Connect with us

Administratie/politica

Continuă lucrările de reabilitare în cartierul Palazu Mare

Published

on

Condiții moderne de trafic pietonal și rutier, în cartierul Palazu Mare. Strada Dumbrăveni a fost reabilitată complet, iar străzile  Santinelei, Năvodului și Petre Dascălu au fost modernizate.

Echipele administratorului drumului public au desfășurat în zona Palazu Mare ample lucrări de modernizare a tramei stradale. În ultimele luni s-au asfaltat peste 9.000 de metri pătrați de carosabil, 3.000 de mp de trotuare și s-au montat 4500 de mp de borduri.

“Pe aceste artere importante de circulație din cartierul Palazu Mare, Primăria Municipiului Constanța a efectuat în cursul acestui an lucrări de asfaltare a carosabilului si de refacere a trotuarelor. Partea carosabilă a fost retrasată așa că au fost create zeci de locuri de parcare în lungul străzii Dumbrăveni.  De asemenea, în cadrul acestor lucrări au fost aduse la nivelul asfaltului capacele de canalizare. Pe toate șantierele la care intervenim, pe măsură ce se asfaltează, capacele de canalizare sunt aduse la nivelul asfaltului. Din punct de vedere tehnic aceste capace de canalizare nu pot fi aduse la nivel înainte sau în timpul execuției lucrărilor de asfaltare. Soluția de aducere la nivel a capacelor de canalizare trebuie corelată cu cota finală a asfaltului refăcut.”, declară DANIEL VLĂESCU, șef serviciu tehnic SC Confort Urban

Investiții importante în trama stradală din cartierul Palazu Mare urmează a fi realizate si în perioada următoare. Astfel, municipalitatea a pregătit documentațiile necesare în vederea asfaltarii străzilor Camil Ressu, Tache Ionescu, Rozelor, Prelungirea Meșter Manole și Ștefan Dărăscu.

Sursa foto: Primăria Constanța

Actualitate

Comisia Europeană: proceduri de infringement împotriva a 23 de state membre. România se află printre ele

Published

on

Comisia Europeană a lansat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 23 de state membre și a Regatului Unit. Măsura a fost luată pentru neadoptarea noilor norme care reglementează coordonarea la nivelul UE a tuturor serviciilor mass-media audiovizuale, atât programele de televiziune tradiționale, cât și serviciile la cerere, precum și platformele de partajare a materialelor video.

Aceste noi norme vizează crearea unui cadru de reglementare adecvat erei digitale, care să conducă la un peisaj audiovizual mai sigur, mai echitabil și mai diversificat. Se consolidează astfel protecția telespectatorilor, acordându-se o atenție specială siguranței persoanelor vulnerabile, cum ar fi minorii, se extinde aplicarea normelor privind discursul de incitare la ură la platformele de partajare a materialelor video și se promovează diversitatea culturală în cadrul serviciilor mass-media audiovizuale.

În același timp, se introduc, pentru prima dată, noi cerințe de independență pentru autoritățile naționale de reglementare a mass-media și se protejează pluralismul mediatic.

„În urmă cu doi ani, am convenit împreună, inclusiv statele member, să modernizăm normele UE referitoare la conținutul audiovizual. Aceste norme îi protejează mai bine pe toți telespectatorii, în special pe cei mai vulnerabili, cum ar fi minorii, promovează diversitatea culturală și protejează pluralismul mass-media. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste beneficii nu se va materializa dacă normele rămân doar pe hârtie. Fac apel la statele membre să pună în aplicare aceste norme fără întârzieri suplimentare, pentru a asigura un mediu online mai sigur, mai echitabil și mai diversificat.”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Termenul pentru transpunerea directivei în legislația națională a fost 19 septembrie 2020 și numai Danemarca, Ungaria, Țările de Jos și Suedia au notificat măsuri de transpunere și au declarat că notificarea este completă.

Prin urmare, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Germaniei, Estoniei, Irlandei, Greciei, Spaniei, Franței, Croației, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei, Finlandei, precum și Regatului Unit, solicitându-le să furnizeze informații suplimentare. Aceste țări au la dispoziție două luni pentru a răspunde.

Continue Reading

Actualitate

Notarii publici au acces gratuit la cărțile funciare

Published

on

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) extinde accesul în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară #eTerra, pentru notarii publici. Accesarea conținutului cărților funciare va fi monitorizată de ANCPI pentru a preveni eventualele tentative de abuz.

Până în prezent, a fost extins accesul în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară eTerra pentru experții judiciari, persoanele autorizate să execute lucrări în domeniul cadastrului, geodeziei, cartografiei şi fotogrammetrie.

În acest an, activitatea de cadastru și publicitate imobiliară a fost digitalizată integral, iar specialiștii ANCPI lucrează și la simplificarea legislației și a procedurilor de lucru.

 

Continue Reading

Actualitate

Comuna Cumpăna va avea patinoar

Published

on

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a depus la Compania Naţională de Investiţii nota de fundamentare pentru construcţia unui patinoar în localitate.

Terenul propus pentru construirea patinoarului se află în patrimoniul UAT Cumpăna și este situat în zona de vest a localităţii, în imediata vecinătate a sălii de sport „Elena Frîncu”, a parcului de agrement și a bazinului de înot ce urmează a se construi.

,, Pentru realizarea acestei investiţii avem susţinerea Federaţiei Române de Hochei pe Gheață.”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Patinoarul şi bazinul de înot se vor întinde pe o suprafaţă de 9195 mp.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta