Connect with us

Actualitate

Constănţenii vor avea, din nou, apă caldă

Published

on

“Municipiul Constanţa, Primăria şi Consiliul Local nu au nicun fel de vină în acest scandal”. Asta a declarat primarul oraşului, Decebal Făgădău după şedinţa de Consiliu Local de îndată, organizată pentru a debloca situaţia dintre CET şi RADET, care a dus la oprirea furnizării apei calde, timp de mai multe zile în Constanţa, situaţie fără precedent în oraşul nostru.

„Din banii noştri vom plăti în avans subvenţia pentru căldură pentru sezonul rece 2018-2019 . Acest lucru ne costă peste 55 de milioane  de lei. O parte din bani se regăsesc în bugetul anului 2018, o parte în bugetul anului 2019. Cu alte cuvinte, începem anul viitor deja cu nişte bani alocaţi pentru a trece această iarnă. În situaţia în care toate preţurile se majorează, am propus Consiliului Local şi a aprobat o reducere a preţului per gicacalorie”, a declarat primarul Constanţei, Decebal Făgădău.  

Primarul a spus că dacă până acum, de la începutul mandatului său, gicacaloria la Constanţa a fost 250 de lei, începând din 1 octombrie,  aceasta costă 225 lei, preţul fiind redus cu zece la sută. Având în vedere că hotărârea luată în Consiliul Local reprezintă o soluţie pe termen scurt şi mediu, Decebal Făgădău a transmis un mesaj conducerii CET Constanţa.

„Municipiul Constanţa a făcut tot ce ţine de el, atât Consiliul Local cât şi Primarul să vă asigure banii de funcţionare. Porniţi cât mai repede instalaţiile şi daţi cât mai repede drumul apei calde în Constanţa. Constănţenii nu trebuie să sufere, constănţenii, adică cei care vă plătesc cotizaţiile”, a mai spus primarul Constanţei, Decebal Făgădău.  

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei s-a stabilit ca până la 31 octombrie să găsească o soluţie pentru sistemul de termoficare, iar în cazul în care se rezolvă problema datoriilor, Făgădău a spus că Primăria este dispusă să preia CET-ul. Edilul a mai anunţat că miercuri, la ora 17.00, va avea o întâlnire la Bucureşti, cu miniştrii Finanţelor şi Energiei, cu reprezentanţii ANAF, CET şi RADET.

 

Actualitate

Vino în echipa Gărzii de Coastă Constanța! 30 de posturi sunt scoase la concurs

Published

on

Garda de Coastă Constanţa organizează concurs de recrutare în vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevazute la structurile operative ale Gărzii de Coastă, prin încadrare directă.

În vederea ocupării a 30 de posturi vacante de agent de poliție prevăzute cu specialitatea ture serviciu, în cadrul compartimentelor Ture serviciu ale Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, Băneasa și Ostrov din cadrul Gărzii de Coastă, prin încadrare directă, de către persoane cu studii corespunzătoate cerințelor posturilor și care împlinesc condițiile legale, după cum urmează:

Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă
  • Agent III – 4 posturi
  • Agent III (și conducător câini serviciu) – 6 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa
  • Agent III – 5 posturi
Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov
  • Agent III –15 posturi

Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: concursuri.gardadecoasta@igpf.ro

Data limită de depunere a dosarelor de concurs este 30.09.2021, până la ora 14.00.

Informații complete privind modalitățile de înscriere și participare la concurs, condițile de recrutare, probele de selecție și criteriile de departajare, precum și tematica și bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs se regăsesc pe site-ul Gărzii de Coastă.

Continue Reading

Actualitate

Constănțenii sunt invitați să ecologizare malul Lacului Tăbăcărie și parcul

Published

on

Mâine, 18 septembrie 2021, cu ocazia Zilei de curățenie națională, invităm constănțenii să participe în număr cât mai mare la o acțiune de ecologizare pe malul Lacului Tăbăcărie și in parc.

Este nevoie ca fiecare dintre noi să se implice pentru a putea dezvolta și consolida comportamente responsabile și prietenoase cu mediul. Înainte de toate, trebuie ca noi să fim un exemplu și să protejăm natura.

Continue Reading

Actualitate

Atenție, constănțeni! Apa caldă se oprește luni, pe 20 septembrie, în tot orașul! Află motivul

Published

on

Electrocentrale Constanța SA reamintește că va efectua revizia anuală a instalației de producere a energiei termice, în vederea executării lucrărilor necesare de pregătire a sezonului rece, sens în care se va sista furnizarea agentului termic sub formă de apă caldă către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.

Oprirea furnizării apei calde va începe pe 20 septembrie 2021, de la ora 00.00.

Estimăm că lucrările planificate vor fi finalizate în după amiaza zilei de 22 septembrie, urmând a se proceda ulterior la încărcarea instalațiilor din centrală.

Repornirea instalațiilor de ardere se va face după asigurarea parametrilor pe rețeaua de transport agent termic primar.

Important de precizat este faptul că lucrările de mentenanță prevăzute pentru această perioadă pot fi efectuate numai cu oprirea totală a instalațiilor de producere.

Continue Reading

Actualitate

Hartă interactivă, dedicată parcărilor la Constanța! Iată cum arată aceasta și de unde o poți descărca

Published

on

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor și a-i ajuta să înțeleagă mai bine cum sunt împărțite zonele de parcare în oraș, Primăria Constanța a elaborat o hartă interactivă în care vor putea fi vizionate distinct toate parcările.

Conform hărții, zonele 0 și 1 de parcare au fost marcate cu portocaliu, respectiv cu albastru, astfel:

– Zona 0 cuprinde 17 spații de parcare în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia (între 1 mai și 15 septembrie), desfășurați pe 20.025 m;

– Zona 1 cuprinde 28 spații de parcare în municipiul Constanța, desfășurați pe 5.780 m.

În total, parcările din zonele 0 și 1 sunt amenajate pe 25.805 m, care reprezintă doar 5% din arterele municipiului Constanța – 511 km, restul fiind cuprinse în zona 2, aferentă parcărilor rezidențiale.

Amintim că abonamentul de 199 lei aferent zonei 2 permite constănțenilor parcarea, fără loc rezervat și fără plata vreunei taxe atât la domiciliu (dacă acesta este situat în zona 2 și nu dețineți abonament rezidențial anual), cât și în orice altă parcare publică nerezervată din zona 2. Zona 2 acoperă aproximativ 95% din parcările publice din municipiu.

Harta spațiilor de parcare pentru zonele 0 și 1 poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Constanța secțiunea „Parcări zonele 0 și 1“ – http://www.primaria-constanta.ro/ sau accesând următorul link: https://cutt.ly/BW7p5Ys.

sursa foto: Primăria Constanța

Continue Reading

Nordis Hotels

Exclusiv auto

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222