Connect with us

Actualitate

Constanţa – Centrul medical Pozimed a fost preluat de reţeaua Regina Maria

Published

on

La 10 ani de la deschiderea primului centru medical din Constanţa, reţeaua de sănătate Regina Maria a preluat Pozimed, format din două centre de imagistică, laborator şi o policlinică.

Centrul medical Pozimed, inaugurat în luna august 2009, este dotat cu echipamente medicale de excepţie şi, de-a lungul timpului, a extins gama de servicii, prin crearea ambulatoriului de specialitate, format din centrul de cardioprevenţie şi centrul de afecţiuni neuromotorii.

„Suntem bucuroşi să anunţăm achiziţionarea centrului medical Pozimed, care urmează direcţia noastră de dezvoltare la nivelul judeţului Constanţa. Am intrat pe piaţa medicală din Constanţa în urmă cu 10 ani, iar în acest interval am continuat să creştem, am deschis în 2015 policlinica Delfinariu, singura unitate din regiune cu servicii medicale de pediatrie 24h/zi, 7 zile pe săptămână, iar în 2017 am preluat centrul Gastromond. Regina Maria a fost implicată, în ultimii ani, în peste 25 de tranzacţii cu preluare integrală şi ne dorim să continuăm extinderea prin achiziţii la nivel naţional. În acest fel, ducem mai departe preocuparea noastră de a le oferi pacienţilor din întreaga ţară acces la cele mai bune servicii medicale integrate şi interdisciplinare.”, a declarat Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria.

Printre serviciile de imagistică medicală oferite de centrul medical Pozimed se numără: radiologie intervenţională, imagistică prin rezonanţă magnetică, examinări computer tomograf, osteodensitometrie, mamografie 3D cu tomosinteză, radiografie şi ecografie.

În acest moment, reţeaua de sănătate Regina Maria deţine în Constanţa 4 policlinici, 2 centre de imagistică, 2 laboratoare şi centre de recoltare.

 

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

S-a lansat BLINDHub, prima aplicaţie mobilă pentru integrarea profesională a nevăzătorilor

Published

on

Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti şi Fundaţia Orange au lansat oficial BLINDHub, proiect cu acoperire naţională, în cadrul căruia va fi dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar.

Proiectul se va derula în perioada 2020 – 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă, în contextul tendinţei de digitalizare.

,,Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedinte ANR.

Cu aplicaţia mobilă, beneficiarii îşi vor putea crea gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi.

Continue Reading

Actualitate

Vasile Delicoti, învestit în funcție

Published

on

Vasile Delicoti a fost învestit în funcție, joi 29 octombrie, alături de consiliul local aleși în data de 27 septembrie de către locuitorii comunei atunci când au avut loc alegerile locale. Delicoti a ieșit din nou primar la Poarta Albă, după ce a primit girul din partea locuitorilor, câștigând detașat cu 1.373 de voturi. La evenimentul de învestire și depunere a jurământului a participat și prefectul județului, Silviu Iulian Coșa. Emoționat, dar temeinic, Vasile Delicoti a depus pentru a patra oară jurământul față de Dumnezeu și locuitorii comunei.

Consiliul local Poarta Albă este compus din 14 consilieri, iar Vasile Delicoti, odată cu depunerea jurământului a intrat în exercitarea celui de-al patrulea mandat ca primar al localității constănțene.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta