Connect with us

Turism

Corina Martin: “România ar trebui să aibă un interes strategic pentru a primi turiști din Israel!”

Published

on

Se duc tratative intense pentru a convinge autoritățile române să semneze un Acord cu Israelul pentru “paşaportul verde”, pentru a putea aduce turiști  israelieni vaccinați în această vară, pe litoral și în România.

Este evident că România trebuie să se concentreze, în acest an, și pe partea de incoming și pe turiştii din Israel. România este una dintre destinațiile turistice preferate de israelieni, iar Israelul s-a aflat constant pe primele locuri ca sursă de turişti pentru țara noastră, pentru 2018, 2019 şi pentru primele două luni din 2020.

Pe de altă parte, statul Israel va atinge ţinta de vaccinare de 75% din populaţie în maximum 2 luni. La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare – aşa numitul “paşaport verde” – şi se află în discuţii cu guvernele din România şi Serbia.

Prezentând la graniţă “paşaportul verde”, turiştii israelieni vor fi primiţi în aceste destinaţii fără nicio limitare şi fără carantină. Călătoriile cetăţenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care rămân deocamdată suspendate până pe 20 februarie”

“Am reluat în aceste zile discuțiile cu Meidan Butnaru, directorul comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings Tours, cel împreună cu care, începând din februarie 2015, am pus la punct o Campanie de promovare pe canalele media din Israel şi prin participarea la târgurile de turism din Tel Aviv, simultan cu  deschiderea liniei de chartere Tel Aviv – Constanţa , ceea ce a reprezentat o premieră şi un obiectiv atins!

Cei peste 30.000 de turişti aduşi de Meshek Wings pe litoralul românesc, în cei 5 ani de atunci, cu suportul direct al Asociatiei noastre Litoral -DELTA DUNĂRII, au generat încasări de peste 30 de milioane de euro pentru operatorii de pe litoral!

Am promovat litoralul și Delta Dunării pe piața Israelului, pentru că am considerat-o și continui să o consider o piață strategică pentru incomingul către România.

În acest an, în care Guvernul tocmai a anunțat eliminarea Tichetelor de vacanță, ceea ce va reduce numărul turiștilor români în vacanță în România, orice aport de turiști străini reprezintă un venit de care litoralul si destinațiile românești au mare nevoie.

Cerem ministrului Claudiu Năsui să faciliteze negocierile pentru semnarea Protocolului între România și Israel, în beneficiul industriei turismului din țara noastră, ceea ce ne va permite relansarea zborului charter Tel Aviv – Constanța în această vară! Zbor charter de care turismul Constanței are mare nevoie!”, declară CORINA MARTIN, președinte de onoare FAPT

Este binecunoscut faptul că turiştilor israelieni le place să călătorească, iar în acest an vor avea mai puţine opţiuni. România este una dintre destinaţiile căutate de către israelieni. Astfel, oraşele mari precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, dar şi Valea Prahovei si litoralul românesc în timpul sezonului de vară o să poată să-şi recupereze o parte dintre turiştii tradiţionali.

“Turismul intern este important, dar turismul de incoming aduce bani în ţară, constituie export de servicii şi este vital, mai ales în această perioadă grea, de criză. Astfel, România va putea primi măcar din Israel, în acest an, mulţi turişti.”, concluzionează CORINA MARTIN, președinte de onoare FAPT

Un turist israelian cheltuie în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc.

Turism

Se caută soluții eficiente

Published

on

Toleranță zero față de patronii care nu își respectă clienții. Asta promite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în acest sezon estival. Sănătatea turiștilor este mai presus de orice, iar autoritățile anunță că cei care nu se vor conforma legii vor suporta amenzi. Patronii de pe litoral se plâng, însă, de numărul excesiv de controale și spun că astfel de acțuni nu fac decât rau, atât investitorilor cât și clienților.

Patronii de restaurante se plâng și spun că numărul mare de controale din anii trecuți a pus o presiune în plus pe angajați. Nu de puține ori, aceștia trebuiau să stea la dispoziția organelor de control, fiind nevoiți să îi ignore pe cilenți. Iar de când a început pandemia, haosul a fost cu atât mai mare. Nu a existat o organizare coerentă și nu de puține ori, controalele s-au suprapus și nu au făcut altceva decât să deranjeze clienții.

Conducerea  Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului a anunțat toleranță zero față de cei care încalcă legea. Președintele ANPC susține că aproape 80%  dintre unitățile de pe litoral funcționează legal și respectă normele în vigoare, însă sunt și excepții.

Iar în aceste cazuri, măsurile trebuie să fie dintre cele mai drastice. Motiv pentru care primul pas făcut de autorități este o campanie de consiliere a agenților econimici.

Președintele ANPC promite, de asemenea, că acțiunile de control nu se vor mai suprapune. Fiecare instituție se va rezuma competențele pe care le are, iar presiunea asupra agenților economici va fi redusă cât mai mult cu putință.

 

Continue Reading

Actualitate

Vin bani de la Uniunea Europeană, pentru turismul românesc

Published

on

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde RON) menită să sprijine întreprinderile care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și agențiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus.

Sprijinul public, sub formă de subvenții directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenții de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie și 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Măsura urmărește să ajute beneficiarii să își acopere nevoile de lichidități și să își continue activitățile în timpul și ulterior pandemiei. Sprijinul nu va depăși 1,8 milioane EUR/beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Continue Reading

Turism

” RESTAURANT SIGUR – Noi ne-am vaccinat pentru siguranță voastră”

Published

on

Asociația RESTO ne asigură că Restaurantele, Cafenelele, Barurile, Beach Barurile și locațiile care afișează pe ușa de acces Stickerul “Membru RESTO – Restaurant SIGUR”.

”Ne dorim să transmitem un semnal de siguranță și încredere clienților și turiștilor noștri și vom anunța, rând pe rând, locațiile care au personalul vaccinat , fără a ne obliga angajații, ci adoptând o politică de recomandare atent monitorizată. În acest fel, participăm la facilitarea relaxării și derulării vacanțelor și servicilor turistice în România și în destinația Litoral, mai ales in apropierea deschiderii Sezonului estival 2021”, transmite asociația.

Astăzi , RESTO participă la constituirea grupului de lucru pentru îndrumarea și sprijinirea agenților economici din industria operatorilor din turism din județul Constanța, grup constituit sub coordonarea Prefecturii Constanța.  Vor fi dezbătute, de asemenea, direcții de acţiune pentru promovarea turismului local, precum și măsuri pentru desfășurarea vacanțelor de 1 Mai și Paște pe Litoral.

Totodată, joi, 15 aprilie, Asociatia Patronala RESTO și conducerea ANPC vor derula o întâlnire de informare si prevenţie a agenţilor economici de pe litoral, cu participarea preşedintelui și a directorului General ANPC, Claudiu Dolot şi respectiv Paul Anghel.

Sursa: Comunicat RESTO

Continue Reading

Turism

Grecia îşi deschide porţile pe 14 mai

Published

on

Turiştii din alte state UE vor putea călători în Grecia şi vor putea să-şi petreacă vacanţele fără carantină din 14 mai, a anunţat viceministrul elen al Turismului, Sofia Zacharaki, la postul elen de televiziune Skai. Există şi condiţii. Turiştii vor trebui să fie vaccinaţi sau vor prezenta un test PCR negativ.

Aceste reglementări se vor aplica şi pentru ţările din afara UE, printre ele fiind Serbia şi Marea Britanie, a adăugat Zacharaki.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Organizaţia Mondială a Turismului a anunţat că anul trecut au călătorit în Grecia doar 7,4 milioane de persoane.

 

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta