Connect with us

Administratie/politica

Elevii din Mihail Kogălniceanu vor primi rechizite și carți din partea administrației locale, în prima zi de școală

Published

on

Administrația publică locală din Mihail Kogălniceanu a făcut toate demersurile pentru a oferi rechizite și cărți elevilor din comună, în prima zi de școală.
,,Educatia este piatra de temelie a unei societăți sănătoase, jucând un rol crucial in formarea si dezvoltarea copiilor, viitorii adulți.” Plecând de la această credință, continuăm să investim permanent resurse în elevii localității noastre, de această dată prin acordarea de rechizite la începutul acestui an școlar, pentru că școala reprezint contractul cel mai important dintre elev și cunoaștere, iar copiii trebuie sa aibă șanse egale la educație,“ a declarat Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
Astfel, în prima zi de școală se vor distribui 1.074 pachete care vor conține:
GRĂDINIȚĂ: 4 cărți, Caiet velin A5-48 file, Bloc desen A4-16 file, Penar rectangular, Creioane cerate-set 12buc., Creioane colorate –set 12 buc., Set creioane HB cu guma -4 buc., Lipici solid -2 buc., Plastilina -12 culori; Forfeca vârf rotunjit, Hârtie creponata -6 culori, Mapa A4 cu buton, Hârtie glasata -10 culori.
CLASA PREGĂTITOARE: 4 cărți; Bloc desen A4-16 file; Caiet dictando A5-48 file; Caiet matematica A5-48 file; Set acuarele-12 culori tip pastila +pensula; Mapa A4 cu buton; Etichete autoadezive -30 buc. Penar, Creioane colorate-set 12 buc.; Set de scris: rigla, creion, guma de șters, ascuțitoare; Stilou cu 2 rezerve.
CLASA I: 4 cărți; Caiet tip 1 A5-24 file; Caiet matematica A5 -48 file; Set creioane HB cu guma -4 buc.; Mapa A4; Etichete autoadezive -30 buc.; Penar cu fermoar ; Creioane cerate –set 12 buc.; Creioane colorate –set 12 buc.; Set de scris: rigla, creion, guma de șters, ascuțitoare, Stilou cu 2 rezerve.
CLASELE II-IV: -4carti; Caiet dictando A5-48 file; Caiet matematica A5-48 file; Set creioane HB cu guma -4buc.; Etichete autoadezive -30 buc.; Penar cu fermoar; Creioane colorate –set 12 buc.; Set acuarele-12 culori tip pastila +pensula, Set de scris: rigla, creion, guma de șters, ascuțitoare: Stilou cu 2 rezerve; Bloc desen A4-16 file.
GIMNAZIU:  -3 CARTI; Penar etui rotund 21X7x7cm, Caiet dictando A4-2 buc; Caiet matematica A4-2 buc.; Set geometrie -4 piese; Set creioane HB cu guma-4 buc; Mapa A4; Stilou cu 2 rezerve; Etichete autoadezive-30 buc.; Bloc desen A4-16 file.
„Vă doresc un an școlar plin de reușite și de învățături bune!, a transmis primarul  comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța-Daniela Belu

Actualitate

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari: „Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale”

Published

on

Toate unitățile de învățământ din Năvodari vor fi dotate cu mobilier nou, materiale didactice și echipamente digitale, achiziționate prin fonduri europene (PNRR). Acesta este anunțul făcut de primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pe pagina sa de Facebook.

Zilele trecute au sosit primele dotări  și echipamente pentru sălile de sport, peste 1300 de articole specifice pentru susținerea orelor de educație fizică. Prin implementarea acestui proiect, în valoare de 8 milioane de lei, se va asigura dotarea unităților școlare cu echipamente IT (table inteligente, videoproiectoare, laptopuri, sisteme audio-video etc), mobilier adecvat vârstei copiilor, dar și materiale didactice.

De asemenea, au fost achiziționate mobilier și materiale didactice/sportive specifice pentru sălile de sport, laboratoarele de științe, atelierele de practică și cabinetele de asistență psihopedagogică.

„Toate acestea vor ajunge în curând în toate unitățile de învățământ din Năvodari. Sper să vă fie de folos, dragi elevi și cadre didactice!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Continue Reading

Administratie/politica

Horia Constantinescu, după rezultatele locale parțiale din data de 9 iunie: „Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”

Published

on

Horia Constantinescu, cel pe care Partidul Social Democrat îl alesese pentru a candida pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, a organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultate parțiale ale alegerilor locale.

Subiectul principal al conferinței de presă organizată de Horia Constantinescu, candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Constanța din partea PSD, a fost rezultatul alegerilor din data de 9 iunie.

„Suntem în faza finală a unui episod. Începând de mâine mă întorc la Protecția Consumatorilor. Nu înțeleg să-mi iau niciun fel de concediu și niciun fel de pauză pentru că nu mă caracterizează acest fel de abordare. Consider că odată încheiată o etapă, cu siguranță Dumnezeu ți-o oferă pe următoarea. Am avut o echipă minunată, cea pe care mulți dintre dumneavoastră nu ați văzut-o, cei care au montat zi și noapte materiale video, cei cu care împreună am gândit întreaga strategie. Mă văd nevoit să îi adun împreună cu toți cei care își doresc să continue proiectul unui oraș Constanța într-o cu totul altă direcție decât a mers până acum, iar împreună cu aceștia să desemnăm una, două sau chiar mai multe persoane mult mai tinere decât mine, cel puțin, pentru a le putea pregăti așa cum se cuvine pentru toate etapele care urmează. Voi rămâne spectatorul dezvoltării acestui oraș, dacă aceasta va exista. Voi continua să susțin proiectele cu care am venit în fața constănțenilor”, a declarat Horia Constantinescu, fost candidat la Primăria Constanța.

Vă reamintim că Horia Constantinescu a obținut la alegerile locale un procent de peste 20%, însă nu a reușit să acceadă la funcția de primar al Municipiului Constanța.

Continue Reading

Administratie/politica

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă: „Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană”

Published

on

Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă, a votat în această dimineață. 

La ieșirea de la urne, acesta a declarat:

„Am votat astăzi pentru a transforma localitatea Poarta Albă într-o comună europeană prin continuarea proiectelor pe care le avem și prin accesarea de noi proiecte”, a declarat Vasile Delicoti, candidat la primăria comunei Poarta Albă.

Continue Reading

Administratie/politica

Dumitru Bădrăgan, candidat la CJ Constanța: „În Constanța am votat pentru schimbare”

Published

on

Dumitru Bădrăgan, candidat la fotoliul de președinte al Consiliului Județean Constanța, și-a exercitat în această dimineață dreptul constituțional.

Iată ce a declarat acesta la ieșirea de la urne:

„Astăzi, 9 iunie 2024, în Constanța am votat pentru schimbare, pentru performanță în administrația publică locală, pentru a crea o performanță reală în ceea ce privește tânăra generație”, a declarat Dumitru Bădrăgan, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222