Connect with us

Actualitate

Distracţie şi voie bună la malul mării. Încep concertele Europa FM Live pe Plajă

Published

on

Europa FM şi Primăria Municipiului Mangalia organizează, în perioada 8 – 10 august, pe plaja dintre Saturn şi Venus, cea de-a VIII-a ediţie a seriei de concerte live pe plajă. Ca în fiecare an, intrarea este gratuită, iar în cele trei seri de spectacole sunt aşteptaţi zeci de mii de spectatori, turişti şi localnici. Anul acesta, în zilele pline de distracţie de la malul mării, un număr record de artişti au confirmat întâlnirea cu fanii, pe plaja dintre Saturn şi Venus, la un show incendiar.

Joi, 8 august, începând cu orele 16:30, iubitorii muzicii bune vor avea parte de o seară electrizantă, la Rock Night Europa FM Live pe Plajă, în compania trupelor: VAMA, Les Elephants Bizarres, Grimus, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, Byron, GRAMOFONE, ALEX & THE FAT PENGUINS.

Un spectacol extraordinar cu muzică live şi hit-uri cunoscute vor oferi vineri, 9 august, îndrăgiţi artişti ai momentului precum: Alina Eremia, The Motans, Irina Rimes, Delia, Voltaj, Lidia Buble, Randi, Edward Sanda, Ioana Ignat, Smiley, Sore, Feli, Jean Gavril, Jo, Seredinschi, Cabron, Dorian, 7 Klase, Dominique, Emilia.

Ultima seară a maratonului muzical, de pe plaja dintre Saturn şi Venus, va aduce pe scena impresionantă de la malul mării interpreţi consacraţi, care vor cânta pentru şi împreună cu publicul cele mai iubite melodii. În concert, vor fi: Vunk, Antonia, Dj Project, Vanotek, Carla’s Dreams, Bere Gratis, Lora, Liviu Teodorescu, Nicole Cherry, Adda, Jurjak.

Veşti bune pentru fani!
Joi, 8 august, organizatorii oferă transport gratuit din 40 în 40 de minute, pe ruta Vama Veche – Europa FM Live pe Plajă, între orele 16:00 – 20:00 şi retur de la Europa FM Live pe Plajă către Vama Veche, între orele 24:00 – 02:00.

Autobuzele ,,Europa FM Live pe Plajă” vor circula vineri şi sâmbătă, din Eforie Sud către zona în care are loc festivalul, din oră în oră, în intervalul orar 15:00 – 19:00 şi retur Europa FM Live pe Plajă – Eforie Sud, în intervalul orar 24:00 – 02:00, urmând traseul obişnuit dintre staţiunile aflate în zona de sud a litoralului. Pentru cei care nu vor putea ajunge la malul Mării Negre, Europa FM va transmite festivalul în direct, la radio, dar şi video live pe www.europafm.ro, Facebook şi, în premieră, pe YouTube.

Actualitate

DGAS organizează cursuri pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu

Published

on

Începând  din 15 octombrie Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, în cadrul proiectului „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza gratuit sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru  32 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.
Cursul va avea o durată de pregătire de 360 de ore, iar după susținerea examenului, se va elibera un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un supliment descriptiv la certificatul de calificare (supliment ce cuprinde compețentele dobândite în urma cursului).
După absolvirea programului de formare profesională, celor 32 de persoane calificate li se va acorda  o subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanța pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.
Cursul va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice.

Continue Reading

Actualitate

Invitație la Teatru

Published

on

În această săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski invită publicul constănțean la operă. Melomanii vor putea urmări „Tosca” de G. Puccini. Regia artistică este semnată de GHEORGHE BĂRBULESCU, iar scenografia de ŞERBAN JIANU.

„Tosca” îl va avea ca dirijor pe MATEI POP din Cluj Napoca, în timp ce maestru cor va fi ADRIAN STANACHE.

De asemenea, soliști vor fi NICOLETA ARDELEAN, RĂZVAN SĂRARU, CĂTĂLIN ȚOROPOC – București, CONSTANTIN ACSINTE, LAURENȚIU SEVERIN, MĂDĂLIN BĂLDĂU, IULIAN BRATU, ADRIAN PÎRLEA, MIHAELA IONESCU.

Spectacolul „Tosca” va avea loc sâmbătă, 25 septembrie 2021, începând cu ora 19, în Sala Teatrului.

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.

Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete

Continue Reading

Actualitate

25 septembrie, „Noaptea Bibliotecii”

Published

on

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” sărbătoreşte „Noaptea Bibliotecii” în data de 25 septembrie. Și în acest sens instituția organizează o serie de evenimente pentru toate vârstele. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16, pe platforma din fața instituției de cultură, după care urmează un atelier de jocuri și improvizații pentru adolescenți, un puzzle wine sheff, respectiv o reconstituire a unei imagini a unui raft de bibliotecă, ateliere de legare de carte pentru copii. De la ora 19, va avea loc un escape room inedit, un concurs de cunoștinţe, intuiție și îndemânare, intitulat „Cu cărțile pe urmele noastre”.

Pentru copii, între orele 16 și 17 se poate face o călătorie prin jurul lumii, cu ajutorul căreia vor descoperi țările, prin intermediul obiectivelor turistice, mâncăruri tradiționale, costume naționale, capitale, steaguri.

Pentru adolescenți, între orele 17 și 21 se pot face alte puzzle-uri, iar pentru cei mici, multe alte ateliere de decupaje, o expoziție de audiobook-uri.

De asemenea, constănțenii vor putea lua parte la expoziția Reginei Maria, vor participa la o expoziție cu noutăți pentru copii și mămici. Totodată, aceștia se vor putea întâlni cu scriitorul Ovidiu Dunăreanu şi vor putea lua parte la teatrul de umbre „Scufiţa informatică”, la lansarea cărţii scriitoarei Veronica Iani şi multe altele.

Continue Reading

Actualitate

Atenție șoferi! Se fac lucrări de reparații pe Autostrada A2

Published

on

Se reiau lucrările de reparații pe Autostrada A2, București – Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Acestea au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie 2021.

Astfel, în acest interval se vor institui restricții de circulație, prin devierea totală a traficului rutier de pe Calea II pe Calea I, cu reducerea vitezei la 60 km/h și închiderea parțială a nodului rutier de la km 35+547 ce face accesul la și de la localitățile Fundulea și Nana de pe sensul Constanța – București.

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222