Connect with us

Sport

Dublă victorie pentru HC Dobrogea Sud

Published

on

Dublă victorie în acest week-end pentru HC Dobrogea Sud. După ce în tur i-au învins pe cehii de la Plzen cu 28 la 21, în retur, băieţii noştri s-au impus la o diferenţă de şase goluri, scorul final fiind 29 la 23. Ca la fiecare meci, galeria a reuşit să facă o atmosferă incredibilă în Sala Sporturilor din Constanţa, locul în care s-au jucat ambele partide.

“Suntem mereu alături de băieţi, nu ratăm aproape niciu meci, mereu suntem alături de ei şi la bine şi la greu, oriunde merg, fie că ant aici aproape sau în deplasare. Tot timpul alături de ei. Îi iubim din toată inima şi vom fi întotdeauna alături de ei”, a spus un suporter.

“Am fost prezent la fiecare meci al HCM, odată cu apariţia noii echipe, a apărut şi o altă perspectivă, perspectiva de a ne bucura în continuare de handbal, de victoriile băieţilor şi odată cu victoriile, de noile trofee. Am luat Cupă şi Super Cupă, vrem să câştigăm şi Campionatul, să se bucure Constanţa şi de acest trofeu important pentru HCD”, a declarat alt suporter.

“Era firesc să fiu şi eu astăzi, mai ales că astăzi e un meci important, era firesc să fiu aici”, a spus unul dintre suporteri.

Partidele cu cehii de la Plzen au fost dificile, însă schimbările făcute de antrenorul Zvonko Sundovski au contat mult în câştigarea meciurilor. HC Dobrogea Sud s-a calificat astfel, cu scorul general de 57-44, în turul al treilea preliminar al Cupei EHF la handbal masculin.

“Suntem foarte fericiţi, scorul arată că ne-am calificat uşor, dar a fost ceva de muncă. În turul III vom întâlni doar adversari de calibru, ne dorim să avem şi puţină şansă la tragerea la sorţi, deoarece sunt şi patru echipe din Liga Germană, sperăm să nu cădem cu ele”, a declarat Marius Mocanu de la HC Dobrogea Sud.

“O dublă reuşită putem spune, având în vedere că am avut ambele meciuri acasă, dar totoşi o echipă puternică a Plzenului, care ne-a pus probleme. S-a văzut prima repriză a meciului a fost foarte dificilă, la diferenţă mică, însă valoarea noastră îşi spune cuvântul tot timpul şi am reuşit să ne distanţăm”, a spus Daniel Susanu de la HC Dobrogea Sud.

“O calificare muncită, aşa cum am mai spus, astăzi, ne-au surprins puţin cu o apărare mai avansată, dar mă bucur că am reuşit să dăm gol. Este o victorie bună, important e că am reuşit să câştigăm ambele meciuri, este important să adunăm cât mai multe puncte şi acum rămâne să ne odihnim, pentru că ne aşteaptă un meci greu cu Timişoara”, a declarat şi căpitanul HC Dobrogea Sud, Laurenţiu Toma.

“O victorie mare pentru noi astăzi, o victorie pentru oraşul Constanţa, o calificare foarte frumoasă. Mă bucur că publicul constănţean a gustat din plin acest evenimnent, le mulţumesc că au fost alături de noi”, a declarat preşedintele HC Dobrogea Sud, Rudi Stănescu.  

Cu această ocazie, trei tineri handbalişti Dani Vasile, Daniel Susanu si Andrei Alexandru crescuţi de academia HCD, au intrat în teren, au evoluat foarte bine, făcându-şi astfel debutul în Cupele Europene. Pe 13 octombrie, HC Dobrogea Sud întâlneşte, pe teren propriu, pe SCM Poli Timişoara, iar pe 17 octombrie va avea loc tragerea la sorţi a partidelor din turul III, în care se va lupta, tot eliminatoriu, pentru calificarea în faza grupelor. Deţinătoarea Cupei EHF este formaţia germană Fuchse Berlin.

 

Sport

Constanța va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de calificare pentru Europenele de baschet 3×3

Published

on

Competițiile internaționale de baschet 3×3 vor reveni în România la sfârșitul lunii, pe 26-27 iunie, atunci când Constanța va găzdui, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3×3.  Evenimentul este organizat de către Federația Română de Baschet, Asociația Județeană de Baschet Constanța și Sport Arena Streetball cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Turneul FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier va reuni, în arena amenajată pe Faleza Cazino, 27 de echipe din 15 țări.

Naționala feminină a României, calificată și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, și-a câștigat deja biletele și la turneul final al Europenelor, prin prisma poziției ocupate în clasamentul mondial. Fetele vor juca însă și la turneul de la Constanța, la fel cum au făcut-o și în 2018, atunci când turneul final a fost organizat la București. Alături de România, în turneul feminin vor mai fi prezente: Letonia, Ungaria, Ucraina, Belarus, Estonia, Slovacia, Lituania, Suedia, Marea Britanie, Irlanda și Kosovo.

Naționala masculină de baschet 3×3 a României va trebui să lupte la Constanța pentru calificare, alături de alte 14 echipe naționale: Letonia, Ungaria, Ucraina, Belarus, Estonia, Slovacia, Lituania, Suedia, Marea Britanie, Irlanda, Kosovo, Olanda, Georgia și Cipru. La fiecare categorie, echipele vor fi împărțite în patru grupe, urmând ca primele două clasate să avanseze în runda eliminatorie. Câștigătoarele celor patru meciuri din runda eliminatorie se califică la FIBA 3×3 Europe Cup 2021.

În cazul naționalei feminine a României, dacă va ocupa unul dintre primele două locuri în grupă, nu va accede în meciurile eliminatorii de calificare, urmând să cedeze locul echipei aflate pe locul 3.

Turneul final al FIBA 3×3 Europe Cup va avea loc în perioada 10-12 septembrie, la Paris.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Sport

Performanță remarcabilă pentru tinerii sportivi de la CS Năvodari

Published

on

Nu mai puțin de 14 medalii de aur și 5 de argint au obținut tinerii sportivi de la CS Năvodari, la Campionatul Național de Kempo K1. Sub coordonarea antrenorului Marcel Jipeanu, copiii au participat, în weekend, la întrecerile Campionatului Național de Kempo K1, competiție la care au participat 400 de sportivi de la 38 de cluburi din țară.

De la CS Năvodari au participat 20 de sportivi, dintre care 19 au reușit să se califice în finale.

A existat și o situație în care două sportive de la CS Năvodari și-au disputat finala, clasându-se pe primele două locuri.

sursa foto: clubsportivnavodari.ro

Continue Reading

Sport

Se dă startul la campionatul de Kick-Boxing Tatami

Published

on

Sâmbătă, 12.06.2021, la Sala de Jocuri Sportive şi la Sala de Box, din Complexul „Tomis”, str. Flămînda, din Constanţa, între orele 10.00-17.00 se vor desfăşura Campionatul Naţional de Kick-Boxing la proble de Tatami (Kick-Light, Light-Contact şi ) şi Cupa României la K1, pe Regulamentul WAKO.

Campionatul este organizat de Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact, preşedinte profesor Dumitru Mocănaşu, arbitru mondial de Kick-Boxing WAKO.

La campionat şi-au anunţat participarea cei mai buni 210 sportivi, din 25 de cluburi din toată ţara, care vor concura la una sau mai multe probe.

Campionatul se va desfăşura cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară, toţi sportivii, antrenorii şi oficialii vor fi testaţi şi intrarea în sălile de concurs se va face strict, pe baza regulilor impuse împotriva pandemiei Covid19.

Campionatul este organizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa şi al S.C. „Urban Legends” Constanţa.

Sportivii campioni, vor forma lotul naţional de Kick-Boxing şi vor participa la campionatele europene şi mondiale, avînd în vedere faptul că din anul 2019, nu au mai participat la aceste campionate.

Continue Reading

Sport

Gimnastica artistică feminină, campionat național la Constanța

Published

on

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a participat astăzi la ceremonia de deschidere a Campionatului Național pe Echipe și Individual al junioarelor II și I la gimnastică artistică feminină, care se desfășoară la Sala Sporturilor din Constanța.

La competiție participă, alături de cluburi sportive de notorietate din România (din orașele București, Arad, Bacău, Bârlad, Cluj, Deva, Focșani, Onești, Ploiești), și echipele Clubului Farul Constanța și Clubului Sportiv Școlar nr. 1 din Constanța.

Au fost aduse mulțumiri organizatorilor, în special Federației Naționale de Gimnastică, pentru inspirația de a găzdui la Constanța acest eveniment, având în vedere rezultatele de excepție ale gimnastelor din orașul nostru la competiții naționale și internaționale de profil. Co-organizarea evenimentului de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Clubul Sportiv Școlar numărul 1 Constanța (CSS1) face ca acest eveniment să fie unul cu o puternică dimensiune locală.

Primarul Vergil Chițac a menționat rolul substanțial pe care școlile și cluburile sportive din Constanța îl au la nivel național în multiple domenii, prioritar în gimnastică, prezum și rezultatele foarte bune ale cluburilor sportive locale, explicate prin disponibilitatea pentru peformanță a acestora și prin eforturile pe care aceste instituții le fac pentru a menține calitatea pregătirii la un nivel care să asigure continuitatea performanței.

Vergil Chițac a adus totodată un elogiu gimnasticii românești, care există în continuare pe harta mondială prin rezultatele de excepție ale unor generații de gimnaști și gimnaste care includ nume sonore la nivel mondial, precum Nadia Comăneci. Primarul municipiului Constanța a evidențiat totodată calitatea școlii locale de gimnastică, care contribuie în mod permanent cu numeroși gimnaști de calitate la loturile naționale de profil și a promis continuarea acordării de sprijin domeniului sportiv, la nivel local, de către Primăria municipiului.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222