Connect with us

Actualitate

Cumpăna, o nouă realizare

Published

on

„Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuți din ce au mai adânc sădit în ei. O dorință, un vis, o chemare”, spunea Muhammad Ali despre ceea ce reprezintă un sportiv. Totuși, acești sportivi au nevoie și de condiții propice de a se forma și antrena pentru a ajunge campioni. Acum cumpănenii se pot dezvolta pe această parte deoarece, în comună a fost inaugurat un excelent Complex Sportiv, ce are atât o importanță pentru sportul local, cât și pentru cel județean și național.

Investiția Complexului Sportiv „Centenar 2018” de la Cumpăna a fost realizată prin programul „Complexuri Sportive”, derulat de Compania Națională de Investiții și finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Această investiție a fost esențială pentru cei peste 4500 de tineri ai comunei, cât și pentru cei 1350 de elevi care frecventează cursurile Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu din localitate. Beneficiari ai acestui complex sportiv vor mai fi cei 500 de preșcolari de la cele două grădinițe din localitate, dar și cei 18 mii de locuitori ai comunei Cumpăna.

Complexul Sportiv de la Cumpăna proaspăt inaugurat alături de toate autoritățile județului, dar și de miniștrii importanți din Guvern are teren de fotbal, teren de oină, teren de baschet, teren de handbal, teren de volei și două terenuri de tenis. Totodată cumpănenii se mai pot bucura și de o pistă de alegare, dar și de una pentru aruncarea ciocanului, a discului și a greutăților. În gradene pot participa la viitoarele meciuri, aproximativ 900 de persoane. Complexul mai deține și spații de cazare, vestiare, săli de conferințe și de mese, cât și o bucătărie.

Cu o inagurare demnă de toată lauda, pe măsura realizării, comuna Cumpăna își poate desfășura de acum activitățile sportive într-un cadru performant.

Actualitate

“QuaranTeens”, un proiect ambițios dedicat elevilor constănțeni

Published

on

Într-o lume cu restricţii, creativitatea nu rămâne limitată! Ambasadorii Festivalului “Super” vin cu o idee pentru liceenii constănțeni pasionați de artă. “Super”, cel mai mare festival din România dedicat filmelor şi artei făcute de adolescenţi, a ajuns la cea de a IX-a ediție şi a recrutat ambasadori în toată ţara.

La nivelul judeţului Constanța, o elevă de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” și o elevă de la Liceul de Marină  şi-au propus să readucă spiritual creativ printre tineri prin revista colectivă de artă “QuaranTeens”.

Proiectul “QuaranTeens” se va desfăşura exclusiv online şi are ca scop afirmarea ideilor, gândurilor şi viziunilor tinerilor creatori, chiar şi în această perioadă dificilă.

“Suntem conștienți că distanţarea socială a fost o provocare pentru toată lumea, în special pentru tineri. Vrem să ajutăm adolescenții din orașul nostru să se exprime în ce mod artistic îi face să se simtă mai conectați cu ei înșiși şi apoi cu ceilalţi. La final, suntem siguri că o să se bucure pe deplin de rezultatul creativităţii lor.”, declară una dintre inițiatoarele proiectului

Posibilitățile de participare sunt cât mai vaste, fiind acceptat orice tip de artă vizuală, literară sau material care putea fi expus în care să fie prezentată propria viziune asupra vieții înainte și după apariția pandemiei.

Elevii care doresc să ia parte la acest proiect pot trimite un e-mail cu lucrarea lor la adresa e-mail: quaranteensconstanta@gmail.com, împreună cu datele personale și un număr de contact.

Înscrierile se desfăşoară până la data de 15 februarie, dată după care participanții selectați vor fi contactați pentru un mic interviu prin care echipa proiectului îi va putea cunoaște mai bine.

Continue Reading

Actualitate

Înşelătorie prin e-mail

Published

on

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului informează antreprenorii care au aplicat pentru una dintre cele trei măsuri de finanțare, din fonduri externe nerambursabile, că:

,,În urma sesizărilor primite, s-a constatat că există persoane care trimit solicitanților de granturi e-mail-uri prin care îi felicită că au fost admiși și le propun diverse oferte comerciale.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului:

NU comunică aprobarea proiectelor prin terți, toate informările se fac în aplicație și/sau pe e-mailul aplicantului!

NU favorizează aplicanți, dosarele sunt evaluate după grila publicată pe site-ul granturi.imm.gov.ro!

NU este asociat cu firme care percep taxe pentru facilitarea obținerii acestor fonduri!”.

Pentru o informare corectă, privind situația înscrierilor și plăților pentru cele trei măsuri prevăzute în schema de ajutor de stat, se recomandă aplicanţilor să urmărească platforma oficială și canalele oficiale de comunicare ale ministerului.

 

Continue Reading

Actualitate

Seniorii constănțeni sunt premiați la domiciliu

Published

on

Zilele acestea, reprezentanții Primăriei Constanţa vor ajunge la persoanele care au împlinit 80 de ani și au depus, până în data de 31 decembrie 2020, documentele necesare pentru acordarea sumelor oferite de municipalitate. Pe lângă bani, octogenarii constănţeni vor primi şi măşti de protecţie, din donaţia oferită de Primăria Kaohsiung.

Seniorii Constanței primesc 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie și 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani.

Pentru a intra în posesia banilor, beneficiarii trebuie să trimită pe adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente:

  • cerere tip;
  • copie conform cu originalul a certificatului de naștere;
  • copie conform cu originalul a cărții de identitate;
  • copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie, pentru cei care aniversează 50 de ani de căsnicie.

Documentele pot fi depuse şi la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-16:30, iar în zilele de joi în întervalul orar 08:30-18:30.

Important: cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

Relații suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon: 0241 485 533.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta