Connect with us

Actualitate

De ce să alegi căminul Maria pentru părinți sau rudele tale

Published

on

Celor dragi ajunşi la vârsta senectuţii, dorim să le oferim un trai liniștit și lipsit de griji în propria casă. Din nefericire şi din motive obiective, situaţiile de viaţă ne depăşesc, nu putem să le facem faţă şi nu găsim soluţii.

Iniţial, prizonieri ai unor idei preconcepute, refuzăm soluţia oferită de un cămin pentru persoane vârstnice. Mai târziu, după ce punem în balanţă plusuri şi minusuri, condiţionaţi de faptul că nu putem fi lângă cei dragi, realizăm că viaţa în colectivitate, alături de persoane din aceeaşi generaţie, este preferabilă singurătăţii.

Într-un centru pentru persoane vârstnice, aşa cum este căminul Maria, personalul ajută permanent la realizarea activităților zilnice. De asemenea, medicii sunt mereu la îndemână, iar serviciile de urgență sunt disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile din 7. În plus, securitatea constantă din căminul Maria oferă persoanelor dragi nouă protecție împotriva intrușilor sau a persoanelor rău intenționate și le ajută să trăiască o viață în siguranță.

Există și alte avantaje. De exemplu, în cadrul căminului Maria, cei vârstnici beneficiază zilnic de 3 mese principale și 2 gustări, planificate cu minuțiozitate de un nutriționist, au acces la sala de recuperare, la servicii de masaj şi kinetoterapie, precum și la servicii de consiliere psihologică.

Şi poate cel mai important lucru este viața în compania altor persoane de vârstă apropiată, într-un loc unde activităţile de socializare şi recreere sunt zilnice sau prilejuite de diverse evenimente.

Clădirea căminului Maria este poziţionată pe un teren cu o suprafaţă generoasă şi bine organizată ce pune la dispoziţia seniorilor:

  • o curte imensă cu terasă;
  • un părculeţ din care nu lipsesc trandafirii;
  • livadă cu meri, caişi, cireşi şi pruni;
  • 2 solarii unde se cultivă roşii, castraveţi şi alte legume.

Nimic nu se compară cu îngrijirea într-un centru modern, cu personal calificat și experimentat, în condiții de igienă maximă și care oferă servicii ireproșabile, așa cum este căminul Maria, aflat la numai 30 de minute de mers cu mașina din centrul Constanței.

Detalii puteți găsi la un click distanță, chiar pe pagina de Facebook sau pe site-ul Căminului de Bătrâni Maria – Constanța.

.

Sursa: Căminul Maria

 

Actualitate

Puiul de delfin se lasă așteptat

Published

on

Cel de-al șaptelea delfin de la Delfinariul din Constanța încă nu a venit pe lume. Chiar dacă initial conducerea a anunțat faptul că până la sfârșitul lunii septembrie Marusia va da naștere puiului de delfin, acest lucru nu s-a întămplat încă.

Din cauza faptului că Marusia nu a fost monitorizată de la începutul sarcinii deoarece se afla în Ucraina acolo unde izbucnise războiului, nu se poate preconiza cu exactitate când va da naștere puiului de delfin. Însă specialiștii și medicii atât români, cât și ucraineni o monitorizează în permanență acum pe Marusia.

Cel mai probabil Marusia va adduce pe lume puiul de delfin în prima jumătate a lunii octombrie.

Continue Reading

Actualitate

Dispare și pasarela maritimă?

Published

on

După Pasarela Regală, un alt simbol al stațiunii Mamaia riscă să dispară.  Pasarela construită de fostul primar Radu Mazare, în zona Cazinoului, ar putea avea aceeași soartă. O mare parte din ea a fost deja îngropată în nisip odată cu lărgirea plajelor, iar acum autoritățile au decis să extragă pilonii ca să vadă cât de uzați sunt și să ia o decizie finală: fie o reabilitează, pe cea rămasă, fie o demolează în totalitate.

În 2012 Pasarela de la Cazino, era inaugurată cu mult fast de catre primarul Radu Mazare. Un million de euro a costat investitia iar banii au venit de la bugetul local dar si de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 10 ani mai tarziu, timp in care a mai fost reparat pe ici pe colo, pasarela începe să dispară încet incet. Mai întâi,  o parte din ea a disapărut odată cu largirea plajelor.

Cu timpul pasarela se transformase intr unul din principalele puncte de atractie pentru turistii care veneau an de an in vacanta pe litoral.

Într-o primă fază,  autoritățile locale au decis să o demoleze parțial. Mai exact în aceste zile, utilaje de mare capacitate extrag  din nisip pilonii care au fost îngropați odată cu largirea plajelor. Adică mai bine de jumătate din pasarelă.

Lucrările de extracție a pilonilor și implicit demontarea parțială a pasarelei vor dura 30 de zile.

Pasarela a fost construită pe o structură metalică prevăzută cu piloni, pe care s-au aşezat scânduri din lemn. Pornea de pe plaja din şi făcea legătura cu digul din larg.  Inițial a avut o lungime de 420 de metri, iar acum din pasarelă au mai rămas doar 150 de metri.

Continue Reading

Actualitate

Festivalul Pastramei, la Techirghiol

Published

on

Vineri, sambata si duminica va asteptam in numar cat mai mare in Piateta Centrala a orasului Techirghiol pentru a sarbatorii impreuna roadele pamantului in cadrul primei editii a Festivalului Pastramei.

Producatorii locali si cei din localitatile invecinate au ocazia sa isi vanda produsele in standurile amenjatate in Piateta Centrala a orasului Techirghiol, produse de care speram sa se bucure cati mai multi locuitori.

Deschiderea oficiala a primei editii a Festivalului Pastramei, un eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Techirghiol in parteneriat cu Uniunea Democrata Turca din Romania, va avea loc vineri 30 septembrie 2022, incepand cu ora 16.00.

Continue Reading

Actualitate

Jandarmii constănţeni la datorie

Published

on

La finalul acestei săptămâni în judeţul nostru vor avea loc câteva manifestări cultural – artistice şi sportive, după cum urmează:

“Cupa Mării Negre la Ciclism”, eveniment sportiv desfăşurat în golful Santa Maria Bay din municipiul Constanţa;

“Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”, desfăşurat în Parcul Arheologic din Constanţa;

Meciul de fotbal dintre echipele C.S. Gloria Băneasa şi C.S. Afumaţi;

Meciul de fotbal dintre formaţiile F.C.V. Farul Constanţa şi U.T.A. Arad, desfăşurat pe stadionul Gheorghe Hagi din localitatea Ovidiu;

Jandarmii constănţeni vor fi la datorie în zonele de desfăşurare ale evenimentelor în cauză pentru a veghea la menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă.

Celor care participă la evenimentele menţionate le recomandăm să adopte un comportament civilizat, să fie atenţi la bunurile personale şi să nu se implice în conflicte de orice natură.

În cazul observării unor fapte de natură penală sau contravenţională îi rugăm pe cetăţeni să sesizeze aspectele în cauză forţelor de ordine publică prezente la faţa locului sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222