certificat de producător vor avea acces în Obor

Published

on

În ultima perioadă, mai mulţi cetăţeni au semnalat primarului Radu Cristian prețurile mari, prezența unor intermediari, dar și condițiile precare de depozitare și expunere a produselor alimentare, din Târgul Săptămânal al Producătorilor Agricoli.

Din această cauză, după verificarea informaţiilor, primarul municipiului Mangalia a hotărât ca, începând din această săptămână, accesul în Obor să fie permis doar celor care au certificat de producător pentru marfa pe care o comercializeză.

,,Pe acestă cale, aș dori să îi încurajez pe micii producători din Mangalia și localitățile limitrofe să își comercializeze marfa la prețuri corecte pentru cetățeni și totodată să respecte toate condițiile de igienă pentru produsele comercializate.”, a declarat Radu Cristian, primarul municipiului Mangalia.

 

Continue Reading

Actualitate

Seniorii vor primi premii prin mandat poştal, la Constanţa

Published

on

În fiecare lună, Primăria Constanța îi celebrează pe seniorii care împlinesc 80, 90 și 100 de ani, precum și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie.De astăzi, 15 septembrie, 168 de vârstnici, care au depus cereri în cursul lunii august, vor primi acasă, prin mandat poștal, sumele oferite de administrația locală.

Primăria Constanța oferă seniorilor următoarele sume:

  • 300 de lei celor de 80 de ani;
  • 500 de lei celor de 90 de ani;
  • 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani;
  •  300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol.

Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită la adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente:

  • cerere tip;
  • copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
  • copie conform cu originalul a cărții de identitate;
  • copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie, pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30 – 16:30, iar în ziua de joi între orele 08:30 – 18:30. Relații suplimentare se obţin la numărul de telefon 0241 485 533.

Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

Continue Reading

Actualitate

CONAF are 5 membri noi în Consiliul Director

Published

on

La nici trei ani de la fondare, prima și singura confederație patronală care sprijină dezvoltarea și promovarea culturii antreprenoriale feminine din România, are cinci membri noi în Consiliul Director, doamne de top din mediul de afaceri românesc. Camelia Șucu, fondator ClassIn, Alina Gamauf, director de resurse umane și membru în comitetul executiv al grupului francez Carrefour, Anca Damour, membru în boardul One United Properties S.A, Loredana Apreutese, general manager International Alexander și Alina Paul, CEO D.O Security, toate doamnele vor ocupa poziția de vicepreședinte în cadrul CONAF.

Cristina CHIRIAC, președintă CONAF, a declarat: “Felicit doamnele care ni s-au alăturat și le mulțumesc pentru încrederea acordată, asigurându-le totodată că împreună vom construi o Românie antreprenorială prin dezvoltarea unui mediu de business proactiv. Obiectivul principal al CONAF este să dobândim reprezentativitatea la nivel național, să contribuim la dezvoltarea durabilă și la creșterea organică a antreprenoriatului românesc în toate zonele țării. Doar în acest mod putem coagula mediul de afaceri local, pentru a aduce plus valoare în economie și a contribui la elaborarea de politici publice coerente, flexibile, printr-un dialog continuu și constructiv cu factorii guvernamentali. Vom continua să susținem principiul european al egalității de gen și de șanse, combaterea discriminării și asigurarea egalității de șanse, obiective prioritare în Cartea Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene”.

CONFEDERAȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ – CONAF este organizația agilă, proactivă și întreprinzătoare, puternic concentrată în identificarea, centralizarea și propunerea soluțiilor, pe termen mediu și lung, pentru problemele reale și de maximă urgență din mediului antreprenorial românesc.

CONAF promovează egalitatea de gen și de șanse pentru susținerea inițiativei private și dezvoltarea ecosistemului de afaceri, în acord cu noua normalitate.

CONAF este confederația patronală din România care reprezintă cea mai amplă mișcare din ultimii 100 de ani din istoria noastră, coagulând forțele antreprenoriale din România pentru sustinerea si promovarea antreprenoriatului feminin.

CONAF acționează ferm pentru apărarea drepturilor și intereselor sociale, economice, financiare, juridice ale antreprenorilor din România în relațiile cu autoritățile publice si pentru dezvoltarea unor rețele de afaceri eficiente.

În anul 2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) lansau unul dintre cele mai ample proiecte de anvergura, „Pactul pentru Muncă”, ce a dezbătut problematica deficitului forței de muncă.

Anul acesta, din nevoia de a găsi soluții pentru revenirea la normalitate în ceea ce privește turismul, a luat naștere proiectul național „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate!”, organizat de către CONAF alături de Alianța pentru Turism și Asociația Națională a Antreprenorilor.

CONAF este singura confederație care susține și promovează antreprenoriatul feminin și care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

sursa foto: CONAF

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222