Connect with us

Administratie/politica

Condiții moderne pentru elevi

Published

on

Copiii reprezintă o prioritate pentru administrația locală Saraiu. Odată cu începutul noului an școlar, elevii din comuna constănțeană vor avea la dispoziție o sală de educație fizică școlară modernă și extrem de utilă, atât pentru ei, cât și pentru profesori.

Vești bune pentru toți elevii Școlii Generale “Nicolae Maraloi” din comuna Saraiu. Din toamnă, dacă și legea va permite desfășurarea activităților sportive în interior, copiii vor avea un motiv întemeiat de bucurie. Noua sală de educație fizică școlară este gata, fiind dotată corespunzător și amenajată la standarde europene.

“Iată că bunul Dumnezeu ne-a ajutat să putem implementa și finaliza acest proiect de suflet, care este destinat și dăruit copiilor din Saraiu, copiilor de la Școala Generală Nicolae Maraloi, pentru a avea condiții să își desfășoare orele de educație fizică, cât și să practice diverse sporturi.”, declară DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

O astfel de investiție este extrem de utilă, este de părere edilul comunei Saraiu, care alocă o atenție deosebită educației copiilor din localitate.

“Acest obiectiv de investiții a fost implementat prin Compania Națională de Investiții și are o valoare de 2.164.000 ron.”, completează DORINELA IRIMIA, primarul comunei Saraiu

Noua sală de educație fizică a fost construită de la zero, fiind amplasată chiar în curtea școlii “Nicolae Maraloi”.

Actualitate

Începe furnizarea căldurii în municipiul Mangalia

Published

on

Sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanților societății de distribuţie, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea și s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât și în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar.

Decizia de a începe furnizarea agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar și pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopții.

Primăria subvenționează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, prețul plătit de cetățeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producție fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

 

Continue Reading

Actualitate

Cinci irakieni reţinuţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Published

on

Miercuri, 28 octombrie, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ostrov, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în dreptul localităţii Esechioi, cinci bărbaţi, cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Cei cinci au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cetăţenii străini au fost preluaţi, conform acordului de readmisie între România şi Bulgaria, de autorităţile de frontieră din statul vecin.

Continue Reading

Actualitate

Penalităţi pentru neachitarea impozitelor şi taxelor

Published

on

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale până la termenul de scadență (30 septembrie 2020 n.r) că, în conformitate cu art. 183 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, începând cu ziua imediat următoare acestuia datorează majorări de întârziere:

,,Majorările de întârziere sunt de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţie de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Contribuabilii au posibilitatea de a achita rapid și comod sumele datorate bugetului local folosind una din modalitățile de plată online puse la dispoziție de către Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța:

  • pe site-ul spit-ct.ro, secțiunea “Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 3 rate prin programul BT;
  • prin intermediul aplicației e-Tax Mobile–SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore, pe telefoanele mobile;
  • pe site-ul ghiseul.ro, secțiunile “Plătește online impozite și taxe” și “Plată fără autentificare” ;
  • prin serviciul Internet Banking;
  • prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking – Banca Transilvania.

Autentificarea în contul e-Tax se poate efectua în baza unui nume de utilizator şi a unei parole, obţinute în urma depunerii unei cereri accesând link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx….”.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2020 CityPressConstanta