Connect with us

Diverse

Copiii şi pasiunea pentru “sportul rege”

Published

on

Tot mai mulţi copii, încă de la cele mai fragede vârste, îşi doresc să le calce pe urme idolilor lor, Ronaldo sau Messi. Aşa că muncesc temeinic pentru a-şi contura visul. Antrenamentele şi competiţiile între juniori sunt nelipsite din viaţa acestor puşti ce evoluează la Atletic Club Constanţa şi sunt sponsorizaţi de Pizza EVO.

“Am câştigat meciul anterior cu scorul de 6 la 5. La penalty-uri. Şi ne-am calificat în finala mare. Sunt pasionat de fotbal şi practic de un an, iar Ronaldo este fotbalistul meu preferat.”, spune un copil 

“Fotbalul mă pasionează de când m-am născut, mai ales că tatăl meu a fost antrenor de fotbal şi am decis să joc şi eu. Iar fotbalistul tău preferat cine este Messi.”, spune un alt copil

“Într-adevăr, sunt foarte mulţi tineri, pasiunea este foarte mare, toţi muncim ca să ajungem mari, numai împreună putem să creştem şi să fim campioni. Mă bucur foarte mult că vin din ce în ce mai mulţi tineri, de la vârste foarte fragede. Avem grup de copii de 4-5 ani, iar cei mai mari, cei care joacă acum sunt cei de 8-9 ani.”, declară SORIN ROŞOI, antrenor de fotbal Atletic Club Constanţa

Indiferent de responsabilităţile de pe terenul de fotbal şi de satisfacţiile fiecărui meci câştigat, viitorii fotbalişti nu neglijează nici şcoala şi temele.

“M-au adus la fotbal de la patru ani, mi-a plăcut foarte mult şi am decis să nu renunţ la el. Mă descurc şi cu şcoala, în acelaşi timp.”, spune un copil

“Am muncit foarte mult, colegii mei au muncit şi ei foarte mult, la fel şi eu. Mai ales la ultima ocazie. A fost foarte bine. Contează foarte mult să jucăm în echipă.”, completează un alt copil

“Poate fi şi o pepinieră pentru echipele mai mari. M-aş bucura foarte mult să vină un club puternic şi să ia copii. Chiar am avut copii în viziunea unei academii de aici şi ne-au ales în continuare tot pe noi.”, declară SORIN ROŞOI, antrenor de fotbal Atletic Club Constanţa  

Iar nouă nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii acestor tineri sportivi şi, poate, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom avea ocazia să-i filmăm în timpul meciurilor oficiale, pe marile stadioane ale ţării şi nu numai.

Diverse

S-a încheiat recensământul de probă

Published

on

Peste 50 de mii de gospodării au participat la recensământul de probă, desfășurat în perioada 1 februarie – 31 martie, în România. Recensământul de probă a vizat testarea capacităţii de colectare a datelor, modul de funcţionare a soluţiei tehnice pentru auto-recenzare, precum şi organizarea fluxului de lucru în procesul de recenzare.

Institutul Naţional de Statistică a efectuat în perioada 1 februarie – 31 martie 2021 recensământul de probă, în etapa de pregătire a Recensământului populaţiei şi locuinţelor care va avea loc în cursul anului 2022, iar la acesta au participat 50.000 de gospodării din întreaga ţară, conform unui comunicat emis de INS.

În privința recensământului propriu-zis care se va desfăşura în prima parte a anului 2022, fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza prin simpla accesare a unui link, se elimină complet chestionarele pe hârtie, iar recenzorii vor folosi tablete puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Potrivit INS, recensământul de probă a avut în vedere testarea următoarelor activităţi: organizarea generală a recensământului (inclusiv aspecte metodologice); colectarea, înregistrarea, stocarea şi prelucrarea datelor; funcţionalitatea sistemului integrat IT; reacţia populaţiei în ceea ce priveşte cunoaşterea scopurilor recensământului, recepţionarea conţinutului acestuia şi gradul de participare la recensământ.

Recensământul de probă al populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în trei etape. INS precizează că recensământul de probă şi-a atins obiectivele propuse şi a furnizat informaţiile necesare pentru îmbunătăţirea în continuare a modului de organizare şi desfăşurare a recensământului propriu-zis din anul 2022. Informaţiile colectate au fost prelucrate în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia datelor cu caracter personal şi anonimizate imediat după intrarea în sistem. De asemenea, datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice, nu vor fi utilizate în alte scopuri decât cele pur statistice şi nici diseminate în vreun fel.

sursa foto: arenamedia.ro

Continue Reading

Diverse

Se lucrează la eliminarea cablurilor electrice suspendate

Published

on

Cablurile suspendate pe stâlpi fac ca imaginea orașului Constanța, în unele zone, să nu fie una chiar primitoare. Din acest motiv, Primăria Constanța, în colaborare cu operatorii reţelelor de comunicaţii, lucrează în această perioadă pentru eliminarea acestora.

După ce deținătorii rețelor au finalizat lucrările de etichetare și cosmetizare a cablurilor din cartierul Tomis Nord, delimitat de strada Soveja, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Tomis și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zilele acestea se lucrează la tăierea surplusurilor și a cablurilor rămase neetichetate.

Odată cu finalizarea acestei etape, lucrările de etichetare vor fi reluate în alte cartiere ale Constanței.

Participanții la trafic sunt rugați astfel să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea pe trotuarele de pe tronsonul pe care derulează lucrări.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Diverse

Îndemn pentru responsabilitate

Published

on

Atenționare pentru constănțeni. Autoritățile locale îi sfătuiesc pe cei care folosesc bicicletele din sistemul de bike sharing să se asigure că le returnează în mod corespunzător. În cazul în care se constată dispariția echipamentului, cetățenii pot fi trași la răspundere.

Odată cu acest avertisment, constănțenii trebuie să aibă în vedere procedura de returnare în siguranță a bicicletelor:

– să aleagă un slot liber cu LED de culoare verde.

– să apropie cardul de cititorul din partea dreaptă a acestuia, iar atunci când se aude semnalul sonor, se deschide poarta, iar LED-ul este de culoare portocalie.

– doar în acest moment poate fi cuplată bicicleta

– să verifice blocarea corespunzătoare a bicicletei prin tragerea acesteia înapoi.

– să se asigure că led-ul porții este de culoare verde.

Conform „Regulamentului privind utilizarea sistemului de bike-sharing din municipiul constanța și stațiunea Mamaia”, în cazul în care se constată dispariția echipamentului, se va stabili cărui utilizator îi aparține responsabilitatea, iar acesta va trebui să achite o sancțiune penalizatoare de 2.430 lei reprezentând contravaloarea prețului total de achiziție al bicicletei.

De asemenea, utilizatorul nu poate închiria o altă bicicletă, dacă anterior nu a predat-o în mod corespunzător.

Continue Reading

Diverse

Stațiunea Mamaia, în curățenie generală

Published

on

Stațiunea Mamaia a intrat în curățenie generală. Echipele acționează succesiv în cele șase zone de intervenție  în care a fost împărțită stațiunea. Astfel, stațiunea Mamaia își va întâmpina așa cum se cuvine turiștii odată cu debutul sezonului estival.

Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea platformelor de deșeuri, echipele execută lucrări de îndepărtare a nisipului adus de vânt pe promenadă, în zonele publice și pe căile de acces. Niciun aspect nu va fi neglijat, asigură reprezentanții Primăriei Constanța, astfel încât, la sfârșitul lunii aprilie, atât constănțenii, cât și turiștii să se poată bucura de o stațiune curată, ecologizată și igienizată.

De asemenea, reprezentanții Primăriei fac un apel la agenții economici din stațiune să asigure curățenia incintelor proprii și să își întâmpine vizitatorii în locuri curate și igienizate.

Pe această cale, municipalitatea atrage tuturor atenția: Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Curtea Brancoveneasca

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta