Connect with us

Sport

Daniela Sofronie, “copilul de aur” al gimnasticii, împlinește astăzi 31 de ani

Published

on

Daniela Sofronie, un nume care a scris istorie în gimnastica românească, dovadă fiind medaliile obținute, îşi serbează astăzi ziua de naştere. Laureata olimpică de la Atena împlinește 31 de ani.

Daniela a avut o carieră scurtă, dar extrem de prolifică: până la 17 ani, cînd s-a retras din activitate, a reușit să adune numeroase medalii.

Gimnasta Daniela Sofronie a făcut parte timp de doi ani din lotul olimpic de senioare, pregătit de antrenorii Octavian Bellu și Mariana Bitang. În acea perioadă, a înregistrat performanțe deosebite: în 2003 a devenit vicecampioană mondială cu echipa la Anaheim – SUA, iar în 2004, la Europenele de la Amsterdam – Olanda, a obținut medalia de aur cu echipa și argintul la individual compus.

 Apogeul carierei, însă, l-a atins în august 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena – Grecia, când a cucerit aurul cu echipa și argintul la sol. Totodată, în Grecia, s-a clasat pe locul cinci la individual compus şi pe poziţia a şasea la paralele.

Imediat după olimpiadă, Daniela a luat o decizie care a stârnit numeroase controverse: deși avea numai 17 ani, s-a retras din activitatea competițională, pentru a se dedica studiului.

Daniela Sofronie a rămas în fenomenul sportiv şi după ce a pus capăt activităţii competiţionale, iar în prezent se dedică la Constanţa muncii cu tinerele gimnaste.

Daniela Sofronie este cetățean de onoare al capitalei elene Atena, dar și al municipiului Deva.

Sursa foto: Facebook Daniela Sofronie

Sursa video: Canal +

Sport

Numeroase competiții sportive, în weekend, la Constanța

Published

on

Încă un weekend plin, cu meciuri și competiții sportive. Echipele de baschet, volei și handbal CSM Constanța revin în arenă săptămâna aceasta, iar atleții de la CSM Constanța participă la cea de-a doua competiție a anului.

Baschet masculin

După ce au învins Steaua, baschetbaliștii antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian se întorc în Capitală pentru a da piept cu o altă echipă de tradiție a României, Dinamo București. Un nou meci de foc pentru CSM Constanța, în Liga Națională de Baschet Masculin. Sâmbătă, 28 ianuarie, în Sala Polivalentă Dinamo, de la ora 18.30, în direct la Digi Sport 4 și Prima Sport 5!

Baschet feminin

Fetele antrenate de Tatiana Gallova și Norbert Kovasch vor să continue seria invincibilă care le-a dus pe locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin și contra celei de-a doua clasate, FCC Baschet UAV Arad. Derby-ul etapei a 16-a se joacă luni, 30 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor “Simona Amânar” din Constanța.

Volei masculin

Voleibaliștii CSM Constanța revin pe teren propriu, cu gândul la cea de-a 7-a victorie în campionat. Echipa noastră va înfrunta un adversar valoros, de care o separă doar două locuri în clasamentul Diviziei A1. CSM Constanța – CS Rapid București se joacă sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 17.30, în Sala Sporturilor “Simona Amânar” (în direct la TVR 3).

Volei feminin

Cadetele de la CSM Constanța susțin primul meci în deplasare din acest an. Fetele antrenate de Bianca Cojocaru și Vanesa Deșliu vor juca la Brașov, pe terenul echipei Juvenil Sport Club. Vineri, 27 ianuarie, de la ora 13.00.

Handbal

Încă un amical tare pentru handbaliștii CSM Constanța, în perspectiva debutului oficial din 2023. Sâmbătă, de la ora 17.00, băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu vor juca împotriva Stelei, în Sala Apollo din București.

Handbal Juniori 1

Juniorii I CSM Constanța revin în arenă. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor juca primul meci din noul an sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 15.00, la Sala Sporturilor, contra celor de la CSȘ Călărași, în cadrul etapei a 8-a a Campionatului Național.

Baschet juniori

Echipa de baschet U14 CSM Constanța participă în weekend, la primul turneu al Grupei 3 GVB, în Sala CN Iulia Hașdeu din București. Băieții noștri vor juca sâmbătă, 28 ianuarie, cu ACS Zeiden Brașov (ora 13.00) și SCM OHMA Timișoara (ora 20.00) și duminică, 29 ianuarie, cu ACS Isports Ploiești (ora 13.00).

Volei speranțe

Micile voleibaliste CSM Constanța participă, în weekend, la Turneul III al Campionatului Național, organizat la Cernavodă. Echipa de speranțe a clubului nostru este lider în Seria B, din care mai fac parte CS Axiopolis, CSM Medgidia și CSȘ 1 Constanța.

Atletism

După rezultatele bune de la Campionatele Naționale de sală, atleții de la CSM Constanța participă, pe 28 și 29 ianuarie, la Cupa R.M.A., în Sala ”Ioan Soter” a Complexului Sportiv Național “Lia Manoliu” din București. Vor concura Ioana Colibășanu (antrenor Elena Colibășanu), Ioana Manoliu (antrenor Carmen Botea), Alexandru Toader, Andrei Sterea, Marian Petre, David Ciolpan, Cristian Radu, Dragoș Silvestru, Alexandru Toader, Marian Valentin Tănase și Alexia Dospin, sportivi antrenați de Alin Larion. Competiția se desfășoară la categoriile Seniori, U23, U20, U18, U16 și Masters.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Sport

FCV Farul Constanța, în top

Published

on

Fotbalul constănțean pare să aibă un viitor promițător. Echipa de fotbal FCV Farul Constanța se regăsește la începutul acestui an în topul european al cluburilor care mizează pe tineret.

FCV Farul Constanţa se află din nou în topurile întocmite de specialiştii Centrului Internaţional pentru Studii Sportive, care, de această dată, au analizat 417 cluburi din cele mai puternice 27 de campionate din Europa, care au oferit în acest sezon cele mai multe minute jucătorilor legitimaţi la club cel puţin trei ani în intervalul de vârstă 15-21 ani.

Cu un procentaj de 31,1% minute oferite pentru 11 astfel de jucători cu o medie de 22,2 ani, Farul este pe primul loc în România, fiind urmată de Universitatea Craiova – 24,9% minute oferite, Petrolul Ploieşti – 11,8%, FCSB – 9,9%, UTA – 8,9 şi Rapid Bucureşti – 8,6%, care încheie Top 5 al acestei ierarhii.

La nivel european, gruparea constănţeană se află, în acest clasament, pe locul 36 din 417 echipe analizate.

Superliga se află pe locul 24 în Europa din 31 de campionate analizate, cu un procentaj de 8,7% minute oferite unor astfel de jucători. Pe primul loc se află Slovacia – 24,2%, urmată de Danemarca – 23,5% şi Suedia – 21,1, în timp ce ultimele trei poziţii sunt ocupate de Grecia şi Italia – fiecare cu câte 5,5%, şi Turcia – 4,3%.

sursa foto:

Continue Reading

Sport

Sportivii Clubului “Marea Neagră” Constanța, rezultate de excepție în anul 2022

Published

on

În urma analizei rezultatelor obţinute de cei mai buni sportivi ai clubului, avem următoarea situaţie:

 a).La masculin:

            -La seniori (+18 ani): Tudor Bocai, 5 medalii de aur, 3 la campionatul european, 2 la cupă.

            -La juniori (16-17 ani): Vlad Bocai, 5 medalii de aur, 2 la campionatul european, 3 la cupă şi Iustin Valentin Iordache, 1 medalie de aur la cupă, 4 de argint, două la campionatul european, 2 la cupă, 1 medalie de bronz la campionatul european.

            -La mini-cadeţi (12-13 ani): Rareş Flore, două medalii de argint la campionatul european.

            -La copii (10-11 ani): Luca Gabriel Teodorescu, o medalie de aur la cupă.

  b).La feminin:

            -La junioare (16-17 ani): Nicol Cristina Teodorescu, 2 medalii de argint, una la campionatul european şi alta la cupă, 3 medalii de bronz, două la campionatul european şi una la cupă.

            -La cadete (14-15 ani): Zobu Delia, 1 medalie de aur la cupă.

            -La mini-cadete (12-13 ani): Sofia Irina Crăescu, 3 medalii de aur, două la campionatul european şi una la cupă, o medalie de argint la campionatul european.

-La copii (10-11 ani): Maria Andrada Grozeanu, o medalie de aur şi o medalie de bronz la campionatul european.

Cel mai bun sportiv al clubului în anul 2022 este Tudor Bocai, cu 5 medalii de aur. Acesta va împlini 22 de ani la 28.12.2022, este student în anul III la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Pe locul II este Vlad Bocai, fratele lui Tudor, care la data de 18.12.2022 a împlinit vîrsta de 18 ani şi va trece la seniori, dar la o altă categorie de greutate, faţă de cea a fratelui său.

Pe locul III este Iustin Valentin Iordache.

Toţi trei sînt sportivi din Mangalia, se antrenează împreună la toate probele în sala „Shaolin”, de la Casa Tineretului. Toţi au început să practice arte marţiale (Karate şi apoi Kung-Fu), în cadrul clubului, de la vîrsta de 6 ani.

Felicitări tuturor sportivilor!

Continue Reading

Sport

Orașul Ovidiu își răsplătește campionii

Published

on

Sportivii de la CSO Ovidiu, medaliați la Campionatul Național de haltere pentru juniori I, au fost premiați de Primarul George Scupra
Sportivii de la CSO Ovidiu, medaliați la Campionatul Național de haltere pentru juniori I (sportivi sub 20 de ani), au fost premiați de către Primarul Orașului George Scupra, în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri, la sediul Primăriei Ovidiu. La competiția desfășurată în Sala de Sport a orașului Ovidiu și la care au participat 110 sportivi de la 28 de cluburi din întreaga țară, reprezentanții clubului din Ovidiu au cucerit 9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint.
Ionuț Tucă (18 ani) a câștigat titlul de campion național în toate cele trei probe, smuls, aruncat și total, la categoria 102 kilograme, adjudecându-și astfel trei medalii de aur. La categoria 87 de kilograme, Gabriela Țurcanu (18 ani) a cucerit un titlu de campioană națională, medalie de aur în proba de aruncat, și două medalii de argint în probele de smuls și total. La categoria 76 de kilograme, Ioana Țurcanu (16 ani) a obținut trei medalii de argint, în probele de smuls, aruncat și total.
La inițiativa Primarului Orașului Ovidiu, George Scupra, Consiliul Local Ovidiu a aprobat prin vot o hotărâre privind premierea sportivilor și antrenorului de la CSO Ovidiu. Astfel, cei doi campioni naționali, Ionuț Tucă și Gabriela Țurcanu, și antrenorul Eduard Simineanu au fost recompensați cu câte 1.500 lei, iar vicecampioana națională Ioana Țurcanu cu 1.000 lei.
“În ultimii ani, obținem rezultate foarte bune pe secția de haltere. Ionuț Tucă a fost prezent și la Campionatul European de juniori cu rezultate de excepție, iar astăzi a fost momentul premierii sportivului, dar și antrenorului și celorlalți performeri de la clubul nostru. Este o secție înființată în urmă cu 8 ani, unde am obținut performanțe. Avem un campion european și vin și alți sportivi din spate, cu rezultate foarte bune. Sigur, nu ne propunem neapărat să facem sport de performanță, ci în mod special să aducem copiii la mișcare, să-i scoatem din casă, de la calculator și de la tabletă. Apoi, vârfurile și cei mai buni fac performanță, iar noi îi susținem”, a declarat Primarul George Scupra

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222