Connect with us

Societate

Eroii din Back2Back

Published

on

Show total la Constanța. Eroii care vor juca în filmul Back2Back s-au reunit pentru a discuta detalii despre cea mai incendiară pelicula ce se va turna în orașul de la malul mării. Nume sonore precum Sandu Lungu, Ionuț Iftimoaie și Alex Filip vor fi protagoniștii filmului. Cadre din Gala OSS Fighters vor fi parte din film.

Au rămas mai puţin de două săptămâni până la gala OSS Fighters 4, de pe 22 august, de la Mamaia, iar, zi de zi, evenimentul, care împleteşte sportul de contact cu lumea filmului şi a showbiz-ului, capătă o tot mai mare amploare, urmând a atinge un nivel extrem de ridicat.

O gală cu meciuri extrem de spectaculoase, fac parte din campania de selecţie „Se caută un supergreu“, dar şi a filmului „Back2Back“. În peliculă se vor regăsi şi scene reale din OSS Fighters 4, în care vor juca personaje celebre ale sportului de contact din România, precum Ionuţ Iftimoaie, Sandu Lungu sau constănţeanul Alex Filip.

„Iată că mă aflu de data aceasta  din poziția de actor într-un film. Este o trecere interesantă. Ce pot să vă spun este faptul că Ivan, cel film, personajul pe care îl interpretez, transmite un mesaj important. Aceasta este de fapt cheia. Ceea ce contează este ca de fiecare dată, așa cum am făcut-o în ring, am transmis un mesaj pozitiv, de data aceasta o să o fac în film”, a argumentat Ionuț Iftimoaie, kickboxer român.

„Acest film este un lucru foarte bun. Este un plus pentru că le dă sportivilor, pe lângă faimă și  posibilități în zona cinematotrafică. E un plus pentru ei, o continuitate din care poți să mai motivezi alți tineri și alte generații”, a completat Sandu Lungu, luptător MMA.

„Având în vedere faptul că până acum sportivii  de orice fel din Constanța nu au putut lua parte la un astfel de eveniment, consider că este o rampă de lansare pentru noi, pentru constănțeni, pentru sportivii constănțeni. Iată că putem face și alte lucruri în afară de sport sau de pe urma sportului”, a declarat Alex Filip, luptător Superkombat.

Filmul „Back2Back“, vorbeşte de loialitate versus trădare şi va fi filmat la Mamaia, dar şi în alte puncte de pe litoral. Toate acestea vor face senzaţie în această perioadă, iar punctul culminant va fi pe 22 august, când se va desfăşura gala, în Piaţeta Cazino din Mamaia.

„Câteva elemente despre film pot să spun. În el este vorba de loialitate, de elementul de emoție care în sport sau în viața de zi cu zi. Este vorba de faptul că te bazezi pe cineva. Întotdeauna este acel cineva care se află în spatele tău, într-un moment dificil. Poveste principală în care, personajul lui Ionuț Iftimoaie este obligat să facă niște compromisuri în fața unui gangster internațional. Este ajutat de unii dintre colegii lui din Superkombat. Pe de altă parte este vorba și despre povestea copiilor răpiți care ajuns să se afle într-o postură dramatică. Sunt două povești combinate ca mesaj, cum încearcă personajele să se ajute între ele. Este un film de acțiune, un film care oferă și o dramă prin experiența lui Alain Depardieu ca producător și încercăm să mergem cu filmul și pe piața comercială de film”, a menționat Eduard Irimia, președinte Superkombat.

Talentele descoperite în cadrul campaniei „Se caută un supergreu” vor fi promovate în Galele OSS, în cadrul căreia vor fi filmate scene importante din Back2Back. În plus, tinerii sportivi participanți la campanie vor putea face figurație în film alături de luptătorii celebri.

Societate

Onix, un patruped abandonat, are acum o familie iubitoare

Published

on

Onix, un patruped de doar 3 luni, are începând de astăzi o nouă familie. Cățelul a fost adoptat de o doamnă generoasă, care s-a îndrăgostit de personalitatea jucausă și afectuoasă a pufoșeniei, simțind că acesta este companionul perfect. Dacă și voi vă doriți un animal de companie căruia să îi dăruiți iubire necondiționată, adăpostul public de animale abandonate Constanța este locul unde veți găsi peste 350 de căței care au nevoie de un cămin și de stăpâni iubitori.

Să iubești animalele, să le îngrijești și să le oferi un cămin înseamnă să ai o inimă bună și nobilă. Iar doamna din imagini a dovedit că se poate să oferi dragoste necondiționată unui patruped abandonat, care aștepta să fie adoptat. Iar după ce a vizitat adăpostul public de animale abandonate Constanța, femeia a decis că Onix, un cățeluș de doar 3 luni, este companionul perfect, iar acum patrupedul are parte de iubirea și căldura unei stăpâne generoase. Personalitatea jucausă și afectuoasă a cățelului au cucerit-o pe femeie, așa că nu a stat pe gânduri când a venit vorba să-l ia acasă. Această adopție, posibilă după un efort comun, reprezintă un pas semnificativ către o viață mai bună pentru pufoșenia în vârstă de 3 luni, iar această poveste cu final fericit pentru Onix arată că o comunitate unită poate face o diferență semnificativă pentru animalele fără stăpân.

În continuare, reprezentanții administrației locale vă invită să vă alăturați campaniei “Adoptă un cățel!”. Persoanele interesate sunt încurajate să ia în considerare adopția, având în vedere că în adăpostul municipalității sunt peste 350 de suflete care își așteaptă omul lor. Fiecare adopție schimbă destinul unui suflet pufos, iar impreună putem face un pas important în susținerea acestor gesturi nobile.

Reprezentanții Adăpostul public de animale abandonate Constanța vă așteaptă să veniți să adoptați căței pe str. Câmpul cu Flori nr.11, iar programul de vizitare este: Luni, Marți, Miercuri, Vineri între orele 10:00-14:00; Joi 09:30-17:30. Detalii suplimentare puteți obține la numărul de telefon: 0733045213. Și nu trebuie să uitați că adopția este gratuită!

Continue Reading

Societate

Pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei, locul considerat a fi „Bethleemul” României

Published

on

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, celebrat în fiecare an la 30 Noiembrie, aduce an de an mii de credincioși la peștera din Ion Corvin, locul considerat a fi „Bethleemul” României. Sfânta Liturghie a fost oficiată și astăzi de Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, alături de alți ierarhi. Sute de pachete cu sarmale de post, pește și chifle proaspete au fost împărțite pelerinilor, istoviți de drumul îndelungat și de orele petrecute în rugăciune.

Pelerini au sosit încă de miercuri la Mănăstirea „Sfântul Apostol Andrei”, din apropierea localității Ion Corvin, cel mai sfânt loc de rugăciune al românilor. Slujba s-a ținut ca și în anii trecuți în aer liber, lângă micuța peșteră a Sfântului Andrei, loc de care dobrogenii au vorbit cu sute de ani înainte de a fi descoperită, transmițând din tată în fiu istoria sa de legendă, înainte să fie oficial recunoscută ca loc sfânt. Ca în fiecare an, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, alături de alți ierarhi și preoți.

”Iubiți frați români care ați venit mai ales de departe, bucurați-vă, acum sunteți cu Sfântul Apostol Andrei. Sfântul Apostol Andrei ne primeste pe toți și ne iubește pe toți și mijlocește pentru toți. Să fim iertați de Dumnezeu și luminați el rămâne de veghe pentru noi și cu noi. Bucurați-vă că ați venit. Veți pleca de aici îmbrăcați în lumina harului, în dragostea apostolului Andrei dar și în dragostea lui Dumnezeu și îmbrățișați de Maica Domnului, pentru că Maica Domnului este nedespărțită de Sfântul Apostol Andrei”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului 

Peștera este denumită Betleemul neamului românesc pentru că, venind Sfântul Apostol Andrei, predicând și slujind aici, a adus pe Hristos. În apropiere se află și izvorul Sfântului Andrei, făcător de minuni, despre care se spune că a apărut după ce apostolul a bătut cu toiagul în piatră, ca să ostoiască setea ucenicilor săi. Călugării mănăstirii s-au pregătit cum se cuvine pentru această zi sfântă, ca să îi întâmpine pe credincioși cu bucurie dar și cu nenumărate bucate. Sute de pachete cu sarmale de post, pește și chifle proaspete au fost împărțite pelerinilor, istoviți de drumul îndelungat și de orele petrecute în rugăciune. Sfântul Apostol Andrei s-a născut în Betsaida și era pescar. Acesta a propovăduit Evanghelia în ţinuturile Bitiniei, Traciei, Macedoniei şi Sciţiei Minor, adică Dobrogea de astăzi, unde „s-a odihnit” înainte de a pleca spre Grecia, unde a fost martirizat. Sfântul a simțit că este nedemn să fie răstignit la fel ca Hristor, așa încât el a implorat să i se facă o cruce în formă de X, ca un simbol al umilinței, al pătimirii și al martiriului, fiind cunoscută până în ziua de astăzi drept Crucea Sfântului Andrei.

Continue Reading

Societate

Senzații tari, pe zăpadă

Published

on

Zăpada a adus motive de bucurie nu doar pentru copii, ci și pentru cativa impatimiti ai sporturilor nautice. Aceștia și-au scos plăcile, au ridicat zmeele și s-au apucat de kitesurfing nu pe valuri, ci pe un camp acoperit cu zapada, din localitatea Cobadin. Aventura a durat 4 ore.

Împătimiții sporturilor nautice au văzut un prilej nesperat în acest peisaj feeric și au ales ca loc de spectacol câmpul de lângă Cobadin, unde și vântul ia ajutat să se distreze cum o fac, de regulă, pe mare. Și-au scos plăcile, au ridicat zmeele și au început să se dea pe gheață, spre uimirea șoferilor care vedeau de pe șoseaua troienită zmeele, ca niște fluturi uriași și colorați plutind deasupra câmpului.

Unul dintre ei este instructor de kitesurf, iar acum si-a transformat pasiunea pentru zborul pe valuri in sport de iarna: snowkiting se numeste acest gen de distractie si se practica de multi ani in alte tari europene. Alti prieteni l-au urmat, iar imaginile au devent virale în scurt timp, pe rețelele de socializare.

Continue Reading

Societate

Terapie în mijlocul naturii! O nouă grădină senzorială, inaugurată la Constanța

Published

on

Terapie pentru simțuri, în mijlocul naturii. O nouă grădină senzorială a fost inaugurată în cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 33 din Constanța, cu sprijinul campaniei “Music for Autism”. De noul proiect intitulat “Magia naturii-muzică, emoție, culoare și armonie” se vor bucura copiii cu dizabilități și nu numai. Grădina deține plante aromatice, dar și o alee terapeutică, pe care copiii pot umbla desculţi.

Ideea acestor grădini senzoriale aparține Asociației Art Music for people și vine să aducă natura mai aproape de copiii cu dizabilități, și nu numai. Prin intermediul proiectului, copiii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 33 Constanța și nu numai, beneficiază de terapie prin grădinărit, terapie ocupațională dar şi terapie senzorială, aceasta ajutând la stimularea simţurilor, reconectarea cu natura, îmbunatăţirea stării de sănătate şi creşterea gradului de independenţă pentru beneficiari. Totodată, copiii vor desfășura activitățile outdoor. Este cunoscut faptul că educația outdoor se adresează tuturor celor trei nivele de învățare, cognitiv, motric și afectiv, astfel micuții pot învăța mai multe lucruri despre mediul înconjurător și cum pot contribuii la protejarea lui; învaţă despre propria persoană, propriile limite şi cum pot fi acestea depăşite; comunică şi colaborează eficace în cadrul unui grup. Scopul urmărit în activitățile outdoor este de a dezvolta personalitatea fiecărui copil. La inaugurare a fost prezent și primarul Constanței Vergil Chițac.

”Dacă noi astăzi inaugurăm o gradiniță atât de frumoasă este un semn că cei mici sunt fericiți iar cei mici sunt cei mai importanți, dar la fel de importanți sunt și dascăli și aceștia sunt fericiți”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Grădina deține plante aromatice, precum şi o alee terapeutica – pe care copiii pot umbla…desculţi. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Faptul că trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale pentru a putea să simţi sub tălpi, texturile aleii senzoriale, trezeşte o stare aparte, pentru cei care încearcă această experiență. Asemeni unei teleportări în mijlocul naturii. Realizarea grădinii senzoriale a fost posibilă datorită campaniei Music for Autism, ai cărei ambasadori sunt membrii trupei Cargo. Zeci de concerte au susținut aceștia, iar banii strânși au fost folosiți în astfel de scopuri caritabile.

”Mulțumim astăzi pentru lucrurile pe care am reușit să le facem tuturor celor care au venit la concertele noastre si mai ales ambasadorilor nostri, trupei Cargo”, a declarat Simina Radoslav, PR Asociația Art Music for People 

”Formația Cargo a fost invitată în urmă cu 11 ani să participe la această campanie și am acceptat cu mare drag și țin să-i felicit pe toți cei implicați în această frumoasă campanie. Este a patra oară când inaugurăm o grădină, este frumos ce faceți și devine obișnuită ceea ce este și mai lăudabil”, a declarat  Tavi Pilan, membru Cargo.

Grădina senzorială este realizată din materiale rezistente la intemperii, iar inaugurarea ei s-a încheiat cu un târg dedicat toamnei.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222