Connect with us

Sport

Daniela Sofronie, “copilul de aur” al gimnasticii, împlinește astăzi 31 de ani

Published

on

Daniela Sofronie, un nume care a scris istorie în gimnastica românească, dovadă fiind medaliile obținute, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Laureata olimpică de la Atena împlinește 31 de ani.

Daniela a avut o carieră scurtă, dar extrem de prolifică: până la 17 ani, cînd s-a retras din activitate, a reușit să adune numeroase medalii.

Gimnasta Daniela Sofronie a făcut parte timp de doi ani din lotul olimpic de senioare, pregătit de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang. În acea perioadă, a înregistrat performanțe deosebite: în 2003 a devenit vicecampioană mondială cu echipa la Anaheim – SUA, iar în 2004, la Europenele de la Amsterdam – Olanda, a obținut medalia de aur cu echipa și argintul la individual compus.

 Apogeul carierei, însă, l-a atins în august 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena – Grecia, când a cucerit aurul cu echipa și argintul la sol. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.

Imediat după olimpiadă, Daniela a luat o decizie care a stârnit numeroase controverse: deși avea numai 17 ani, s-a retras din activitatea competițională, pentru a se dedica studiului.

Daniela Sofronie a rămas în fenomenul sportiv şi după ce a pus capăt activităţii competiţionale, iar în prezent se dedică la Constanţa muncii cu tinerele gimnaste.

Daniela Sofronie este cetățean de onoare al capitalei elene Atena, dar și al municipiului Deva.

Sursa foto: Facebook Daniela Sofronie

Sursa video: Canal +

Sport

Jandarm tulcean, locul I la ultramaratonul “Alerg pentru Autism”

Published

on

Performanță remarcabilă pentru un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea. Plutonierul adjutant şef Sorin Andrici a obţinut locul I la individual, iar cu echipa Spartanii a urcat tot pe locul I la ultramaratonul “Alerg pentru Autism”.

Jandarmul Sorin Andrici a stabilit recordul competiţiei de 183 km în 24 de ore, participând alături de alţi aproximativ 1.000 de participanţi la această acţiune cu scop caritabil. De asemenea, Sorin Andrici a urcat pe locul I şi cu echipa Spartanii, care a reprezentat oraşul Tulcea, parcurgând 2.626,71 km şi concurând cu 47 de echipe înscrise în competiţie.

“Ce poate fi mai frumos ca atunci când echipa ta câştigă? Da, echipa Spartanii demonstrează că munca, sutele de km de antrenament nu au fost în zadar! Ei bine, nu pot să evidenţiez pe cineva pentru că la noi a câştigat echipa! S-au susţinut unii pe alţii şi se încurajau mereu! În calitate de căpitan, te interesează toate lucrurile astea şi m-au motivat şi pe mine să trag mai tare. Am avut cea mai bună echipă, am învins echipe consacrate, echipe cu alergători de talie mondială în ultramaraton. Mă uitam la ei cum adunau km cu km, fiecare spartan s-a autodepăşit realizându-şi recorduri personale.Vreau să mulţumesc echipei mele pentru dăruire şi sacrificiu! Este o onoare pentru mine să am aşa oameni lângă mine! Da, împreună suntem mai puternici!”, decalară SORIN ANDRICI

Jandarmul tulcean a alergat împreună cu echipa Spartanii pentru pentru copiii cu autism şi pentru cei 70 de copii din cadrul Centrului de Plasament pentru Recuperarea şi Reabilitarea Copilului cu Handicap Sever “Pelican”.

sursa foto: tulceanoastra.ro

Continue Reading

Sport

Start perfect de sezon pentru Farul, în liga a 2-a

Published

on

Formația de pe litoral are maximum de puncte, după primele două etape din liga secundă. Farul și-a păstrat jucătorii importanți din sezonul trecut, iar lotul a fost completat cu jucători foarte buni, precum Simon Măzărache. Omogenitatea este elementul care poate aduce un mare plus. Ianis Zicu, tehnicianul Farului, a reușit să contureze un lot competitiv.

Prima etapă a adus și un derby de tradiție al fotbalului din România. Farul a jucat la Ploiești, împotriva celor de la Petrolul, unde a reușit să câștige cele trei puncte, cu un gol marcat în prelungiri.

Weekend-ul trecut, jucătorii antrenați de Ianis Zicu, au evoluat în primul meci pe teren propriu din acest sezon, împotriva celor de la Aerostar Bacău. În ciuda faptului că au evoluat cu un om mai puțin, timp de o repriză, fotbaliștii de la malul mării au luptat și s-au impus la limită, scor 1-0.

Cu un moral excelent, după rezultatele obținute în ultima vreme, “marinarii” se pregătesc pentru a obține o nouă victorie în campionat. Farul joacă pe terenul celor de la ASU Poli Timișoara, în etapa a 3-a din liga a 2-a .

Lupta pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc se anunță a fi una extrem de interesantă, mai multe formații întărindu-și loturile considerabil. Liga secundă reunește la start și în acest sezon echipe de tradiție, precum Universitatea Cluj, Farul Constanța sau Rapid București.

Farul Constanța are drept obiectiv în acest sezon clasarea între primele 6 echipe, ce ar permite echipei accederea în play-off și oferă șansa de a lupta pentru promovare.

Singurul mare minus poate fi considerat faptul că meciurile au loc fără spectatori, în contextul pandemiei de Covid-19.

<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>

sursa foto: FC Farul Constanța

Continue Reading

Sport

HC Dobrogea Sud luptă pentru Cupa României

Published

on

După un început de sezon foarte bun, formația din liga Zimbrilor se pregătește pentru turneul Final 4 din Cupa României. Inițial, competiția a fost programată în luna aprilie, la Constanța, dar pandemia de Covid-19 a făcut ca turneul să aibă loc în septembrie, la Sfântu Gheorghe.

În prima semifinală, Dinamo București întâlnește pe CSM Bacău, sâmbătă de la ora 11:00, iar Dobrogea Sud joacă cu Politehnica Timișoara, pentru un loc în marea finală, cu începere de la ora 18:00.

Duminică, de la ora 18:00, este programată finala mare din Cupa României.

Meciurile se anunță echilibrate, deoarece echipele au realizat transferuri importante și nu au avut meciuri amicale. Cupa României este o competiție a surprizelor și orice este posibil.

Formația de pe litoral vine după două victorii în European Handbal League, obținute în fața celor de la HC Victor Stavropol.

Handbaliști antrenați de Djordje Cirkovic vor juca la Sfântu Gheorghe și primele trei etape din Liga Zimbrilor, săptămâna viitoare, între 15-17 septembrie.

Dobrogea Sud are ambiții mari în acest sezon și speră să aducă titlul la Constanța. Liga Zimbrilor reunește la start echipe puternice și lupta pentru punctele puse în joc se anunță a fi una foarte interesantă.

<< Acest material este realizat de către Mihai Gherghilescu, student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, în anul al II-lea, specializarea Jurnalism, care se află în practică în redacția City Press Constanța >>

sursa foto: HC Dobrogea Sud

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta