Connect with us

Actualitate

Elevii care fac cinste României peste hotare | Campionul mondial la Microsoft Word este din Bucureşti, iar elevii din Timişoara se pregătesc pentru NASA

Published

on

România se poate mândri cu valorile sale! Dovadă stă şi performanţa grăitoare a unui tânăr din ţara noastră, care a fost desemnat noul campion mondial la Microsoft Word. Totodată, alţi şapte elevi se pregătesc să facă cinste României, la cel mai prestigios concurs internaţional, organizat de NASA, MIT şi Agenţia Spaţială Europeană.

Cel mai bun utilizator al vestitei aplicaţii Microsoft Word este un român. În vârstă de 18 ani, Tiberiu Danciu este elev al Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Capitală. Anul acesta, la cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial „Microsoft Office Specialist” a reuşit să câştige medalia de aur, deşi competiţia s-a dovedit a fi extrem de acerbă. La concursul desfăşurat în California s-au înscris peste 560.000 de concurenţi, iar în finală au reuşit să se califice 157 de tineri din nu mai puţin de 49 de ţări.

Cu toate acestea, românul a obţinut cel mai bun rezultat în marea finală, reuşind să rezolve toate subiectele în numai 20 de minute. În afara titlului de campion mondial la Microsoft Word, românul a mai primit şi un premiu în valoare de 7.000 de dolari.

Tiberiu Danciu a stat doar 20 de minute în sala de competiții, reușind să identifice cele mai multe ”capcane” din subiectele date de reprezentații Microsoft

La revenirea în ţară, Tiberiu a recunoscut că îşi doreşte să studieze inteligenţa artificială la una dintre cele mai prestigioase universităţi din Europa – Nottingham din Marea Britanie sau chiar la M.I.T.

Între timp, în ţară, alţi elevi se pregătesc să facă cinste României peste hotare. Sunt din Timişoara, sunt şapte la număr şi vor reprezenta ţara noastră în finala prestigioasei competiţii internaţionale „Zero Robotics”, ce se va desfăşura la finalul acestei luni la Massachusetts Institute of Technology, din Boston, SUA.

sursa foto: youtube.com, wikipedia.org, Facebook

Actualitate

Universitatea Ovidius din Constanța organizează vernisajul expoziției „Geometria sacrului”

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează marți, 6 decembrie 2022, de la ora 17.00, la parterul Corpului A din campus, vernisajul expoziției „Geometria sacrului”, cu lucrări realizate de studenţii Facultăţii de Arte.

Evenimentul va fi precedat de un concert de muzică corală, interpretat de Corul facultății, alcătuit din studenţii specializării Muzică, programele de licenţă şi master, alături de elevi ai Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, coordonaţi de lect. univ. dr. Mirela Voicu și asist. univ. drd. Titiana Miriță.

„Expoziția « Geometria sacrului » propune o paradigmă tridimensională, ce cuprinde (dar nu se limitează la) spiritualitate, conceptualitate şi tehnică. Încă din cele mai vechi timpuri, arta plastică a încastrat necunoscutul în formă şi nepalpabilul în conţinut, dând astfel densitate şi configurând conexiunea dintre umanitate şi spiritualitate. Percepţia divinului şi a întregii lumi neştiute are o dimensiune ocultă pe care fiecare dintre noi o consideră extrem de personală şi în funcţie de care îşi conduce existenţa spirituală cotidiană. Aşadar, « Geometria sacrului » propune şi o geometrie inspirată a percepţiei armonizate între imagine şi cunoaştere şi, de aici, a revelaţiei şi este cadoul pe care Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, specializarea Arte Plastice, îl face publicului constănţean în prag de sărbători”, precizează conf. univ. dr. Alina Cristea, ofițerul de presă al Facultății de Arte.

Curatorii expoziţiei „Geometria sacrului” sunt conf. univ. dr. Ovidiu Felipov şi asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor.

La expoziţie participă studenţi ai specializării Pedagogia Artelor Plastice şi Decorative şi studenţii ai masterului Educaţia Vizuală prin Studiul Figurii şi al Peisajului, alături de profesorii lor: prof. univ. dr. Stoiciu Florin, conf. univ. dr. Caruțiu Gheorghe, conf. univ. dr. Felipov Ovidiu, conf. univ. dr. Cuciuc Romanescu Laura Sînziana, lect. univ. dr. Șerbănescu Alexandru, lect. univ. dr. Pîrvan Rus Lelia, asist. univ. dr. Sîrbu Florentin Marian, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan Petrișor, asist. univ. drd. Claudiu Argeşanu.

Expoziţia este deschisă publicului până la sfârşitul lunii ianuarie 2023. Intrarea este liberă, cu respectarea programului UOC.

Continue Reading

Actualitate

Mihai Lupu, președintele CJ Constanța: „ Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor”

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu vine cu o veste bună pentru orașul și județul nostru. În cursul zilei de astăzi a fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a simbolului „Mormântul pictat Hypogeu”.

„Un reper esențial de istorie a Tomisului va fi redat constănțenilor și turiștilor. Dubiile legate de viitorul Mormântului pictat hypogeu s-au risipit, odată cu semnarea astăzi a ordinului de începere a execuției lucrărilor”, afirmă Mihai Lupu, președintele CJ Constanța

Continue Reading

Actualitate

Linia 42, prelungită până în Portul Tomis

Published

on

De mâine, 6 decembrie, CT BUS anunță faptul că traseul liniei 42 se prelungește.

Autobuzele vor opri în stația Poarta 1 (ambele sensuri) și vor merge până în Portul Tomis.

Modificarea survine în vederea accesibilizării zonei peninsulare.

Continue Reading

Actualitate

Aproximativ 120 de copaci au fost plantați în oraș

Published

on

Primăria Municipiului Constanța a început programul de reamenajare a spațiilor verzi prin plantarea de platani, frasini, mesteacăni și castani.

În aceste zile, lucrătorii au plantat peste 120 de platani, în locul celor uscați care au fost înlăturați în anii anteriori și în casetele construite special pentru spații verzi pe trotuarele reconstruite. Au fost deja plantați 45 de platani pe strada Termele Romane, 40 de platani pe strada Traian și prelungirea Traian, pe bulevardul Mamaia 14 platani și pe Bulevardul Aurel Vlaicu 11.

Lucrătorii vor mai planta în perioada următoare încă 200 de platani, 50 de frasini, 150 bucăți de mesteacăn, 200 de arțari și castani. Vor urma plantări de arbori și pe strada Unirii, Baba Novac, în parcarea de pe strada Traian și în parcarea de pe strada Lotca din cartierul Tomis Nord.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222