Connect with us

Diverse

Copiii şi pasiunea pentru “sportul rege”

Published

on

Tot mai mulţi copii, încă de la cele mai fragede vârste, îşi doresc să le calce pe urme idolilor lor, Ronaldo sau Messi. Aşa că muncesc temeinic pentru a-şi contura visul. Antrenamentele şi competiţiile între juniori sunt nelipsite din viaţa acestor puşti ce evoluează la Atletic Club Constanţa şi sunt sponsorizaţi de Pizza EVO.

“Am câştigat meciul anterior cu scorul de 6 la 5. La penalty-uri. Şi ne-am calificat în finala mare. Sunt pasionat de fotbal şi practic de un an, iar Ronaldo este fotbalistul meu preferat.”, spune un copil 

“Fotbalul mă pasionează de când m-am născut, mai ales că tatăl meu a fost antrenor de fotbal şi am decis să joc şi eu. Iar fotbalistul tău preferat cine este Messi.”, spune un alt copil

“Într-adevăr, sunt foarte mulţi tineri, pasiunea este foarte mare, toţi muncim ca să ajungem mari, numai împreună putem să creştem şi să fim campioni. Mă bucur foarte mult că vin din ce în ce mai mulţi tineri, de la vârste foarte fragede. Avem grup de copii de 4-5 ani, iar cei mai mari, cei care joacă acum sunt cei de 8-9 ani.”, declară SORIN ROŞOI, antrenor de fotbal Atletic Club Constanţa

Indiferent de responsabilităţile de pe terenul de fotbal şi de satisfacţiile fiecărui meci câştigat, viitorii fotbalişti nu neglijează nici şcoala şi temele.

“M-au adus la fotbal de la patru ani, mi-a plăcut foarte mult şi am decis să nu renunţ la el. Mă descurc şi cu şcoala, în acelaşi timp.”, spune un copil

“Am muncit foarte mult, colegii mei au muncit şi ei foarte mult, la fel şi eu. Mai ales la ultima ocazie. A fost foarte bine. Contează foarte mult să jucăm în echipă.”, completează un alt copil

“Poate fi şi o pepinieră pentru echipele mai mari. M-aş bucura foarte mult să vină un club puternic şi să ia copii. Chiar am avut copii în viziunea unei academii de aici şi ne-au ales în continuare tot pe noi.”, declară SORIN ROŞOI, antrenor de fotbal Atletic Club Constanţa  

Iar nouă nu ne rămâne decât să le ţinem pumnii acestor tineri sportivi şi, poate, într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom avea ocazia să-i filmăm în timpul meciurilor oficiale, pe marile stadioane ale ţării şi nu numai.

Actualitate

Nava Vasaland va face trei escale, săptămânal, în Portul Constanța

Published

on

Joi, 4 februarie 2021, sosește în portul Constanța nava Vasaland, navă care deservește linia maritimă RO-RO pe ruta Karasu (Turcia) – Constanța. Săptămânal, Vasaland va face 3 escale la Constanța, din două în două zile.

Portul Karasu este cel mai mare port RO-RO din Marea Neagră, principal centru al Turciei privind transporturile spre Europa Centrală.

Acest serviciu maritim, numit Sea Lines, scurtează timpul de tranzit pentru mărfurile care circulă pe șosele între Turcia şi Europa Centrală şi de Est, şi oferă o alternativă mai sigură şi mai ieftină de transport, pentru toţi şoferii care călătoresc între România şi Turcia.

Continue Reading

Actualitate

Beneficiile mierii de albine

Published

on

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente şi este recunoscută pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului:

  • are proprietăţi antibacteriene şi lupta împotriva infecţiilor;
  • ajută la vindecarea rănilor şi ulceraţiilor;
  • ameliorează durerile de gât şi tusea;
  • este o sursă de energie care nu induce hipoglicemia;
  • întăreşte sistemul imunitar şi ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor;
  • este de ajutor în tratarea unor afecţiuni ale pielii.

Mierea este bogată în nutrienți, bioflavonoide și acizi organici, și este metabolizată diferit de zaharurile rafinate. O lingură de miere, consumată seara, reface rezervele de glicogen ale ficatului și implicit rezerva de energie a creierului, ajutând la instalarea unui somn recuperator.

Pe termen lung, consumul de miere seara reduce stresul, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, ne poate proteja de daunele cauzate de îmbătrânirea mentală și de boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

La fel ca orice produs, mierea de albine are şi câteva contraindicaţii. Consumul acesteia nu este indicat persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric, ulcer duodenal sau tulburări hormonale. Totodata, dacă sunteţi alergici la polen, consumul de miere este periculos şi poate duce la reacţii alergice grave, precum şocul anafilactic.

Pentru un adult, doza recomandată de miere este de maxim 3-4 linguriţe/zi. Mierea nu se adaugă în lichide fierbinţi (cu o temperatură mai mare de 42 de grade Celsius), deoarece îşi pierde unele proprietăţi.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Unirea Principatelor Române, celebrată la Cumpăna

Published

on

Unirea Principatelor Române a fost marcată, ca în fiecare an, în comuna constănțeană Cumpăna. Într-un cadru restrâns, desigur, respectând întocmai măsurile impuse de pandemie, autoritățile locale au organizat o serie de activități pentru a marca așa cum se cuvine Mica Unire de la 1859.

La fel ca în fiecare an, pe 24 ianuarie, reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, alături de locuitorii comunei Cumpăna au adus un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României Unite.

“Astăzi, ca întotdeauna, poporul român îşi cinsteşte eroii care s-au jertfit pentru a ne lăsa o ţară întreagă, frumoasă şi bogată. Dacă bunicii noştri, în urmă cu aproape un veac, au înfruntat fricile cu arma în mână şi pe câmpul de luptă, astăzi, pentru noi, departe de orice războaie, a ne reconecta rapid la idealuri este vital şi urgent să înfăptuim acest vis în continuare.”, declară MARIANA GÂJU, primarul comunei Cumpăna

Activitățile au demarat cu depunerea de coroane la monumentele eroilor din localitate. Concomitent, în spațiul virtual, copiii și elevii din localitate au pregătit o serie de activități artistice, din care nu au lipsit poeziile și cântecele patriotice.

sursa foto: Primăria Cumpăna

Continue Reading

Actualitate

O nouă locație stabilită pentru întâlnirea ONG-urilor cu CJ Constanța

Published

on

Întâlnirea oficială a reprezentanților Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța cu conducerea Consiliului Județean Constanța, din data de 25 ianuarie 2021, se va desfășura la o altă locație.

Având în vedere numărul mare de înscrieri ale reprezentanților ONG-urilor, și ținând cont de obligativitatea respectării normelor de distanțare fizică impuse de lege în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, se impune schimbarea locației evenimentului, precizează biroul de presă al CJ Constanța.

Prin urmare, întâlnirea va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret “Jean Constantin” din Municipiul Constanța, începând cu ora 11.00.

Reprezentanții CJ Constanța menționează că toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire, pot desemna un singur reprezentant. Evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare.

sursa foto: cmeptjc.ro

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta