Connect with us

Administratie/politica

Consilierii din Techirghiol au aprobat un proiect de prevenire a riscului de inundație

Published

on

Consilierii locali au aprobat in ultima sedinta a Consiliului Local Techirghiol hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectul de investiții “IMBUNATATIREA MEDIULUI URBAN PRIN EXECUTAREA DE LUCRARI DE AMENAJARE A UNOR ZONE VEDEREA REDUCERII RISCULUI DE INUNDATIE”.
Mai exact este vorba despre un proiect ce prevede amenajarea firului de vale:
Fir Vale tronson I – intre Bd. Victor Climescu si str. Vasile Alecsandri
Fir Vale tronson II – str. Vasile Alecsandri
Fir Vale tronson III – str. Pictor I. Tuculescu
Fir Vale tronson IV – str. Pictor I. Tuculescu
Fir Vale tronson V – str. Ecaterina Varga
Fir Vale tronson VI – str. Ecaterina Varga
Fir Vale tronson VII – str. Halil Cadar.
Proiectul, cu o valoare de 12,3 milioane de lei, este depus la Compania Nationala de Investitii unde a trecut de mai multe etape si este foarte aproape de a obtine finantarea.
Prin acest proiect se doreste realizarea unui canal pe o lungime de 1500 de metri, cu o latime de 2 metri pe o anumita portiune si o latime de 3 metri pe o alta portiune. De-a lungul acestui canal sunt prevazute pentru executie 6 bazine de retentie a apelor si o pasarela metalica pentru legatura intre strazile Dr. Istrate si Fragilor.
Totodata, se are in vedere amenajarea cu zona de promenada, pista de biciclete, iluminat public si mobilier urban prin care sa oferim tuturor un impact vizual placut.
Scopul final al acestui proiect este acela de diminua efectele produse de caderile masive de precipitatii, care in prezent cauzeaza inundatii semnificative in zona centrala a orasului Techirghiol.

Actualitate

Facilități fiscale, pentru locuitorii din Ovidiu!

Published

on

În data de 9 septembrie 2024 Consiliul Local al orașului Ovidiu a adoptat HCL nr. 204/09.09.2024 privind anularea accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante, în conformitate cu OUG nr.107/2024 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare și a deficitului bugetar pentru bugetul general consolidat al României în anul 2024.

Astfel, debitorii persoane fizice sau juridice, de drept public sau privat, asocieri și alte entități fără personalitate juridică persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii liberale, care la data de 31 august 2024 inclusiv, au obligații bugetare principale restante datorate bugetului local al orașului Ovidiu, pot beneficia de anularea dobânzilor, penalităților și accesoriile aferente, în condițiile prevăzute de hotărârea mai sus menționată.

Dobânzile, penalitățile și toate accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 august 2024 inclusiv, se anulează dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) toate obligațiile bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv, administrate de organul fiscal local, se sting prin orice modalitate prevăzută la art. 22 din Legea nr. 207/2015, cu modificările și completările ulterioare, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024;

b) sunt stinse prin orice modalitate prevăzută de art. 22 din Legea nr. 207/2015, cu modificarile și completările ulterioare, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, toate obligațiile bugetare principale și accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, dar nu mai târziu de data de 25 noiembrie 2024;

c) debitorul să aibă depuse toate declarațiile fiscale, până la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv. Această condiție se considera îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal local;

d) debitorul depune cererea de anulare a accesoriilor după îndeplinirea în mod corespunzator a condițiilor prevăzute la lit. a)-c), până la data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Cererile și notificările contribuabililor care doresc să beneficieze de anularea obligațiilor bugetare accesorii pot fi depuse la sediul primăriei orașului Ovidiu din str. Sănătații, nr.7, trimise prin poștă sau pe adresa de e-mail: primariaovidiu@gmail.com, până la data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, sub sancțiunea decăderii.

Continue Reading

Actualitate

Mariana GÂJU: Împreună pentru o cauză nobilă!

Published

on

Primarul comunei Cumpănă a transmis un mesaj de suflet pentru locuitori și persoanele care pot ajuta familiile aflate în necaz:

„Dragi locuitori ai comunei Cumpăna, dragi prieteni.Așa cum probabil ați auzit deja, la data de 25.08.2024 pe strada Nucilor nr. 47 a avut loc un incendiu în urma căruia acoperișul casei în care locuiesc două familii a ars în totalitate.

Noi am demonstrat în nenumărate rânduri, că suntem o mare familie care se ajută reciproc la nevoie, apelăm și de această dată la generozitatea dumneavoastră, a oamenilor cu suflet mare, pentru a-i ajuta cu orice este omenește posibil.

Nu considerați apelul nostru o obligație. Este doar o rugăminte, un apel umanitar pentru o familie aflată în mare necaz.

Cei care doresc să doneze o pot face în contul :

RO31RNCB0600179720240001

TITULAR CONT: IGNAT GRAFIRA

Persoană de contact pentru o altă formă de sprijin este doamna ENACHE ANIȘOARA, care poate fi contactată la numărul de telefon:0729040555.

Vă mulțumim anticipat.

ÎMPREUNĂ PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ!

Cu deosebit respect și mulțumiri,

MARIANA GÂJU

Primarul Comunei Cumpăna”.

Continue Reading

Actualitate

Jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, contrafăcute, în valoare de peste un million de lei, reținute de inspectorii vamali

Published

on

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța au reținut aproximativ 12 000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii, susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.

În data de 26 august 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în București.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 12.000 bucăți jucării, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internațional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.100.000 lei.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

 

 

Sursa: Autoritatea Vamală Română

Continue Reading

Actualitate

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a recepționat, în orașul Murfatlar, 16 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii

Published

on

Locuințele (apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada General Vasile Milea fn, zona Stadion, pe un regim de înălţime P+2E+M (parter+2 etaje+mansardă), valoarea investiției fiind de 3.493.32,60 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Constanța, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.696 de unități locative în localitățile: Constanța (554), Basarabi (96), Medgidia (96), Cernavodă (104), Ovidiu (96), Mangalia (156), Eforie Nord (60), Cumpăna (128), Costineşti (64), Hârşova (96), Valu lui Traian (52), Techirghiol (24), Cogealac (24), Năvodari (64), Mihail Kogălniceanu (58) și Murfatlar (24).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 CityPressConstanta || citytvconstanta@gmail.com || 075.888.2222