Connect with us

Actualitate

Constanța, în carantină de noapte în fiecare zi a săptămânii! Incidența a depășit 7,5 la mia de locuitori

Published

on

Duminică, 10 octombrie 2021, în cadrul CJSU, a fost votată hotărârea nr. 143. Aceasta prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori pentru județul Constanța, respectiv constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 7,5/1.000 de locuitori pentru U.A.T.-urile Constanța și Eforie.

Măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1.090/2021, se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 11.10.2021, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Pentru U.A.T.-urile Techirghiol, Siliștea, Agigea, Mihail Kogălniceanu și Valu lui Traian se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile (mai mare de 7,5/1.000 de locuitori) din hotărârile CJSU nr. 138/05.10.2021, nr. 140/06.10.2021, nr. 141/07.10.2021 și nr. 142/08.10.2021.

Mai exact, în tot județul Constanța restricțiile de weekend se aplică indiferent dacă o localitate are o incidență de sub 6 infectări la mia de locuitori. Diferențe sunt în localitățile cu peste 7,5 infectări la mia de locuitori, unde restricțiile se aplică în fiecare zi. În toate localitățile, atunci când se impune, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin COVID-19, se pot deplasa doar până la ora 20.00. Cei care au urgențe, pot să facă anumite deplasări în afara locuinței, cu o declarație pe propria răspundere. Magazinele se închid la ora 22.00.

Prin aceasta, masca devine obligatorie în spații publice, programul magazinelor se reduce până la ora 22:00, restaurantele vor fi deschise la jumătate din capacitate pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală, nunțile și botezurile vor avea loc cu maxim 200 de invitați vaccinați sau trecuți prin boală, de la carantina de noapte în weekend sunt exceptați cei vaccinați iar școlile rămân deschise dacă nu sunt elevi bolnavi de Covid.

Programul activităților economice este permis până la ora 24:00, iar în weekend, până la ora 22:00, când incidența este între 6 și 7,5 la mie. Când incidența trece de 7,5 la mie, magazinele, restaurantele și alte activități se închid la ora 22.00.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Școlile rămân deschise și dacă incidența trece de 6 la mie. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.

Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.

„Elemente de noutate ale proiectului de hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Măsurile propuse prin proiect au rolul de a preveni răspândirea și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă în situația în care incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

În aceste condiții, se va permite desfășurarea unor anumite activități doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Actualitate

Continuă procesul de reabilitare a carosabilului pe strada Micșunelelor

Published

on

După ce zona carosabilă a fost recondiționată cu asfalt pe tronsonul cuprins între strada Mugurului și aleea Pandurului, echipele Confort Urban intervin astăzi cu utilaje pentru asfaltarea carosabilului pe porțiunea cuprinsă între aleea Pandurului și strada Amurgului.

Din acest motiv, traficul rutier va fi restricționat total, până la ora 16:00. După finalizarea procesului de asfaltare a carosabilului vor fi aplicate marcajele rutiere.

„Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze autovehiculele pe trotuar sau pe carosabil, pentru a permite accesul utilajelor. De asemenea, rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări”, au transmis autoritățile.

Continue Reading

Actualitate

A fost activat planul roșu la Rafinăria Petromidia! Degajări mari de fum, însă fără victime

Published

on

O explozie neurmată de incendiu a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum.

Potrivit IGSU, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pentru evenimentul de la Petromidia se deplasează în sprijin o autospecială de stingere cu apă și spumă din  cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Fetești.

Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din incinta Rafinăriei Petromidia! La fața locului intervin echipaje de Ambulanță, Pompieri, SMURD, Jandarmerie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, lt. Anamaria Stoica a transmis că flacăra a fost stinsă și că în acest moment salvatorii actionează pentru răcire. Până acum nu avem victime.

 

Continue Reading

Actualitate

Tinerii social democrați din Murfatlar au trecut la PNL

Published

on

Organizatia PNL Murfatlar anunta pe aceasta cale ca organizatia de tineret a PSD din Murfatlar a decis sa ii paraseasca pe social democrati si sa se alature echipei peneliste. Dupa ce ieri intreaga organizatie PSD Valu lui Traian a luat aceeasi decizie, astazi a venit randul tinerilor PSD din orasul nostru sa vina in echipa alaturi de actualul primar al localitatii, George Cojocaru si de candidatul la presedintia Consiliului Judetean Constanta, Florin Mitroi.

La baza acestei decizii a organizatiei de tineret sta faptul ca in ultimii ani initiativele acesteia nu au fost sutinute de PSD, care nu a reusit sa ii implice membrii intr-un proiect viabil. Mai mult decat atat, consilierul local PSD Butnaru Mihai, si el membru al organizatiei de tineret la momentul numirii in functie, a fost pe tot parcursul mandatului un sustinator al proiectelor de dezvoltare a orasului initiate de actualul primar.

Acum, la initiativa d-lui Butnaru, peste 150 de tineri au decis sa paraseasca un partid in care nu se mai regasesc si sa vina alaturi de PNL. Le multumim pentru curaj si asumare si le garantam ca alaturi de noi vor fi implicati in viata comunitatii.

Continue Reading

Actualitate

Va suna alarma mâine în zona Faleză Sud din municipiul Constanța atunci când va avea loc un exercițiu

Published

on

Va suna alarma mâine în zona Faleză Sud din municipiul Constanța atunci când va avea loc un exercițiu  la un operator economic. În cadrul acestui exercițiu  va fi verificat și modul de funcționare al mijlocului de alarmare publică. Prin modul de acționare a acestuia, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care  cetățenii sunt asigurați de faptul că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Semnalele de alarmare acustice a populației, a instituțiilor publice și a operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între acestea;

Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între acestea;

Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a câte două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între acestea;

Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222