Connect with us

Recomandarea saptamanii

“Dakar-ul Dobrogei”, gata de start!

Published

on

Pentru al doilea an consecutiv, în perioada 21 – 22 august 2020, Constanța va fi gazda competiției internaționale 4V Rally Raid 2020! Un adevărat Dakar al Dobrogei ce se desfășoară pe un traseu de 400 kilometri la care participă 40 de echipaje din 6 țări Asociația Club Sportiv 4V Motorsport, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, Federației Române de Motociclism si Ministerul Tineretului și Sportului organizează etapa 2 din Campionatul Naţional de Rally Raid România 2020, competiție ce se desfășoară la malul Mării Negre, sub denumirea de 4V Rally Raid România.

O competiție de Rally Raid este o întrecere sportivă in teren variat care pune în valoare rezistența și capacitatea de orientare a sportivilor și, de asemenea, fiabilitatea mașinii de concurs. Terenul uzual este format din trasee naturale, de obicei nemodificate de organizator, după cum urmează:

  • trasee montane , zone stâncoase;
  • trasee in teren nisipos;
  • traversări de râuri, prin apa, prin albia secata sau zone cu noroi;
  • drumuri publice deschise circulației rutiere, drumuri modernizate sau nemodernizate;
  • zone cu vegetație naturala, arbuști , iarbă mare , pădure;
  • trasee asfaltate, betonate, drumuri agricole, trasee off road;
  • teren modificat ca urmare a fenomenelor meteo (ploaie, zăpadă, noroi). Aceste curse sunt foarte solicitante atât pentru piloţi, cât şi pentru maşini, datorită faptului că se desfășoară pe distanțe foarte lungi si a diversificării traseului de concurs.

Durata unei curse rally raid poate să ajungă şi la 15 zile în cazul competiţiilor faimoase precum Raliul Dakar, Africa Eco Race sau Silk Way Rally. In cadrul competiției 4V Rally Raid se vor întrece 3 grupe:  PROFI – se adresează piloților profesioniști licențiați: PROMO – se adresează celor care au mai participat la competiții de acest gen, dar nu ating standardul de la PROFI;  DISCOVERY – grupa începătorilor, având rol de promovare a acestui sport, putând să se înscrie orice vehicul de teren auto, SSV, Moto, Quad cu condiția ca acesta să fie într-o stare tehnică adecvată.

Cursa în sine are loc în data de 22 august și se desfășoară în partea de sud a Dobrogei pe o distanța totala de aproximativ 400 de km. Parcul tehnic al competiției, locul în care mașinile sunt parcate și unde se vor afla expozanții, va fi amplasat în parcarea mare de la  Poarta 1, intrare port Constanța și va putea fi vizitat vineri, 21 august, intre orele 17:00 – 21:00. Startul festiv se va da sâmbătă dimineața, din zona parcului tehnic, la ora 06:30, iar startul în proba specială se va da la monumentul Straja la ora 07:00.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00, în zona parcului tehnic. Pentru participarea la festivitatea de premiere și interviuri cu sportivii, vă rugăm să ne contactați. Ca și noutate în acest an, la linia de start avem echipaje de renume mondial, cu experiență vastă în competiții gen Dakar sau Africa Eco Race.

sursa foto: 4vrallyraid.com

Cultura/Educatie

Stagiunea BE.SAFE continuă cu noi surprize în weekend

Published

on

Noi surprize pentru constănțeni și turiști! Stagiunea BE.SAFE continuă și în acest weekend cu numeroase spectacole în aer liber. De asemenea, organizatorii anunță că stagiunea se va desfășura și în luna septembrie, cât vremea va permite.

Astfel, vineri, în Parcul Arheologic din Constanța va avea loc spectacolul “Fă-mi loc!”, care se va desfășura cu casa închisă.

Sâmbătă seară, de la ora 21:00, stagiunea BE.SAFE se mută la Teatrul de Vară Soveja, unde Teatrul “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea prezintă “D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Vladimir Anton, regizorul care a montat la Constanţa spectacolul “Memoria apei”.

Măşti de bal şi măşti sociale condimentate cu un limbaj comic, aduc pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii caraghioase, construite în jurul unor complicaţii amoroase.

De asemenea, duminică, de la ora 20:30, la Teatrul de Vară Soveja, Asociaţia “Antiqva” prezintă concertul de muzică tradiţională românească “De la Leşe la Caliu” în care vor evolua cunoscutul interpret Grigore Leşe şi Taraf de Caliu, formaţie extrem de apreciată în plan internaţional.

Accesul la spectacole este pe baza de bilete care pot fi achiziţionate fie online, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa.

sursa foto: TSC

Continue Reading

Recomandarea saptamanii

Weekend presărat cu evenimente, pe litoral

Published

on

Se anunță un weekend presărat cu evenimente, la malul mării.
Întâi de toate, trebuie să știți că Ediția 2020 a „Sunset Sea-mphony” continuă să ofere publicului  cel mai bogat repertoriu de până acum – 75 de piese românești și străine cunoscute și apreciate de publicul larg, din genuri muzicale diferite, interpretate live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În acest an, concertele se desfășoară în două locații: primul în Parcul Arheologic din vecinătatea sediului principal al Primăriei Constanța (19:00 – 20:00), cel de-al doilea în spațiul deja consacrat, la grupul statuar „Pescarii” de pe faleza Cazinoului (21:00 – 22:00).

Cea de-a doua ediție a stagiunii estivale ” Seri de teatru la Pontul Euxin” a debutat încă de vineri seară cu spectacolul „Fata din curcubeu”.

Sâmbătă, 08 august, de la ora 21:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați la un show de excepție susținut de Marius Mihalache și de echipa sa de muzicieni de elită. De asemenea, duminică, 09 august, de la ora 21:00, Edi Vacariu, Mane Voicu, Gabriel Gherghe și Cîrje Mădălin promit un maraton de glume și voie bună.

Accesul publicului la spectacole este gratuit. Reprezentațiile vor avea loc în perioada 7 august – 6 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” vă invită să luați parte la un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc. Vor susține momente solistice artiștii Petrică Mîțu – Stoian, Nicoleta Rădinciuc, Andrei Girel și Elena Plătică în acompaniamentul orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist “Izvoare Dobrogene”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Spectacolul poate fi urmărit în direct pe rețeaua oficială de socializare a Ansamblului. „Spectacol de folclor” se desfășoară sâmbătă, în Parcul Arheologic, de la ora 20:30, iar intrarea este liberă.

Și nu în ultimul rând, pe platoul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revin evenimentele culturale în aer liber.

Sâmbătă, de la ora 20:00, are loc concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”, în compania soliștilor Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Ana Maria Mladinovici, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Laurențiu Severin, Stela Sîrbu. Acestora li se vor alătura pianista Andrada Ștefan și Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” condus de  Adrian Stanache.

Concertul de bijuterii muzicale, „Marea și Muzica”, revine pe terasa instituției de cultură duminică, de la ora 20:00, cu lucrări din creația compozitorilor Bach, Haydn, Schumann, Zaharov, Pollack, Mancini, Dvorak, Corelli.

De altfel, este bine de știut că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Cultura/Educatie

Atmosferă Belle Époque în Piața Ovidiu din Constanța

Published

on

Constănțenii și turiștii sunt așteptați în perioada 10-14 august, în fiecare seară, începând cu ora 19:00,  la “Seri de Café-Concert”. Evenimentul cultural, organizat de Asociația „Agenția Internațională Rainbow Music” și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, își propune să readucă în fața spectatorilor atmosfera deosebită ce se regăsea în cafenelele din perioada Belle Époque.

Muzica va fi asigurată de către o orchestră live, fiind completată de coregrafia balerinilor. Intrarea la concerte este gratuită.

Având în vedere că numărul spectatorilor este limitat, accesul la eveniment se va face în baza rezervărilor on-line pe pagina de Facebook „Seri de Café-Concert”, acolo unde se regăsesc toate detaliile necesare, sau la telefon 0799.340.661.

Evenimentul va fi organizat respectând normele de siguranță împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta