Connect with us

Societate

Din prietenă, călău! Detalii cutremurătoare despre crima cu sânge rece de la Mangalia

Published

on

Apar detalii șocante în cazul tinerei ucise cu sânge rece, la Mangalia. Anchetatorii cred că fata de 18 ani ar fi fost omorâtă de cea mai bună prietenă,  care îi era și colegă de muncă la un hotel din Saturn. Amândouă au venit din Vaslui să muncească pe litoral. Suspecta a fost adusă la audieri și și-ar fi recunoscut ororile. Anchetatorii încearcă să stabilească acum care a fost motivul crimei care a șocat Mangalia și dacă sunt și alte persoane implicate. Tânăra care ar fi comis fapta a fost reținută pentru 24 de ore, iar judecătorii vor stabili dacă va ajunge în spatele gratiilor. Atenție sunt informații care vă pot afecta emițional.

Trupul fără viață al fetei în vârstă de 18 ani din Vaslui a fost găsit într-un parc din Mangalia, situat intre blocuri, aproape de faleza dinspre mare. Descoperirea a fost făcută de un bărbat aflat la pescuit. Omul abia si-a revenit din soc. Bărbatul a cerut ajutor unor tineri care au sunat apoi la 112. In scurt timp, locul a fost impanzit de politisti, jandarmi, medici legisti si procurori.

 “Cadavrul prezenta urme de violentă, echipajul medical declarand ulterior decesul”, a transmis Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța. 

In jurul bancii sub care era inghesuit trupul adolescentei, criminalistii nu au gasit alte indicii care să-i conducă la cele întâmplate, însă camerele de supraveghere care împânzesc parcul le-au fost de mare ajutor. Așa au descoperit că tânăra a fost ucisă în altă parte, iar apoi trupul abandonat în parc.

În scurt timp, anchetatorii au identificat un cerc de suspecți și au reușit să refacă și scenariul crimei desprins parcă dintr-un film de groază. Cea mai bună prietenă a fetei, o adolescentă tot din Vaslui, este cea care i-ar fi devenit călău. La audieri, tânăra și-ar fi recunoscut fapta. Veniseră împreună pe litoral să muncească la un hotel din Saturn, cameriste. Crima șocantă ar fi pornit dintr-o ceartă între cele două. Agresoarea și-a doborât victima în lovituri, apoi a pus mâna pe un cuțit și a ucis-o. I-a îndesat apoi trupul într-un troler, a chemat un taxi, și a plecat spre parcul unde a abandonat trupul fetei, sub o bancă. Întregul traseu a fost surprins de camerele de supraveghere din parc. A revenit în camera de hotel, a făcut curat, apoi a plecat la serviciu ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. De acolo au și ridicat-o polițiștii.

În față jurnaliștilor, tânăra nu a scos niciun cuvânt. Le-a mărturisit însă totul procurorilor, cărora le-a spus că îi pare rău pentru fapta comisă. Aceasta a explicat și că se săturase de minciunile prietenei ei, la care era obligată să fie complice.

Adolescenta a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru infracțiunea de omor.

Societate

Autobuzele etajate nu mai circulă pe Bulevardul Tomis în weekend-uri

Published

on

De sâmbătă 13 iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, weekend de weekend, bulevardul Tomis devine pietonal de la Capitol până în zona Miga.

Din acest motiv traseul City Tour va fi deviat pe direcția Cap Linie Gară în fiecare sâmbătă și duminică. Astfel autobuzele etajate vor circula pe bd. Mamaia – str. IG Duca – bd. Ferdinand până la Gară. Traseul City Tour spre Cap Linie Mamaia nu se modifică.

Continue Reading

Societate

Tablou de eroi! Au luptat 7 ore cu flăcările care amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, în Poarta Albă

Published

on

Aproximativ 7 ore, 242 de salvatori constănțeni au luptat cu flăcările pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbuncit ieri, la Poarta Albă.
Flăcările amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, la penitenciarul Poarta Albă,la 2 ferme din proximitate, dar și la mai multe gospodarii, misiunea colegilor fiind una extrem de dificilă.
Efortul lor a fost unul considerabil având în vedere temperaturile mari degajate de flăcări dar și greutatea echipamentelor de protecție – peste 25 kg.
Colegii noștri au dat dovadă de curaj și profesionalism, demonstrând încă o dată dăruirea lor pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor.
Aceștia au reușit să facă protecție la căminul de bătrâni, unde au salvat 87 de persoane, dar și la penitenciar, clădirea fiind protejată.
Au ars 450 de hectare și s-a intervenit cu 17 autospeciale de stingere și 15 resurse medicale( 3 SMURD B, 1 SMURD C, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SAJ).
Vă mulțumim pentru eforturile depuse și vă urăm mult succes în toate misiunile!
Reamintim cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii. Iată câteva motive pentru a evita această practică:
Risc major de propagare rapidă a incendiilor – vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
Pericol pentru vieți omenești și bunuri – incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
Impact negativ asupra mediului – distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.
Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.
Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.
Împreună protejăm mediul înconjurător și comunitățile noastre!

Continue Reading

Societate

Iată ce trebuie să respectăm cu ocazia sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Published

on

Pe 29 iunie, în calendarul creștin sunt prăznuiți Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În calendarul popular, în centrul acestui praznic se află Sânpetru, cel care ține cheile Raiului, dar și pe cele ale încăperilor și ale curții dumnezeiești.
Cinstirea care i se acordă lui Sânpetru este cu atât mai mare cu cât el este patronul agricultorilor și al recoltelor, pe care le protejează de căldura excesivă. Dacă nu este respectat așa cum se cuvine, sfântul poate să-i pedepsească pe cei necredincioși prin furtuni și prin grindină. Se crede că grindina este piatra pe care Sânpetru o macină și o fierbe în cer, pentru a o mărunți.
Pentru ca sfântul să nu abată ploaia cu „piatră” asupra recoltelor, în satul tradițional românesc, sărbătoarea lui Sânpetru se cinstea prin nelucrare nu doar o zi, ci trei, începând cu data de 29 iunie.
De Sfântul Petru, femeile dădeau de pomană mere, însă fără a gusta din aceste fructe mai înainte. Femeile tinere aveau apoi voie să mănânce mere, însă cele bătrâne trebuiau să aștepte până la Sfântul Ilie pentru a gusta din fructele dulci-acrișoare.
În iconografia creștină, Sfântul Petru este înfățișat alături de Sfântul Pavel, ținând într-o mână cheile Raiului și în cealaltă un potir, în timp ce Apostolul Pavel poartă asupra sa, pe lângă potir, o sabie.
Foto: Icoană cu tema „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, aflată în patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța, pictată la Nicula, în primii ani ai secolului al XX-lea

Continue Reading

Societate

Arhitectura clădirii Bursa Nouă din Portul Constanța, pusă din nou în valoare după reparațiile capitale

Published

on

Clădirea Bursei Noi, clădire emblematică pentru Portul Constanța, a fost reparată capital, modernizată și recompartimentată.
Lucrările au început în 2020 și au cuprins, pe lângă consolidarea clădirii, refacerea totală a instalațiilor termice, sanitare, electrice, refacerea finisajelor interioare și exterioare, tencuieli, termoizolații, etc.
Sala mare a Bursei are acum o pardoseală din marmură, iar ferestrele impozante au fost înlocuite, cu respectarea modelului și a soluției inițiale.
Clădirea a fost construită între anii 1938 -1940, după planurile arhitectului Victor Ștefănescu, iar în sala mare, între anii 1940 și 1947, a funcționat Bursa.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222