Connect with us

Sanatate

Consultaţii oftalmologice gratuite

Published

on

Seria consultaţiilor gratuite oferite de medicii din cadrul Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea continuă. De data aceasta, un specialist a ajuns în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa. Fiecare pacient prezent pe holul dispensarului din comună a trecut prin anumite proceduri înainte de consultul propriu-zis.

„Văd că au făcut în tot judeţul, la mai multe comune, s-au gândit la aceşti bătrâni că sunt neputincioşi şi mă rog la Dumnezeu să fie sănătoşi şi să continue aceste campanii pentru că pentru noi sunt foarte onorabile şi foarte efective”, a declarat Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Rând pe rând, pacienţii au fost consultaţi de medicul specialist oftalmolog, Fildis Mrini, de la Mrini Eye Hospital.

 „Vederea domnului, din cauza cataractei este redusă. Vede 10, 20 la sută din câte poate vedea un om normal. O să facem nişte măsurători pentru pregătirea operaţiei de cataractă şi o să vă pun pe lista de operaţie şi o să fac un grup ca să vă aducă la Constanţa”, a spus Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

Domnul Dumitru nu se aştepta să beneficieze de o operaţie gratuită, iar vestea l-a luat prin surprindere.

„Mă bucur din suflet. Poate dă Dumnezeu şi o să văd şi eu”, a spus emoţionat domnul Dumitru.

“Mă bucur că am ajuns şi aici. Autorităţile de la Nicolae Bălcescu au strâns o listă de 10 pacienţi, chiar şi de la Dorobanţu, pentru a încerca să le transmitem pacienţilor cum să aibă grijă de ochii lor, ce probleme au. Campania noastră are scop educaţiv şi profilactic, adică de prevenţie şi, de asemenea, identificarea cazurilor mai grele care necesită tratamente chirurgicale şi medicamentoase”, a mai spus Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

Iar o pacientă a avut nevoie de măsurători speciale pentru identificarea problemei pe care o avea – cataractă pe ochiul drept. Toţi pacienţii s-au bucurat că li s-a oferit şansa unui consult gratuit din partea Mrini Eye Hospital.

“Afecţiunile, în general, sunt cele des întâlnite la persoanele de vârsta a treia – cataractă, vicii de refracţie. Până acum nu am identificat cazuri mai grave. Sunt lucruri care pot fi manageriate din punct de vedere chirurgical. De altfel, pacienţii vor şi beneficia de aceste tratamente şi vom vedea rezultatele la final” a spus Fildis Mrini, medic specialist oftalmolog.

Seria acţiunilor caritabile cuprinse în campania “Oftalmologie pentru tine!” a celui mai  mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, Mrini Eye Hospital, va continua în perioada următoare şi în alte localităţi din judeţul Constanţa.

 

Actualitate

Urimer Akut – efect rapid în infecții urinare și cistite

Published

on

Infecțiile urinare reprezintă una dintre cele mai comune probleme de sănătate, afectând preponderent femeile. Peste 50% dintre acestea se confruntă cu infecții urinare cel puțin odată în viață.

Motivul pentru care infecția apare mai des la femei este dat de lungimea uretrei, fiind mai scurtă decât la bărbați, acest lucru favorizând apariția și înmulțirea rapidă a bacteriilor.

În funcție de zona afectată, infecțiile urinare sunt clasificate în trei categorii: cistita (cea mai răspândită) reprezintă o inflamație a vezicii urinare, uretrita este o inflamație a uretrei și pielonefrita, o inflamație la nivelul rinichilor, cauzată de o cistită care nu a fost tratată la timp.

Cum să te protejezi împotriva disconfortului urinar

Un sistem imunitar slăbit favorizează apariția infecțiilor urinare în corp, așadar este important să avem grijă de igiena corpului nostru, să menținem o dietă echilibrată, să ne odihnim și să susținem corpul cu suplimente naturale și 100% sigure.

Herbagetica vine în ajutorul sănătății tractului tău urinar cu extractul standardizat de Merișor, un adevărat aliat în lupta împotriva infecțiilor urinare. Urimer Akut conține o cantitate mare de compuși extrași din merișor, care s-au dovedit a fi una din cele mai eficiente metode naturale de a elimina și omorî bacteriile de la nivelul tractului urinar.

160kg de Merișor sunt necesare pentru a obține 1kg de extract concentrat și purificat

Urimer Akut de la Herbagetica contribuie la eliminarea disconfortului urinar, are un efect analgezic cu un efect rapid după prima capsulă, previne apariția disconfortului urinar și susține sănătatea tractului.

Urimer Akut sănătatea tractului urinar într-o singură capsulă

În combinație cu alte 7 extracte forte, Urimer Akut este aliatul tău de nădejde în lupta cu infecțiile urinare.

Susține-ți și tu corpul și ia-ți adio de la disconfortul urinar chiar astăzi cu formula complexă Urimer Akut, un adjuvant excelent în sănătatea tractului urinar, tulburările de urinare, calmarea durerilor, în prevenirea și reducerea disconfortului urinar.

URIMER AKUT – Doar o capsula pe zi, doar 10 zile!

Susține sănătatea tractului urinar, contribuie la prevenirea disconfortului tractului urinar, efect analgezic,înlătură senzația de usturime la urinare.

BENEFICII:

 • Contribuie la eliminarea disconfortului urinar
 • Efect analgezic
 • Previne aparitia disconfortului urinar
 • Antioxidant
 • Susține sănătatea tractului urinar
 • Înlătură senzația de usturime la urinare

 

 

 

Continue Reading

Actualitate

Veştile bune vin de la clinica CERMED!

Published

on

În luna august, pacienții clinicii Cermed pot beneficia de servicii medicale (consultație, diagnostic și tratament) decontate prin CAS, la 11 specialități medicale:
 •  Diabet zaharat
 •  Endocrinologie
 •  Medicină internă
 •  Nefrologie
 •  Neurologie
 •  Obstetrică – Ginecologie
 •  Oftalmologie
 •  Ortopedie
 •  Psihiatrie
 •  Medicină fizică de reabilitare ( Fizioterapie și Kinetoterapie )
 •  Reumatologie
Toate consultațiile medicale gratuite se fac în baza următoarelor documente:
▪️biletul de trimitere de la medicul de familie (este valabil 30 de zile din momentul emiterii lui)
▪️cardul național de asigurări de sănătate sau adeverința de asigurat
Laboratorul de analize medicale Cermed este în contract cu CAS.
Detalii de contact:
 • Constanța, str. Avram Iancu nr. 69
 • 0241 663 332
 • 0721 122 347
 • 0341 992
 • www.cermed.ro

Continue Reading

Actualitate

Trebuie să știi, pentru sănătatea ta!

Published

on

Dacă ești confirmat cu COVID-19, antiviralele orale nu se folosesc oricând şi oricum. Tratamentul trebuie stabilit de medic, care va recomanda măsurile potrivite formei de boală și eventualelor comorbidități.

Dacă nu ai medic de familie, anunță Direcția de Sănătate Publică, care te va îndruma mai departe. Testul făcut acasă trebuie confirmat oficial pentru ca să poți beneficia de evaluare medicală și de tratament. Tratamentul antiviral nu trebuie administrat tuturor pacienților COVID. Acesta poate fi util doar în anumite forme de boală, conform aprecierii medicului care te va evalua.

Ce trebuie să ştii despre tratamentul antiviral:

 • este eficient numai atunci când este administrat în primele 5-7 zile de la apariția simptomelor;
 • nu se utilizează în scop profilactic – antiviralele nu au efect de prevenire a bolii, ele se administrează numai la indicația medicului, doar în cazul în care forma de boală necesită acest tip de tratament;
 •  NU este recomandat în sarcină.

Informații suplimentare despre antiviralele orale se găsesc pe pagina web a Ministerului Sănătății.

 

 

Continue Reading

Actualitate

Nu lăsa infecţiile urinare să îţi strice vacanţa!

Published

on

Am așteptat cu mare nerăbdare venirea verii și a căldurii, serile lungi de vară și bucuria vacanțelor. Dar, chiar dacă urmează zile de relaxare, organismul tot trebuie să facă față provocărilor pe care le impune vremea caldă. În acest articol, ne propunem să vorbim despre suplimentele esențiale pentru vară care ne vor ajuta să ne bucurăm la maxim de sezonul cald.

Dacă ai des infecții urinare, trebuie să știi că nu ești singura. Și, foarte important este să ai încredere că există soluții prin care poți evita recurenţa lor.

Infecțiile urinare sunt printre cele mai frecvente tipuri de infecții bacteriene, incidența cea mai mare fiind în rândul femeilor. În jur de 50% dintre acestea au cel puțin o infecție urinară în viață, iar în 20-30% din cazuri, infecția revine la foarte scurt timp.

De ce apar infecțiile urinare recurente?

Remediul cel mai frecvent folosit în infecțiile urinare este cel pe bază de antibiotice, dar chiar și așa există șanse ca infecția urinară să revină. Persoanele care au trecut prin așa ceva întreabă frecvent de ce se întâmplă acest lucru.

Se dezvoltă tulpini bacteriene mult mai rezistente

În timp, anumite specii bacteriene au devenit rezistente la medicamentele tradiționale. În mod special, s-au identificat chiar și tulpini de E.coli, bacteria care creează cea mai mare incidență a infecțiilor urinare.

De fiecare dată când un antibiotic este folosit, și bacteria expusă la el, are șanse să dezvolte o rezistență. Iar, acest lucru se întâmplă foarte des când indicațiile medicilor nu sunt urmate. Așadar, de multe ori se folosesc în paralel și alternative naturiste pentru a ajuta organismul să elimine în mod natural bacteria.

Flora bacteriană bună este compromisă

Corpul uman conține o comunitate de bacterii, viruși și fungi care trăiesc în armonie cu noi, și chiar ajută în anumite funcții corporale. Antibioticele, stresul sau alimentația pot distruge aceste bacterii „bune” sau le reduc semnificativ numărul. În acel moment, organismul uman devine mult mai vulnerabil în fața infecțiilor.

Cum ajută Merișorul pentru combaterea infecțiilor urinare recurente

Merișorul este probabil prima soluție naturală la care apelează o persoană când știe că are o infecție urinară. Cel mai des, se consumă sub formă de suc, dar ca supliment în capsulă acţionează mult mai concentrat. Dar, de ce dintre toate fructele sau plantele disponibile se remarcă tocmai Merișorul pentru infecții urinare?

Merișoarele sunt foarte bogate într-un tip de polifenoli, numiți Proantocianidine (PAC). Aceste substanţe au efect puternic antioxidant și antibacterian.  Studiile clinice efectuate asupra eficienței PAC în infecțiile urinare au demonstrat faptul că acestea acționează asupra bacteriilor prin:

 • Limitarea atașării bacteriei la țesutul tractului urinar
 • Oprireacolonizării bacteriilor
 • Efect imediat, acționează în 2 ore de la administrare
 • Prevenirea recurenței infecțiilor urinare

PAC-ul din Merișor își demonstrează eficiența și în eliminarea bacteriilor rezistente la antibiotice. Astfel de bacterii au o capacitate ridicată de atașare, iar mucoasa din vezica urinară formează mediul perfect pentru multiplicarea lor.

În plus, câteva trucuri pentru a evita recurența infecțiilor urinare

Hidratează-te

Un aport ridicat de apă este metoda cea mai sigură pentru a evita recurența unei infecții urinare. Apă ajută organele aparatului urinar să elimine toxinele din corp, pentru ca acesta să asimileze doar nutrienții. Hidratarea diluează urina, ceea ce grăbește eliminarea ei din corp, fiind mai greu pentru bacterii să adere la pereții tractului urinar cauzând infecția.

Urinează des

Efectul unui aport mai ridicat de apă este, desigur, nevoia crescută de a merge la toaletă. Este important ca atunci când ai senzația de urinare să mergi la toaletă pentru a goli vezica. Astfel, du-te la toaletă atunci când simți nevoia și vei scurta timpul în care bacteriile se pot lega de pereții vezicii urinare sau a uretrei.

Hrănește-te cu probiotice

Probioticele sunt bacteriile bune care se găsesc la nivel intestinal, la nivelul organelor de reproducere feminine și inclusiv, la nivelul sistemului urinar.

Un grup aparte de probiotice, lactobacilii, pot acționa asupra sănătății tractului urinar și pot preveni recurența infecției urinare prin:

 • A stopa aderarea bacteriilor urinare la celulele tractului urinar
 • Prin a produce peroxid de hidrogen în urină, care este un puternic antibacterian
 • Prin a reduce nivelul de pH al urinei, creând condiții nefavorabile pentru dezvoltarea bacteriilor

Din alimentație, lactobacilii, se găsesc în: iaurt, chefir, anumite brânzeturi

Consumă Vitamina C

Vitamina C este un puternic antioxidant care ajută foarte mult la protecția sistemului imunitar. Vitamina C reacționează de asemenea cu nitrații din urină pentru a forma oxizi de azot care pot distruge bacteriile. De asemenea, scade pH-ul urinei, limitând multiplicarea bacteriilor.

URIMER AKUT – Doar o capsula pe zi, doar 10 zile!

 

Susține sănătatea tractului urinar, contribuie la prevenirea disconfortului tractului urinar, efect analgezic,înlătură senzația de usturime la urinare.

BENEFICII:

 • Contribuie la eliminarea disconfortului urinar
 • Efect analgezic
 • Previne aparitia disconfortului urinar
 • Antioxidant
 • Susține sănătatea tractului urinar
 • Înlătură senzația de usturime la urinare

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222