Connect with us

Actualitate

Constanţa este gazda unui amplu proiect ce promovează antreprenoriatul social

Published

on

Antreprenoriatul social, un fenomen ce prinde contur în România. Dar în ce constă, mai exact, antreprenoriatul social? Ei bine, companiile sunt îndemnate să ofere o şansă şi anumitor categorii sociale: oameni fără niciun fel de venit, persoane cu dizabilităţi sau tinerilor din categorii defavorizate.

În acest context, Constanţa este gazda proiectului “Social Entrepreneurship in Erasmus+ is the KEY – SEE THE KEY II”. Astfel, timp de o săptămână, până pe 13 septembrie, nu mai puţin de 24 de tineri din ţări precum Italia, Franţa, Spania, Portugalia, Grecia, Polonia, Bulgaria şi România vor participa la numeroase activităţi ce îi vor ajuta să afle cum îşi pot îmbunătăţi condiţiile de viaţă. Totodată, tinerii vor afla ce oportunităţi există în privinţa persoanelor dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile cu ajutorul antreprenoriatului social.

„Proiectul See the key este un proiect finanţat prin programul Erasmus+ Acţiunea Cheie I Mobilităţi ale lucrătorilor de tineret. Tinerii participă timp de şapte zile la un curs de formare pe antreprenoriat social. Vor lua parte la diverse ateliere de lucru şi vizite în oraşul Constanţa. Vor primi vizita unor antreprenori de succes, vor discuta cu experţi în marketing şi promovare, vor avea ateliere de redactare a unor proiecte de afaceri sociale, social businesses le numesc ei. Vom încerca împreună cu formatorii prezenţi să schiţăm câteva business plans pentru a le implementa în oraşele de provenienţă.”, declară DANIELA PRICOP-ENESCU, preşedinte Asociaţia Youth Vision

Ideea proiectului a fost identificată în cadrul training-ului „SEE THE KEY” și a venit din necesitatea de a contribui la reducerea șomajului în rândul tinerilor cu oportunități reduse prin rezolvarea problemelor comunității. Iar pe lângă toate aceste activităţi de care vor avea parte timp de o săptămână, participanţii la proiect vor avea ocazia să descopere în detaliu şi oraşul Constanţa. Alături, desigur, de cel mai reprezentativ ghid turistic al Dobrogei.

„Pe mine mă încântă foarte tare, pentru că vor fi vizitatori din opt ţări, iar pentru mine va fi un record personal faptul că voi avea din atât de multe ţări un grup organizat. Bineînţeles că voi fi bucuroasă să le prezint tot ce avem noi mai frumos, dar fără a fi naivă, voi fi realistă în prezentare, arătându-le tot ce are frumos oraşul şi o să le explic că deja suntem pe drumul cel bun. Voi pune accent pe istoria pe care o avem aici, le voi spune că noi suntem aici de aproximativ 2500 de ani, voi pune accent pe poveştile şi recordurile locale, detalii pe care poate că nici măcar locuitorii oraşului nu le cunosc atât de bine.”, declară DIANA SLAV, ghid turistic

Până în prezent, peste 150 de tineri au ajuns la Constanța prin intermediul Asociației Youth Vision, ca participanți în programele Erasmus+.

Erasmus+ este programul prin care Uniunea Europeană sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde de euro, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

Actualitate

Arestat preventiv pentru furt calificat

Published

on

La acest început de săptămână, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi – Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Constanța, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Un bărbat a fost arestat preventiv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, mai multe persoane ar fi rupt sigiliile unei barje, încărcată cu floarea-soarelui, care se afla pe fluviul Dunărea, în zona localității Rasova, de unde ar fi sustras cereale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 12,5 tone de semințe de floarea-soarelui, 1,5 tone de produs petrolier, cu miros specific de motorină, două bărci, un motor de barcă, 700 de lei și 50 de euro, precum și alte obiecte cu valoare probatorie.

Cerealele au fost ridicate de polițiști și predate părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în proporție de 70 %. Valoarea totală a bunurilor ridicate, în vederea continuării cercetărilor, este de peste 61.000 de lei. Doi bărbați au fost identificați, unul dintre aceștia fiind reținut, pentru 24 de ore.

Persoana a fost prezentată instanței de judecată, care a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Acțiunile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Continue Reading

Actualitate

La Năvodari, a început distribuirea tichetelor sociale de Crăciun 2021

Published

on

Aproximativ 2.200 de persoane care au depus cereri în perioada 4 octombrie – 26 noiembrie vor primi tichete sociale oferite de Primăria Năvodari cu ocazia Crăciunului.

Distribuirea tichetelor sociale se va face până în data de 17 decembrie, prin Poșta Română, cu confirmare de primire.

Beneficiari ai tichetelor sociale sunt pensionari cu venituri de până la 1.450 lei/lună, persoane fără niciun venit cu vârsta de peste 60 ani, persoanele încadrate într-un grad de handicap grav sau accentuat, beneficiarii de venit minim garantat, precum și beneficiarii de alocație de susținere a familiei.

În funcție de categoria socială din care fac parte, beneficiarii vor primi între patru și șase tichete/persoană, în valoare de 10 lei/tichet.

sursa foto: Primăria Năvodari

Continue Reading

Actualitate

Respectarea regulilor de circulație nu este opțională

Published

on

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au desfășurat zilele trecute o acțiune pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zonele și locurile în care este interzisă oprirea/staționarea vehiculelor.

Într-o singură zi, polițiștii locali au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 25.950 lei și 180 puncte de penalizare.

De asemenea, au fost ridicate 20 de autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.

Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Încă o dată, Poliția Locală Constanța atrage atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numărul de telefon: 0241.484.205 sau 0341.922 – Dispecerat- Direcția Generală Poliția Locală.

Continue Reading

Actualitate

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină în localitatea Saraiu

Published

on

Moș Nicolae a sosit cu desaga plină cu daruri în comuna Saraiu. La fel ca în fiecare an, toți elevii din localitate au primit pachete cu dulciuri și s-au bucurat de multe alte surprize.

“Le mulțumesc sărăienilor adevărați care își iubesc necondiționat comuna  pentru că au venit să fie împreună într-un număr impresionant, arătând că nimeni nu ne poate “ucide” sărbătoarea Crăciunului sau bucuria cadourilor oferite de Moș Nicolae. Și știm cu toții, noi cei cu inima deschisă și mintea orientată spre bine, frumos și iubire că sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej pentru a le oferi copiilor noștri cele mai frumoase și sfinte simboluri creștine care fac parte din fibra poporului român. În această zi  mă bucur că am reușit să mă țin de cuvânt față de toți copiii care m-au întrebat îngrijorați în ultimele luni dacă vom avea manifestări de Crăciun anul acesta și iată că avem.”, a declarat DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Iar surprizele nu s-au încheiat aici. Comuna Saraiu a îmbrăcat și anul acesta straie de sărbătoare. Astfel, a fost inaugurat iluminatul festiv, iar mii de beculețe multicolore și inedite ornamente specifice Crăciunului le aduc localnicilor bucuria sărbătorilor de iarnă.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2021 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222