Connect with us

Diverse

Cum să îți convingi copilul să mănânce sănătos

Published

on

Multor copii nu le place să mănânce legume. Însă, cu un simplu truc de marketing, poți schimba acest lucru, numai prin botezarea legumelor cu un nou nume “cool”. Cel puțin în conformitate cu următorul experiment:

Cercetătorii de la Cornell au mers la doua școli elementare ce dispun de cantine. În prima lună a experimentului, legumele au fost servite în cantine fără a avea un nume. În următoarea lună, cercetătorii au botezat cu nume “cool” legumele servite la una dintre școli. De exemplu, brocoli a fost numit “Pumnul de Putere Brocoli” și morcovii au devenit “Morcovi cu raze-X”. Rezultatele au fost foarte clare. La școala unde legumele au fost rebotezate, cantitatea de legume achiziționate a crescut cu 99%.

Atunci când oferi copiilor opțiunea de a alege într-un măr și o bomboană, majoritatea dintre ei nu ar ezita și ar merge direct către bomboană. Cei mai mulți părinți atribuie această întâmplare faptului că bomboana este mai dulce. Însă, cercetătorii au arătat că această gândire nu este corectă în întregime.

Creierele Universității Cornell au mers la 8 școli elementare ce dispun de cantine. Fiecare școală a primit un dispozitiv care ar fi tăiat merele în 6 bucăți, în câteva secunde. Personalul cantinei a fost instruit să folosească freza de tăiat de fiecare dată când un elev cerea un măr.

În perioada acestei cercetări, toți copiii care au vizitat cantina au fost întrebați de ce nu mănâncă fructe. Ei aveau doua motive. Copiii mai mici, care se aflau des în procesul de schimbare a dinților, au găsit fructele ca fiind incomfortabile de mâncat. Copiii mai mari nu au găsit atractivă înfigerea dinților lor într-o bucată mare de fruct. Experimentul a arătat aceste considerente. Când școlile au început să folosească frezele de tăiat, numărul de mere vândute a crescut cu 71%. Numărul copiilor care au consumat mai mult de jumătate din propriul măr a crescut cu 73%.

Copiii percep lumea diferit față de adulți, fapt cunoscut de noi toți. De asemenea, ei văd diferit și modul în care mâncarea este așezată pe o farfurie. Cercetătorii au arătat ca noi, adulții, preferăm să ne vedem mâncarea în mijlocul farfuriei. Copiii preferă să-și vadă mâncarea în partea inferioară (de jos) a farfuriei lor, cu un design sau un model în ea. Adulților le place să vadă 3 componente și 3 culori, în timp ce copiilor le place să vadă 7 componente și 6 culori. Acest lucru pare să indice spre pregătirea unei farfurii pentru copii cu mai multă creativitate și cu mai multe culori.

Actualitate

CFR Călători vă propune: “Ia-ţi bicicleta cu tine în timpul liber!”

Published

on

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de călătorie, CFR Călători pune la dispoziția călătorilor mai multe variante de transport pentru biciclete.

– Bicicletele pliabile/demontabile pot fi transportate gratuit, pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil.

– Bicicletele nedemontabile pot fi transportate contra cost doar la trenurile care oferă acest serviciu, fiind semnalat printr-o pictogramă, uşor de recunoscut, ce apare la căutarea/afişarea trenurilor în aplicaţiile online Mers Tren Trafic Intern şi Cumpără bilete de tren online. Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei şi poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din staţii şi agenţii CFR Călători.

– Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spaţiului destinat depozitării acestora.

– În cazul grupurilor organizate de biciclişti, aceştia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore, astfel încât înainte ca direcţiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcţie de materialul rulant disponibil.

– În cazuri bine justificate în care gradul de ocupare al trenului respectiv este aproape de 100%, personalul de tren poate interzice îmbarcarea călătorilor cu biciclete, dacă aceştia NU posedă bilete de bicicletă pentru trenul respectiv.

– Dacă la verificarea legalităţii călătoriei pasagerii însoţiţi de biciclete nu prezintă biletele de transport bicicletă, li se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimaţiei de călătorie a călătorului (o bicicletă este evaluată ca având 15 kg).

Biletele de tren pot fi achiziţionate utilizând următoarele canale:

– online de pe www.cfrcalatori.ro;

– de la automatele de vânzare bilete din gări;

– direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism).

sursa foto: provelo.ro

Continue Reading

Diverse

Misiune mai puțin obișnuită pentru jandarmii constănțeni

Published

on

Intervenţie mai puțin obișnuită a jandarmilor constănţeni. Aceștia au fost solicitați să intervină pentru îndepărtarea unui șarpe din preajma unui bloc din municipiul Constanța.

Speriat de prezenţa unui şarpe ajuns întâmplător lângă un bloc situat pe bulevardul Ferdinand, unul dintre locatari a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la faţa locului şi a preluat intrusul, acesta fiind eliberat ulterior într-o zonă cu vegetaţie de la marginea oraşului.

În cursul anului trecut, jandarmii au fost solicitaţi de unsprezece ori pentru a interveni în vederea îndepărtării unor şerpi ajunşi accidental în zone locuite.

În astfel de situaţii, autoritățile recomandă cetăţenilor să nu omoare reptilele, să nu se apropie de ele şi să anunţe imediat autorităţile abilitate.

sursa foto: descopera.ro

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic, în zona Delfinariu

Published

on

Atenție, constănțeni! În această perioadă, se reabilitează carosabilul pe străzile din zona Delfinariu. Pe această cale, conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil!

Din această săptămână vor demara lucrările de modernizare a carosabilului pe străzile delimitate de strada Chiliei și bulevardul Mamaia. Este cea de-a doua etapă a procesul de reabilitare a tramei stradale, după ce au fost efectuate lucrări de recondiționare a trotuarelor.

În prima parte a săptămânii se vor executa lucrări de frezare a carosabilului pe strada Tabla Buții, circulația autovehiculelor fiind restricționată total, până la ora 16:00.

Joi, artera rutieră va fi recondiționată cu asfalt iar în paralel se va decoperta stratul de asfalt existent pe strada Grozești. Intervențiile se vor desfășura cu restricții totale de trafic rutier, în intervalul orar 08:00-16:00.

Vineri, vor avea loc lucrări de asfaltare pe strada Grozești, cu același regim de restricții de trafic rutier.

Pentru a nu îngreuna accesul utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să NU parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

De asemenea, participanţii la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Actualitate

Țara Piticilor și Gravity Park și-au redeschis porțile

Published

on

Decizia a fost luată având în vedere trendul descendent al incidenței cumulate la 14 zile sub 3 ‰ locuitori pentru municipiul Constanța.

Pentru ca micuţii şi tinerii să fie în deplină siguranță, echipamentele de joacă și materialele sportive vor fi dezinfectate zilnic. Totodată, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Vizitatorii sunt rugați să folosească dezinfectantul pentru mâini la intrarea și la ieșirea din obiective și să rămână în afara parcurilor de distracție, dacă prezintă simptome ale vreunei boli infecțioase respiratorii (ex: febră, tuse, respiraţie greoaie/dificultăţi în respiraţie, frisoane, dureri musculare, pierdere de gust sau miros etc.).

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222