Connect with us

Sport

Dublă victorie pentru HC Dobrogea Sud

Published

on

Dublă victorie în acest week-end pentru HC Dobrogea Sud. După ce în tur i-au învins pe cehii de la Plzen cu 28 la 21, în retur, băieţii noştri s-au impus la o diferenţă de şase goluri, scorul final fiind 29 la 23. Ca la fiecare meci, galeria a reuşit să facă o atmosferă incredibilă în Sala Sporturilor din Constanţa, locul în care s-au jucat ambele partide.

“Suntem mereu alături de băieţi, nu ratăm aproape niciu meci, mereu suntem alături de ei şi la bine şi la greu, oriunde merg, fie că ant aici aproape sau în deplasare. Tot timpul alături de ei. Îi iubim din toată inima şi vom fi întotdeauna alături de ei”, a spus un suporter.

“Am fost prezent la fiecare meci al HCM, odată cu apariţia noii echipe, a apărut şi o altă perspectivă, perspectiva de a ne bucura în continuare de handbal, de victoriile băieţilor şi odată cu victoriile, de noile trofee. Am luat Cupă şi Super Cupă, vrem să câştigăm şi Campionatul, să se bucure Constanţa şi de acest trofeu important pentru HCD”, a declarat alt suporter.

“Era firesc să fiu şi eu astăzi, mai ales că astăzi e un meci important, era firesc să fiu aici”, a spus unul dintre suporteri.

Partidele cu cehii de la Plzen au fost dificile, însă schimbările făcute de antrenorul Zvonko Sundovski au contat mult în câştigarea meciurilor. HC Dobrogea Sud s-a calificat astfel, cu scorul general de 57-44, în turul al treilea preliminar al Cupei EHF la handbal masculin.

“Suntem foarte fericiţi, scorul arată că ne-am calificat uşor, dar a fost ceva de muncă. În turul III vom întâlni doar adversari de calibru, ne dorim să avem şi puţină şansă la tragerea la sorţi, deoarece sunt şi patru echipe din Liga Germană, sperăm să nu cădem cu ele”, a declarat Marius Mocanu de la HC Dobrogea Sud.

“O dublă reuşită putem spune, având în vedere că am avut ambele meciuri acasă, dar totoşi o echipă puternică a Plzenului, care ne-a pus probleme. S-a văzut prima repriză a meciului a fost foarte dificilă, la diferenţă mică, însă valoarea noastră îşi spune cuvântul tot timpul şi am reuşit să ne distanţăm”, a spus Daniel Susanu de la HC Dobrogea Sud.

“O calificare muncită, aşa cum am mai spus, astăzi, ne-au surprins puţin cu o apărare mai avansată, dar mă bucur că am reuşit să dăm gol. Este o victorie bună, important e că am reuşit să câştigăm ambele meciuri, este important să adunăm cât mai multe puncte şi acum rămâne să ne odihnim, pentru că ne aşteaptă un meci greu cu Timişoara”, a declarat şi căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma.

“O victorie mare pentru noi astăzi, o victorie pentru oraşul Constanţa, o calificare foarte frumoasă. Mă bucur că publicul constănţean a gustat din plin acest evenimnent, le mulţumesc că au fost alături de noi”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Rudi Stănescu.  

Cu această ocazie, trei tineri handbalişti Dani Vasile, Daniel Susanu si Andrei Alexandru crescuţi de academia HCD, au intrat în teren, au evoluat foarte bine, făcându-şi astfel debutul în Cupele Europene. Pe 13 octombrie, HC Dobrogea Sud întâlneşte, pe teren propriu, pe SCM Poli Timişoara, iar pe 17 octombrie va avea loc tragerea la sorţi a partidelor din turul III, în care se va lupta, tot eliminatoriu, pentru calificarea în faza grupelor. Deţinătoarea Cupei EHF este formaţia germană Fuchse Berlin.

 

Sport

Capitala baschetului juvenil românesc

Published

on

Costineşti s-a transformat, în aceste zile, în capitala baschetului juvenil românesc. Până pe 2 iulie, peste 400 de echipe de baschet cu sportivi cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani evoluează în cadrul Festivalului de baby-baschet şi mini-baschet, dar şi a Campionatelor Naţionale U12 din Staţiunea Tineretului.

Cel mai mare eveniment sportiv dedicat copiilor este găzduit de baza sportivă a BTT Costineşti. Terenurile special amenajate au fost deja împânzite de copiii veniţi din întreaga ţară pentru a se bucura de baschet, dar şi de peisajul pe care marea îl oferă la Costineşti.

„Pentru cei mici, va fi un moment în care se vor bucura împreună de baschet într-o atmosferă destinsă, iar cel mai important pentru noi, cei mari, este să le vedem bucuria de a juca de baschet. După ce au participat la antrenamente şi la competiţiile amicale organizate de Primăria Constanţa, pentru ei va fi încă o săptămână plină cu baschet şi distracţie!”, au transmis reprezentanţii BC Athletic Constanţa.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Sportului şi în parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret şi Primăria Costineşti şi îşi propune să adune laolaltă toţi prichindeii iubitori de baschet. De asemenea, în fiecare săptămână, va fi organizat „Marşul micului baschetbalist”, o promenadă la care vor participa toţi concurenţii alături de antrenori şi suporteri. Participanţii vor avea parte de numeroase concursuri, surprize, dar şi de acţiuni artistice la Teatrul de Vară.

Continue Reading

Sport

Federația Română de Oină, partener în proiectul “Sănătate prin sport și cooperare – uniți în bătălia împotriva bolilor”

Published

on

U.A.T. Oraș Hârșova are în implementare proiectul ,,SĂNĂTATE PRIN SPORT ȘI COOPERARE – UNIȚI ÎN BĂTĂLIA ÎMPOTRIVA BOLILOR” – Cod ROBG 139, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria. 
Implementarea proiectului se realizează în cadrul unui parteneriat româno-bulgar, descris astfel:
● BENEFICIAR LIDER : Oraşul Hârşova, judeţul Constanța;
● BENEFICIAR 2 – Municipalitatea Shabla, Bulgaria;
● BENEFICIAR 3 – Federația Română de Oină.
Proiectul are ca scop creșterea eficientă a cooperării între administrațiile publice locale/guvernele în zona de frontieră Hârșova – Shabla, iar serviciile de sănătate publică să se concentreze pe acțiuni de prevenire si îmbunătăţire. Proiectul propune noi abordări prin acţiuni concrete, care oferă comunitatilor româno-bulgare facilităţi pentru exerciţiile fizice pentru a preveni bolile şi pentru a menţine o stare de sănătate optimă pe tot parcursul vieţii.
Noi abordări: investiții în modernizarea infrastructurii sportive (domeniul SPORT-STADIONUL şi vestiarul în orașul HÂRSOVA și o sala de SPORT/reabilitare din orașul SHABLA) cu investiţii, informaţii, motivare şi conştientizare, acțiunile având ca scop schimbarea mentalităţilor în rândul populaţiei din zona de frontieră pentru activităţile fizice în viaţa de zi cu zi, pentru ca starea de sănătate optimă şi durabilă să fie în creştere.
 În cadrul proiectului la Activitatea 8.2, in weekend-ul 10-12 iunie 2022, s-a desfășurat CARAVANA “SPORT – UN IZVOR NESFÂRŞIT DE SĂNĂTATE.
Caravana a avut loc sub forma de meciuri demonstrative de oină. Astfel, Federaţia Română de Oină a asigurat participarea jucatorilor de oină de la echipele C.S. Dacia Mioveni 2012, CSM Oltenița și Spicu Horia.
Meciurile demonstrative au avut loc în 3 locații din zona transfrontalieră România – Bulgaria și anume în localitățile Curcani (jud. Călărași), Chirnogi (jud. Călărași) și Putineiu, sat Băduleasa (jud. Teleorman).
În cadrul proiectului, UAT Oraș Hârșova a achiziționat echipamentele sportive necesare acestei activități precum și autocarul cu care a fost asigurat transportul jucătorilor.
Federația Română de Oină, prin domnul președinte Nicu Dobre, a asigurat prezența jucătorilor de oină si a facilitat desfăsurarea meciurilor în locațiile mai sus amintite, beneficiind și de ajutorul factorilor de decizie locali, primării, cluburi sportive care au pus la dispoziție bazele sportive locale pentru jocul de oină.
Menționăm că în cadrul aceleiași activități (8.2) din cadrul proiectului ,,SĂNĂTATE PRIN SPORT ȘI COOPERARE – UNIȚI ÎN BĂTĂLIA ÎMPOTRIVA BOLILOR” – Cod ROBG 139, se vor desfăsura în perioada 08-10 iulie 2022, cu sprijinul Federației Române de Oină, meciuri demonstrative de oină în două locații din Bulgaria, din zona transfrontalieră!

Continue Reading

Actualitate

Parcul Diana, din Mangalia, are un nou teren de sport

Published

on

Primăria Mangalia a finalizat, recent, lucrările de amenajare a terenului de sport multifuncțional, situat în parcul Diana. Acesta va fi dat în folosință, în perioada imediat următoare.

Terenul are o suprafaţă de 450 mp şi este dotat cu fileu din plasă textilă, care poate fi ajustat pentru volei şi tenis. De asemenea, au fost montate două console de baschet cu inel şi plasă inel standard pentru jocul cu mingea la coş. Pe terenul sintetic s-au trasat liniile de demarcație atât pentru fotbal, cât și pentru alte sporturi cu mingea.

Imediat ce va fi dat în folosință, terenul din parcul Diana va fi accesibil tuturor pasionaților de sport în aer liber. În prezent, se lucrează la finalizarea documentației tehnice pentru realizarea unui teren de minifotbal, în vecinătatea terenului multisport. În toamna acestui an, vom intra cu lucrările în teren. În execuție sunt și lucrările pentru amenajarea bazei sportive cu bazine de înot și terenuri de baschet, handbal și tenis, la fosta bază sportivă Pescăruș, astfel încât copiii și tinerii Mangaliei să-și poată petrece timpul liber făcând cât mai mult sport.”, a declarat primarul Radu Cristian.

Continue Reading

Sport

Echipa de juniori U13 din comuna Cumpăna a ocupat locul 6 pe țară la o doua ediție a Cupei Satelor la fotbal

Published

on

Câștigătoare a trofeului pe regiunea de Sud-Est, formația pregătită de Constantin Gache a participat la turneul final, organizat în comuna Gura Râului (Sibiu), la finalul săptămânii trecute. Sportivii noștri au încheiat faza grupelor pe locul 3, cu o victorie, 2-0 (Bogdan Edward și Radu Florea) cu Ulmeni (Călărași), și 2 înfrângeri, 0-2 cu Șura Mare (Sibiu) și 0-1 cu Dumbrăvița (Timișoara)
În partida pentru locurile 5-6, finalista de la prima ediție a cedat în fața celor de la Bucșani (Dâmbovița), cu 1-4 (Radu Florea)
Cupa Satelor este cel mai amplu proiect de scouting în mediul rural, iar echipele participante sunt mixte. Competiția națională U13 este organizată de Federația Română de Fotbal cu sprijinul Kaufland România și dedicată tinerilor practicanți ai fotbalului din mediul rural. Echipele participante reprezintă satele și comunele din România.
Delegatia comunei Cumpăna a fost condusă de viceprimarul Neagu Florin si directorul clubului sportiv, Răută Ion.
”A fost a doua competitie de asemenea anvergură pentru micutii nostri sportivi. Suntem multumiti de performanta lor pentru ca nu este usor să ajungi la turneul final, pentru aceasta miza se lupta peste 2000 de comune din Romania. Copiii au avut astfel ocazia să stea intr-un cantonament și să aibă cea mai frumoasă experiență de până acum”, a transmis Ion Răuță, directorul clubului cumpănean.
”Felicitări, copii minunați, pentru performanță, motivație, muncă și seriozitate. Felicitări domnului profesor Gache Constantin, pentru munca si pasiunea pe care o depune aici, la Cumpăna, în pregătirea copiilor noștri.
Cumpăna vă iubește și vă susține!” a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 🤍

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222