Connect with us

Diverse

Cum să îți convingi copilul să mănânce sănătos

Published

on

Multor copii nu le place să mănânce legume. Însă, cu un simplu truc de marketing, poți schimba acest lucru, numai prin botezarea legumelor cu un nou nume “cool”. Cel puțin în conformitate cu următorul experiment:

Cercetătorii de la Cornell au mers la doua școli elementare ce dispun de cantine. În prima lună a experimentului, legumele au fost servite în cantine fără a avea un nume. În următoarea lună, cercetătorii au botezat cu nume “cool” legumele servite la una dintre școli. De exemplu, brocoli a fost numit “Pumnul de Putere Brocoli” și morcovii au devenit “Morcovi cu raze-X”. Rezultatele au fost foarte clare. La școala unde legumele au fost rebotezate, cantitatea de legume achiziționate a crescut cu 99%.

Atunci când oferi copiilor opțiunea de a alege într-un măr și o bomboană, majoritatea dintre ei nu ar ezita și ar merge direct către bomboană. Cei mai mulți părinți atribuie această întâmplare faptului că bomboana este mai dulce. Însă, cercetătorii au arătat că această gândire nu este corectă în întregime.

Creierele Universității Cornell au mers la 8 școli elementare ce dispun de cantine. Fiecare școală a primit un dispozitiv care ar fi tăiat merele în 6 bucăți, în câteva secunde. Personalul cantinei a fost instruit să folosească freza de tăiat de fiecare dată când un elev cerea un măr.

În perioada acestei cercetări, toți copiii care au vizitat cantina au fost întrebați de ce nu mănâncă fructe. Ei aveau doua motive. Copiii mai mici, care se aflau des în procesul de schimbare a dinților, au găsit fructele ca fiind incomfortabile de mâncat. Copiii mai mari nu au găsit atractivă înfigerea dinților lor într-o bucată mare de fruct. Experimentul a arătat aceste considerente. Când școlile au început să folosească frezele de tăiat, numărul de mere vândute a crescut cu 71%. Numărul copiilor care au consumat mai mult de jumătate din propriul măr a crescut cu 73%.

Copiii percep lumea diferit față de adulți, fapt cunoscut de noi toți. De asemenea, ei văd diferit și modul în care mâncarea este așezată pe o farfurie. Cercetătorii au arătat ca noi, adulții, preferăm să ne vedem mâncarea în mijlocul farfuriei. Copiii preferă să-și vadă mâncarea în partea inferioară (de jos) a farfuriei lor, cu un design sau un model în ea. Adulților le place să vadă 3 componente și 3 culori, în timp ce copiilor le place să vadă 7 componente și 6 culori. Acest lucru pare să indice spre pregătirea unei farfurii pentru copii cu mai multă creativitate și cu mai multe culori.

Actualitate

“E mai important ce lași în urmă, decât ce trimiți înapoi”

Published

on

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, fiind lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar. Lipsa părinților sau a reprezentatului legal poate determina însă și limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale.

Direcția Generală de Asistență Socială Constanţa informează persoanele care intenţionează să plece pentru a lucra în străinătate şi au copii minori în întreţinere să se prezinte la sediul Serviciului protecţia și promovarea drepturilor copilului din strada Unirii, nr.104, în vederea notificării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 republicată.

”Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuieşte copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligaţia de a notifica această intenţie serviciului public de asistenţă socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara. Serviciul protecţia copilului va monitoriza ulterior modul de creştere şi îngrijire a minorilor rămaşi în ţară. ”

Această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă întru-un alt stat.

sursa foto: PMC

Continue Reading

Diverse

Beneficiile tratamentului cu keratină

Published

on

Coafura reuşită şi machiajul perfect reflectă întotdeauna imaginea femeii puternice şi stilate. Iar în acest sezon nu este loc de monotonie! Însă, pentru a atrage atenţia cu o coafură inedită, ideal ar fi ca părul să fie impecabil. Tocmai de aceea, experţii în frumuseţe le recomandă doamnelor şi domnişoarelor tratamentele inovatoare pentru îngrijirea părului.

Există multe metode prin care îţi poţi îndrepta părul, însă tratamentul cu keratină are cel mai vizibil impact şi rezultate spectaculoase, de lungă durată.

“Astăzi, am ales să îi fac clientei mele un tratament de întindere cu keratină combinată cu botox, care hrănește părul și îl hidratează în profunzime. A ales acest tratament pentru că își dorește să se usuce mai rapid la păr și să nu mai piardă timpul în fața oglinzii.”, spune GABRIELA NEGOIȚĂ, hairstylist

Cu un astfel de tratament putem da uitării minutele întregi petrecute în faţa oglinzii, încercând să ne îndreptăm părul cu placa. Iar beneficiile acestei procedurii sunt nenumărate.

“Va crea luciul botoxul pe care îl are acest tratament va hidrata intens firul de păr până în cortex. În același timp îndreaptă și hrănește firul și în restructurează.”, spune  GABRIELA NEGOIȚĂ, hairstylist

Aşadar, dacă părul este foarte fragil şi lipsit de elasticitate, este timpul pentru un tratament cu keratină, una dintre cele mai bune terapii pentru regenerarea intensivă a firului de păr.

Continue Reading

Actualitate

De ce hrana de la noi ajunge să valoreze, uneori, cât un gram de aur?

Published

on

Niciodată, în niciun colț de lume, hrana produsă în mici ateliere aflate în sate mai mult sau mai puțin uitate de lume, nu este ieftină. Să produci curat, fără să înmulțești artificial compoziția, fără să adaugi, vorba aia, bazaconii, îți crește semnificativ costurile.

Dacă se folosesc și materii prime certificate bio, deja știm la ce să ne așteptăm. Și mai e ceva: artizanul. Adică omul. Poate fi un creator care desenează bomboane, un cioban care face rețete inspirate și care, doar el știe, ce și cât să pună. Și de ce.

Până la urmă, a te hrăni cu produse tradiționale sau făcute în serii limitate este o alegere asumată.  Și dacă punem semnul egal între “scump” și “valoros”, atunci vom mânca puțin și de calitate ridicată. Adică exact cum e mai sănătos.

Dacă titlu acestui articol te-a intrigat este pentru că voiam să-ți spunem ce am descoperit la magazinul de produse tradiționale Hrana de la Noi, de vizavi de Spitalul Județean.

Știam și noi ca și voi că dacă zici ciocolată, zici Belgia și Elveția. Ok, e normal fiindcă oamenii ăia fac asta de sute de ani…DAR….avem în țară ceva foarte interesant.

Un brand de ciocolată artizanală pictată manual. Destul de neașteptat, nu? Christe este o idee îndrăzneață ce are ca inspirator și fondator un preot.

Omul ăsta a creat un produs premium care costă pe măsură și care face din Christe un cadou extrem de valoros, dacă ai o aniversare sau mergi într-o vizită mai…cu pretenții.

Ambalaj gândit în cele mai mici detalii și un produs care te face să te mândrești că e “din România”. Nu, nu e ieftin. Nici nu are cum să fie. Când am auzit că au așa ceva la Hrana de la Noi, am mers din curiozitate și n-am regretat. De ce? Păi pentru că am găsit o variantă de ciocolată mai “pe buget”, la sub 30 de lei și am ales să facem o mică aprovizionare cu mezeluri și brânzeturi ardelenești.

Magazinele de acest gen s-au înmulțit și asta arată interesul oamenilor pentru a se hrăni mai îngrijit. Ceea ce ne-a atras aici este abundența de produse și faptul că știi clar ce mănânci. Și de unde. N-am avut câteva sute de lei ca să îndrăznim la o cutie aniversară de la Christe dar am umplut frigiderul pentru câteva zile. Câte puțin din toate.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

Diverse

Dorinela Irimia, primarul comunei constănțene Saraiu, la ceas aniversar!

Published

on

Dorinela Irimia, primarul comunei constănțene Saraiu, la ceas aniversar!

Cu ocazia zilei de naștere, în prag de primăvară, Dorinela Irimia a ținut să le transmită și un mesaj localnicilor, pe care îi asigură că toate proiectele asumate pentru comuna Saraiu vor prinde contur.

“Cu ocazia sosirii primăverii, vă doresc tuturor o primăvară plină de fericire, dragoste și binecuvântări!”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Dorinela Irimia se află deja la cel de-al treilea mandat în fruntea comunei Saraiu, o localitate ce s-a transformat radical în ultimii ani datorită numeroaselor proiecte și a investițiilor masive demarate și concretizate.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta