Connect with us

Actualitate

Emoţii şi surprize, în prima zi a noului an şcolar, la Saraiu

Published

on

Clopoţelul a sunat şi, voioşi, elevii s-au adunat în prima zi a noului an şcolar în comuna constănţeană Saraiu. Cu zâmbetul pe chip şi încrezători, micuţii au îmbrăcat din nou uniformele şcolare şi au promis să aibă rezultate cât mai bune la învăţătură.

La fel ca în fiecare an, prima zi de şcoală a fost un moment emoţionant, dar plin de bucurie pentru elevii din comuna Saraiu. După o vacanţă de vară în care s-au bucurat de multe surprize şi de o tabără la munte, copiii s-au întors voioşi la şcoală. Iar la festivitatea ce a marcat deschiderea noului an şcolar, toţi elevii au primit în dar un ghiozdan complet echipat cu rechizite.

“Am primit un penar, caiete, de toate. Şi ghiozdanul îmi place, este mov. O să învăţ bine anul acesta.”, spune o elevă

“În ghiozdan am un bloc de desen, am penar, un set de pensule, trusă de geometrie şi caiete, multe caiete. Intru în clasa a opta, aşa că mă aşteaptă un examen greu la final.”, spune un alt elev

“În vacanţa de vară am fost în tabără, la Azuga, cu ceilalţi colegi. A fost tare frumos!”, completează un elev

“Iată, ziua de 9 septembrie este ziua în care am deschis noul an şcolar. Ne-am dedicat acestor copii printr-un program pilot intitulat „Ghiozdanul pentru şcoală”, ghiozdane pentru cei 185 de copii.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

“Ei sunt viitorul acestui judeţ şi viitorul acestei ţări! Copii, spor la învăţătură, să învăţaţi cât mai bine şi de fiecare dată când vin la dvs. în Saraiu, să îmi arătaţi diplomele cu care vă mândriţi!”, declară 

Iar înainte de a reveni în sălile de clasă, toţi aceşti elevi au mai avut parte de o surpriză. Începutul noului an şcolar a coincis şi cu inaugurarea oficială a sălii de sport, una dintre principalele investiţii ce a prins deja contur în Saraiu.

“Un obiectiv foarte important pentru întreaga comunitate, cât şi pentru toţi copiii din Saraiu. În curând, ne străduim cu sprijinul consiliului local să achiziţionăm tot ce este necesar pentru această sală de educaţie fizică şcolară. Mai exact, vom înfiinţa un club sportiv pentru toţi copiii de aici, cât şi pentru competiţii cu copiii din localităţile limitrofe.”, completează DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Cum aceşti elevi sunt deja conştienţi că învăţătura le poate deschide noi orizonturi şi perspective, iar condiţiile pe care le au în noul an şcolar sunt remarcabile, cu toţii au promis că vor avea rezultate cât mai bune la învăţătură.

Actualitate

Fața neștiută a Laurei Vicol, prima femeie din istoria Camerei Deputaţilor care va conduce Comisia Juridică

Published

on

,,Recent aleasă în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, la un după intrarea în Partidul Social Democrat, Laura Vicol este politician discret cu privire la viața personală. Dacă în ceea ce privește implicarea sa în politică Laura Vicol a reușit să își creeze rapid prieteni și adversari, puțină lume știe fața ascunsă publicului de către deputată: implicarea sa în cauze sociale.

Această față este dezvăluită acum de oameni care au primit sprijinul Laurei Vicol în momente extrem de grele, așa cum este cazul Alinei Ivan care a dezvăluit duminică, într-o postare pe Facebook, că suportul primit din partea deputatului PSD a fost crucial pentru transplantul necesar băiețulului său.”, scrie stiripesurse.ro.

,,Această femeie, această mamă, această persoană necunoscută, pe care nu am întâlnit-o nici în ziua de azi în persoană, cea care împreună cu soțul ei au făcut posibil transplantul lui Domi se numește Laura Vicol! Doamna este avocat de profesie … citeşte mai departe“.

Continue Reading

Actualitate

„Mai ai timp 1 zi…”

Published

on

Comercianții mai au o singură zi, astăzi – marți, pentru a conecta casa de marcat la sistemul informativ al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Anunțul de pe site-ul instituției a fost actualizat: „Mai ai timp 1 zi…”

Cei care nu se conformează, începând de miercuri, 1 decembrie, riscă amenzi cuprinse între 8.000 – 10.000 lei.

Contribuabilii care vor achiziționa case de marcat după 1 decembrie 2021, se vor conecta la data instalării.

Excepție fac comercianții care utilizează aceste case de marcat în zone fără acoperire în privința comunicațiilor electronice. Aceștia vor trebui să transmită o declarație (Formularul F4110), în format PDF cu XML atașat.

Lunar, ANAF va transmite prin SPV mesaje despre eventuale disfuncționalități privind fișierele transmise de casele de marcat.

Sursa: ANAF

Continue Reading

Actualitate

Programul autobuzele în minivacanţa de 1 Decembrie

Published

on

Autobuzele CT BUS vor circula în program de weekend, în minivacanţa de 1 Decembrie, cu prima cursă la ora 5.45 şi ultima cursă la 23.00.

Pentru buna desfăşurare a paradei de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, autobuzele de pe liniile 100, 100C, 44, 51 şi 14 vor avea traseul modificat miercuri, 1 decembrie. Între orele 9.00 şi 12.00 şi între orele 13.00 şi 14.00, mijloacele de transport în comun vor circula cu antemergător al Poliţiei Române, fără oprire, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, dinspre strada I.L. Caragiale spre bulevardul Tomis, iar, între orele 12.00 – 13.00, nu vor merge deloc.

Tonetele de bilete şi abonamente CT BUS de la Gară şi de la Baba Novac, Brotăcei, Bulevard, Cireşica, Dacia, Delfinariu, Eliberării, Tomis III, Km 4 – 5, Km 5, Magazinul Tomis, Piaţa CET, Poarta 6, Spital, Vamă vor funcţiona marţi, 30 noiembrie, între orele 7 şi 19.00, iar cele de la Km 4 – Bila, Poarta 1, Gară L 101 vize, Primăverii, între orele 9.00 şi 17.00.

Miercuri, 1 decembrie, doar chioşcul de la Gară, în dreptul staţiei 40-43, va avea program lung, între orele 7.00 şi 19.00, celelalte vor fi deschise între orele 7.00 şi 13.00.

Continue Reading

Actualitate

Programele Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic, suspendate

Published

on

Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea sesiunilor de înscriere în cadrul programelor Rabla Clasic, Rabla Plus şi Casa Eficientă Energetic. Motivul: eficientizarea liniilor de finanţare.

“Preocuparea continuă a Administraţiei Fondului pentru Mediu este de a îmbunătăţi programele de finanţare, astfel încât să fie asigurată creşterea succesului acestora, iar extinderea digitalizării mecanismelor de implementare şi adaptarea ghidurilor de finanţare la realităţile contemporane reprezintă instrumentele potrivite pentru atingerea obiectivelor scontate. În sensul celor expuse şi în vederea identificării elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanţare din portofoliu, Administraţia Fondului pentru Mediu, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor, astfel: începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla şi Rabla Plus şi începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Administraţia Fondului pentru Mediu.

AFM anunţă că în perioada următoare va analiza modul de derulare al acestor programe şi, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanţare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanţării să fie mai simple şi să asigure o eficienţă sporită în utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, evaluarea evoluţiei acestor programe va fi realizată şi prin prisma disponibilităţilor financiare rezultate din sesiunile actuale, precum şi din perspectiva construcţiei bugetare pentru anul 2022, precizează sursa citată.

Toate informaţiile de care au nevoie românii vor fi publicate în curând pe site-urile AFM şi MMAP sau transmise prin intermediul mass-media.

Sursa: AFM

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222