Connect with us

Actualitate

De ce preferă investitorii în imobiliare proprietățile NORDIS?

Published

on

Post pandemie, aproape 50.000 de conturi bancare ale românilor depășesc suma de 100.000 de Euro, semn că posibilitățile limitate de consum și incertitudinea din piață i-au determinat să economisească în depozite bancare. În ciuda siguranței sistemului bancar, depozitele asigură un randament scăzut comparat cu alte metode de investiție financiară, ce pot genera până la 7% randament anual și o apreciere medie a investiției de aproximativ 40%.

Influența inflației asupra pieței

Datele Institutului Național de Statistică arată faptul că rata anuală a inflației în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, este de 8,5%. Mai mult, rata inflației de la începutul anului, respectiv în luna februarie 2022 comparativ cu luna decembrie 2021, este 2,1%. La o inflație de 6 – 7%, un depozit bancar generează randament anual de 2 – 3%, ceea ce înseamnă că dobânda este negativă.

În condițiile în care depozitele bancare nu mai oferă dobânzi care să poată contracara efectele negative ale hiperinflației, consumatorii se gândesc să se reorienteze spre investiții mai profitabile.

Zona imobiliară este privită de mulți analiști drept o umbrelă financiară împotriva inflației, raportat la clasa de active care are, de obicei, o corelație redusă cu acțiunile și obligațiunile. În astfel de perioade, prețurile în sectorul imobiliar tind să crească, iar unii investitori aleg să își concentreze eforturile pe această zonă pentru a genera randament peste rata inflației, profitând de potențiala creștere a prețurilor pe metru pătrat manifestată pe termen lung. Alfel spus, investițiile imobiliare rămân o strategie eficientă pentru a stabiliza un portofoliu într-o perioadă de incertitudine economică.

Produsele imobiliare inovatoare atrag investitori

Prin urmare, în fața incertitudinii economice, imobilele pot fi active generatoare de profit în această perioadă. Un imobil este ușor de cumpărat, convenabil de finanțat, poate genera relativ repede venituri și garantează deținerea unui bun pentru care există cerere.

Pe piața imobiliară, Nordis Group a introdus un nou model de business ce deschide oportunitatea investițiilor în produse imobiliare de tip cameră de hotel sau apartament – second home pentru care asigură administrarea proprietății fără costuri suplimentare.

Atractivitatea unui astfel de produs imobiliar se datorează întregului concept oferit, axat pe inovație, confort, wellbeing. Nordis Group este singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium ce înglobează toate facilitățile specifice unui hotel de 5 stele, ce răspunde celor mai exigente așteptări. Cererea pentru astfel de produse imobiliare inovatoare este în creștere, motiv pentru care până în prezent, s-au vândut peste 90% din unități din cadrul ansamblului Nordis Mamaia.

Un concept imobiliar care nu este influențat de inflație

Nu mai este o noutate că produsele imobiliare sunt o investiție sigură, ce nu necesită cunoștințe de specialitate, altfel spus, sunt accesibile tuturor. Însă gestionarea produsului pentru generarea de profit nu este scutită de activități consumatoare de timp și energie. Odată achiziționat, un imobil necesită eventuale lucrări de amenajare, mobilare, găsirea chiriașilor, semnarea contractului și declararea unui venit către instituțiile statului, monitorizarea plăților chiriașului, costuri cu reparații, ceea ce scade din profitabilitate. Mai mult, există perioade în care, din varii motive, nu este posibilă continuitatea închirierii, ceea ce scade rata rentabilității anuale.

În cazul investițiilor Nordis, la achiziția unei camere de hotel sau a unui apartament în scopul obținerii de venituri pasive din închirere, partea de administrare a proprietății, găsirea chiriașilor și asigurarea unui flux constant tot timpul anului intră în grija dezvoltatorului. Proprietarul primește un venit lunar garantat, care îi asigură, prin contract, un randament al investiției de 7% anual.

Achiziția timpurie, încă din stadiu de construire aduce avantaje considerabile: un discount semnificativ în funcție de metoda de plată și coroborat cu creșterea prețurilor, produsul imobiliar poate genera, din momentul vânzării, până la momentul finalizării, o apreciere medie de până la 40% a investiției. În contextul actual, de devalorizare a banilor, nici un altfel de tip de investiție financiară nu oferă această perspectivă profitabilă, ceea ce face din proiectele Nordis Group să fie extrem de interesante pentru investitori.

De altfel, venitul constant garantat, generat prin închirierea proprietăților este ceea ce face ca investițiile imobiliare Nordis să fie potrivite într-un climat economic incert. Cu experiență în domeniul turistic și administrare hotelieră, compania garantează un flux de turiști pe tot parcursul anului. Investitorii beneficiază astfel de un venit lunar exact, fără grija chiriașilor și a costurilor extra.

Constanța este un oraș portuar de importanţă naţională cu influenţă la nivel european și cel mai important oraş din Regiunea de Dezvoltare Sud – Est, susținută economic de arii precum: comerț turism, activități portuare, servicii, industrii de producție. Județul este un pol de business important, atractiv pentru investitori, în timp ce stațiunea Mamaia reprezintă punctul maxim de interes al litoralului Mării Negre. Aceste aspecte creează industriei turismului un potențial de dezvoltare ce trebuie exploatat prin produse și servici premium, ce contribuie la consolidarea brandul național într-un mod pozitiv și sporesc interesul străinilor pentru litoralul românesc.

Nordis Group, prin proiectele sale Nordis Mamaia, Nordis Sinaia, Nordis Brașov, propune românilor un nou tip de investiție fără riscuri în perioade de inflație, în care cumpărătorul are doar beneficii: o sumă lunară încasată garantat, posibilitatea de a rezerva unitatea pe timp de o săptămână pentru vacanța proprie și accesul la o comunitate de investitori cu valori și obiective similare.

 

Sursa: nordis.360design.ro

Actualitate

Atenționare pentru turiști și constănțeni

Published

on

Weekendul bate la ușă, cel mai așteptat eveniment al verii, festivalul NEVERSEA, a început, iar orașul este plin de oameni care vor să se distreze. Temperaturile sunt ridicate, apa mării este perfectă pentru îmbăiere, de aceea, atât constănțenii, cât și turiștii vor să petreacă mult timp pe plajă și în apă.

Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ținem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar.

  • Steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

E bine de știut că atunci când sub steagul roșu cu galben este arborat:

  • STEAGUL ROȘU – scăldatul este interzis
  • STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști
  • STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcațiunilor
  • Când nu este niciun steag de avertizare sau este doar steagul alb (opțional) e semn că avem liber la distracție.

Pe tot parcursul sezonului estival, peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08:30 – 19:30.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Turneul ,,Citadele culturale dobrogene” ajunge la Constanţa şi Mangalia, în acest weekend

Published

on

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, membrii ai Duo-ului Kitharsis, și pictorul Mugur Popa vă invită la evenimentele din cadrul turneului ,,Citadele culturale dobrogene”. Serate de neuitat, în care se vor îmbina muzica și arta plastică, vor avea loc vineri, 8 iulie, de la ora 17:00, la Muzeul de Artă Constanţa şi sâmbătă, 9 iulie, de la ora 19:00, la Grădina Cuturală Callatis din Mangalia.

Chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan, muzicieni de excepţie ce alcătuiesc Duo Kitharsis, sunt laureați cu Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Olsztyn (Polonia, 2014), Locul I la Concorso di Esecuzione Musicale „Citta di Piove di Sacco” (Padova, Italia, 2014), Locul I la Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale Castel Ritaldi (Italia, 2014), Locul al II-lea la Concursul International de „Duo de Chitară” L.I.G.I.T.A. (Liecthenstein, 2016), Premiul I la Concursul Internațional de Muzică de Cameră ,,Ciutat d’Elx” ediția a XX-a, Elche, Spania, în 2018 și Trofeul Concursului ,,Drumul spre celebritate”. De-a lungul timpului, de la fondarea sa din 2009, Duo Kitharsis a concertat pe scene importante din Franța, Germania, Italia, Polonia, alături de renumiți muzicieni și de mari orchestre naționale. In 2017 înființează la Bucuresti „The Flat Guitar Academy”, în cadrul căreia propun doritorilor să descopere noi posibilități ale chitarei, pe toate planurile de la chitară clasică la chitară electrică, electroacustică, bas. În toamna anului 2021 The Flat Guitar Academy și-a deschis porțile și la Constanța.

Pictorul Mugur Popa, stăpân al perspectivei și al construcției fizice, se dedică artei, creaţiei plastice, explorează tehnici diverse, din ce în ce mai moderne şi mai expresive. Oameni şi peisaje, arhitecturi citadine și teme marine sunt tratate de Mugur Popa cu bucuria descoperirii şi inteligenţa estetică a celui dăruit cu talent.

Continue Reading

Actualitate

Noi reguli de circulație pe strada Farului

Published

on

De joi, 7 iulie, circulația rutieră pe strada Farului este permisă, dinspre strada Salcâmilor către bulevardul Tomis. Proiectul de reorganizare a traficului a fost analizat și avizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier, în urma consultării repetate cu cetățenii rezidenți ai zonei și măsurării valorilor de trafic pe o perioadă relevantă.

Circulația rutieră va deveni astfel mai fluentă în zona tranzitată de strada Farului. Ca măsură complementară, este permis accesul conducătorilor auto din bulevardul Alexandru Lăpușneanu către bulevardul Tomis.

Continue Reading

Actualitate

Începe construirea noii Școli nr.3, din Năvodari

Published

on

Vești bune pentru locuitorii din orașul Năvodari, dar și pentru elevi. Primarul Florin Chelaru a anunțat pe pagina personală de socializare că începe construirea noii școli numărul 3 din localitate.
Constructorul a intrat pe amplasament, execută împrejmuirea terenului și desfășoară organizarea de șantier.
Noua Școală nr.3 va fi construită din fonduri europene și va integra inclusiv corpul de clădire edificat în urmă cu aproape 15 ani, care va fi reabilitat și modernizat!
Sursa foto: Facebook Chelaru Florin

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222