Connect with us

Actualitate

Constanţa: Vot pentru echilibrarea bugetelor UAT-urilor

Published

on

Consilierii judeţeni au votat vineri, proiectul de repartizare a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit şi taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa în anul 2019.

Mariana Belu, secretarul judeţului spune că  hotărârea a fost necesară întrucât legislaţia adoptată prin legea bugetului a derogat de la legea 273, în sensul că aceste sume nu mai sunt repartizate prin decizia Direcţiei Generale de Finanţe ci prin hotărârea Consiliului Judeţean cu asistenţa de specialitate tehnică a Direcţiei de Finanţe.

Cu 32 de voturi pentru, proiectul a trecut mai departe. Suma alocată în total este de 680 de milioane de lei.

Proiectul trebuie aprobat în de şapte zile de la adoptarea bugetului pentru ca toate UAT-urile din judeţ să îşi poată include aceste sume în bugetele pe care le vor adopta în termenul prevăzut de Legea bugetului de stat.

„Din impozitul pe venit se alocă o cotă de 15 % judeţului, o cotă de 60 %, UAT-urilor, municipii, oraşe, comune şi o cotă de 17,5%  pentru echilibrarea bugetelor locale inclusiv a judeţului. Am repartizat această cotă numai de 17,5 din impozitul pe venit şi cota din tva. Restul veniturilor la bugetul UAT-urilor se repartizează prin decizia Direcţiei de Finanţe şi veniturile care se constituie ca sursă din încasările la bugetul local conform legislaţiei”, a menţionat secretarului judeţului, Mariana Belu.

Sursa foto: cjc.ro

Actualitate

Constanța, ne mobilizăm?

Published

on

Teatrul de Stat Constanța are nevoie de click-urile constănţenilor pentru ,,votul publicului”.

Instituţia de cultură are două nominalizări pentru premiile UNITER la categoriile DEBUT (Irisz Kovacs pentru regia spectacolului 8 TAȚI) și CEL MAI BUN SPECTACOL DE TEATRU TV/TELEPLAY (spectacolul ZIUA Z, regia Bobi Pricop).

Pentru a susţine teatrul de la malul mării, puteţi vota aici până luni, 4 iulie, la ora 19:00. Fiecare persoană are dreptul la un singur vot ce va fi identificat prin IP.

Gala Premiilor UNITER, a XXX-a ediţie, se va desfăşura luni, 4 iulie, de la ora 21:00, la Palatul Culturii Bistriţa. Evenimentul va fi transmis:

  • în direct pe TVR1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi Radio România Cultural;
  • online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro şi pe pagina de facebook a UNITER

 

 

Continue Reading

Actualitate

Tineri prinși de jandarmi cu substanțe halucinogene

Published

on

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile Constanţa au depistat doi tineri turiști de 19 de ani care aveau asupra lor substanțe interzise.
Echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii şi siguranţei publice în Vama Veche, la momentul trecerii pe lângă doi tineri turiști au observant că aceștia au început să se precipite și să grăbească pasul, drept pentru care au trecut la legitimarea lor. În urma discuțiilor purtate, jandarmii au aflat că tinerii aveau asupra lor substanțe care prezintă suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise si un dispozitiv de tocat substanța vegetala, tip grinder.
Jandarmii grupării au întocmit tinerilor actele de sesizare, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading

Actualitate

Universitatea Ovidius, grad de încredere ridicat, din partea ARACIS

Published

on

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a primit, joi, 30.06.2022, certificarea calificativului „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), în urma parcurgerii procesului de evaluare instituțională, a declarat rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.
Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.
Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar.

Continue Reading

Actualitate

În jumătate de oră s-a epuizat bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice

Published

on

Bugetul de 10 milioane de lei alocat celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice a fost epuizat într-o jumătate de oră de la lansare!
Solicitanții persoane fizice au generat 24.014 de vouchere, astfel:
 13.978 vouchere pentru laptopuri;
 10.036 vouchere pentru tablete.
Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 0️⃣5️⃣.0️⃣7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ și publicate pe site-ul www.afm.ro. Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222