Connect with us

Administratie/politica

Constanța aderă la programul “Vinerea Verde”! Ce spune primarul Vergil Chițac?

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipiul Constanța aderă la programul „Vinerea Verde”. Asta înseamnă că se recomandă utilizarea transportului în comun în ziua de vineri, în profida mașinii personale.
Redăm mai jos postarea integrală a primarului Constanței, Vergil Chițac.
“Dragi constănțeni,
De ani de zile, marile orașe nu doar din România, ci și din lume, se confruntă cu problema aerului tot mai poluat pe care locuitorii acestora sunt nevoiți să-l respire.
Constanța nu face excepție.
Pentru a ameliora această problemă am adoptat programul „Vinerea Verde” prin care ne propunem ca la finalul fiecărei săptămâni de lucru să încurajăm folosirea mijloacelor de transport alternativ, astfel încât să facem trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de ZERO. De ce transport? Pentru că transportul rutier este una dintre cauzele poluante cele mai periculoase, dat fiind că emisiile au loc la nivelul solului, aproape de oameni.
Și pentru că vrem să lucrăm prin puterea exemplului, în primă fază ne propunem ca minimum o persoană din patru angajați ai administrației locale să adere la această inițiativă verde.
“Vinerea Verde” este o inițiativă de mobilitate urbană la nivel național, inițiată de Ministerul Mediului, prin care dorim să promovăm transportul alternativ în scopul reducerii poluării, dușmanul invizibil care afectează sănătatea tuturor. Pentru că doar implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferența, vă îndemn la o participare cât mai mare, care să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga populație”.

Administratie/politica

Mesajul primarului Vergil Chițac, despre modificările regulamentului de salubrizare

Published

on

Din 10 octombrie, aplicăm modificările aduse regulamentului de salubrizare a municipiului. Deșeurile municipale vor fi colectate noaptea, măturatul, fie el manual sau mecanic, va avea loc tot noaptea, în intervalul orar 22:00-06:00. Măturatul va fi precedat de stropirea străzilor. De menționat că vom menține colectarea și în timpul zilei pentru platformele care au nevoie de mai multe astfel de operațiuni în 24 de ore.
Facem astfel încă un pas, important în opinia mea, pe drumul înscrierii în rândul orașelor pe care le admirăm de la distanță. Este posibil ca, în anumite cazuri mai speciale, noua abordare să creeze un foarte ușor disconfort, dar, cu efort comun și dialog purtat cu bună-credință, orice inconvenient va fi cu siguranță depășit și rezolvat.
Avantajele acestei noi abordări nu pot fi contestate. Vom beneficia de o calitate superioară a aerului pe care îl respirăm, dimineața vom fi întâmpinați de un oraș curat și vor dispărea, în mare parte, blocajele din trafic generate de autospecialele operatorului de salubritate.
Vă adresez, alături de colegii din Primărie, rugămintea de a evita blocarea accesului spre platformele de colectare.

Continue Reading

Actualitate

Parteneriat între Biserica Sfântul Ioan Botezătorul și Primăria Orașului Techirghiol

Published

on

În vara acestui an, între Parohia Sfântul Ioan Botezătorul și Primaria Orașului Techirghiol s-au pus bazele unui parteneriat denumit „PROGRAMUL LOCAL DE SPRIJIN EDUCAŢIONAL”. Acesta își propune să sprijine un număr de 25 de copii din localitate, cu vârstele între 6 și 11 ani, care fac parte din familii defavorizate.

Astfel, din data de 26 septembrie 2022, Parohia pune la dispoziție Casa Praznicală unde copiii, după terminarea orelor de curs, vor servi masa de prânz, iar apoi vor fi ajutați și îndrumați de două cadre didactice și voluntari la rezolvarea temelor pentru a doua zi precum și la alte activități educaționale.

Continue Reading

Administratie/politica

Primăria amenajează o grădină publică! Se verifică dreptul de proprietate și posibilitatea exproprierii

Published

on

Unitatea administrativ teritorială Municipiul Constanta anunță titularii dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate prin Dispoziția nr. 2968/31.08.2022, potrivit H.C.L. nr. 482/2021 modificată și completată prin H.C.L. nr. 322/2022 privind aprobarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local ”Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, Brotăcei – TicTac din municipiul Constanța”, în data de 07.10.2022 la sediul Consiliului Local al municipiului  Constanța, din bdul. Tomis nr. 51, jud. Constanta, iși incepe activitatea Comisia de verificarea a dreptului de proprietate ori a altui drept real asupra imobilelor expropriate, aflate pe raza Municipiului Constanța, constituită in baza Dispoziției nr. 3031/05.09.2022.

Tabelele cu imobilele proprietate privată expropriate in condițiile Legea nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local cu modificările și completările ulterioare vor fi aduse la cunoștința publică prin afișare la sediul Consiliului Local al Municipiului Constanța in data de 04.10.2022 și pe pagina proprie de internet.

Până la data începerii activității comisiei, titularii dreptului de proprietate sau al/ai altor drepturi reale sau persoanele care justifică un interes legitim, denumiţi în continuare persoane interesate, vor înregistra la secretariatul Consiliului Local al Municipiului Constanța cererea pentru acordarea despăgubirilor, cuprinzând următoarele elemente:

  1. a) numele şi prenumele persoanei interesate;
  2. b) adresa de domiciliu;
  3. c) documentele doveditoare referitoare la existenţa drepturilor reale asupra bunului imobil expropriat, în original sau în copie legalizată;
  4. d) opţiunea privind cuantumul despăgubirii.

Continue Reading

Administratie/politica

Liceul din Hârșova, independent energetic! Au fost montate panouri fotovoltaice

Published

on

Ca răspuns la problemele generate de criza energetică fără precedent cu care se confruntă Uniunea Europeană, Primăria Orașului Hârșova vizează din ce în ce mai multe proiecte care să contribuie la producția de energie electrică verde, din surse regenerabile.
Astfel, suntem încântați să anunțăm parteneriatul Primăriei Orașului Hârșova cu Asociația Viitor Plus, prin care au fost montate 28 de panouri fotovoltaice pe clădirea Liceului Teoretic Ioan Cotovu.
Prin această inițiativă, Liceul Teoretic “Ioan Cotovu” va deveni prosumator și își va asigura tot necesarul de energie electrică pentru desfășurarea în bune condiții a activităților specifice.
Autoritatea publică locală va continua să crească eficiența energetică a unităților de învățământ, a clădirilor de locuințe și a instituțiilor publice și în anul 2023! Aceste demersuri, cuplate cu finalizarea parcului fotovoltaic în prima parte a anului viitor, vor asigura independența energetică a orașului Hârșova și reducerea integrală a costurilor aferente iluminatului stradal și consumului de energie al instituțiilor publice.
Primăria Orașului Hârșova va continua să vină în sprijinul cetățenilor și va face tot posibilul pentru a se asigura că această perioadă dificilă nu va avea un impact major asupra vieții hârșovenilor

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222