Connect with us

Turism

Destinaţie de vis pentru sărbătorile de iarnă. Praga este recunoscut ca fiind oraşul de aur din inima Europei

Published

on

Oraşul de Aur din Inima Europei, Oraşul celor 100 de turnuri – sunt doar câteva dintre calificativele pe care le-a obţinut Praga de-a lungul secolelor. Le merită pe toate, pe bună dreptate. Şi cum vara a trecut, constănţenii se pot gândi să îşi planifice următoarea vacanţă. Iar agenţii de turism au pregătit deja oferte pentru spectaculoasele pieţe de Crăciun ale Europei.

“O piaţă de Crăciun merită făcută la Praga pentru 210 euro, 5 zile, transfer inclus de la Constanţa, cu autocarul până în Praga şi cu siguranţă ca va fi o amintire de neuitat, în primul rând.”, declară CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR Tours

 

Praga este un oraş care a urcat în ultimii ani în topul celor mai populare destinaţii turistice din Europa, ba chiar din lume, o spun agenţii din turism. Arhitectura pe care o veţi descoperi la Praga nu o veţi mai mai găsi în niciun alt oraş din întreaga lume, iar o plimbare pe străduţele cu pavele vă va conduce uşor, uşor într-o lume plină de poveste.

“Praga este una dintre capitalele cele mai vizitate ale Europei datorită vestigiilor, datorită istoriei şi datorită vieţii extraordinare pe care o au cei de acolo. Cu siguranţă că pentru un constănţean este o experienţă deosebită să meargă în Praga, chiar dacă se duce a doua, a treia sau a şaptea oară, pentru că Praga este una din capitalele Europei care are ce arăta.”, completează CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR Tours

 

Centrul oraşului a fost desemnat de UNESCO Patrimoniul Mondial şi merită să fie explorat îndeaproape, fiind practic un imens muzeu în aer liber. Şi să nu uităm un detaliu important…

“Pe lângă o experienţă de neuitat în vizitele la castele, o croazieră de neuitat şi alte experienţe pe care le pot avea constănţenii în Praga, sunt cumpărăturile, pentru că toţi prietenii, toate rudele aşteaptă să primească ceva deosebit.”, mai spune CRISTIAN BĂRHĂLESCU, manager-ul agenţiei ICAR Tours

Iar cei care vor trăi experienţa unui Crăciun în Praga vor avea, cu siguranţă, ce povesti rudelor şi prietenilor.

sursa foto: pragueexperience.com

Turism

Sprijin… și nu prea

Published

on

În incercarea de a-și salva afacerile grav afectate de pandemie, patronii din domeniul HORECA mai fac un pas înainte. S-a dat startul la inscrierile pentru ajutoarele de stat nerambursabile. Se merge pe principiul “primul venit, primul servit” și chiar dacă șansele de a beneficia de aceste granturi sunt mici, patronii spun că este nevoie de astfel de măsuri pentru a salva acest domeniu.

Agenți de turism, hotelieri, patroni de terase sau restaurnate, deopotriva, cu toții au avut de suferit din cauza coronavirusului. De când s-a declanșat pandemia, rezervările au început să se anuleze pe bandă rulantă, restauranele și terasele s-au închis, iar hotelurile la fel.

În tot acest timp, operatorii din turism, agenții, hotelierii sau patronii de tarase, au cerut de urgență măsuri pentru ca afacerile lor să nu se ducă pe apa sâmbetei. Chiar și așa, multe agenții de turism nu au mai putut să acopere pierderile și au tras obloanele.

Ca să evite însă un nou faliment, Asociația Națională a Agențiilor de Turism vrea acum măsuri concrete de sprijinire a acestui domeniu. Iar primul pas pare să fi fost făcut odată cu deschiderea sesiunii de înscrieri pentru obținere de împrumut de la stat, din fonduri nerambursabile. 7.000 de firme se înscriseseră deja la 10 minute de la lansarea aplicaţiei, iar după jumătate de oră, erau mai bine de 13.000. Valoarea totatala a granturilor este de 150.000 de euro.

Ideal ar fi, susțin operatorii ca aceste granturi oferite de stat să fie egale cu valoarea taxelor achitate în anul 2019, iar acest lucru ar trebui realizat până cel târziu la finalul anului 2020. De asemenea, este nevoie de reducerea cotei de TVA la 5% pentru agenţiile de turism începând cu 1 ianuarie 2021 dar și prelungirea acordării voucherelor de vacanţă.

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Recomandări pentru vacanța de sărbători

Published

on

Deși mai timid anul acesta, având în vedere contextul actual, românii se gândesc deja la vacanța de iarnă. Fie că vorbim de Crăciun sau de Revelion, ofertele sunt numeroase, iar rezervările prind deja contur.

Și anul acesta, cele mai atractive destinații, dar și cele mai solicitate pentru sărbătorile de iarnă sunt stațiunile montane din România. Cu toate acestea, agenții de turism propun și destinații externe, cum ar fi Turcia, Grecia sau Egipt.

“Au fost lansate oferte pentru România, dar destul de timid, dar există preferințe care sunt acoperite de toate ofertele lansate deja și au fost lansate, de asemenea, ofertele pentru destinații externe, pachetele pentru revelioanele în străinătate, iar cea mai solicitată rămâne Turcia, pentru că sunt tarife scăzute față de anii anteriori. Egiptul, de asemenea, Grecia, oferte pentru insula Creta, mai călduroasă în lunile de iarnă.”, declară CORINA MARTIN, manager agenție de turism

Desigur, există oferte și pentru românii care se vor încumeta să călătorească mai mult și mai departe. De pildă, Laponia, cunoscută și ca “Țara lui Moș Crăciun” este pregătită să își întâmpine și în acest an turiștii din lumea întreagă.

“Laponia este o destinație pe care românii deja o știu, pentru că de vreo 15 ani se organizează cel puțin un zbor charter în fiecare an. Anul acesta, ar fi trebuit să nu mai fie, dar cumva a apărut o agenție de turism care și-a asumat acest risc, riscul unui zbor direct în condițiile actuale. Dar cumva noi am văzut acest zbor direct ca pe un avantaj, pentru că vom solicita testare covid la urcarea în avion și practic vom avea garanția că toată lumea este în regulă și vom călători fără griji. Pachetul include și asigurare storno, care are și clauză covid, asta însemnând că dacă cineva este cumva depistat pozitiv, nu mai poate veni în excursie, dar își poate recupera 100% banii plătiți pe excursie.”, declară RĂZVAN PASCU, antreprenor marketing turistic 

Deși turismul mondial trece printr-o perioadă deloc favorabilă, atâta vreme cât sunt respectate întocmai măsurile de siguranță, turiștii se pot bucura fără griji de o binemeritată vacanță.

sursa foto: santaclausvillage.com

Continue Reading

Actualitate

Statul român ar putea garanta 100% din valoarea voucherelor de turism oferite ca alternativă la returnarea banilor

Published

on

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA)  face demersuri pentru a veni în sprijinul operatorilor economici din turism și propune garantarea în procent de 100% a voucherelor oferite ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19.

În ședința de guvern, de săptămâna trecută, a fost prezentată o Ordonanță de Urgență pentru instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanții și sub formă de granturi, destinate operatorilor economici din turism.

Proiectul de act normativ prevede ca statul român să garanteze, în procent de 100%, voucherele oferite turiștilor de către agențiile de turism și structurile turistice cu funcțiuni de cazare, ca alternativă la rambursările în numerar aferente călătoriilor anulate, în cazul insolvenței emitenților voucherelor.

În egală măsură, se dorește acoperirea primelor de garantare datorate de beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru garantarea voucherelor oferite turiştilor, ca alternativă la rambursările pentru pachetele turistice şi serviciile unice de călătorie, anulate în contextul pandemiei COVID-19.

Cele două scheme de ajutor de stat vor avea o durată limitată, până la 31 decembrie 2020. Prin urmare, vor fi garantate doar voucherele emise până la această dată, indiferent de durata lor de valabilitate. Măsurile de sprijin propuse vor intra în vigoare doar după aprobarea Comisiei Europene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta