Connect with us

Actualitate

De mâine începe distribuirea ajutoarelor UE, la Constanţa!

Published

on

Direcția Generală de Asistență Socială va începe joi, 9 iulie a.c., să distribuie produsele de igienă și produsele alimentare acordate în baza programului operațional ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021.

Produsele se vor distribui la Clubul pentru Pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. Beneficiază de aceste produse următoarele categorii sociale:

 • familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001;
 • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
 • persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu produsele de igienă și produsele alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte.
În perioada 09.07. – 07.08.2020 vor primi cutii beneficiarii V.M.G și A.S.F. Pachetele se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate.
Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept, ridică pachete pentru toți membrii familiei.

Un pachet cu produse de igienă cântărește 5 kg și conține:

 • 5 periuțe de dinți;
 • 4 tuburi cu pastă de dinți x 75 ml/tub;
 • săpun lichid ( 500 ml );
 • şampon pentru copii ( 800 ml );
 • şampon pentru adulți ( 500 ml );
 • 2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg ).

Un pachet cu produse alimentare cântărește 28,4 kg și conține:

 • făină albă de grâu (5 kg);
 • mălai (4 kg);
 • paste făinoase (0,80 kg);
 • ulei (4 litri);
 • zahăr (2 kg);
 • orez (4 kg);
 • conserve carne vită (5 cutii);
 • conserve carne porc (3 cutii);
 • conserve pateu ficat de porc (5 cutii);
 • compot de fructe (2 cutii).

Astfel, o familie beneficiară ASF, constituită din 5 membri, va primi 5 cutii cu alimente și 5 cutii cu produse de igienă, deci va trebui să transporte acasă cantitatea de 167 kg.

După data de 10 august 2020, se vor întocmi liste suplimentare cu persoane aflate temporar în situații critice de viață, în funcție de numărul de cutii rămas după distribuirea persoanelor beneficiare V.M.G. și A.S.F.

 

Actualitate

O nouă misiune NATO pentru militarii din Forțele Navale

Published

on

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” se va integra în Gruparea Navală Permanentă NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care va opera în Marea Neagră, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie. Nava militară românească a plecat miercuri, 28 octombrie, din portul militar Constanța și urmează să participe la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței.

Gruparea navală NATO din care face parte dragorul „Lupu Dinescu” este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia) și mai are în compunere vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” și „Orion” (Spania). Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea gradului de interoperabilitate între forțele navale participante, în domeniul luptei contra minelor marine. Navele au planificate escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Kherson (Ucraina), dar vor participa și la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de partenerii bulgari.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are la bord un echipaj format din 72 de militari.

 

Continue Reading

Actualitate

Avantajele și vulnerabilitățile tehnologiei 5G

Published

on

Navy League of the United States – Consiliul România, împreună cu președintele regiunii Europa al US Navy League, Teodor Patrichi, organizează vineri, 30 octombrie 2020, evenimentul „5G – Avantaje și Vulnerabilități”. Evenimentul se va desfășura în curtea hotelului Picadilly, din Mamaia, începând cu ora 10:00.

,,Cea de-a cincea generație de comunicații celulare fără fir, 5G, continuă să se dezvolte în 2020 cu peste 105 rețele desfășurate în întreaga lume. Asigurarea rezilienței rețelelor 5G este esențială pentru societatea noastră, deoarece această tehnologie nu va avea doar un impact asupra comunicațiilor digitale, ci și asupra sectoarelor critice precum energia, transportul, serviciile bancare și sănătatea, precum și asupra sistemelor de control industrial. Rețelele 5G vor transporta informații sensibile și vor sprijini sistemele de siguranță care vor ajunge să se bazeze pe ele.

Actorii de pe piață sunt în mare parte responsabili pentru implementarea sigură a 5G. Munca colectivă și implementarea coordonată a măsurilor adecvate sunt fundamentale pentru a se asigura că întreprinderile și cetățenii din UE pot utiliza pe deplin toate avantajele noii tehnologii într-un mod sigur.

Atunci când rețelele 5G sunt cuplate cu software nou, cum ar fi serviciile de inteligență artificială și hardware nou, cum ar fi roboți și drone, posibilitățile pentru generarea de venituri noi se vor extinde și mai mult. Serviciile 5G vor spori o varietate de cazuri de utilizare a orașelor inteligente, inclusiv educație, asistență medicală și energie.”, se precizează într-un comunicat de presă semnat de Teodor Patrichi, președintele regiunii Europa al US Navy League.

Conferința 5G acoperă, în cadrul celor două sesiuni, rolul în creștere al comunicațiilor fără fir, impactul 5G și modul în care va evolua în următorul deceniu.

 

Continue Reading

Actualitate

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atenționează

Published

on

Din cauza condițiilor de ceață din cursul dimineții, accesul pe rampele din complexul de sporturi extreme Gravity Park, administrat de Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, este interzis. Măsura va fi valabilă până când condițiile vor permite desfășurarea sporturilor extreme în interiorul complexului.

Precizăm că, potrivit regulamentului de funcționare al Gravity Park, accesul sportivilor pe rampele umede nu este permis. RAEDPP Constanța mulțumește constănțenilor pentru înțelegere.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta