Connect with us

Diverse

Descoperă Insula Ovidiu

Published

on

Insula Ovidiu reprezintă o adevărată atracţie turistică a litoralului românesc. Insula se află în lacul Siutghiol, la 500 de metri de oraşul Ovidiu şi are o suprafaţă de 0,026 km². Dacă nu aţi vizitat-o până acum, este timpul să o faceţi, pentru că nu veţi regreta!

Se spune că, demult în acea zonă se afla un sat mare în care trăiau oameni care nu aveau credinţă în Dumnezeu. Într-o zi, doi călugări, dintre care unul din ei era chiar Dumnezeu, căutau cazare la sătenii din sat, dar nimeni nu voia sa-i primească. Aceştia găsesc cazare la o văduvă săracă. Femeia avea un fiu pe nume Ovidiu. Unul din oaspeţi i-a zis femeii să nu se uite de dimineaţă pe fereastră, dar femeia nu a ascultat şi se uită pe fereastră şi îi crapă un ochi. Femeia a văzut că în jurul casei sale satul pierise sub apă şi doar o fâşie de pământ lega insula de uscat, pentru ca femeia să poată ieşi la mal cu ajutorul singurului ochi pe care aceasta îl mai avea.

De asemenea, se spune că poetul Ovidius Publius Naso se retrăgea aici în timpul exilului, pentru a-şi scrie versurile.

Ce putem vedea pe insula Ovidiu? Aici găsim unul din cele mai bune restaurante, cu o capacitate de 400 de locuri, cu terase din stuf, unde se spune că se regăsesc cele mai bune bunătăţi din peşte. Specialitatea casei este “Somon a la insulă“. De asemenea, pe insulă mai regăsim o minigrădină zoologică cu păuni, fazani, lebede şi prepeliţe.

Plecarea pe insula Ovidiu se efectuează de la debarcader Insula Ovidiu din staţiunea Mamaia (în zona Tic-Tac, vis-a-vis de Cazino Mamaia), cu vaporaşul Ovidius sau cu ambarcaţiunile Sabrina şi Marina, ori de la debarcaderul oraşului Ovidiu. Vaporaşul pleacă atunci când are la bord cel puţin 20 de persoane, iar preţurile unei astfel de călătorii pornesc de la 20 lei şi durează între 30-50 minute.

Cu preţuri pentru toate buzunarele şi peisaje superbe, insula vă aşteaptă să o vizitaţi şi să rămâneţi uimiţi de frumuseţile ei.

sursa foto: cain.ro

Diverse

Siluetă de invidiat, cu LPG Alliance

Published

on

În secolul vitezei, când avem tot mai puţin timp la dispoziţie pentru noi, dieta şi regimul alimentar pot fi date uitării. Pentru o siluetă de invidiat, specialiştii în frumuseţe de la Evelis Beauty Center ne recomandă tratamentul inovator cu LPG Alliance, aparatul cu cele mai bune rezultate în acest domeniu.

Tratamentul cu aparatul LPG acţionează extrem de eficient la suprafaţa ţesutului cutanat, declanşând astfel mult mai rapid procesul de ardere a grăsimilor. După numai câteva şedinţe, rezultatele vor fi vizibile, iar beneficiile sunt pe măsură.

LPG Alliance produce o adevărată revoluție în estetica corporală și facială, vizând atât remodelarea întregii siluete prin programe inteligente special concepute pentru slăbire, tonifiere, resculptare, cât și pentru rejuvenarea pielii prin stimularea sintezei naturale de colagen, elastină și acid hialuronic.

Continue Reading

Diverse

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în acest weekend, la Năvodari

Published

on

Prima ediție a Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni are loc, în perioada 17-19 septembrie, în orașul Năvodari, pe platoul de lângă Stadionul ”Flacăra”.

Timp de trei zile, între orele 08.00-23.00, locuitorii orașului Năvodari pot cumpăra direct de la producători, fără intermediari, legume, fructe și alte produse alimentare proaspete și naturale.

Târgul de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni este organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri Constănțeni, în parteneriat cu Primăria Orașului Năvodari și Casa de Cultură ”Pontus Euxinus” Năvodari.

Târgul va avea deschiderea oficială vineri, 17 septembrie, începând cu ora 10.00. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii târgului momente artistice susținute de copii și tineri din orașul Năvodari.

Programul artistic al Târgului de Toamnă al Producătorilor Dobrogeni, Ediția I:

Vineri, 17 septembrie: Muzică DJ

Sâmbătă, 18 septembrie:

  • Între orele 13.00-16.00 – Muzică ușoară – program artistic susținut de elevii Școlii de Canto ”M.C. Music”
  • Ora 18.00 – Muzică grecească – program artistic susținut de Ioana Țuțuianu
  • Ora 19.00 – program cu Axinte și invitații săi.

Duminică, 19 septembrie:

  • Între orele 13.00-15.00 – Muzică populară – program artistic susținut de elevele Iulia Piștea, Ciornea Maria, Roșca Beatrice-Georgiana, Aura Șerban – Maria, Alexia Luchia
  • Între orele 15.00-16.00 – Dans cu ”A.S.Studio Ballet & Dance”, trupele Fresh Crew și AS Dance
  • Între orele 18.00-20.00 – momente vesele cu Axinte și invitații lui surpriză.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Atmosferă electrizantă la Constanța Coffee Break

Published

on

În acest weekend, se dă restart la energie! Bulevardul Tomis prinde culoare în compania DJ Emil Safta. Unul din cei mai experimentati DJ de la Kiss FM, implicat de la bun inceput în proiectul Summerkiss, vine să încheie sezonul estival la Constanța. Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, se va asculta cea mai bună muzică, într-un show total.

Atmosfera de petrecere va fi completată de o experiență inedită. Constănțenii dar și turiștii aflați pe litoral se vor bucura de două zone de bar cu băuturi fine.

 

Continue Reading

Actualitate

Cu căţel, cu purcel şi… cu aragaz, la picnic! O distracţie de 2.800 de lei

Published

on

Câteva persoane au confundat spațiul verde din stațiunea Mamaia, de pe malul Lacului Siutghiol, cu propria curte și au organizat un picnic de zile mari. Grătarele sfârâiau, băutura curgea, muzica răsuna, de ai fi zis că e mare petrecere câmpenească.

Distracția acestora a fost stricată de polițiștii locali, care i-au sancționat conform legii 61/1991 pentru că au desfășurat activitate de picnic și au consumat băuturi alcoolice în locuri publice în care nu este permis acest lucru, dar și pentru depozitarea unor obiecte pe spațiul public, conform HCL 77/2021. În total, petrecăreții au de plătit 2.800 de lei.

Primăria Constanţa face apel la constănțenii care sunt martorii unor astfel evenimente să anunțe Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922.

 

Sursa: Primăria Constanţa

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222