Connect with us

Actualitate

Declarații în ceea ce privește proiectul trenului metropolitan

Published

on

Atât consilierul județean USR, Semiran Abdurefi, dar și Cristina Rizea, deputat PSD au făcut declarații în privința proiectului trenului metropolitan. Iată ce declară Semiran Abdurefi:

 „Așa cum v-am informat de-a lungul timpului cu privire la activitatea și proiectele asumate și promovate de către consilierii judeteni USR, în urma licitației deschise pentru elaborarea studiului de oportunitate pentru implementarea unei rețele de transport public feroviar de tip tren metropolitan la nivelul județului Constanța, Rheinbrucke SRL a fost declarată firma câștigătoare! După semnarea contractului, Rheinbrucke SRL va avea 6 luni să elaboreze acest studiu care va sta la baza proiectului de tren metropolitan al județului Constanța.

Reamintim faptul că acest proiect va avea 3 linii principale: Linia de Nord: Constanța – Năvodari/Corbu, Linia de Sud: Constanța – Mangalia/ 2 Mai,

Linia de Vest: Constanța – Medgidia/Cernavodă, cu dezvoltarea ulterioară a noi conexiuni cu puncte importante din judetul Constanța, cum ar fi Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Proiectul va fi realizat etapizat, vor fi folosite fondurile europene pentru a acoperi cea mai mare parte a costurilor și va reprezenta cel mai mare proiect de transport public județean din istoria Constanței. Ne ținem de cuvânt, așa cum am promis când ne-am implicat politic!”, declară Semiran Abdurefi, consilier județean USR.

De cealaltă parte, iată ce declară deputatul constănțean PSD, Cristina Rizea:

Nu am ce să comentez prea mult pe seama minciunilor la adresa mea pe care le debitează unii foști colegi referitor la proiectul trenului metropolitan. Că așa e la noi în politică: dacă o idee e la început toți râd de ea, dar când e pe val și e singurul proiect cu care Constanța iese acum în evidență, mulți se trezesc că e ideea lor.  Practica asta e la fel de veche ca USR Constanța.

Ce uită ei să spună este că ideea a apărut în societatea civilă, la Năvodari și Constanța, în 2018, oameni care din 2019 s-au alăturat PLUS Constanța tocmai pentru ca acest proiect să devină realitate, oameni cu care de atunci lucrez în strânsă colaborare pe acest proiect pe care am promis din ianuarie 2019, că îl voi sprijini din toate puterile mele. Și asta am făcut. Din acest motiv am insistat să fac parte din Comisia de Transporturi. Am tocit holurile Ministerului Transporturilor și în mandatul lui Drulă care m-a ignorat și în mandatul lui Grindeanu care a zis, da, facem, dovadă că detaliile proiectului MT pe ruta Constanța-Năvodari-Corbu sunt preluate din draftul lucrat de mine și echipa mea. Și da, e adevărat, nu am colaborat cu Petre Enciu pe acest proiect, pe care l-a considerat derizoriu încă de la început și de care a zis că nu ne trebuie până mai de curând când a descoperit că pe bune, se va face, și wow, nu-i mai aplauda nimeni. Ba mai și rămâneau fără o felie de lins. La fel s-a lăudat și când a pus bomboana pe coliva Spitalului Regional Constanța care se zbate acum între două studii de fezabilitate plătite din banii constănțenilor când se putea face din fondurile europene la fel ca cele de la Iași sau Craiova. N-a fost în stare să planteze doi copaci pe marginea drumului, un alt proiect al partidului său, unul din puținele depuse în patru ani de mandat, de înființare a perdelelor forestiere. Ba, a mai făcut praf și ideea de transport intrajudețean și i-a ținut pe bieții elevi fără decont.

Foarte bine că au demarat studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Trebuia să o facă de acum patru ani, de când eu și echipa mea am fost la CJ să discutăm de proiect, că d-aia era vice userist, acolo, din 2020, să facă, nu să râdă de idee și să vină acum să se laude cu ea, de parcă 3 ani de zile s-a dus la muncă ca să aibă de unde să se întoarcă acasă. Iar la CJ, discuțiile mele au fost, cu Mihai Lupu, că vicele userist Enciu oricum era apă de ploaie. E bune că se face și acum, în al 13-lea ceas. Putea să fie gata de acum 4 ani. Doamne ajută să vedem și trenul pe șine cât mai curând!”, declară Cristina Rizea, deputat PSD.

Actualitate

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează tineri care doresc să devină OFIȚERI ai Jandarmeriei Române

Published

on

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța recrutează candidați în vederea participării la concursul de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, sesiunea 2024.

𝗖𝗮𝗹𝗲𝗻𝗱𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝘁𝗲𝗿𝗲:

–           28 iulie – data limită pentru depunerea cererilor de înscriere (online);

–           29 iulie – data la care va avea loc evaluarea psihologică;

–           09 august – termenul limită pentru depunerea documentelor necesare constituirii dosarului de recrutare;

–           20-29 august — evaluarea performanțelor fizice;

–           31 august— susținerea probei de evaluare a cunoștințelor;

–           5-27 septembrie — examinarea medicală.

Cererea-tip de înscriere se completează în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriaconstanta.ro, până la 28 iulie, 𝐢𝐧𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 î𝐧 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬â𝐦𝐛ă𝐭ă ș𝐢 𝐝𝐮𝐦𝐢𝐧𝐢𝐜ă.

Informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea concursului se pot obține de la Compartimentul Resurse Umane al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, telefon 0241.618.969, interior 24.507 și 24.537.

Informațiile cu privire la condițiile și criteriile de recrutare, precum și la tematica, bibliografia și probele de concurs, sunt disponibile la adresa:  http://www.jandarmeriaconstanta.ro, precum și pe site-ul instituției de învățământ:  https://academiadepolitie.ro.

Continue Reading

Actualitate

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban

Published

on

Trafic fluidizat în cartierul Palas, în urma lucrărilor executate de Confort Urban
Nu lăsăm în urmă niciun cartier din municipiul Constanța. Așa cum am arătat în ultima perioadă, a venit momentul ca străzile din cartierul Palas să fie modernizate și reabilitate, ca toți cetățenii să se simtă acasă.
În acest cartier, echipele Confort Urban au reabilitat în totalitate strada Munții Tatra și strada Moților,  intervenții ce au un impact major în fluidizarea traficului. Zona se bloca frecvent din cauza traficului intens, iar reabilitarea celor două artere a adus o schimbare semnificativă în reducerea blocajelor, micșorând timpii de așteptare și îmbunătățind circulația.
Infrastructura pietonală, asupra căreia nu s-a mai intervenit substanțial în ultimele cinci decenii, primește acum atenția cuvenită. Trotuarele au fost recondiționate complet, gata să ofere un spațiu sigur și confortabil pentru pietoni.
Fiecare stradă modernizată reprezintă un pas înainte spre un oraș mai atractiv!

Continue Reading

Actualitate

Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 aduce constănțenilor, în ultimul weekend din luna iulie mai multe reprezentații de teatru stradal, în cadrul secțiunii #SEAStreet

Published

on

Timp de trei zile, de vineri, 26 iulie, până duminică, 28 iulie, 23 de reprezentații stradale susținute de trei companii internaționale și de Teatrul de Animație Țăndărică din București se vor desfășura, în mai multe zone din Constanța – Parcul Gării, Parcul Operei, Promenada de lângă Lacul Tăbăcăriei (lângă City Park Mall), Faleza Cazinoului din Constanța, zona parcării de la Poarta 1 a Portului Constanța, Bulevardul Tomis.
Sâmbătă, la Poarta 1, spectacolul de teatru stradal va fi precedat de Symphonic Rock Masters, un concert extraordinar oferit de Orchestra Simfonică București.
Orchestra Simfonică București este prima orchestră privată din București și din România, fondată în 2006. Orchestra fost înființată de trei muzicieni ambițioși și reunește în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorința de a oferi iubitorilor de muzică posibilitatea de a intra în contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București dezvoltă concepte muzicale originale și inovatoare, abordând o paletă variată de repertoriu, de la muzica clasică până la stiluri mai puțin convenționale, precum muzică de film, pop/rock și crossover. Symphonic Rock Masters este un spectacol care aduce în fața publicului o reinterpretare a celor mai tari hituri rock din istorie. Muzicienii Orchestrei Simfonice București fac chitarele electrice să plângă și viorile să urle pe melodii legendare de la Metallica, Depeche Mode, Black Sabbath, Queen, Pink Floyd, AC/DC, aducând laolaltă două lumi aparent diferite. Muzica clasică și rock-ul se îmbată una cu alta și dansează.
Sylphes Aerial Ballet, companie din Spania, va oferi cel mai impresionant spectacol din Seastreet, Sylphes / Silfide, un spectacol multi-senzorial care îmbină dansul, acrobațiile, muzica și proiecțiile live în ritmul Anotimpurilor lui Vivaldi. Evocă grația înotului sincronizat și a baletului, țesând mituri antice într-o experiență captivantă. Printr-o plasticitate izbitoare, ne invită să celebrăm puterea simțurilor, să transcendem rațiunea și să creăm o energie vibrantă la peste 30 de metri înălțime. Show-ul poartă semnătura lui Roberto Strada Walemberg, creatorul brandului estetic Aerial Strada, pe deplin recunoscut în lumea artelor spectacolului. „Căutăm excelența susținută de o demonstrație de inginerie și tehnică de cel mai înalt nivel pentru a integra orașul și spațiile urbane în proiectul nostru scenic. Chemăm mulțimile să răspândească mesaje pozitive cu limbajul frumuseții, fără steaguri, ideologii sau credințe. Împărtășirea emoțiilor dărâmă zidurile.” – acesta este mesajul pe care Sylphes Aerial Ballet îl transmite publicului său.
Teatrul Ţăndărică a fost fondat în anul 1945 și are o lungă și frumoasă istorie, numărul copiilor la care au ajuns, cu arta lor, talentații actori-păpușari de la Țăndărică fiind inestimabil. Reprezentațiile de anul trecut, de la Constanța, tot în cadrul Seastreet, s-au bucurat de un succes imens. La vârste fragede, vizionarea unui spectacol de animaţie are atât un scop educativ, terapeutic, de socializare, dar este şi un prilej de descoperire a reprezentării unei lumi magice, lumea poveştilor animate.
Compania Timbaloe, din Spania, este un grup de tineri care trăiesc și se bucură de percuție și spectacol. Fondată în 2010, este una dintre cele mai impresionante companii de percuționiști din lume. Pasiunea și vitalitatea fiecărui membru sunt dublate de îndemânarea impresionantă și precizia ritmică pe care artiștii le exprimă printr-un amestec de energii feminine și masculine debordante, rezultând o fuziune incredibilă de coregrafii și percuții în stil tribal. Ei vor oferi mai multe reprezentații ale spectacolului lor Timbaloe Batucada.
Compania Tac o Tac, din Franța, vine la Constanța cu spectacolul Special Conquest. De la Icar la Newton, de la Sputnik la Armstrong… Povestea cuceririi spațiului este punctată de personaje pe cât de curajoase, pe atât de ingenioase. Toate au contribuit la scrierea acestei povești extraordinare, și anume descoperirea spațiului. Dar când trei personaje „ciudate” decid să se confrunte cu cel mai prestigios mit al lumii moderne, atunci cucerirea spațiului devine cu totul specială! Doi artiști pe picioroange pneumatice, un pilot de „navetă spațială” și un car alegoric vor face deliciul publicului, într-un spectacol senzațional, plin de umor și salturi incredibile.
Pentru siguranța participanților la acest eveniment se vor lua măsuri specifice în sensul asigurării unui climat de siguranță. Acestea se vor concretiza în instituirea următoarelor restricții de circulație și măsuri privind ordinea și siguranța publică:
-în perioada 25.07.2024, ora 16:00 – 28.07.2024, ora 16:00, o parte a parcării de la Poarta 1 se va restricționa pentru amplasarea/demontarea macaralei, scenei și elementelor de decor necesare desfășurării evenimentului;
-în perioada 27.07.2024, ora 06:00 – 28.07.2024, ora 00:00 se va permite restricționarea totală a circulației auto în parcarea de la Poarta 1 pentru desfășurarea evenimentului.
Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS, ediția a treia este organizată de Teatrul de Stat Constanța, finanțator fiind Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Municipiului Constanța.

Continue Reading

Actualitate

Articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute descoperite de jandarmi

Published

on

Marți, 23.07.2024, în jurul orei 21:30, în timp ce se aflau într-o misiune de rutină în localitatea Eforie Sud, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat faptul că, într-un magazin situat pe strada Dezrobirii din localitate, un bărbat oferea spre vânzare 25 de tricouri care aveau însemnele unor mărci de renume.

Datorită acestui motiv jandarmii l-au legitimat pe cel în cauză și i-au cerut actele care să confirme proveniența mărfurilor expuse spre vânzare, susceptibile a fi contrafăcute (comercializarea unor asemenea produse fiind sancționată de legea 84/1998, privind mărcile si indicaţiile geografice). Bărbatul le-a spus jandarmilor că a cumpărat articolele respective dintr-un complex comercial de renume din București, neștiind că sunt contrafăcute și că vânzarea unor astfel de produse este sancționată de lege.

Articolele respective au fost ridicate de către jandarmi în vederea confiscării şi împreună cu actele de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la suspiciunea de săvârșire a unei infracțiuni au fost predate către poliţie în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222